Overleg gebruiker:Wester
Onderwerp toevoegenTaalunienamen
[brontekst bewerken]Hoe intensief je de kroeg volgt weet ik niet, maar gezien jouw stellingnames kan je wellicht (weer) een blik werpen op Wikipedia:De kroeg#Parijs-Roubaix. Om te voorkomen dat volledig ad-hoc lemmata hernoemd worden lijkt me een peiling op zijn plaats. De discussie is te vinden onderin de bij Parijs-Roubaix. m.v.g. Hanhil (overleg) 13 apr 2011 19:16 (CEST)
Tweede peiling
[brontekst bewerken]Beste Zuydkamp,
Ik wou je nog even bedanken om de organisatie van de tweede peiling op jou te nemen, terwijl sommigen het misschien van mij hadden verwacht (ik weet niet in welke mate). Ik heb het de laatste dagen vrij druk en zag zelf door het vele overleg en de vele voorstellen door de bomen het bos niet meer. Succes ermee, Gertjan R 9 mei 2011 20:18 (CEST)
Links?
[brontekst bewerken]Hallo Zuydkamp, wat is de bedoeling van deze wijziging? Een goede link aanpassen naar een redirect lijkt me niet echt wenselijk toch? Groet, Alankomaat (overleg) 10 mei 2011 16:19 (CEST)
- Het is een testje in kader van deze discussie.--Zuydkamp (Drieskamp) 10 mei 2011 16:20 (CEST)
- Is me eerlijk gezegd een beetje te technisch verhaal... Wat is concreet je bedoeling? Voorbereiding op een andere constructie? Groet, Alankomaat (overleg) 10 mei 2011 16:24 (CEST)
- De bedoeling is dat foutieve links tegegaan worden. Het hoofdargument tegen de Amsterdamcontructie is dat de kans bestaat dat bepaalde links niet kloppen. Bij een normale dp-contructie is dat gemakkelijk te controleren en goed te zetten (bv [[Toronto]] wijzigen in [[Toronto (Canada)|]]. Bij de Amsterdamcontructie is het echter onmogelijk te controleren of de links goedstaan omdat iemand die niet weet naar welke pagina te linken automatisch [[Toronto]] zal intikken. Het is niet mogelijk te controleren of Toronto in Iowa bedoeld wordt dan wel Toronto in Canada, een goede link naar het Candees Toronto en een foute link naar het Toronto in Iowa zijn (in het geval Toronto met Amsterdamcontructie zou werken) immers identiek (nl [[Toronto]]).
- Is me eerlijk gezegd een beetje te technisch verhaal... Wat is concreet je bedoeling? Voorbereiding op een andere constructie? Groet, Alankomaat (overleg) 10 mei 2011 16:24 (CEST)
- PS: ik ben niet van plan de pagina te verplaatsen of iets dergelijks. Het was zoals ik zei gewoon een test.--Zuydkamp (Drieskamp) 10 mei 2011 16:31 (CEST)
Tests
[brontekst bewerken]Hallo Zuydkamp, Ik wil je niet teleurstellen, maar ik lees hierboven over vreemde linksaanpassingen (zelfs met uitleg vreemd), je maakt verder net een sjabloon aan waar ik niet zo blij mee ben. Je lost op deze manier niet de links naar sjablonen op. Verder wil ik aangeven dat het moeilijker maken van artikelen en sjablonen met sjablonen als deze niet op prijs gesteld worden in de gemeenschap, en het niet wenselijk is sjablonen in de lopende tekst te verwerken noch navigatiesjablonen daarmee uit te breiden (niet al te lang geleden nog overleg over geweest). Mijn vraag die rest, en ik begreep niet alleen die van mij: wat ben je aan het doen en wat is je intentie met sjabloon:Ac? Groetjes - Romaine (overleg) 10 mei 2011 23:06 (CEST)
- Het is een test. Meer uitleg kan je Wikipedia:Doorverwijscafé#Linkcontrole_bij_de_amsterdamconstructie.--Zuydkamp (Drieskamp) 10 mei 2011 23:16 (CEST)
Reizigerstellingen Station Ligny
[brontekst bewerken]Beste Zuydkamp,
kun je eens kijken naar de reizigerstellingen van Station Ligny die niet verschijnt. Groeten, Sonuwe (✉) 13 mei 2011 11:44 (CEST)
- Ziezo. In het sjabloon stond twee keer de telegrafische code van Lierde vermeldt. De initiële fout zat in het lemma 'Lijst van spoorwegstations in België', ik heb die lijst overgenomen om het sjabloon te maken. Dit verklaart ook deze vreemde fout die Lierde als loketloos station afdeed. Ik heb trouwens ontdekt dat de code die in het artikel vermeld staat verouderd is. Thans is de telegrafische code van Ligny 'FGY', GLG is de oude code toen het 'Ligny-Carrières' heette.
- Goed dat je dat opmerkte. Groeten, --Zuydkamp (Drieskamp) 13 mei 2011 12:00 (CEST)
- Dank je wel voor het uitzoeken en verbeteren. Ik voeg momenteel bij ongeveer elk Waals station de Franse interwikilink toe en zal verder in de gaten of er nog tellingen ontbreken. Sonuwe (✉) 13 mei 2011 14:11 (CEST)
Idem voor Station Marche-lez-Écaussinnes. Sonuwe (✉) 14 mei 2011 15:47 (CEST)
- Dat was een fout in het artikel zelf: de telegrafische code is FCZ en er stond FZC.--Zuydkamp (Drieskamp) 14 mei 2011 16:13 (CEST)
Voorstel 5 - NTU richtlijn
[brontekst bewerken]Hallo Zuydkamp,
In uw voorstel 5 voor een nieuwe plaatsnaamrichtlijn zegt u:
- "Deze procedure geldt enkel voor de buitenlandse (= buiten Nederland en België) geografische benaming. Dit omdat bij aardrijkskundige namen binnen Nederland en België de Taalunierichtlijn niet gehanteerd wordt"
Kunt u van "buitenlandse (= buiten Nederland en België)" niet beter "buiten het Nederlands taalgebied (België, Koninkrijk der Nederlanden, Namibië, Suriname en Zuid-Afrika)" maken? Hoewel Namibië geen lid is van de Nederlandse Taalunie en Zuid-Afrika nog niet, is het denk ik wel wenselijk om de honderden of misschien zelfs duizenden Nederlandse namen in Zuidelijk Afrika ook te beschermen voor de vele op deze wikipedia aanwezige tegenstanders van de Nederlandse taal. Dit omdat de Taalunielijst voor buitenlandse geografische namen voor Namibië en Zuid-Afrika tezamen nog geen 10 namen bevatten, wat zou betekenen dat zelfs Kaapstad veranderd zou kunnen worden in Cape Town. De Taalunielijst voor Suriname bevat zelfs helemaal geen namen.
Kunt u overwegen om uw voorstel aan te passen? Of ben ik daarvoor reeds te laat? Mvg, --I90Christian (overleg) 14 mei 2011 16:53 (CEST)
- De stemming is nog niet begonnen dus uiteraard zijn suggesties welkom. Wat betreft je opmerking: de bedoeling is de mogelijkheid te hebben af te kunnen wijken van de Taalunierichtlijn als daar een specifieke noodzaak voor is (zoals onder ander Toerkonje of Robaais die absoluut niet gangbaar zijn in het Nederlands taalgebied). Ik heb die zin vooral vermeldt omwille van de Waalse en Friese kwestie waarbij de Taalunierichtlijn niet gevolgd wordt (de huidige richtlijnen stipuleren dat in Friesland in principe altijd de Nederlandse namen gebruikt dienen te worden en in België de officiële exoniemenlijst). Als ik daar 'in het Nederlands taalgebied' van maak lijkt het mij dat sommigen dat kunnen interpreteren als 'de Taalunieregel geldt ook in Wallonië'.
- In Suriname wordt altijd voor de endoniemen gekozen (die sowieso vrijwel altijd Nederlandstalig zijn). Dat is dus allesbehalve controversieel.
- Er bestaat volgens mij geen eenduidige regel wat te doen met de Afrikaanstalige plaatsnamen in Zuid-Afrika en Namibië. Eigenlijk zijn er extra richtlijnen nodig op dat punt. Maar aangezien de Afrikaanse namen ook als 'endoniem' kunnen beschouwd worden denk ik dat jouw voorgestelde aanpassing niet veel uitmaakt. De Taalunieregel is immers opgebouwd volgens het 'endoniem tenzij'-principe. In wezen heeft het dus weinig met de voorgestelde uitzonderingsprocedure te maken omdat Kaapstad net zo goed een endoniem is en volgens de huidige richtlijn ook kan gebezigd worden.--Zuydkamp (Drieskamp) 14 mei 2011 17:06 (CEST)
- Ik snap uw standpunt over de bewoording inzake België tegenover Nederlands taalgebied. Ook ben ik met u eens dat er geen eenduidige regel is wat te doen met de Nederlandstalige namen in Zuid-Afrika en Namibië (er zijn zeer weinig Afrikaanstalige plaatsnamen in Zuidelijk Afrika, wegens de grote status van Nederlands tot aan de jaren '40 van de vorige eeuw). Een eenduidige regel is daarbij wel nodig, want het toepassen van slechts één endoniem is niet mogelijk, omdat bijna elke stad - naast zijn officiële namen in drie talen(!) - in elke taal anders genoemd wordt: bijna elke stad heeft meerdere endoniemen, afhankelijk van de gesproken hoeveelheid talen. Plaatsen in Zuidelijk Afrika hebben geen Nederlands- én Afrikaanstalig endoniem. In het Afrikaans wordt altijd het Nederlandstalige endoniem gebruikt, tenzij er geen Nederlandstalig endoniem aanwezig is. Dan wordt er een Afrikaanstalig endoniem gebruikt.
- Gezien de hoeveelheid gebruikte endoniemen en het zeer gevoelig liggende beleid van de Namibische en Zuid-Afrikaanse regeringen om (vooral) Nederlandstalige plaatsnamen om te zetten in anderstalige plaatsnamen, zou ik willen voorstellen om voor Zuid-Afrika en Namibië het "Frieslandbeleid" te willen toepassen. Hierdoor kan duidelijk worden gekozen voor de Nederlandstalige (en eventueel ook de Afrikaanstalige - om alle plaatsen in te sluiten) plaatsnaam. De Nederlandstalige en Afrikaanstalige namen hadden vanaf de stichting van de plaatsen tot aan 1994 vrijwel altijd de officiële status.
- Misschien is het mogelijk om een extra punt toe te voegen aan uw voorstel 5 bij Aanvullingen:
- "Voor plaatsnamen in Namibië en Zuid-Afrika wordt het Frieslandbeleid van de Nederlandse Taalunie gevolgd. Voor Zuid-Afrikaanse en Namibibische plaatsnamen wordt dus het Nederlandstalige (inclusief Afrikaanstalige) endoniem gebruikt.
- Misschien is het mogelijk om een extra punt toe te voegen aan uw voorstel 5 bij Aanvullingen:
- Indien u meegaat in mijn voorstel, zijn er volgens mij geen gebieden meer in de wereld waar onduidelijk van kan zijn wat de juiste plaatsnaam op deze wikipedia is. Ik hoop dat u iets kunt mijn mijn voorstel. --I90Christian (overleg) 14 mei 2011 21:01 (CEST)
- Ik begrijp je bezorgdheid aangaande het wijzigen van Afrikaanse plaatsnamen op deze wikipedia. Maar ik vind jouw voorstel te ver uit de lijn gaan met hetgeen de stemming tot doel heeft. De kans bestaat dat de uitzonderingsprocedure sneuvelt door mensen die het niet eens zijn met de clausule dat in Zuid-Afrika altijd voor de Afrikaanse (Nederlandse) namen gekozen dient te worden. Namen als Polokwane versus Pietersburg zijn ronduit controversieel, zeker omdat ginds amper Afrikaans wordt gesproken en zelfs op de Afrikaanse wikipedia voor Polokwane geopteerd wordt.
