Перейти до основного вмісту
розіграш міністра

Пранкери розіграли Девіда Кемерона: він повідав «Порошенку» політичні таємниці

У мережу виклали розмову Девіда Кемерона з людиною, дуже схожою на п’ятого президента України Петра Порошенка. За 15 хвилин очільник британського МЗС встиг багато розповісти про світових політиків і перспективи їхніх рішень для України. А потім зрозумів, що це розіграш і абонент зовсім не той, за кого себе видає.

Девід Кемерон став жертвою пранкерів
Девід Кемерон став жертвою пранкерів © Florion Goga / Reuters
Реклама

Відеорозмову Девіда Кемерона з «експрезидентом України» на своєму каналі виклали відомі російські пранкери Вован і Лексус. На початку запису політик ретельно обирає місце для спілкування. Він у неформальному одязі, а навколо нього пальми. Дзвінок заскочив англійця просто посеред вулиці. 

Можна почути, що голос співрозмовника Кемерона схожий на голос Порошенка, але його обличчя глядач не бачить. Згадавши про воєнні складнощі на сході, «колишній президент» починає обговорювати чутливі для України питання.

Про що випитували пранкери?

Так, Кемерон похвалив ентузіазм Макрона в напрямку допомоги Україні, але введення іноземної армії не вважає правильним. «Я думаю, якщо ввести іноземні війська в Україну, то з'явиться мішень для Путіна. І тоді виникне питання, як треба реагувати, якщо по них ударять. Мені подобається французький ентузіазм, але я не впевнений, що вони оберуть правильну відповідь», — поділився він. Крім того, сказав, що французам приватно радять, що вони можуть зробити, щоб допомогти Україні та не допустити ескалації. 

Розповів «Порошенку» Кемерон і про закриту вечерю з Трампом, де намагався переконати його не блокувати гроші для України. А також додав, що в разі перемоги на виборах Трамп, ймовірно, підтримає того, хто переможе. 

«Він у той момент розрахує, що йому підійде. Я думаю, що ключовий момент полягає в тому, що, якщо ми зможемо переконатися, що до листопада Україна буде на передовій, а Путін відступить, тоді він захоче підтримати переможця, якщо можна так сказати. От що ми можемо гарантувати. Тому ці 60 мільярдів так важливі, і тому це літо так важливе. Але я думаю, що складно передбачити, яким буде його ставлення», — зазначив очільник британського МЗС. 

А от щодо прогнозів щодо членства України в НАТО, то Кемерон впевнений, що в липні Україна його не отримає через незгоду Вашингтона.

Хто стоїть за розіграшем

Автори розіграшу — відомі у РФ пранкери Володимир Краснов та Олексій Столяров. Вони записують телефонні розіграші знаменитостей і викладають їх в мережу, а з темою політики працюють вже понад десять років. І якщо починали з місцевих чиновників, то тепер у переліку обдурених ними Михайло Саакашвілі, Стівен Кінг, Джон Маккейн, Реджеп Ердоган тощо. 

Російські пранкери Вован і Лексус
Російські пранкери Вован і Лексус © Вован и Лексус / Facebook

Реакція МЗС Британії на пранк

Видання Reuters пише, що ще на початку червня МЗС Великої Британії оприлюднило інформацію про телефонну розмову очільника відомства з кимось, хто нібито був Петром Порошенком. Вони заявили, що дзвінок був схожий на російську операцію.

«Ми оприлюднили факт, що цей дзвінок відбувся кілька тижнів тому, щоб зробити правильно та переконатися, що інші були попереджені про ризик якнайшвидше. Міністр закордонних справ був впевнений, що це була приватна розмова з українським політиком», — цитує агенція речника МЗС Великої Британії. Також він зазначив, що Кремль поширює дезінформацію, «щоб спробувати відвернути увагу від незаконної діяльності в Україні та порушень прав людини, які там чинять».

Зустріч Порошенка та Кемерона. Серпень 2014 року
Зустріч Порошенка та Кемерона. Серпень 2014 року © Mykola Lazarenko / Офіс Президента України

Під час свого президентства Порошенко дійсно спілкувався з Кемероном, той тоді був прем'єром. Але під час пранку за 15 хвилин розмови британець так і не зрозумів, що його розіграли. 

До речі, це не перший випадок для Кемерона: 2015 року з ним говорив телефоном фейковий «очільник радіоелектронної розвідки».

Поділитися :
Сторінку не знайдено

Вміст, до якого ви намагаєтеся отримати доступ, не існує або більше не доступний.