Перейти до основного вмісту
МОЛОДЬ ПРО ВІЙНУ

(ВІДЕО) Про війну очима цивільних: молоді українці у Мюнхені готують журнал

Мюнхен, Німеччина – «Names of War» — журнал, який збере історії простих українців, чиє життя змінила повномасштабна російська агресія. Над виданням працює група молодих українців у Мюнхені, яким допомагає осередок «Друзі». Журнал має побачити світ у жовтні.

Співаторки журналу Names of War
Співаторки журналу Names of War © Андрій Городиський / RFI
Реклама

Валерія Шалаєва — одна із 18 тисяч українців, які рятуються в Мюнхені від російської війни. Як і багато інших молодих біженців з України, вона знайшла однолітків-однодумців в осередку «Друзі». Цю організацію створили німецькі волонтери у березні 2022-го, спершу  — як школу для українських дітей. Тепер «Друзі» допомагають молоді будувати коло спілкування, реалізовувати задуми і проєкти та інтегруватися в суспільство.

Зараз Лера з командою працюють над журналом «Names of War»  — це збірник історій українців, які змушені рятуватися від російського вторгнення. У жовтні команда планує презентувати журнал.

«Ми хочемо це показати, щоб європейці зрозуміли, що таке війна, і що ми переживаємо. Що переживає кожен українець», — Валерія.

«Журнал — це те, що може задокументувати історії людей. І тому ми вирішили робити саме це. Це важливо і це актуально», — додає інша співавторка журналу Вероніка Мельник. 

Поділитися :
Сторінку не знайдено

Вміст, до якого ви намагаєтеся отримати доступ, не існує або більше не доступний.