- Indien u meegaat in mijn voorstel, zijn er volgens mij geen gebieden meer in de wereld waar onduidelijk van kan zijn wat de juiste plaatsnaam op deze wikipedia is. Ik hoop dat u iets kunt mijn mijn voorstel. --I90Christian (overleg) 14 mei 2011 21:01 (CEST)
- Ik denk dat het beter is een aparte richtlijn op te stellen over de plaatsnamen in Zuid-Afrika/Namibië. Eventueel wil ik wel een voorstel indienen. Achteraf kan dat gepeild worden.--Zuydkamp (Drieskamp) 15 mei 2011 12:08 (CEST)
- Oké. Als deze eerste peiling is afgelopen, neem ik wel even contact met u op om te bespreken hoe verder te handelen. Mvg,--I90Christian (overleg) 15 mei 2011 21:54 (CEST)
- Ik denk dat het beter is een aparte richtlijn op te stellen over de plaatsnamen in Zuid-Afrika/Namibië. Eventueel wil ik wel een voorstel indienen. Achteraf kan dat gepeild worden.--Zuydkamp (Drieskamp) 15 mei 2011 12:08 (CEST)
En nog eentje. Sonuwe (✉) 15 mei 2011 10:38 (CEST)
- Ook opgelost.--Zuydkamp (Drieskamp) 15 mei 2011 10:55 (CEST)
- Mijn dikke teen zegt mij dat er iets niet klopt. En inderdaad... Voroux-Goreux (lijn 36) en Voroux (lijn 36B) waren vroeger twee verschillende stations op parallelle lijnen waarbij de spoornummers gewoon doortelden. Sporen 1 en 2 hoorden bij station Voroux-Goreux op lijn 36 en sporen 3 en 4 bij station Voroux op lijn 36B. De NMBS beschouwde dit als twee verschillende stations omdat Voroux eveneens een goederenstation was. Met de aanleg van de HST is het reizigersverkeer volledig naar sporen 3 en 4 (oude lijn 36B) gekomen terwijl de HST lijnen 1 en 2 (oude lijn 36) gebruikt. Dat maakt dat station Voroux-Goreux dus gesloten is en enkel nog Voroux overblijft. Vandaar de foute stationscode. Correct me if I'm wrong. Sonuwe (✉) 15 mei 2011 11:11 (CEST)
- Wat je zegt klopt inderdaad. Het artikel stond ook lange tijd onder Voroux. Het is onlangs door iemand gewijzigd, waarschijnlijk om in lijn te blijven met de plaatsnaam. Maar officieel heet het inderdaad Voroux.--Zuydkamp (Drieskamp) 15 mei 2011 11:29 (CEST)
- Ik heb de titel van het artikel terug gewijzigd naar "Voroux" en de link naar de steekkaart hersteld. Aan je edits te zien is/was het blijkbaar een heel verwarrende situatie.:-) Sonuwe (✉) 15 mei 2011 11:34 (CEST)
- De oude situatie was verwarrend, maar ik was zelf ook in de war omdat ik er vanuit ging dat het nog steeds zo was dat Voroux en Voroux-Goreux twee verschillende stations waren. Ik had weet van de situatie omdat ik dat hier ooit gelezen heb. Maar die site is natuurlijk van 1995.--Zuydkamp (Drieskamp) 15 mei 2011 11:48 (CEST)
- Ik heb de titel van het artikel terug gewijzigd naar "Voroux" en de link naar de steekkaart hersteld. Aan je edits te zien is/was het blijkbaar een heel verwarrende situatie.:-) Sonuwe (✉) 15 mei 2011 11:34 (CEST)
Wet van Murphy, wet van bedrog
[brontekst bewerken]Gaarne niet eigen interpretaties toevoegen aan lemma's zonder duidelijke onderbouwing. Als we "vaak wordt bedoelt" gaan toepassen hier kan ik nog op een heleboel lemma's toevoegingen gaan doen. vr groet Saschaporsche (overleg) 19 mei 2011 15:02 (CEST)
- Het is geen eigen interpretatie. Het stond er al voor jij het verwijderde. Het lijkt mij trouwens wel degelijk de waarheid te zijn. Zie onder meer [1], [2] en [3].--Zuydkamp (Drieskamp) 19 mei 2011 15:05 (CEST)
- 1. Het feit dat iets op wikipedia stond wil niet zeggen dat het waar is!!! 2. Beide bronnen zijn onbetrouwbaar, het is iets dat iemand uit zijn duim zuigt ( pink) en de Telegraaf is ook niet bepaald een betrouwbare bron. Ik heb de bewering weer verwijderd uit het lemma. vr groet Saschaporsche (overleg) 19 mei 2011 16:46 (CEST)
- Ik zie twee voorbeelden die duidelijk aangeven dat de Wet van Murphy en de wet van bedrog vaak met elkaar verward worden. Ik begrijp niet waarom dat niet gemeld zou mogen worden. Ik hou er ook niet van dat goede informatie weggesmeten wordt omdat een bron ontbreekt. Informatie mag enkel verwijderd worden als het aantoonbaar fout is. Dat is hier duidelijk niet het geval.
- 1. Het feit dat iets op wikipedia stond wil niet zeggen dat het waar is!!! 2. Beide bronnen zijn onbetrouwbaar, het is iets dat iemand uit zijn duim zuigt ( pink) en de Telegraaf is ook niet bepaald een betrouwbare bron. Ik heb de bewering weer verwijderd uit het lemma. vr groet Saschaporsche (overleg) 19 mei 2011 16:46 (CEST)
- Enfin, ik heb nog een bron gevonden en hoop dat u de juiste informatie deze keer laat staan.--Zuydkamp (Drieskamp) 19 mei 2011 16:50 (CEST)
- Ik zal er nog een keer naar kijken, vr groet Saschaporsche (overleg) 19 mei 2011 17:42 (CEST)
- Enfin, ik heb nog een bron gevonden en hoop dat u de juiste informatie deze keer laat staan.--Zuydkamp (Drieskamp) 19 mei 2011 16:50 (CEST)
Duur stemming
[brontekst bewerken]Hoi Zuydkamp. Zomaar even een vraagje. Klopt het dat de stemming drie weken duurt in plaats van twee? Omdat een stemming minstens twee weken moet duren, vraag ik het voor de zekerheid maar even. Als je bewust gekozen hebt voor drie weken, kun je mijn vraag gewoon negeren hoor. Groet, Trijnsteloverleg 22 mei 2011 23:40 (CEST)
- Ik zag het ook net. Sorry, ik ging ervan uit dat stemmingen standaard 3 weken duren. Enfin, zoveel kwaad kan het ook niet hé. --__ wester 22 mei 2011 23:41 (CEST)
- Nee hoor, kwaad kan het niet. Het viel me alleen op. Meer niet. Trijnsteloverleg 22 mei 2011 23:53 (CEST)
Atomium
[brontekst bewerken]Beste Zuydkamp, Ik zag dat je probeert een afbeelding van het atomium te redden door hem in de vorm van een verkeersbord te uploaden. Zoals het er allemaal nu staat is er echter wel een gebrek aan informatie. Kun je door middel van een link aangeven dat dit inderdaad een verkeersbord betreft? Kun je er ook voor zorgen dat er een op deze wiki geldige licentie wordt bijgeplaatst? Dank daarvoor. Groet, Lymantria overleg 27 mei 2011 12:50 (CEST)
- Gebeurd, groeten.--__ wester 27 mei 2011 17:19 (CEST)
Er wordt bij het tellen van de uitgebrachte stemmen niet op de tekst gelet. Op dit moment heert U tegen voorstel C gestemd. met vriendelijke groet. -- Jan Oosterhuis 27 mei 2011 22:16 (CEST)Spoorjan
(sory bij de verkeerde persoon geplaatst) met vriendelijke groet. -- Jan Oosterhuis 27 mei 2011 22:17 (CEST)Spoorjan
Democratie
[brontekst bewerken]Het is aan te raden mensen d'r stemmen en stemverklaring te respecteren. Zonder belerende en neer buigende commentaren. Jcwf (overleg) 3 jun 2011 01:34 (CEST)
- Geen probleem, maar jouw stemcommentaar raakt kant nog wal en is daarom niet echt bruikbaar om op voort te bouwen. Dat heeft niets met democratie te maken.--__ wester 3 jun 2011 10:46 (CEST)
Webpagina
[brontekst bewerken]Hoi! Ik heb het artikel Webpagina beveiligd. Overleg kan op de overlegpagina. Groet, Freaky Fries (Overleg) 9 jun 2011 15:56 (CEST)
Stemming uitzonderingen NTU lijst
[brontekst bewerken]Hoi Zk,
Bedankt voor het organiseren en afronden van de stemming over uitzonderingen op de NTU lijst. Het had leuk geweest als het voorstel het had gehaald, maar ik denk dat een en ander in ieder geval in grote mate bijdraagt aan de bewustwording van het thema in bredere kring op wikipedia. Ik ben het volledig eens met je conclusie: de reacties van de verschillende stemmers zijn in ieder geval genoeg om op voort te kunnen bouwen en richting een minder strenge hantering van de lijst te werken. Dat gaat nu alleen wat omslachtiger en chaotischer zijn, en allicht van geval tot geval, in plaats van door middel van een duidelijke centrale procedure. Hoe dan ook: bedankt. netraaM • 14 jun 2011 16:36 (CEST)
- Bedankt. Ik denk dat een eenvoudigere variant het misschien wel kan halen. Zoals de verplichte staving met een opiniepeiling waarbij een duidelijke meerderheid vóór het afwijken van de Taalunielijst is. Dat is nog altijd beter dan nu waarbij een moderator op eigen houtje kan beslissen.--__ wester 14 jun 2011 19:53 (CEST)
Handtekening en nummering
[brontekst bewerken]Beste Zuydkamp, het probleem met de nummering op WP:AM werd veroorzaakt door een enter in de handtekening van Wiki13. Ik heb die er hier uitgehaald, dus het zou nu opgelost moeten zijn. ;) Met vriendelijke groet, Mathonius 16 jun 2011 17:20 (CEST)
- Ik wist dat er iets mis was met zijn handtekeningsjabloon maar ik wist niet wat. Goed dat jij dat uitgeklaard hebt.--__ wester 16 jun 2011 17:36 (CEST)
Erfgoedlijsten
[brontekst bewerken]Zuydkamp,
ik heb een nieuw vraagje gesteld. Sonuwe (✉) 17 jun 2011 23:18 (CEST)
pijl
[brontekst bewerken]Beste zuydkamp,
Kan je even het nut of de reden van deze bewerking toelichten, en dan specifiek het weghalen van die locomotief? Die stond daar mi wel degelijk op zijn plaats. Mvg Byl (overleg) 26 jun 2011 15:13 (CEST)
- Ik wilde ook linken naar het monument De pijl van Expo 58. Het artikel over de locomotief bestaat niet en ik twijfel eerlijk gezegd of het wel E is. Verder heb ik de ordening wat aangepast naar belangrijkheid; op een dp worden persoonsnamen doorgaans achteraan gezet als enkel de achternaam gelijklopend is. --__ wester 26 jun 2011 15:24 (CEST)
- Dus jij twijfelt of de eerste locomotief die een passagierstrein trok op het europese vasteland in 1835 E-waardig is? Jou goed recht maar bij twijfel niet verwijderen is dan de boodschap. Er zijn ongetwijfeld personen, waaronder ik, die dat soort zaken wel E-waardig vinden. Mvg Byl (overleg) 26 jun 2011 15:30 (CEST)
- Maar zolang het artikel er niet is moet je er niet naar linken in een dp. Bovendien kom je dan in de problemen met De pijl dat dan De pijl (monument) zou moeten heten. Een beetje voorbarig als het artikel over de locomotief er nog niet is.--__ wester 26 jun 2011 15:32 (CEST)
- door het juist in de DP op te nemen als [[De Pijl (locomotief)]] weet men dat het artikel niet bestaat, en is de kans veel groter dat als iemand het belsist aan te maken, het ineens met de juiste is en geen verwarring met het monumet de De pijl mogelijk is. mvg Byl (overleg) 26 jun 2011 15:38 (CEST)
- Haakjes in titels mogen alleen als er disambiguatie met een ander artikel is. Dat is hier niet het geval. Bovendien zijn haakjes in titels aartslelijk. Ik ga er geen gebruik van maken als het niet moet.--__ wester 26 jun 2011 15:39 (CEST)
- Er is niets maar dan ook niets mis met rode links op DPs en er is al helemaal geen reden om ze te verwijderen als ze er staan. Omdat er meerdere zaken zijn die 'De Pijl' heten en dat ook al bekend is, zijn haakjes geboden. De locomotief is beslist artikelwaardig, en gebruik van haakjes is onvermijdelijk. Men zou zelfs al het artikel over het monument kunnen hernoemen naar de variant met haakjes, dat maakt het makkelijker om het beslist gewenste artikel over de locomotief aan te maken. Paul B (overleg) 26 jun 2011 15:43 (CEST)
- Jouw mening, niet de mijne. Geen twee gelijklopende titels, geen haakjes. Simpel. Verder is er absoluut geen beleid over rode links in dp's. Een dp is eigenlijk een technische pagina die linkt naar bestaande artikels. Waarom er dus rode links in moeten zou ik ook niet echt weten. Zeker niet als er bestaande pagina's voor hernoemd moeten worden.--__ wester 26 jun 2011 15:45 (CEST)
- Ik geloof dat het probleem inmiddels op constructieve wijze is opgelost. Aanvullingen zijn welkom op De Pijl (locomotief) :) Paul B (overleg) 27 jun 2011 02:54 (CEST)
- Mooi werk.--__ wester 27 jun 2011 17:11 (CEST)
- Ik geloof dat het probleem inmiddels op constructieve wijze is opgelost. Aanvullingen zijn welkom op De Pijl (locomotief) :) Paul B (overleg) 27 jun 2011 02:54 (CEST)
- Jouw mening, niet de mijne. Geen twee gelijklopende titels, geen haakjes. Simpel. Verder is er absoluut geen beleid over rode links in dp's. Een dp is eigenlijk een technische pagina die linkt naar bestaande artikels. Waarom er dus rode links in moeten zou ik ook niet echt weten. Zeker niet als er bestaande pagina's voor hernoemd moeten worden.--__ wester 26 jun 2011 15:45 (CEST)
- Er is niets maar dan ook niets mis met rode links op DPs en er is al helemaal geen reden om ze te verwijderen als ze er staan. Omdat er meerdere zaken zijn die 'De Pijl' heten en dat ook al bekend is, zijn haakjes geboden. De locomotief is beslist artikelwaardig, en gebruik van haakjes is onvermijdelijk. Men zou zelfs al het artikel over het monument kunnen hernoemen naar de variant met haakjes, dat maakt het makkelijker om het beslist gewenste artikel over de locomotief aan te maken. Paul B (overleg) 26 jun 2011 15:43 (CEST)
- Haakjes in titels mogen alleen als er disambiguatie met een ander artikel is. Dat is hier niet het geval. Bovendien zijn haakjes in titels aartslelijk. Ik ga er geen gebruik van maken als het niet moet.--__ wester 26 jun 2011 15:39 (CEST)
- door het juist in de DP op te nemen als [[De Pijl (locomotief)]] weet men dat het artikel niet bestaat, en is de kans veel groter dat als iemand het belsist aan te maken, het ineens met de juiste is en geen verwarring met het monumet de De pijl mogelijk is. mvg Byl (overleg) 26 jun 2011 15:38 (CEST)
- Maar zolang het artikel er niet is moet je er niet naar linken in een dp. Bovendien kom je dan in de problemen met De pijl dat dan De pijl (monument) zou moeten heten. Een beetje voorbarig als het artikel over de locomotief er nog niet is.--__ wester 26 jun 2011 15:32 (CEST)
- Dus jij twijfelt of de eerste locomotief die een passagierstrein trok op het europese vasteland in 1835 E-waardig is? Jou goed recht maar bij twijfel niet verwijderen is dan de boodschap. Er zijn ongetwijfeld personen, waaronder ik, die dat soort zaken wel E-waardig vinden. Mvg Byl (overleg) 26 jun 2011 15:30 (CEST)
redirects
[brontekst bewerken]Mag ik vragen om in het vervolg goed op te letten met redirects naar een bepaald artikel aan te passen in een redirect naar een ander artikel? Met deze wijziging heb je dat namelijk gedaan. Voor jou 2 seconden werk, maar ik ben meer dan een uur bezig geweest om alle links op de diverse artikels terug in orde te krijgen. Geen leuke job. Mvg Byl (overleg) 26 jun 2011 15:26 (CEST)
- De link werkte nog perfect en verwees door naar een dp. Het is pas sinds deze deze bewerking dat het niet meer werkt. Daar moet je mij niet voor op aanspreken.
