Devlet Koruması Altındaki 14 Çocuk, Deneyap Teknoloji Atölyeleri Başarısı

+
-
0
22 Jul 2024
Deneyap
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: “Hedefleri uğrunda çalışan tüm çocuklarımız geleceğin teknoloji yıldızı olma potansiyeline sahip”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı çocuk evi ve çocuk evleri sitesinde kalan 14 çocuk, TÜBİTAK’ın paydaşı olduğu Deneyap Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı’nı kazanarak atölyelere katılma hakkı kazandı.

Devlet koruması altındaki 14 çocuk TÜBİTAK’ın kurduğu “Deneyap Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Sınavını kazandı. Sınavda büyük başarı yakalayan çocuklara, robotik ve kodlamadan nano teknolojiye, tasarım ve üretimden yapay zekaya kadar 11 farklı alanda eğitim verilecek. 

TÜBİTAK paydaşlığında, geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirmek üzere kurulan, “Deneyap Teknoloji Atölyeleri” teknoloji üretme yetkinliği yüksek gençleri bir araya getiriyor. 

Programa 81 ildeki ortaokul düzeyindeki 4. Ve 5. Sınıflar, lise düzeyindeki 8. Ve 9. Sınıflar ile lise hazırlık sınıflarındaki öğrenciler başvuru yapabilirken, eğitim almak isteyen öğrenciler, E-Sınav, Çevrim içi Eğitim ve Görev Tamamlama, Uygulama Sınavı olmak üzere üç aşamalı öğrenci seçme sınavına tabi oldular.

11 farklı alanda eğitim

Bu doğrultuda “Deneyap Teknoloji Atölyelerine” başvuru yapan kuruluş bakımı altındaki çocuklara, sınava hazırlanmaları için üniversiteler ile iş birliği yapılarak eğitim verildi. 

Sınavı kazanan gençlere, "Tasarım ve Üretim”, “Robotik ve Kodlama”, “Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti”, “İleri Robotik”, “Siber Güvenlik”, “Enerji Teknolojileri”, “Havacılık ve Uzay Teknolojileri”, “Yazılım Teknolojileri”, “Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji”, “Mobil Uygulama” ve “Yapay Zeka” olmak üzere 11 farklı alanda eğitimler verilecek. 

“Hedefleri uğrunda çalışan tüm çocuklarımız geleceğin teknoloji yıldızı olma potansiyeline sahip”

Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yapan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı çocuk evi ve çocuk evleri sitesinde kalan 14 çocuğumuz, TÜBİTAK olarak paydaşlarından biri olduğumuz Deneyap Türkiye’nin yeni öğrencilerinin belirlendiği 'Deneyap Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı'nı kazanarak geleceğin teknoloji yıldızları olma yolunda çok değerli ve önemli bir adım attılar!” dedi. 

“Hedefleri uğrunda çalışan tüm çocuklarımız geleceğin teknoloji yıldızı olma potansiyeline sahip” vurgusu yapan Mandal, “Sınavı kazanan çocuklarımız, robotik ve kodlamadan nano teknolojiye, tasarım ve üretimden yapay zekaya kadar 11 farklı alanda Deneyap atölyelerinde eğitim alarak, gelecekte Milli Teknoloji Hamlesi’nin bayrağını çok daha yükseklere taşıyacaklardır. Kurumumuzun misyon ve vizyonu doğrultusunda, bilimsel ve teknolojik farkındalığı Ülkemizin dört bir yanında yaymak, tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi bilimsel ve teknolojik yetkinlikler ile donatarak daha güçlü ve daha müreffeh yarınlara ulaşmak için hiç durmadan çalışacak ve birlikte başaracağız. Tüm zorlukları aşarak, azimle, inançla ve kendilerine olan güvenle bu sınavı kazanan 14 çocuğumuzu ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılarının devamını yürekten diliyorum. Biz çocuklarımızla, gençlerimizle yani geleceğimiz ile güçlüyüz! Her daim yanınızda olmayı sürdüreceğiz.” değerlendirmelerinde bulundu.