Перейти до основного вмісту
ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ 2024

(ВІДЕО) Треновані в умовах війни: спортсмени з Одещини вирушають на Олімпіаду в Париж

Одеса, Україна – «Мотивація нашим спортсменам не потрібна. Кожен спортсмен розуміє, що на цій Олімпіаді ми воїни, і це наш фронт», — ділиться Микола Мільчев, олімпійський чемпіон та тренер учасниці Ігор у Парижі Ірини Маловічко. Вона єдина у національній збірній, хто боротиметься за перемогу у стендовій стрільбі. Тренувалась, як і частина інших українських спортсменів — на батьківщині, під загрозою обстрілів.

Церемонія «Свято олімпійського прапору». Одеса, 26 липня 2024
Церемонія «Свято олімпійського прапору». Одеса, 26 липня 2024 © Дмитро Долматов / RFI
Реклама

Готуючись до Олімпіади, Ірина Маловічко робила тисячі пострілів на місяць, відточуючи майстерність. Їй пропонували тренуватися за кордоном, але вона залишилась в Україні.

У 2022-му спортсменка завоювала першу олімпійську ліцензію для України на Ігри у Парижі, і зараз налаштована на перемогу.

«Дуже складно було готуватися до цієї Олімпіади. Морально важко, тому що кожної ночі, коли нас атакують ворожі ракети, це не дає нормально спати — те, що потрібно кожному спортсмену, а тренування ніхто не скасовує. У цей час, коли Україна бореться за свою незалежність, спортсмени теж повинні показувати і доказувати в усьому світі, що ми навіть у таких умовах представляємо команду на Олімпійських іграх. І це дуже гідно для нашої країни», — розповідає Маловічко.

Українська стрілкиня Ірина Маловічко. Одещина, 23 липня 2024
Українська стрілкиня Ірина Маловічко. Одещина, 23 липня 2024 © Дмитро Долматов / RFI

Змагатиметься спортсменка третього серпня, тож змогла відвідати символічне підняття олімпійського прапора на рідній Одещині. Після цього атлети поїдуть до Франції.

Від області в Іграх братимуть участь сім спортсменів, а загалом від України — 140. Вони змагатимуться у 23 видах спорту. Найбільше українських представників у легкій атлетиці.

Триватиме Олімпіада до 11 серпня.

Поділитися :
Сторінку не знайдено

Вміст, до якого ви намагаєтеся отримати доступ, не існує або більше не доступний.