- Verder was de redirect nuttig omdat Germinal Beerschot sinds dit seizoen Beerschot AC heet.--__ wester 26 jun 2011 15:35 (CEST)
- Sorry, maar deze bewerking van Zanaq is een onderdeel van de oplossing veroorzaakt door jou voorgaande bewerking. Voor jou bewerking verwees de redirect naar Beerschot VAC, na jou bewerking naar Germinal Beerschot, twee verschillende artikels en twee verschillende voetbalclubs. Ik ben samen met Zanaq 's morgens bezig geweest om alles terug in orde te zetten. Het gaat mij er niet om jou de zwarte piet door te schuiven, alleen om je op de consequenties te wijzen van dergelijke wijziging van redirects van één artikel naar een ander, en daar in het vervolg mee op te letten. Mvg Byl (overleg) 26 jun 2011 15:44 (CEST)
- Wat een draak van een oplossing. Waarom is het artikel Beerschot AC hernoemd naar K. Beerschot AC? Was Beerschot VAC dan niet koninklijk misschien? Dat zou dan ook K. Beerschot VAC moeten heten. Met de AutoWikiBrowser zou het nog geen kwartiertje geduurd hebben om de links aan te passen. Daar moest echt niets voor hernoemd worden. -__ wester 26 jun 2011 15:50 (CEST)
- Sorry, maar deze bewerking van Zanaq is een onderdeel van de oplossing veroorzaakt door jou voorgaande bewerking. Voor jou bewerking verwees de redirect naar Beerschot VAC, na jou bewerking naar Germinal Beerschot, twee verschillende artikels en twee verschillende voetbalclubs. Ik ben samen met Zanaq 's morgens bezig geweest om alles terug in orde te zetten. Het gaat mij er niet om jou de zwarte piet door te schuiven, alleen om je op de consequenties te wijzen van dergelijke wijziging van redirects van één artikel naar een ander, en daar in het vervolg mee op te letten. Mvg Byl (overleg) 26 jun 2011 15:44 (CEST)
- Sorry maar hier eindigt de discussie voor mij. Als je niet inziet dat jouw bewerking als gevolg had dat ongeveer een 100-tal links in artikels opeens fout waren, en dan beweert dat de mensen die ermee bezig zijn geweest om dat in orde te zetten dat ze er niks van kennen en dat alles "op een kwartiertje" opgelost had kunnen worden, ga ik er echt mijn tijd niet meer insteken. De hernoeming naar K. Beerschot AC is gebeurd door door een derde persoon, namelijk hier en heeft niets met bovenstaande te maken. Ik ga barbequen. Mvg Byl (overleg) 26 jun 2011 16:03 (CEST)
- Ik beweer niet dat je er niets van kent. Ik beweer wel dat jullie een draak van een oplossing uitgedokterd hebben voor iets dat ik een kwartiertje met de AutoWikiBrowser kon. Bovendien ging ik het zelf aanpassen maar het is blijkbaar door mijn hoofd geschoten. Dan had je mij beter een seintje gegeven in plaats van mij achteraf een veeg uit de pan te geven.--__ wester 26 jun 2011 16:07 (CEST)
- Niet de pan uitvegen. Iedereeen maakt fouten. Ik dacht dat je niet besefte dat er door die bewerking een probleem is ontstaan en wou het melden. Als jij een elegantere oplossing ziet, geen probleem als je die wil doorvoeren dan. Maar misschien toch beter eerst overleggen welke oplosiing je voorstaat dan. Mvg Byl (overleg) 26 jun 2011 16:15 (CEST)
@Zuydkamp: die K. Beerschot AC is het resultaat van een of andere Beerschotter die de voorbije weken al herhaaldelijk in het artikel heeft zitten knoeien, helaas ;-) Voor de rest: je hebt gewoon te goeder trouw een oplossing gezocht, die finaal uiteindelijk een goede is. Máár, ik begrijp het werk dat Byl heeft gehad.
@Byl: Maar Byl, hier was het nog niet zo erg hoor, en uiteindelijk zijn de links nog makkelijk nagelopen en gecorrigeerd he ;-) Het is een werkje dat eventueel toch moest gebeuren, bijna ongeacht de gekozen oplossing ;-). Dus ik denk dat jullie beide het eigenlijk goed hebben opgelost zo ;-) PS: ik heb ooit een tijd terug gefoeterd op een andere gebruiker die een tiental artikelen had leeggehaald en vervangen door redirects omdat hij ondoordacht de onderwerpen hetzelfde vond. Helaas was ondertussen een van de bots langskomen om ettelijke ontstane dubbele redirects "op te lossen" (lees: compleet verkeerd te zetten zo). Wees dus blij dat er nog geen bot is langsgekomen, of we hadden tientallen meer artikelen mogen overlopen waar de originele links compleet verkeerd gezet waren. Dat is helemaal geen pretje om aan te passen, kan ik verzekeren. Ik denk dat het hier uiteindelijk nu allemaal snor zit ;-) --LimoWreck (overleg) 26 jun 2011 22:28 (CEST)
Verwijderingsnominatie Finagle's law
[brontekst bewerken]Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Finagle's law dat is genomineerd door Zuydkamp. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110628 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.
N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 29 jun 2011 02:09 (CEST)
Wiki Loves Monuments in België
[brontekst bewerken]Hallo Zuydkamp, Ik zag dat je op WP:O je wel bij een meeting wilde zijn maar op dat moment niet kon. Zodoende deze attendering. Voor Wiki Loves Monuments 2011 moet er nog een en ander georganiseerd en gedaan worden. Met die gedachte heb ik een algemene oproep gedaan op: Wikipedia:De_kroeg#Wiki_Loves_Monuments. Verder heb ik een projectpagina ingericht om hierover centraal te communiceren, zie: Wikipedia:Wikiproject/Erfgoed/Belgische Erfgoed Inventarisatie. Ik hoop dat je mee wilt helpen om Wiki Loves Monuments 2011 in België te organiseren. Groetjes - Romaine (overleg) 18 jul 2011 01:51 (CEST)
- Ik wil zeker meehelpen om foto's te trekken, vooral van mijn eigen omgeving (het is te hopen dat het weer wat beter wordt) en zal ook wel wat onderhoudsklusjes op mij nemen die in de lijst staan. Maar voor het organiseren zelf heb ik deze zomer helaas te weinig tijd.--__ wester 20 jul 2011 16:25 (CEST)
Hoofdbetekenis
[brontekst bewerken]Hoi Zuydkamp! Klein verzoek: Ik denk dat de term Amsterdam-constructie voor een hoofdbetekenisconstructie niet zo handig is; dit doet voorkomen dat het om een constructie gaat die alleen op de nl-wiki van toepassing is (terwijl alle andere wiki's deze ook kennen), en roept denk ik ook weerstand op bij enkele Nederlandse medewerkers die het niet zo op mijn geboortestad hebben :-) "Hoofdbetekenisconstructie" lijkt me het te prefereren jargon in dit soort zaken. Milliped (overleg) 15 aug 2011 22:35 (CEST)
- Dergelijke constructies worden nochtans hier op Wikipedia "Amsterdamconstructie" genoemd. Ik weet niet wie er die naam verzonnen heeft maar ik denk dat het te maken heeft met het feit dat het lemma "Amsterdam" een van de eerste was waar deze constructie gebruikt werd.--__ wester 15 aug 2011 22:56 (CEST)
- Ik denk dat die naam een van de redenen is waarom er in bepaalde kringen zoveel verzet tegen is. Asls er over een hoofdbetekenisconstructie gesproken wordt vermoed ik dat dat het verzet dat sommige Nederlandse medewerkers voelen, omdat het hen dat inwrijft dat verschillende begrippen verschillende importantie hebben, en hun dorp minder belangrijk is dan een grote stad. Het is een historische naam, maar om een grotere acceptatie van deze constructie te krijgen is een minder beladen naam misschien hulpzaam. Milliped (overleg) 16 aug 2011 01:06 (CEST)
- Bij de term 'hoofdbetekenis' zijn er ook weer gebruikers die het 'pov' vinden om de ene betekenis belangrijker te laten zijn dan de andere betekenis. Feitelijk is de situatie in naamgeving nu: standaard-dp voor de reguliere doorverwijspagina; Amsterdamconstructie; omgekeerde-redirectconstructie voor de modificatie met de toevoeging ' (hoofdbetekenis)'; Paraguayconstructie voor situaties met twee betekenissen waarbij er geen aparte dp is. Bob.v.R (overleg) 16 mrt 2013 15:40 (CET)
- Ik denk dat die naam een van de redenen is waarom er in bepaalde kringen zoveel verzet tegen is. Asls er over een hoofdbetekenisconstructie gesproken wordt vermoed ik dat dat het verzet dat sommige Nederlandse medewerkers voelen, omdat het hen dat inwrijft dat verschillende begrippen verschillende importantie hebben, en hun dorp minder belangrijk is dan een grote stad. Het is een historische naam, maar om een grotere acceptatie van deze constructie te krijgen is een minder beladen naam misschien hulpzaam. Milliped (overleg) 16 aug 2011 01:06 (CEST)
Metropolitane Gemeenschap
[brontekst bewerken]Beste Zuydkamp, Is het niet wat prematuur om het lemma Metropolitane Gemeenschap aan te maken? Dit is immers alleen nog maar een voorstel waarover een akkoord bereikt is, maar voordat en of het uiteindelijk gaat bestaan, kan er nog heel wat gebeuren. De formulering in de eerste regel "is" zou ik dus nog niet gebruiken. Groet van Paul Brussel (overleg) 17 sep 2011 17:35 (CEST)
- Je kritiek is deels terecht. Maar omdat het niet zomaar een voorstel is maar in een akkoord staat is het m.i. zeker encyclopedisch, ookal bestaat het orgaan in kwestie nog niet officieel.--__ wester 17 sep 2011 17:39 (CEST)
Echte aantal artikelen
[brontekst bewerken]Hallo Zuydkamp, Al jaren tonen we het aantal pagina's in de hoofdnaamruimte op de hoofdpagina en tal van andere pagina's. Ik heb even in de Kroeg gekeken, en tenzij ik er overheen gelezen heb zie ik daar nergens een voorstel tot aanpassen gezien. Dat lijkt mij minstens noodzaak voor de hoofdpagina die massaal bekeken wordt. Als er blijk gegeven wordt dat na een voorstel dit een zeer goed idee is: geheel prima dat te wijzigen, maar nu wordt dit zonder voorstel gewijzigd en vind ik niet kunnen. Graag dus eerst voorstellen. Groetjes - Romaine (overleg) 21 dec 2011 18:33 (CET)
- Het leek me een logische wijziging. Iemand kwam met een code af waardoor het echte aantal artikelen kon getoond worden. Dus is het niet langer nodig de lezer voor te liegen met een hoger artikelnummer dan werkelijk het geval is.
- Ik zal het nog eens in de Kroeg voorleggen.--__ wester 21 dec 2011 19:03 (CET)
- Zie hier.--__ wester 21 dec 2011 19:11 (CET)
- Dank! Er zitten wat consequenties aan, waarvan ik denk dat die bewust moeten worden bekeken, en dat men het er mee eens moet zijn natuurlijk. Voor de rest maakt het mij niet zo veel uit wat er getoond wordt. Groetjes - Romaine (overleg) 21 dec 2011 19:17 (CET)
- Zie hier.--__ wester 21 dec 2011 19:11 (CET)
Burgemeesters
[brontekst bewerken]Hi, Op Baarle-Hertog heb je een update gedaan m.b.t. de nieuwe burgemeester. Als het artikel nog geen lijstje met burgemeesters heeft (of er is geen subartikel), dan is het misschien nuttig daarbovenop nog zo'n lijstje te starten met alvast de vorige en huidige burgemeester (en evt. meer als je de info rap terugvindt). Dan hebben we voor die gemeente toch al een beginnend lijstje waar al de recentste 2 burgemeesters op staan ;-) Op Baarle-Hertog heb er vlug even zo'n "Politie" kopje bij gemaakt. --LimoWreck (overleg) 31 dec 2011 16:31 (CET)
Verwijderingen op commons
[brontekst bewerken]Ik zag je opmerking in de kroeg over het verwijderen op commons van zogenaamde discutabele afbeeldingen. Nu lijkt het beleid op commons altijd alsof daar zomaar alles weggemikt wordt waar duidelijk geen reden voor is, maar dat is doorgaans toch niet zo. Het grootste probleem op commons is wellicht dat er enorm veel afbeeldingen per dag worden gedumpt, zonder dat duidelijk is waar de afbeelding vandaan komt. Als je de uploader dan confronteert met die situatie, krijg je vaak te horen "zelf gemaakt", terwijl je snel kunt zien dat dat simpelweg gelogen is. En omdat Wikipedia pertinent geen afbeeldingen wil hosten die niet vrij zijn, en dus ook geen risico daarmee wil lopen, wordt er bij weinig twijfel simpel snel verwijderd. En dat is om een goede reden: een afbeelding die een jaar op commons staat, staat daar een jaar onder een vrije licentie, wat betekent dat de afbeelding met naamsvermelding door iedereen mag worden verspreid, bewerkt en in een commerciële toepassing gebruikt. Als een jaar later iemand merkt (of klaagt), dat de afbeelding helemaal niet vrij is, is het onmogelijk om te achterhalen waar deze afbeelding al verder is verspreid buiten Wikipedia. Niet tijdig verwijderen is daarmee een risico, waarmee Wikipedia zijn vertrouwen en goede naam in gevaar brengt. Mijn ervaring is trouwens wel dat onterecht verwijderde afbeeldingen snel en simpel weer worden teruggehaald, zeker als via OTRS wordt aangetoond/verklaard dat een afbeelding wel degelijk onder ccbysa-licentie verspreidt wordt/kan worden. Jouw in de kroeg geopperde voorstel om maar gewoon minder snel te verwijderen heeft daarom een paar nare haken en ogen. Hopelijk snap je na dit relaas dan iets beter waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Met vriendelijke groet, edOverleg 3 jan 2012 21:49 (CET)
- Ik ben inderdaad te ongenuanceerd geweest. Ik begrijp heel goed dat men voorzichtig is. Maar soms is die voorzichtigheid ook frustrerend als er veel goede afbeeldingen weggegooid worden. De hoofdoorzaak is natuurlijk de op vele punten debiele auteursrechtenwetgeving (zoals het gebrek aan 'vrijheid van panorama' in België en Frankrijk waardoor we strikt genomen geen enkele foto van een gebouw kunnen trekken waarbij de architect nog geen 70 jaar dood is) en dus niet de mensen op Commons die de afbeeldingen verwijderen. Al blijf ik vinden dat men soms te snel is. Op Commons zou ook BTNI moeten gelden, als men twijfelt verwijder de afbeelding dan niet. --__ wester 3 jan 2012 21:53 (CET)
- Frustrerend is het zeker, helemaal wanneer je zelf zeker weet dat er met de afbeelding niets mis is. Ik had van de week nog een nominatie van een OTRS afbeelding, omdat een ander dezelfde afbeelding elders op internet vond. Heel snugger, maar daar is OTRS nu juist voor. Het bleek trouwens wel dat ik ook een steek had laten vallen, want ik had in het OTRS-sjabloon het ticketnummer niet vermeld. Het gemis van vrijheid van panorama is in half Europa inderdaad een beetje bezopen, maar ook de Nederlandse auteursrechtenwet is uit 1917 ofzo, toen de paus de bijbel nog zelf met een ganzenveer overschreef. En met dat stelletje bejaarden in Brussel/Strasbourg zal het nog wel 100 jaar duren voor ze er iets moderns van maken. De politiek is helaas beter in het maken van meer regels, dan van simpeler/rechtvaardiger regels. edOverleg 3 jan 2012 23:11 (CET)
Je was me enkele seconden voor.
