I 1984 utkom Condés første historiske roman: Segou (norsk oversettelse Segu, Murer av leire, 1986). Fortsettelsen av denne romanen, Les enfants de Ségou («Segus barn»), utkom i 1986. Mange kritikere ser på disse to bøkene, som skildrer utviklingen av slavehandelen i Afrika på slutten av 1700- og på 1800-tallet, som Condés hovedverker. Også den neste boken regnes blant Condés viktigste: Moi Tituba, sorcière noire de Salem (1986, «Jeg, Tituba, en svart trollkjerring fra Salem») er en skildring av hekseprosesser i Amerika på siste del av 1600-tallet, da en rekke svarte kvinner vilkårlig ble dømt til døden for hekseri.
La Vie scélérate (1987, «Det forbryterske livet») er den første av Condés romaner der handlingen foregår på Guadeloupe. Boken blir gjerne betegnet som en familiesaga. Den skildrer livet til en borgerlig og velsituert familie gjennom store deler av det forrige århundret. Hovedpersonen er en ung mann; uten tvil familiens svarte får, men likevel ikke den eneste i slekten som kan sies å føre et «forbrytersk liv».
Også Traversée de la mangrove (1989, «Reisen gjennom mangrove-skogen» er lagt til Guadeloupe. I denne romanen møter man ulike personer med forfatterambisjoner som de ikke makter å virkeliggjøre. Flere kritikere har ment at Condé her anla et kritisk og ironisk perspektiv på forfatterrollen, slik mange oppfatter den i vår tid.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.