Перейти до основного вмісту
РЕПОРТАЖ RFI

(ВІДЕО) Перший матч збірної просто неба: у Києві запрацювала олімпійська фан-зона

Київ, Україна – Гучні крики, національна символіка й піднесений настрій. Так у Києві підтримували збірну України з футболу в першому історичному матчі Олімпіади 2024. Уболівальники зібрались на території столичного ВДНГ, де відкрилася фан-зона «Олімпійська країна». З 24 липня до 4 серпня тут транслюватимуть найкращі моменти Ігор в Парижі.

Перегляд матчу Україна-Ірак в олімпійській фан-зоні. Київ, 24 липня 2024
Перегляд матчу Україна-Ірак в олімпійській фан-зоні. Київ, 24 липня 2024 © Ігор Сьомко / RFI
Реклама

«У час війни вдається все-таки зібрати людей для того, щоб вони разом отримали позитивні емоції. Це дуже важливо для людей, які останнім часом дуже бояться, дуже переживають, втікають і взагалі не знають, що буде завтра, — об'єднатися разом і отримати позитивні емоції. І це головне завдання олімпійської фан-зони, щоб люди розуміли, що вони мають, за що вболівати», — каже спортивний коментатор Ігор Циганик.

Тут можна не лише підтримати українських олімпійців, а й самому зайнятися спортом. У фан-зоні працюватимуть спортивні локації, дитячий денний табір та зони майстер-класів.

Уболівальники виконують гімн України перед футбольним матчем. Київ, 24 липня 2024
Уболівальники виконують гімн України перед футбольним матчем. Київ, 24 липня 2024 © Ігор Сьомко / RFI

Марина з усією родиною прийшла підтримати українську команду. Через знеструмлення сім'я не змогла вболівати вдома.

«Нас, на жаль, на сім годин відключають. І можливості немає вдома це робити. Ми будемо обов'язково приходити сюди, користуватися цією можливістю. Супер настрій, ураховуючи всю ту ситуацію. Ми дуже безмежно вдячні Збройним силам України. Завдяки їм, їхньому подвигу, тому що вони там — ми можемо бути тут», — говорить жінка.

Підтримати національну команду прийшли й чотирилапі вболівальники. Київ, 24 липня 2024
Підтримати національну команду прийшли й чотирилапі вболівальники. Київ, 24 липня 2024 © Ігор Сьомко / RFI

У першій зустрічі на ОІ-2024 збірна України зазнала поразки від команди Іраку. Фінальний рахунок — 2:1. Однак фанати не засмучуються, адже попереду ще матчі з Марокко й Аргентиною. 

Поділитися :
Сторінку не знайдено

Вміст, до якого ви намагаєтеся отримати доступ, не існує або більше не доступний.