[brontekst bewerken]Ik open de pagina, wijzig de hoofdletter in een minuskel, klik op "Pagina opslaan"... Kan toch niet meer dan 10 seconden in beslag hebben genomen. Maar je was me voor. Caudex Rax (overleg) 14 feb 2012 21:16 (CET)
- Dat is ook toevallig ;) --__ wester 14 feb 2012 21:22 (CET)
Beste Zuydkamp,
Heb Einstein toch maar als Duits-Zwitsers-Amerikaans betiteld, vanwege zijn paspoorten - hier was al eerder over gesteggeld. Geboren in Duitsland (eigenlijk Baden-Wurttemberg, de oplossing van de Engelse wikipedia) blijkt al uit Ulm. Einstein geloofde niet erg in nationaliteit ;-) Vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 5 apr 2012 15:00 (CEST)
- Ik vind dat een te vergaande simplificatie. Einstein's situatie is veel ingewikkelder dan. Zo was hij achtereenvolgens Duitser, stateloos, Zwitser, Zwister-Oostenrijker, opnieuw enkel Zwitser, Zwitser-Duitser, opnieuw enkel Zwitser en tot slot Zwitser-Amerikaans. Op geen enkel moment in zijn leven was hij dus Duits-Zwitsers-Amerikaans.--__ wester 5 apr 2012 16:12 (CEST)
Zie Overleg:Albert Einstein#Nationaliteiten?, waar ik deze discussie heb gekopieerd, hoop dat je akkoord bent. Hansmuller (overleg) 18 apr 2012 16:24 (CEST)
Beste Zuydkamp. Ik zag dat je een aantal namen uit het uitzonderingenlijstje op Wikipedia:Buitenlandse geografische namen hebt verwijderd met als argument dat daar nooit overleg over is gevoerd. De reden dat ik echter (een aantal van) die namen in de lijst heb gezet is dat ze wel een uitzondering vormen op de regel, terwijl er expliciet staat op die pagina dat alle uitzonderingen daar vermeld moeten worden. Dus ofwel de namen moeten veranderd worden in de door de Taalunie geadviseerde naam of ze moeten in die lijst staan. Als je ze uit dat lijstje verwijdert, wordt niemand er op geattendeerd dat de naam niet klopt met de benaming door de Taalunie. Mkr (overleg) 29 apr 2012 16:07 (CEST)
- De regels zijn duidelijk: we houden de taalunie aan tenzij de taalunie niet kiest. Dan geldt BTNI. Voor sommige namen is (uitgebreid) overleg om een uitzondering te maken. Prima, daar wijken we dan af. Maar bij de namen die recent toegevoegd zijn ontbreekt die discussie. Het betreft meestal recent aangemaakte pagina's waarbij het eerder toevallig afwijkt van de regels. Vandaar dat ik mezelf even de vrijheid heb genomen een aantal artikels te hernoemen naar de Taalunierichtlijn.--__ wester 29 apr 2012 16:11 (CEST)
- Prima als je de titels hernoemt naar de Taalunierichtlijn en ze dan uit het lijstje haalt, maar ik doel eigenlijk op een tweetal aantal namen uit het lijstje die je verwijdert hebt zonder de naam te wijzigen: Bocht van Gdańsk en Sint Maarten (land). Mkr (overleg) 29 apr 2012 16:26 (CEST)
- Eigenlijk verdienen die namen het wel uitzonderingen te zijn. Maar zodra het geen 'officiële' uitzondering zijn (gesteund door overleg) vind ik niet dat ze in de lijst mogen. Hetzelfde wat betreft Haida Gwaii waar ik het overleg zelf ik gang heb gezet.--__ wester 29 apr 2012 16:30 (CEST)
- Dan begin ik op Sint Maaten en Bocht van Gdańsk ook wel een overleg. Niet omdat ik vind dat de naam gewijzigd moet worden, maar om ze weer op de uitzonderinglijst te krijgen. Mkr (overleg) 29 apr 2012 16:39 (CEST)
- Eigenlijk verdienen die namen het wel uitzonderingen te zijn. Maar zodra het geen 'officiële' uitzondering zijn (gesteund door overleg) vind ik niet dat ze in de lijst mogen. Hetzelfde wat betreft Haida Gwaii waar ik het overleg zelf ik gang heb gezet.--__ wester 29 apr 2012 16:30 (CEST)
- Prima als je de titels hernoemt naar de Taalunierichtlijn en ze dan uit het lijstje haalt, maar ik doel eigenlijk op een tweetal aantal namen uit het lijstje die je verwijdert hebt zonder de naam te wijzigen: Bocht van Gdańsk en Sint Maarten (land). Mkr (overleg) 29 apr 2012 16:26 (CEST)
Bedenkingen
[brontekst bewerken]Hallo. Misschien interesseert hier Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120613 de nominatie van Bocholt-Centrum je, aangezien dat een problematiek is waar je ook lang aan gesleuteld hebt. Jááren terug (rond 2004-2005 of zo?) werd op Wikipedia soms nog onderscheid gemaakt in aparte artikelen tussen gemeente en gelijknamige hoofdgemeente of hoofddorp. In de praktijk bleek immers veeel te veel overlap, en ook in hoofde en taalgebruik van wat de mensen in het dagelijks leven bedoelen is het onderscheid artificieel, en sindsdien zijn we van die afsplitsing afgestapt. Echter, Fred Lambert heeft voor Bocholt weer een opdeling gemaakt. M.i. bekijkt hij het gewoon teveel vanuit het standpunt van de grote Nederlandse gemeentes die halve provincies groot zijn...
Nochtans is het m.i. in de praktijk niet moeilijk: Bocholt tot het eind van het Ancien Régime gewoon bekijken als het dorp met omliggende afhankelijkheden, gehuchten en gronden. Daarna heb je een netjes omlijnde gemeente (waar trouwens Lozer ook in ligt). Sinds 1971/1977 heb je een fusiegemeente. Feiten uit het Ancien Régime kunnen erin als ze over het dorp of gerelateerde heerlijkheden en afhankelijkheden gaan. Feiten voor de fusie kan men in het artikel kwijt als ze over de voormalige gemeente Bocholt gaan. Feiten uit de hele gemeente kunnen er in als ze na de fusie gebeurde. Als ze te specifiek zijn voor een bepaald gehucht, dan plaatst men het gewoon op dat apart artikel.
Eigenlijk is het analoog met artikels over wijken, straten, etc... 't Is niet omdat er van het dorp "Ons Dorp" plots een artikel is over pakweg de "Stationswijk" dat het plots nodig zou zijn om "Ons Dorp-centrum exclusief Stationswijk" een artikel te geven. Info over dat gebied hoort gewoon nog steeds bij de rode draad van het hoofdartikel "Ons Dorp". Althans, zo lijkt mij toch de meeste praktisch en bij de werkelijkheid aansluitende praktijk voor Belgische gemeenten ??
Als je nog andere bedenkingen of invalshoeken of zo hebt, dan zijn die ook welkom ;-) --LimoWreck (overleg) 13 jun 2012 23:41 (CEST)
- Reactie aldaar gegeven.--__ wester 14 jun 2012 13:46 (CEST)
station Blankenberge
[brontekst bewerken]Ik ken het gebruik van een overlegpagina helemaal niet. Het is moeilijk om hierover informatie te vinden.
Ik heb mijn opmerkingen reeds in 2009 op de overlegpagina van het station Blankenberge geplaatst, zonder reactie. Ik weet dat er snel reactie komt als ik het artikel zelf aanpas. Dat heb ik dus gedaan, en met als resultaat een onmiddellijke reactie.
U zoekt naar een bron van de berekening: heel eenvoudig: een zelfgemaakte Excell-toepassing. Deze doet de omrekening gregoriaans>juliaans en omgekeerd. Gebruik makende van gekende formules. Met controle: de omgerekende datums worden opnieuw, met een andere formule omgezet om vergeleken te worden met de startdatum van de berekening. Resultaat in het Nederlands en Engels. De omrekening, inclusief aanduiding van de weekdag, is goed voor de jaren -4501 tot en met 3500.
Ook inclusief de Paasdatums (& Aswoensdag & Hemelvaart & Pinksteren) vanaf 326 tot en met 3500, gebruik makende van de Paastabellen die de kerkelijke lentenachtevening en volle maan vastleggen (die soms verschilt van de echte lentenachtevening en echte volle maan).
Wenst u een kopie: stuur mij het emailadres naar waar ik de kopie zend.
Wdew (overleg) 16 jun 2012 20:26 (CEST)
- Ik trek úw opmerkingen niet in twijfel (integendeel zelfs, goed opgemerkt) maar wel de oorspronkelijke beweringen in het artikel zoals dat 20 juli 1937 een zondag zou zijn geweest en dat het stationsgebouw op 3 april 1937 in gebruik werd genomen ter gelegenheid van Pasen (hoewel dat misschien nog mogelijk kon zijn). Dit soort feitjes zijn sowieso triviaal en als ze dan niet blijken te kloppen kunnen ze maar beter verwijderd worden.
- De data lijken me wel correct te zijn gezien deze bron.--__ wester 16 jun 2012 20:55 (CEST)
Geachte heer,
Ik ken Mevrouw Christiane Van Rijckeghem persoonlijk, ik heb haar zelfs enkele maanden geleden nog ontmoet in verband met een ander boek waar zij aan meegewerkt heeft. En toch twijfel ik aan de bron van haar presentatie. Ik kan geen bewijzen vinden. Ik heb dus het enige waarvan ik zeker was aangepast. Zelfs als u het triviaal noemt zie ik niet graag fouten in Wikipedia en andere sites. Zulke fouten kunnen zelfs presentaties van Spoorwegdirectieleden beïnvloeden. Wdew (overleg) 16 jun 2012 23:39 (CEST)
Wat doet mij twijfelen aan de datums? Ik stel vast dat er fouten onstaan door de benaming van de maanden juni en juli om te wisselen. Er werd aangegeven dat het zondag 20 juli 1937 zou zijn, dit is geen zondag, MAAR 20 JUNI 1937 is wel een zondag. Dus als het gegeven zondag juist blijft zou de datum wel eens 20 juni kunnen zijn (want het gebouw was reeds in dienst vanaf april 1937).
Wdew (overleg) 17 jun 2012 15:27 (CEST)
Beste Zuydkamp,
Een paar maanden geleden heb ik het artikel Haakbocht aangemaakt. Er kwam toen al snel kritiek op de naamgeving, aangezien er geen bron was voor de Nederlandse vertaling. Het is gewoon een letterlijke vertaling van een Engelse term. Daarom heb ik het artikel hernoemd naar Hook turn, de echte Engelse benaming. Ik zie dat je dit weer terug hebt gedraaid. Heb je een bron gevonden voor de Nederlandse benaming? Croonstad (overleg) 25 jun 2012 14:46 (CEST)
- Er is geen reden om het NIET te vertalen. Wat dat betreft zijn er hier sommigen die een beetje doorslaan met het zgn. 'donorprincipe'. Haakbocht is eigenlijk geen naam. Door het niet te vertalen houden we informatie achter aan de lezers.--__ wester 25 jun 2012 14:48 (CEST)
- Het maakt mij totaal niets uit hoe die artikelen heten, maar ik heb geen zin in allemaal lelijke bron?-sjablonen achter het onderwerp. Maar je houdt in ieder geval geen informatie achter voor lezers, omdat in de eerste regel staat wat hook turn letterlijk betekent. Croonstad (overleg) 25 jun 2012 14:51 (CEST)
- Ach ja, die mensen die overal het bron achter zetten. Daar heb ik mijn eigen mening over. Iets voor iets hadden we enkele jaren geleden besloten dat sjabloon niet meer te gebruiken. Jammer genoeg is daar recent op terug gekomen.--__ wester 25 jun 2012 17:54 (CEST)
- Die informatie wordt beslist niet achtergehouden: het was al een doorverwijzing en het wordt ook in de eerste regel vermeld. De lezer wordt volledig op de hoogte gesteld van deze mogelijke vertaling. Ik heb je hernoeming uiteraard weer teruggedraaid omdat uit niets blijkt dat deze benaming in het Nederlands gebruikelijk is, en je zelf ook geen enkele moeite doet om dat aannemelijk te maken (en ja, ik heb destijds wel degelijk gezocht, anders had ik er nooit dat lelijke sjabloon bij gezet). Een 'haakbocht' is de bocht in een vishaak. Paul B (overleg) 26 jun 2012 21:22 (CEST)
- Heb je bronnen dat de Engels naam gebruikelijker is dan de Nederlandse in het Nederlands? Zo neen is er geen enkele reden om een Engels begripsnaam te hanteren. Het donorprincipe is hier allerminst een argument. Het is immers geen instantie en een officiële naam is er sowieso niet.
