Перейти до основного вмісту
СПОРТ

(ВІДЕО) Терапія футболом: як спорт допомагає маленьким українцям за кордоном

Бухарест, Румунія – Українські діти грають у футбол у Бухаресті. Усі вони — гравці українського футбольного клубу IFA Freedom, який вже рік тренується у румунській столиці. Тут діти з усієї України: Києва, Одеси, Харкова.

Український хлопчик-голкіпер спостерігає за матчем. Бухарест, Румунія. 23 червня 2024
Український хлопчик-голкіпер спостерігає за матчем. Бухарест, Румунія. 23 червня 2024 © Свят Вєтров / RFI
Реклама

«Сьогодні за допомогою організації IOM (Міжнародна організація з питань міграції, що з 2016 року приєдналася до системи ООН. — Ред.) ми організували турнір з футболу для дітей. У ньому брали участь команди з України, Ізраїлю та Румунії… Цей турнір було організовано в першу чергу задля інтеграції дітей в суспільство, задля фізичного розвитку та і звісно задля усмішок, які ми подарували сьогодні нашим дітям. Нашим, румунським дітям та дітям з Ізраїлю», — розповідає RFI тренер Артем. 

У турнірі змагалися учасники двох вікових категорій: діти від 7 до 9 та підлітки від 10 до 14 років. Найкращим бомбардиром турніру став десятирічний харків’янин Анатолій.

«Я тепер і в румунській команді і тут, у двох командах займаюся... Я хочу стати футболістом, коли виросту», — каже бомбардир.

Десятирічний харків'янин Анатолій мріє стати професійним футболістом у майбутньому
Десятирічний харків'янин Анатолій мріє стати професійним футболістом у майбутньому © Свят Вєтров / RFI

Серед учасників клубу як ті, хто розпочав свій шлях в Україні, так і ті, хто відкрив для себе футбол вже в Румунії, як дванадцятирічний одесит Соломон.

«Я тут у Румунії дізнався про футбол, про все ось це... Матчі такі. Тут займаюсь із десяти років. Мені дуже сподобалося», — ділиться Соломон.

Учасники змагань отримали командні нагороди, кубки, медалі та м’ячі.

Учасники румунської футбольної команди
Учасники румунської футбольної команди © Свят Вєтров / RFI

«Сьогодні було більше свято для дітей... і діти, я думаю, просто що отримали дуже багато задоволення від турніру. Не було грубої гри, були більше товариські зустрічі в нас», — зазначає тренер Артем. 

Поділитися :
Сторінку не знайдено

Вміст, до якого ви намагаєтеся отримати доступ, не існує або більше не доступний.