- Het maakt mij totaal niets uit hoe die artikelen heten, maar ik heb geen zin in allemaal lelijke bron?-sjablonen achter het onderwerp. Maar je houdt in ieder geval geen informatie achter voor lezers, omdat in de eerste regel staat wat hook turn letterlijk betekent. Croonstad (overleg) 25 jun 2012 14:51 (CEST)
- Sowieso zal je van dit vrij obscuur begrip maar weinig bronnen vinden. --__ wester 26 jun 2012 21:44 (CEST)
- De Engelse term is de enige die ik überhaupt voor deze bochten zie opduiken in Nederlandstalige teksten. Het lijkt me dan niet de taak van een encyclopedie om zelf maar termen te gaan verzinnen. Het donorprincipe heb ik volgens mij nergens aangeroepen, daar ben jij mee komen aanzetten. Paul B (overleg) 26 jun 2012 21:56 (CEST)
- De taak van deze encyclopedie is informatie in het Nederlands aanbieden. Soms denk ik dat jij op de verkeerde taalversie zit.--__ wester 26 jun 2012 21:57 (CEST)
- De taak is betrouwbare informatie aanbieden. Zelfverzonnen of ongebruikelijke vertalingen van jargon, hoe sympathiek de intentie ook is, horen daar niet bij. Paul B (overleg) 26 jun 2012 22:04 (CEST)
- De taak van deze encyclopedie is informatie in het Nederlands aanbieden. Soms denk ik dat jij op de verkeerde taalversie zit.--__ wester 26 jun 2012 21:57 (CEST)
- De Engelse term is de enige die ik überhaupt voor deze bochten zie opduiken in Nederlandstalige teksten. Het lijkt me dan niet de taak van een encyclopedie om zelf maar termen te gaan verzinnen. Het donorprincipe heb ik volgens mij nergens aangeroepen, daar ben jij mee komen aanzetten. Paul B (overleg) 26 jun 2012 21:56 (CEST)
- Sowieso zal je van dit vrij obscuur begrip maar weinig bronnen vinden. --__ wester 26 jun 2012 21:44 (CEST)
Gandhi
[brontekst bewerken]"Zuydkamp heeft pagina Mahatma Gandhi hernoemd naar Mohandas Karamchand Gandhi over een doorverwijzing: geen titels in de lemmanaam. De echte naam was Mohandas Karamchand Gandhi"
- Nagenoeg niemand kent hem onder die naam.
- Onze titelconventie luidt: Voornaam Achternaam. Dus dan zou het niet Mohandas Karamchand Gandhi moeten zijn, maar Mohandas Gandhi.
Muijz (overleg) 7 sep 2012 07:29 (CEST)
- Mahatma Gandhi als titel is vergelijkbaar met 'Pater Damiaan' of 'Koningin Elizabeth II'. Richtlijnen verbieden dat soort namen. Wat betreft je tweede opmerking: ik weet niet of je bij Indische namen zo makkelijk van een voor- en achternaam kan spreken. Ik heb de titel veranderd omdat de meeste buitenlandse wiki's (inclusief de Engelse) die titel aanhouden.--__ wester 7 sep 2012 11:58 (CEST)
Verbond van Katholieke Kringen en der Conservatieve Verenigingen /Fédération des Cercles catholiques et des Associations conservatrices
[brontekst bewerken]Hoi collega, ik heb even de naam teruggezet en het artikel tegen hernoemen beveiligd. Ik suggereer dat U er met collega Bjelka en bij voorkeur nog enkele gebruikers in een discussie met bronnen tot overeenstemming komt. Gezien de gespannen vehoudingen zou ik aanraden dat u wat assistentie vraagt in de andere overlegruimten die Wikipedia kent. Milliped (overleg) 28 sep 2012 20:16 (CEST)
- OK. Ik had inderdaad de titel inderdaad niet terug moeten draaien. Maar ik vond het verzoek wel nogal snel uitgevoerd.--__ wester 28 sep 2012 20:18 (CEST)
Nuttig
[brontekst bewerken]Hallo Zuydkamp. Wat denk jij van dit soort kopje (Aalter#Territoriale_indeling) dat op dat artikel opduikt ? Dat lijkt me nogal van het goede teveel... dit lijkt me infobox-materiaal bij uitstek, waar het meeste staat, en ook in de lopende tekst staan de belangrijkste links naar land, provincie, arr., etc... al op de gangbare plaatsen. En elders op Wikipedia staan uitvoerige en overzichtelijker artikelen over allerhande staatsstructuren en worden volledige administratieve indelingen en organisaties uitgelegd en getoond. Maar om dat nog eens te herkauwen in een tabel per gemeente-artikel ? Straks komt men nog in een tabel op dat artikel te vertellen dat "Aalter een plaats is op de 'Wereld' ". Of straks duiken op pakweg artikelen van een Britse muzikant op in welk dorp hij/zij woont, welke county en regio die woont, waar die gaat stemmen, hoe het organigram is van de platenmaatschappij van de artiesten, of hoe de lezer moet muzieknoten moet lezen; anders gezegd: hetzij irrelevante info, hetzij info die elders een veel overzichtelijke plaats op wikipedia heeft. M.a.w.: voor dergelijke tabel als nu op Aalter: ik moet het nog wat laten bezinken, maar heb voorlopig mijn twijfels over het concept ... ??? Ik ben niet meteen tegen of zo, maar het moet even bezinken. Wat is jouw idee over zoiets ? , aangezien je toch wel al jaren ervaring hebt met dergelijke artikels, en zeker in die regio moet het je aanspreken ;-) LimoWreck (overleg) 17 dec 2012 22:33 (CET)
- PS: ligt het aan mij, of is die titel "Territoriale indeling" wel heeeel erg verwarrend? Onder zo'n titel verwacht je bv. de territoriale indeling van een land (dus volledig overzicht, en naar onder toe), geen soort tak uit een administratief organigram naar boven toe. LimoWreck (overleg) 17 dec 2012 22:33 (CET)
- Sonuwe (✉) 17 dec 2012 23:21 (CET)
- Ik ben het eens met LimoWreck. Hoewel de info mooi de politieke toestand weergeeft vind ik het niet uniek genoeg om weergegeven te worden. Bij alle Vlaamse gemeentes zal dat immers quasi identiek zijn. __ wester 17 dec 2012 23:24 (CET)
- Ook ik ben het volmondig eens met LimoWreck op alle punten. Vooral ook met zijn opmerking onder het opsommingsteken. Ik dacht dat het heel evident ging zijn dat een meerderheid die gedrochten (want sorry hoor, maar dat zijn het gewoon) niet ging moeten hebben, maar zie nu dat men daar toch met een viertal gebruikers aan bezig heeft gezeten (en nog geen klein beetje), dus gewoon die handel gaan schrappen is misschien wat aan de lompe kant. Kunnen we hier zo uitkomen of gaan we er meteen over stemmen (na 1 januari dan)? Dit lijkt me veel te belangrijk om gewoon te laten staan. Groeten en een prettige avond morgen, Gertjan R 30 dec 2012 18:47 (CET)
- Ik ben wel voor een stemming. Die info hoort wel degelijk ergens thuis. Maar niet in de gemeenteartikelen.__ wester 30 dec 2012 19:17 (CET)
- Ook ik ben het volmondig eens met LimoWreck op alle punten. Vooral ook met zijn opmerking onder het opsommingsteken. Ik dacht dat het heel evident ging zijn dat een meerderheid die gedrochten (want sorry hoor, maar dat zijn het gewoon) niet ging moeten hebben, maar zie nu dat men daar toch met een viertal gebruikers aan bezig heeft gezeten (en nog geen klein beetje), dus gewoon die handel gaan schrappen is misschien wat aan de lompe kant. Kunnen we hier zo uitkomen of gaan we er meteen over stemmen (na 1 januari dan)? Dit lijkt me veel te belangrijk om gewoon te laten staan. Groeten en een prettige avond morgen, Gertjan R 30 dec 2012 18:47 (CET)
- Ik ben het eens met LimoWreck. Hoewel de info mooi de politieke toestand weergeeft vind ik het niet uniek genoeg om weergegeven te worden. Bij alle Vlaamse gemeentes zal dat immers quasi identiek zijn. __ wester 17 dec 2012 23:24 (CET)
- Sonuwe (✉) 17 dec 2012 23:21 (CET)
Boarnsterhim en Súdwest-Fryslân
[brontekst bewerken]Er ontgaat mij één ding. Men kiest voor Boornsterhem omdat dat een Nederlandse naam is (ondanks dat Boarnsterhim de officiële naam is), maar men kiest Súdwest-Fryslân omdat dat de officiële naam is (ondanks dat Zuidwest-Friesland de Nederlandse naam is). Waarom wordt er met twee maten gemeten? Men zou moeten kiezen uit:
- Boornsterhem en Zuidwest-Friesland (beide namen Nederlands);
- Boarnsterhim en Súdwest-Fryslân (beide namen Fries).
Hans Kamp (overleg) 31 dec 2012 12:35 (CET)
- Omdat Boornsterhem een erkende en vooral bestaande naam is. Dat is ook nog lange tijd de officiële naam van de gemeente geweest, vooraleer de gemeente haar naam officieel verfriesde.
- Voor Súdwest-Fryslân bestaat echter geen traditionele Nederlandse naam. Zuidwest-Friesland is slechts een letterlijke vertaling van Súdwest-Fryslân. Je zal maar weinig bronnen vinden die de gemeente Zuidwest-Friesland noemen. __ wester 31 dec 2012 12:58 (CET)
- Dan zou je toch zeggen dat Boornsterhem niet meer bestaat en Boarnsterhim de enige juiste naam is, ondanks dat het niet Nederlands is. Op dergelijke manier schep je m.i. verwarringen. Hetzelfde als vroeger met Nordhorn die vroeger Noord(t)hoorn heette. Dat werd later ook verduitst. Hans Kamp (overleg) 31 dec 2012 13:02 (CET)
- Officiële namen zijn nooit een argument geweest. Wel gebruik en natuurlijk moet de naam bestaan. Er is ook een peiling gehouden waaruit blijkt dat er een meerderheid bestaat om voor plaatsnamen in Friesland de bestaande Nederlandse variant te gebruiken. Waar die niet bestaat gebruiken we uiteraard de Friese naam (zoals Nijefurd).__ wester 31 dec 2012 13:05 (CET)
- Heb je een bron dat de naam Boornsterhem nog bestaat? Er was een tijd een discussie geweest over It Heidenskip. Ik ben daar zelf geweest maar de naam Het Heidenschap ben ik nooit tegengekomen, kende ik ook niet, totdat ik die niet-bestaande naam op Wikipedia tegengekomen, waarbij jouw argument van toepassing leek te zijn. Bij de interwiki's naar andere talen van Wikipedia wordt de officiële naam Boarnsterhim gebruikt, en niet de onbekende naam. Hans Kamp (overleg) 31 dec 2012 13:13 (CET)
- Boornsterhem wordt zeker nog gebruikt. Je moet het maar eens intypen in Google.
- Merkwaardig argument, aangezien zowel Boornsterhem en Zuidwest-Friesland (als gemeente) in Google wordt genoemd:
- Boornsterhem: 78.200 hits.
- Boarnsterhim: 2.130.000 hits.
- Zuidwest-Friesland: 192.000 hits. Op de pagina zelf heb ik gezien dat deze combinatie nooit bestaan heeft. Op grond daarvan heeft men m.i. terecht gekozen voor de naam "Súdwest-Fryslân" voor dat artikel.
- Súdwest-Friesland: 1.150.000 hits.
- Jouw verhaal over Google gaat dus al mank. Nu de website Fryslân zelf:
- Boornsterhem: maar liefst 0 resultaten. Kennelijk bestaat die naam niet voor die website.
- Boarnsterhim: 19 resultaten. Van die resultaten zijn er op één na (dat in het Fries) in het Nederlands. Hans Kamp (overleg) 31 dec 2012 13:48 (CET)
- Merkwaardig argument, aangezien zowel Boornsterhem en Zuidwest-Friesland (als gemeente) in Google wordt genoemd:
- Maar laat ik het zo zeggen: het grote verschil tussen Boornsterhem en Zuidwest-Friesland is dat die laatste een verzinsel van Wikipedia is en het eerste niet.__ wester 31 dec 2012 13:17 (CET)
- Boornsterhem wordt zeker nog gebruikt. Je moet het maar eens intypen in Google.
- Heb je een bron dat de naam Boornsterhem nog bestaat? Er was een tijd een discussie geweest over It Heidenskip. Ik ben daar zelf geweest maar de naam Het Heidenschap ben ik nooit tegengekomen, kende ik ook niet, totdat ik die niet-bestaande naam op Wikipedia tegengekomen, waarbij jouw argument van toepassing leek te zijn. Bij de interwiki's naar andere talen van Wikipedia wordt de officiële naam Boarnsterhim gebruikt, en niet de onbekende naam. Hans Kamp (overleg) 31 dec 2012 13:13 (CET)
- Officiële namen zijn nooit een argument geweest. Wel gebruik en natuurlijk moet de naam bestaan. Er is ook een peiling gehouden waaruit blijkt dat er een meerderheid bestaat om voor plaatsnamen in Friesland de bestaande Nederlandse variant te gebruiken. Waar die niet bestaat gebruiken we uiteraard de Friese naam (zoals Nijefurd).__ wester 31 dec 2012 13:05 (CET)
- Dan zou je toch zeggen dat Boornsterhem niet meer bestaat en Boarnsterhim de enige juiste naam is, ondanks dat het niet Nederlands is. Op dergelijke manier schep je m.i. verwarringen. Hetzelfde als vroeger met Nordhorn die vroeger Noord(t)hoorn heette. Dat werd later ook verduitst. Hans Kamp (overleg) 31 dec 2012 13:02 (CET)
Jan Briers
[brontekst bewerken]Beste Zuydkamp, U bent wel voorbarig met het wijzigen van de titel in Jan Briers (gouverneur). Hij is momenteel alleen maar informeel voorgedragen, de federale regering werd nog niet geconsulteerd, er wordt bezwaar geopperd door vicepremier Decroo. Het is dus bijlange nog niet zeker. Wachten op een officiële bevestiging lijkt me voor een encyclopedie toch onontbeerlijk. met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 20 jan 2013 13:48 (CET)
P. S. Ik bemerk ondertussen dat u opnieuw gewijzigd hebt in Jan Briers (1953), wat beter is, hoewel ik niet goed zie wat er mis was aan de "jr."
- Ik twijfelde een beetje over de benamingen. Jan Briers en Jan Briers jr. naast elkaar laten bestaan is verwarrend. Jan Briers jr. zal men vaker onder de korte naam 'Jan Briers' opzoeken, zeker als hij gouverneur zal worden (dat zal zijn bekendheid enorm doen toenemen). Dan is desambiguatie wenselijk omdat je nu bij het intypen van 'Jan Briers' bij het artikel over de vader terechtkomt.
- Eerst ging ik een achtervoegsel geven naargelang professie (de standaardpraktijk). Voor Jan Briers jr. ligt gouverneur voor de hand (als hij het wordt). Maar bij Jan Briers sr. zou ik niet weten welk kort woordje het beroep van de man samenvat. Vandaar maar de makkelijke weg door gewoon met geboortejaar te werken.__ wester 20 jan 2013 14:01 (CET)
Accounthernoeming
[brontekst bewerken]Beste Zuydkamp, ik heb hier gereageerd op je verzoek op WP:HA. Met vriendelijke groet, Mathonius 26 feb 2013 17:08 (CET)
Overleg doornemen
[brontekst bewerken]Wester,
Graag overleg doornemen voordat je veranderingen aanmaakt. Tenzij je een officiële bron kan vinden die erkent dat Herman van Rompuy zogenaamd de president van de Europese Unie is, is hij dit niet. Alle Nederlandse pagina's van de EU en overige officiële instanties zeggen dat hij Voorzitter van de Europese Raad is - en dat heeft geen eens iets met de EU te maken. De media verknallen zijn functie al meer dan genoeg (commerciële redenen, etc.), en Wikipedia zou dit als encyclopedie moeten corrigeren. Daarbij maakt het niet uit hoe vaak de media het verkeerd zeggen: het blijft fout.
En om je vraag wie zijn wij om te zeggen dat het fout is? te beantwoorden: wij zijn mensen die gewoon de feiten moeten toepassen.
- Dat de media van 'president van Europa' spreekt is makkelijk vaststelbaar. Of wij dat gebruik moeten veroordelen? Het antwoord op die vraag is neen. Het is inderdaad geen officiële term. Maar het artikel suggereert dat ook niet. Er staat duidelijk 'door de media vaak ...'. Wikipedia moet de realiteit weergeven en die realiteit is dat hij nu eenmaal vaak 'president van Europa' genoemd wordt. We moeten dit niet wegmoffelen of veroordelen. Dat is namelijk POV. __ wester 21 mrt 2013 23:35 (CET)
derde nationaler
[brontekst bewerken]Beste collega Wester,
- Allereerst een vrolijk Pasen. Weet je de taalkundige achtergrond van derde nationaler cq wat daarmee bedoeld zou kunnen wezen? Kwam ik tegen in het door jou uitstekend gekortwiekte voetbal-artikel over een blijkbaar niet meer als zodanig bekend [dit nederlandisme spijt me ;-), maar niet heus] staande vereniging. Hartelijke groeten uit ArTosIt van Klaas|Z4␟V: 31 mrt 2013 18:45 (CEST)
- In België heeft iedere (professionele) voetbalclub een stamnummer. Alle resultaten, trofeeën zijn gekoppeld aan dit stamnummer. Bij fusies of naamsveranderingen zorgt dit stamnummer voor continuïteit. De club RWDM 47 die zogezegd de opvolging is van het oude RWDM (en zelfs in haar naam naar het oude stamnummer 47 verwijst) heeft als stamnummer 9026 en is derhalve een nieuwe club en dus geen voortzetting van RWDM. __ wester 31 mrt 2013 19:15 (CEST)
Okee, dat is inhoudelijk, niet mijn expertise. Waar het in mijn vraag om ging was de (taalkundig) semantische en/of etymologische achtergrond van de term "derde nationaler".
Toch even inhoudelijk: Het is me ook niet duidelijk of ze pe(e)l(d)en ze in de derde divisie/klasse?, (on)betaald?, amateur/professioneel en hoe zit het met de fusieverenigingen? Klaas|Z4␟V: 1 apr 2013 18:43 (CEST)
- In België wordt niet echt een onderscheid gemaakt tussen amateur en professioneel voetbal. Er zijn in totaal acht reeksen. De eerste vier zijn de nationale reeksen en noemt men dus eerste klasse, tweede klasse, derde klasse en vierde klasse. Die worden ook soms als 'eerste nationale', 'tweede nationale' enz. aangeduid. Daaronder heb je dan de provinciale reeksen gaande van eerste provinciale tot vierde provinciale.
- Bleid speelt blijkbaar in derde klasse en dat wordt dan 'de derde nationaler Bleid'.__ wester 1 apr 2013 23:18 (CEST)
Dat is hartstikke duidelijk. Als dit nu uit het artikel had gebleken was jou hiermee lastigvallen niet nodig geweest. Er zal ook wel een artikel over zijn ligt in de lijn der verwachtingen. Zo niet: Klim in de pen (op je toetsenbord ;-)?) zou ik zeggen. Je weet er genoeg van zo te zien Klaas|Z4␟V: 2 apr 2013 16:42 (CEST)
Cijfermateriaal bevolking Belgische gemeenten
[brontekst bewerken]Hallo Wester,
ik zag dat jij je zoal bezig hield met bevolkingsaantallen en dergelijke,
op 1 maart 2013 zijn de nieuwe bevolkingscijfers van de gemeenten vastgelegd,
deze kan je vinden op http://www.ibz.rrn.fgov.be/fileadmin/user_upload/Registre/nl/statistieken_bevolking/stat_1_n.pdf
deze pagina wordt gelinkt van op http://www.ibz.rrn.fgov.be/index.php?id=2982&L=1 als je de link globaal bevolkingscijfer per gemeente (pdf)
deze cijfers horen bij Sjabloon:Infobox_gemeente_België/Inwoners
dus als je ooit tijd of zin zou hebben deze gegevens aan te vullen, bij deze heb je de links
mvg Klodde (overleg) 18 apr 2013 00:43 (CEST)
- Dat zijn slechts de voorlopige cijfers. Dus zonder de correcties. De officiële en definitieve worden slechts 1 keer per jaar vrijgegeven (op 1 januari). __ wester 18 apr 2013 00:48 (CEST)
Vlag van Vlaanderen
[brontekst bewerken]Alleen jij wilt die kleuren behouden, en je hebt je koppig verzet tegen enige aanpassing. Los van de kleuren is mijn versie is een accurate kopie van het echte ontwerp, wat ik met bronmateriaal staven kan. Je schaadt het project met je koppigheid. Adelbrecht (overleg) 5 mei 2013 08:51 (CEST)
- Commons:Commons:Administrators'_noticeboard#Revision_deletion. En zoals ik daar schreef kunnen de kleuren van mijn ontwerp, dat nu ik de disclaimers van FOTW heb gelezen het enige legale blijkt te zijn, nog steeds aangepast worden indien je een bron vindt. Adelbrecht (overleg) 5 mei 2013 09:09 (CEST)
- Het enige dat u uit zijn vermoedens dat de vlag wel eens gekopieerd zou kunnen zijn van een webdocument. Verder geeft u geen bron waar u uw ontwerp op gebaseerd heeft. Ik hoop niet die afbeelding in lage resolutie die op vlaanderen.be te vinden is. Dat ík een bron zou moeten geven om een creatie van u terug te mogen draaien is overigens de omgekeerde wereld. Kijk maar onder meer naar deze vlag. De kleur is duidelijk geel en niet het oranje/goud dat u ervan gemaakt hebt. Het decreet van 7 november 1990 stelt slechts 'De vlag van de Vlaamse Gemeenschap is geel met een zwarte leeuw, rood geklauwd en getongd.'. De vlag op zowel FOTW als het ontwerp dat reeds lange tijd op wikipedia staat voldoen aan die definitie. Dus maak u geen zorgen wat betreft de wettelijkheid. Vaak is het exacte ontwerp immers niet vastgesteld. Het decreet spreekt duidelijk van 'geel' en de kleur van de oorspronkelijke vlag voldeed daar meer aan. Dat was immers puur geel. Wat het ontwerp van de leeuw zelf betreft: na eens goed rondgezocht te hebben kom ik tot de conclusie dat het ontwerp dat u tekende (met de zwarte ogen en witte 'randen' op klauwen en tong) overeenkomt met de realiteit. Maar wat het oranje/goud betreft maakt ik nog steeds bezwaar.
- Tot slot is compleet logisch dat al te hevige bewerkingen die zonder overleg doorgevoerd zijn onmiddellijk teruggedraaid worden. Zeker bij gevoelige en wijdverspreide afbeelding zoals vlaggen (die overigens vaak gehanteerd zijn in andere ontwerpen, denk aan de vlag van de Vlaamse Gemeenschapscommissie). Verder is uw verzoek om de complete geschiedenis van de afbeelding te verwijderen omdat u vreest dat iemand het wel eens niet met u eens zou kunnen zijn en de afbeelding terug zou kunnen draaien compleet tegengesteld aan waar een gemeenschapsproject voor staat. __ wester 5 mei 2013 13:46 (CEST)
- Ik ben blij dat u eindelijk inziet dat mijn ontwerp inderdaad strookt met de realiteit. #FFDD00 is geel, en geen oranje. Het is overigens, louter toevallig, dezelfde kleur geel die De Lijn gebruikt. Ook de Belgische vlag gebruikt een warmere kleur geel (en in het geval van een vlag die gewoonweg een heraldisch wapen overneemt lijkt een goudkleurig geel me zeker geen probleem). In elk geval is die kleur makkelijk te veranderen door slechts enkele tekentjes aan te passen in het SVG-bestand. Ik zet mijn stem bij mijn kleur, maar ik leg me neer bij een duidelijke consensus over de gewenste kleur. Maar het blijft zo dat het oorspronkelijke ontwerp van FOTW komt (wat duidelijk te zien is aan de tong en ogen), en dat webdocumenten niet minderwaardig zijn. De wettelijkheid is dus een auteursrechtelijk probleem, vandaar ook de aanvraag voor revision deletion. Adelbrecht (overleg) 5 mei 2013 14:51 (CEST)
- Ik heb een mail gestuurd naar de Vlaamse overheid met een vraag naar het exacte ontwerp en de kleuren van de vlag.__ wester 5 mei 2013 14:57 (CEST)
- Als blijk van goede wil heb ik zelf de kleuren voorlopig aangepast. Een discussie erover lijkt me wel wenselijk, maar die revision deletion krijgt voorrang. Een nieuw heen-en-weergezwier van compromisvoorstellen en dergelijke maken het alleen maar moeilijker voor de administrators, denk ik. Adelbrecht (overleg) 5 mei 2013 14:58 (CEST)
- Prima. Nu is het afwachten wat de Vlaamse overheid zegt. Ik heb trouwens nog eens het wettelijke kader bekeken en het (nu opgeheven) decreet van 1973 spreekt over 'goud' als kleur waar dit bij het decreet van 1990 gewijzigd is naar 'geel'.
- Ik heb een mail gestuurd naar de Vlaamse overheid met een vraag naar het exacte ontwerp en de kleuren van de vlag.__ wester 5 mei 2013 14:57 (CEST)
- Ik ben blij dat u eindelijk inziet dat mijn ontwerp inderdaad strookt met de realiteit. #FFDD00 is geel, en geen oranje. Het is overigens, louter toevallig, dezelfde kleur geel die De Lijn gebruikt. Ook de Belgische vlag gebruikt een warmere kleur geel (en in het geval van een vlag die gewoonweg een heraldisch wapen overneemt lijkt een goudkleurig geel me zeker geen probleem). In elk geval is die kleur makkelijk te veranderen door slechts enkele tekentjes aan te passen in het SVG-bestand. Ik zet mijn stem bij mijn kleur, maar ik leg me neer bij een duidelijke consensus over de gewenste kleur. Maar het blijft zo dat het oorspronkelijke ontwerp van FOTW komt (wat duidelijk te zien is aan de tong en ogen), en dat webdocumenten niet minderwaardig zijn. De wettelijkheid is dus een auteursrechtelijk probleem, vandaar ook de aanvraag voor revision deletion. Adelbrecht (overleg) 5 mei 2013 14:51 (CEST)
- Tot slot is compleet logisch dat al te hevige bewerkingen die zonder overleg doorgevoerd zijn onmiddellijk teruggedraaid worden. Zeker bij gevoelige en wijdverspreide afbeelding zoals vlaggen (die overigens vaak gehanteerd zijn in andere ontwerpen, denk aan de vlag van de Vlaamse Gemeenschapscommissie). Verder is uw verzoek om de complete geschiedenis van de afbeelding te verwijderen omdat u vreest dat iemand het wel eens niet met u eens zou kunnen zijn en de afbeelding terug zou kunnen draaien compleet tegengesteld aan waar een gemeenschapsproject voor staat. __ wester 5 mei 2013 13:46 (CEST)
- Nog even dit: gelieve uw ontwerp van leeuw ook in te voeren op de afgeleide vlaggen zoals die van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Kwestie van consequentie. __ wester 5 mei 2013 15:05 (CEST)
Je geeft zelf aan dat het de officiële benaming is van het stadion, maar toch vind je het nodig om de pagina te hernoemen naar het Arteveldestadion. Elke wikipediapagina (ook in andere talen) over een stadion draagt de officiële (sponsor)naam van het stadion. Voorbeelden genoeg: Cristal Arena (niet Fenixstadion), Constant Vanden Stockstadion (niet Astridpark), Argosstadion Achter de Kazerne (niet Achter de Kazerne), etc. Kan je de pagina dan aub opnieuw veranderen naar " Ghelamco Arena"?
Kwestie van consequentie. Gebruiker:Zotteteen1 31 mei 2013 14:45 (CEST)
- Het beleid is dat gebruikelijke namen gekozen worden. Dat is niet altijd de officiële naam. Ghelamco Arena is absoluut niet ingeburgerd. Tot zolang blijft het dus Arteveldestation.__ wester 31 mei 2013 15:15 (CEST)
Visual Editor op en:wiki
[brontekst bewerken]Beste Wester, ter informatie en naar aanleiding van uw recente opmerkingen in de Kroeg over de Visual Editor op en:wiki: die kunt u daar desgewenst uitzetten door het aanvinken van het vakje Remove VisualEditor from the user interface in de sectie Editing op het tabblad Gadgets van uw Preferences. Met vriendelijke groet, Wutsje 2 jul 2013 19:42 (CEST)
Zou je me kunnen uitleggen waarom je dit stuk hebt laten vervallen?
"Toenemende onvrede onder de Britse bevolking heeft ertoe geleid dat de Britse premier David Cameron in mei 2013 aankondigde uiterlijk in 2017 een referendum te zullen uitschrijven over het lidmaatschap van de Europese Unie.Groot-Brittannië zet eerste stappen naar EU-referendum, Trouw.nl, 14 mei 2013"
Lijkt me toch zeer relevant voor de toekomst van de EU. Het artkel leest nu als alleen maar een Hallelujah verhaal. Bedankt alvast. 160.44.247.146 10 jul 2013 13:10 (CEST)
- Dat er een referendum zou komen (het is nog niet eens zeker) is te triviaal voor de inleiding. __ wester 10 jul 2013 13:26 (CEST)
- Waar zou het wel kunnen komen? Nogmaals, er wordt in het artikel alleen maar positief gechreven, en over uitbreidingen. Dat er een referendum aangekondigd wordt voor zo'n belangrijke lidstaat is toch niet triviaal? 160.44.247.146 10 jul 2013 13:30 (CEST)
Zwarte Dood
[brontekst bewerken]Dag Wester, ik heb met enige verwondering vastgesteld dat je het artikel over de "Zwarte Dood" dat ik in mei had vervangen door een doorverwijzing naar het hoofdstuk over de "Zwarte dood" in het meer algemene artikel over de pest, hebt teruggezet. Ik heb daar op zich geen problemen mee en het is er mij zeker niet om te doen een grote discussie hierover op te zetten, maar ik had gewoon graag geweten waarom je een artikel dat vol "foutjes", halve waarheden en veralgemeningen staat, die bovendien nooit of zelden door refertes worden ondersteund, perse wou terugzetten terwijl het onderwerp vrij uitgebreid en stevig gedocumenteerd uit de doeken wordt gedaan op het artikel over de pest. Met vriendelijke groeten, Jean-Pierre Remy (overleg) 14 aug 2013 09:22 (CEST)
- De Zwarte Dood is nu toch bij uitstek een onderwerp dat een eigen artikel verdiend. Bovendien dreigde het artikel 'Pest' wat lang te worden. __ wester 14 aug 2013 13:19 (CEST)
- Ik zal als ik veel tijd en zin heb een overzicht maken van wat er allemaal aan onduidelijkheden en halve waarheden kan staan in een kort artikel en de lezers daarop attent maken. De lengte van het artikel over de pest hoeft trouwens geen bezwaar te zijn omdat er specifiek verwezen werd naar de subtitel "Zwarte dood". Bovendien blijft het mij nog steeds zeer onduidelijk waarom de Zwarte Dood bij uitstek een onderwerp zou zijn dat een eigen artikel verdiend gezien het eigenlijk niets anders is dan een andere benaming voor de eerste pestepidemieën in de 14e eeuw. Beste groeten, Jean-Pierre Remy (overleg) 14 aug 2013 16:22 (CEST)
Waarom de wijziging van Université Libre de Bruxelles in Université libre de Bruxelles? Wikix (overleg) 15 aug 2013 12:14 (CEST)
- Omdat dit het correcte hoofdlettergebruik is in het Frans. In de inleiding kan weliswaar 'Université Libre de Bruxelles' gebruikt worden om de afkorting ULB te verklaren.__ wester 15 aug 2013 13:13 (CEST)
Boarnsterhim en Súdwest-Fryslân deel 2
[brontekst bewerken]Beste Wester, Ik ben zo vrij geweest de gegevens uit het Repertorium en wetstechnische details aan Boornsterhem toe te voegen onder het kopje Boornsterhem versus Súdwest-Fryslân. Ik hoop dat je je kunt vinden in de gedachtegang zoals ik die verwoord heb - Mvg, Bramvr (overleg) 16 sep 2013 10:47 (CEST)
Sjabloon Infobox Voormalige gemeente Nederland
[brontekst bewerken]Beste Wester, Ik zag een bijdrage van je uit 2006 (!!) onder je oude nick op de overlegpagina van bovenstaand. Bij Dalen staat nog steeds dat oude jaartal. Ik denk dat ik er wel een verklaring voor heb. In het boek Repertorium van Nederlandse Gemeenten vanaf 1812 door Van der Meer en Boonstra, tweede editie maart 2011, staat vaak bij datum van oprichten "oudsher". Volgens het zelfde overleg blijkt dat in de Zuidelijke Nederlanden (in dit geval: België plus Zeeuws-Vlaanderen en Nederlands Limburg) de gemeentelijke indeling per oktober 1795 is gerealiseerd. Echter de datum van invoering van de gemeentelijke indeling der Noordelijke Nederlanden (in dit geval: Nederland minus Zeeuws-Vlaanderen en Nederlands Limburg) blijft ongewis. Na veel zoeken heb ik de datum van invoer van de Burgerlijke Stand gevonden (november 1811). Kunnen we de invoering van gemeenten dan beschouwen bij de overgang van Bataafse Republiek naar Koninkrijk Holland (1806), bij de invoering van de Burgerlijke Stand of de "afronding" van november 1811 naar 1 januari 1812? Wat denkt u ervan?? - Mvg, Bramvr (overleg) 23 sep 2013 09:55 (CEST)
- Inderdaad. Een gemeente is in de eerste plaats de administratieve entiteit die dus niet verder kan teruggaan tot de vroege 19de eeuw in het geval van Nederland. Vaak zie je dat sommigen daar de oprichtdatum van de plaats in kwestie inzetten. Dan is het misschien nog beter om gewoon het veld 'jaarvan' leeg te laten. __ wester 23 sep 2013 13:08 (CEST)
- Dank voor de toelichting. Natuurlijk geldt dat "jaarvan" leeg te laten niet als er een wetsbesluit is genomen om per [datum] de gemeente [naam] in te stellen, dan heb je een onafhankelijke bron waar naar verwezen kan worden. Aanvullend op mijn eerdere post kan ik nog aangeven dat het statistisch bureau CBS als oprichtingsdatum voor gemeenten standaard 1 januari 1830 aanhoud (waarschijnlijk heeft dat te maken met de Belgische omwenteling van 1830) voor alle provincies met uitzondering van Limburg (hier wordt als oprichtingsdatum der gemeenten door het CBS 2 januari 1839 aangehouden (waarschijnlijk acceptatie van vrede van Londen door Willem I)) en Flevoland (later pas ingepolderd en nog veel later gemeentelijk en provinciaal ingedeeld) - Mvg, Bramvr (overleg) 23 sep 2013 13:54 (CEST)
Lichaam (Ned) / Veld (Be)
[brontekst bewerken]Beste Wester, hierbij wil ik je erop attent maken dat er op de overlegpagina bij Lichaam (Ned) / Veld (Be) weer een discussie loopt over de titel van het artikel (en drie gerelateerde wiskundige artikelen). Om overzicht te hebben heb ik een aantal alternatieven onder elkaar gezet. Groeten, Bob.v.R (overleg) 18 nov 2013 13:13 (CET)
Sunparks @ WP:AD
[brontekst bewerken]Hi, je had Sunparks vandaag op "Artikelen van de Dag" gezet. Ongelukkigerwijs kunnen er per dag niet meer dan 5 op de lijst. Ook het vervangen op de lijst van de lopende dag is minder handig in verband met war rare technische problemen/verversen. Als compromis heb ik Sunparks nu toegevoegd aan de lijst van dinsdag. Kun je daar mee leven? The Banner Overleg 22 dec 2013 00:06 (CET)
- Uiteraard kan ik daar mee leven. Ik wist niet goed het het werkte en dat het gelimiteerd was tot 5. Ik heb trouwens zelf al het een en ander veranderd en geüpdatet op Sunparks zodat het nu al minder beschamend is dan het eerst was (geen zinnetjes meer als "zal in 2011 overgenomen worden door ...").__ wester 22 dec 2013 00:16 (CET)
- Oei, dat is bar, ja! The Banner Overleg 22 dec 2013 00:22 (CET)
Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement
[brontekst bewerken]Hallo Wester, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine (overleg) 18 jan 2014 07:27 (CET)
HTTPS
[brontekst bewerken]Dag Wester, ik zag een berichtje van u in de kroeg van een paar dagen geleden. Ik heb onder "Voorkeuren/gebruikersprofiel", het vinkje uitgeschakeld: "altijd een beveiligde verbinding gebruiken". Dan is slechts tijdens het daadwerkelijke inloggen (paswoord intikken) https noodzakelijk, daarna schakelt de wikisoftware terug naar http. Hopend u hiermee van dienst te zijn en met vriendelijke groet, Maasje ? 29 jan 2014 16:33 (CET)
- Dankuwel. ;) __ wester 29 jan 2014 21:50 (CET)
Gelukkig ben ik niet de enige ...
[brontekst bewerken]die er zo over denkt: Ik ben geen voorstander van kunstmatige splitsingen als de gemeente naar de grootste plaats genoemd is omdat het onderscheid tussen administratieve entiteit en plaats niet altijd scherp is. Ik heb me ook altijd verbaasd over dat opsplitsen om het opsplitsen van artikelen tussen plaats en gemeente. Bij sommige is er vast wat voor te zeggen, maar vaak houd je twee gemankeerde artikelen over. --Meerdervoort (overleg) 3 feb 2014 22:25 (CET)
Over de Vlaamse Vlag
[brontekst bewerken]Ik zette de vlag al terug naar jouw laatste versie. Die opmerking was gericht naar Эрманарих, iemand die willekeurig dingen terugzet. :-) Adelbrecht (overleg) 12 mrt 2014 19:14 (CET)
- Ik had het gezien dat je het terug had gezet. Maar op mijn computer bleef de versie van Эрманарих zichtbaar. __ wester 12 mrt 2014 19:22 (CET)
Hrabove of Grabove
[brontekst bewerken]Hoi, het NRC Handelsblad noemt Grabove Grabove, heb jij bronnen waar Hrabove blijkt? Stratoprutser, 29-7-2014
- De officiële translatiegids, zie Romanisering_van_het_Oekraïens waar duidelijk staat dat 'Г' als 'H' moet geromaniseerd worden. Dat is ook verreweg de meest gebruikelijke naam. Google maar eens op Hrabove.
- In het Russisch is het Grabovo, in het Oekraïens Hrabove. Die twee mengen is geen goed idee. De Oekraïense wijze lijkt mij te prefereren vermits het een Oekraïense dorp is en de meerderheid zich als Oekraïens identificeert (en ook Oekraïns spreekt).__ wester 29 jul 2014 19:54 (CEST)
- Hoi, dank je voor je antwoord. Romanisering is echter geen WP richtlijn maar vooral bedoeld voor plaatsen waar cyrillisch niet gangbaar of niet gewenst is. Daarmee wordt het niet de Nederlandse schrijfwijze. Paris is ook Parijs en niet niet Paris. Zo wordt Киïв niet Kyjiv maar Kiev. Verder, is het niet beter om in plaats van zelf romanisering uit te vogelen, af te gaan op het gebruik in betrouwbare bronnen?
Mbt googelen, heb je echt alleen in Nederlandse paginas gezocht?. In het Engels hebben ze een andere G en een andere H dan in het Nederlands. Stratoprutser, 29-7-2014
- Hoi, dank je voor je antwoord. Romanisering is echter geen WP richtlijn maar vooral bedoeld voor plaatsen waar cyrillisch niet gangbaar of niet gewenst is. Daarmee wordt het niet de Nederlandse schrijfwijze. Paris is ook Parijs en niet niet Paris. Zo wordt Киïв niet Kyjiv maar Kiev. Verder, is het niet beter om in plaats van zelf romanisering uit te vogelen, af te gaan op het gebruik in betrouwbare bronnen?
Mocht je bij je standpunt blijven, dan is nu de overlegpagina de enige legitieme plaats. Maar misschien kun je je eerst eens inlezen. (Als houder van een vliegbrevet weet ik redelijk waar ik over praat.) Jcb - Amar es servir 9 apr 2015 18:22 (CEST)
- Nietszeggend gezichtsargument. Er is geen enkele reden om op die plek met Engelstalige zinnetjes te strooien. --__ wester 9 apr 2015 18:23 (CEST)
- Dit is geen willekeurig Engelstalig zinnetje, dit is een officiele ICAO-categorie om een ongeval te classificeren. Jcb - Amar es servir 9 apr 2015 18:39 (CEST)
The Lion King
[brontekst bewerken]Beste Wester, enkele jaren geleden is beslist dat voor films enkel de originele titel gebruikt wordt (en de Nederlandse meestal als doorverwijzing). Toen werden ook de pagina's van de Leewenkoning gewijzigd in "The Lion King". Om die reden heb ik al uw wijzigingen teruggedraaid. Mvg DirkVE overleg 12 apr 2015 07:20 (CEST)
- Sorry maar als ik kijk op de overlegpagina van Overleg:The_Lion_King_(film) zie ik dat bij de discussie die twee jaar geleden gevoerd werd er maar 1 gebruiker voorstander is van de Engelse naam. De rest is voorstander van de Nederlandse naam. Hoe u dat kunt interpreteren als 'er is beslist om de Engelse naam aan te houden' is mij een raadsel. __ wester 12 apr 2015 13:24 (CEST)
- Beste Wester, ik zie dat jij twee jaar geleden degene was die een hernoeming verzocht en dat dit toen niet is uitgevoerd. Dit dan later alsnog op eigen houtje doen, komt erg dicht tegen vandalisme aan. Jcb - Amar es servir 12 apr 2015 14:29 (CEST)
- Onzin, ik wist niet eens meer dat ik dat verzoek toen gedaan heb of dacht je dat ik nog elk verzoek en elke discussie uitgebreid herinner waar ik ooit aan deelgenomen heb? De kwestie is echter wel dezelfde gebleven. Er is geen enkele reden om de Engelse titel aan te houden, zeker als het in taalhybride misbaksels als The Lion King II: Simba's trots resulteert. Het is destijds gebruiker LeeGer geweest die juist op eigen houtje zaken aanpaste. In de discussie op de overlegpagina komt duidelijk naar voor dat hij de enige is die voorstander was van de Engelse titel. Toch heeft hij dat op eigen houtje hernoemd.
- Beste Wester, ik zie dat jij twee jaar geleden degene was die een hernoeming verzocht en dat dit toen niet is uitgevoerd. Dit dan later alsnog op eigen houtje doen, komt erg dicht tegen vandalisme aan. Jcb - Amar es servir 12 apr 2015 14:29 (CEST)
- Trouwens: na het herlezen van die discussie blijkt dat de moderator een neutrale kwestie innam en aanstuurde op status quo. Welnu, het status quo was de Nederlandstalige titel. Dat was immers de geaccepteerde artikelnaam vooraleer LeeGer op eigen houtje de artikeltitel veranderde. Dus ik heb alle recht om die status quo te herstellen. __ wester 12 apr 2015 14:41 (CEST)
- Richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen! Die was u (opnieuw heel slim! ;-) Want ze passen niet binnen uw "argumenten") even vergeten. Mijn titelwijziging was geheel conform de richtlijnen van Wikipedia. LeeGer 12 apr 2015 15:26 (CEST)
- Wist je trouwens dat de basisregel op Wikipedia 'vergeet alle richtlijnen' is? Vermits De Leeuwenkoning 'vrij' is was er dus geen tussenkomst van een mod nodig. Overigens heb ik denk al voldoende aangetoond dat De Leeuwenkoning eveneens in overeenstemming met de richtlijnen is en dat volgens fatsoensnormen (die ook wel vertaald zijn in een of andere richtlijn) u uw titelwijziging van 2012 niet had mogen uitvoeren vermits u de enige voorstander was van een wijziging naar de Engelse titel. Dat DirkVE nu spreekt van 'er is beslist de Engelse titel aan te houden' gebaseerd op een discussie met enkel LeeGer als voorstander (en vele tegenstanders) is te gek om los te lopen. __ wester 12 apr 2015 15:31 (CEST)
- Richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen! Weet u nog? Weer vergat u ze! Mijn titelwijziging was geheel conform de richtlijnen van Wikipedia. En die richtlijnen vertegenwoordigen zo'n beetje de gehele Wikipediagemeenschap. En hoe komt u erbij dat u denkt al voldoende aangetoond te hebben dat De Leeuwenkoning eveneens in overeenstemming met de richtlijnen is? Als zelfs de door uzelf aangehaalde links de Engelstalige titel laten zien? LeeGer 12 apr 2015 15:39 (CEST)
- Mijn titelwijziging is ook conform de richtlijnen. Voorts snap ik niet wat u met die laatste opmerking bedoeld. Mijn link naar de officiële Disney-site heeft het duidelijk over De Leeuwenkoning. __ wester 12 apr 2015 15:40 (CEST)
- U bedoelt die link waarbij er een DVDCover te zien was met de titel The Lion King i.p.v. De Leeuwenkoning en een filmpje met daarin een titelscherm met als titel The Lion King i.p.v. De Leeuwenkoning? LeeGer 12 apr 2015 16:01 (CEST)
- U hebt die link niet goed gelezen. De titel van die pagina was wel degelijk "De Leeuwenkoning".
- U bedoelt die link waarbij er een DVDCover te zien was met de titel The Lion King i.p.v. De Leeuwenkoning en een filmpje met daarin een titelscherm met als titel The Lion King i.p.v. De Leeuwenkoning? LeeGer 12 apr 2015 16:01 (CEST)
- Mijn titelwijziging is ook conform de richtlijnen. Voorts snap ik niet wat u met die laatste opmerking bedoeld. Mijn link naar de officiële Disney-site heeft het duidelijk over De Leeuwenkoning. __ wester 12 apr 2015 15:40 (CEST)
- Richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen! Weet u nog? Weer vergat u ze! Mijn titelwijziging was geheel conform de richtlijnen van Wikipedia. En die richtlijnen vertegenwoordigen zo'n beetje de gehele Wikipediagemeenschap. En hoe komt u erbij dat u denkt al voldoende aangetoond te hebben dat De Leeuwenkoning eveneens in overeenstemming met de richtlijnen is? Als zelfs de door uzelf aangehaalde links de Engelstalige titel laten zien? LeeGer 12 apr 2015 15:39 (CEST)
- Wist je trouwens dat de basisregel op Wikipedia 'vergeet alle richtlijnen' is? Vermits De Leeuwenkoning 'vrij' is was er dus geen tussenkomst van een mod nodig. Overigens heb ik denk al voldoende aangetoond dat De Leeuwenkoning eveneens in overeenstemming met de richtlijnen is en dat volgens fatsoensnormen (die ook wel vertaald zijn in een of andere richtlijn) u uw titelwijziging van 2012 niet had mogen uitvoeren vermits u de enige voorstander was van een wijziging naar de Engelse titel. Dat DirkVE nu spreekt van 'er is beslist de Engelse titel aan te houden' gebaseerd op een discussie met enkel LeeGer als voorstander (en vele tegenstanders) is te gek om los te lopen. __ wester 12 apr 2015 15:31 (CEST)
- Richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen, richtlijnen! Die was u (opnieuw heel slim! ;-) Want ze passen niet binnen uw "argumenten") even vergeten. Mijn titelwijziging was geheel conform de richtlijnen van Wikipedia. LeeGer 12 apr 2015 15:26 (CEST)
- Trouwens: na het herlezen van die discussie blijkt dat de moderator een neutrale kwestie innam en aanstuurde op status quo. Welnu, het status quo was de Nederlandstalige titel. Dat was immers de geaccepteerde artikelnaam vooraleer LeeGer op eigen houtje de artikeltitel veranderde. Dus ik heb alle recht om die status quo te herstellen. __ wester 12 apr 2015 14:41 (CEST)
- Bovendien is er ook nog Wikipedia:Benoemen_van_een_pagina#Gebruik_zo_mogelijk_Nederlandse_woorden.__ wester 12 apr 2015 16:04 (CEST)
- Precies, met daarin een link naar Wikipedia:Nederlandstalige titels waar staat onder punt 4, bij uitzonderingen: Filmtitels. Deze worden enkel bij hoge uitzondering in het Nederlands vertaald en iedereen kent de Engelse titel. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld het boek In de Ban van de Ring en de film The Lord of the Rings gescheiden te beschrijven. LeeGer 12 apr 2015 16:23 (CEST)
- Heb je ook puntje 3 op dezelfde pagina gelezen: "Van oorspronkelijk anderstalige boeken, films, toneelstukken e.d. wordt over het algemeen de titel van de Nederlandse vertaling gebruikt. Het uitgangspunt van de pagina en de richtlijnen is kristalhelder: gebruik Nederlandse namen waar die beschikbaar zijn en in gebruik zijn.__ wester 12 apr 2015 16:32 (CEST)
- Het was me al langer volkomen duidelijk, jij leest alleen wat je wil lezen. LeeGer 12 apr 2015 17:02 (CEST)
- Ik kan van jou net hetzelfde zeggen. __ wester 12 apr 2015 17:27 (CEST)
- Het was me al langer volkomen duidelijk, jij leest alleen wat je wil lezen. LeeGer 12 apr 2015 17:02 (CEST)
- Heb je ook puntje 3 op dezelfde pagina gelezen: "Van oorspronkelijk anderstalige boeken, films, toneelstukken e.d. wordt over het algemeen de titel van de Nederlandse vertaling gebruikt. Het uitgangspunt van de pagina en de richtlijnen is kristalhelder: gebruik Nederlandse namen waar die beschikbaar zijn en in gebruik zijn.__ wester 12 apr 2015 16:32 (CEST)
- Precies, met daarin een link naar Wikipedia:Nederlandstalige titels waar staat onder punt 4, bij uitzonderingen: Filmtitels. Deze worden enkel bij hoge uitzondering in het Nederlands vertaald en iedereen kent de Engelse titel. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld het boek In de Ban van de Ring en de film The Lord of the Rings gescheiden te beschrijven. LeeGer 12 apr 2015 16:23 (CEST)
- Bovendien is er ook nog Wikipedia:Benoemen_van_een_pagina#Gebruik_zo_mogelijk_Nederlandse_woorden.__ wester 12 apr 2015 16:04 (CEST)
- Oei, nu heb ik n.a.v. de korte opmerking op de overlegpagina de pagina wederom hernoemd, en kom ik hier een veel langere discussie tegen. Nu is de kans groot dat de pagina toch terug moet gaan zetten, ik zal even snel kijken of/waar ik de officiele titel van de film kan vinden. Meestal is het donor-principe bij dit soort gevallen doorslaggevend. ed0verleg 13 apr 2015 14:12 (CEST)
- De Leeuwenkoning is een naam die van Disney zelf komt en nog steeds gebruikt wordt. Dus donorprincipe is ook van toepassing op De Leeuwenkoning.__ wester 13 apr 2015 14:18 (CEST)
- Ja, nee: zie hier. ed0verleg 13 apr 2015 14:42 (CEST)
- Maar zie ook: [4]. Dat is de oorspronkelijke uitgave. Alleen in de latere herdrukken is de naamgeving zeer vaag geworden. Waarschijnlijk omdat ze 'The Lion King' als een soort logo gebruiken. In ieder geval: ik zie niet waarom alleen maar naar de laatste uitgave zou gekeken moeten worden. Wat ertoe zou moeten doen is de oorspronkelijke versie die belangrijker is dan latere herdrukken. __ wester 13 apr 2015 14:47 (CEST)
- Helder, er zijn meerdere "officiele titels", en dan werkt het donor-principe natuurlijk niet meer. Dan is het enkel nog een kwestie van smaak, en mijn collega zei altijd "over gebrek aan smaak valt niet te twisten", dus heeft het naar mijn mening geen zin daar lang ruzie over te maken. Ik zal deze link ook op de overlegpagina van Simba's Trots zetten, om de discussie een beetje op de juiste plek te houden. ed0verleg 13 apr 2015 14:57 (CEST)
- Maar zie ook: [4]. Dat is de oorspronkelijke uitgave. Alleen in de latere herdrukken is de naamgeving zeer vaag geworden. Waarschijnlijk omdat ze 'The Lion King' als een soort logo gebruiken. In ieder geval: ik zie niet waarom alleen maar naar de laatste uitgave zou gekeken moeten worden. Wat ertoe zou moeten doen is de oorspronkelijke versie die belangrijker is dan latere herdrukken. __ wester 13 apr 2015 14:47 (CEST)
- Ja, nee: zie hier. ed0verleg 13 apr 2015 14:42 (CEST)
- De Leeuwenkoning is een naam die van Disney zelf komt en nog steeds gebruikt wordt. Dus donorprincipe is ook van toepassing op De Leeuwenkoning.__ wester 13 apr 2015 14:18 (CEST)
Update reizigerstellingen NMBS-stations
[brontekst bewerken]Beste,
Ik zie dat u in 2010 de reizigerstellingen van de NMBS had geüpdatet naar de gegevens van 2009. Ondertussen heeft de NMBS de cijfers voor 2014 bekend gemaakt reizigerstellingen 2014 . Daarom stel ik voor om de gegevens in de infoboxen aan te passen. Helaas ben ik nogal een Wikipedia-leek. Wel heb ik al gevonden dat je via de Infobox spoorwegstation België/Reizigerstellingen de cijfers kunt aanpassen en dat de codes de telegraafcodes zijn. Ook het sjabloon van de bronvermelding heb ik gevonden Maar hoe je bijvoorbeeld de 2009 uit de infobox krijgt, is mij nog onduidelijk. Graag wat hulp hierbij.
Bent u verder bereid om mee te helpen aan deze update? Misschien kunnen we werk verdelen of een oproep doen tot medewerking?
--Deavenettel (overleg) 13 mei 2015 09:23 (CEST)
- Inderdaad, de update van die cijfers staat al langer op mijn 'to do'-lijstje. Goed dat je het opbrengt. Ik zal er vandaag of morgen nog werk van maken. --__ wester 13 mei 2015 18:48 (CEST)
Uitstekend, ik ben altijd bereid om mee te helpen. --Deavenettel (overleg) 14 mei 2015 16:13 (CEST)
Onderzoek: de mening van Wikipediabewerkers
[brontekst bewerken]Excuus dat dit bericht zomaar op uw overlegpagina is geplaatst! Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: bureau Motivaction voert momenteel in opdracht van Wikimedia Nederland een enquête uit onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Kernvraag is hoe zij het bewerken van Wikipedia ervaren. Hierbij gaat het om zaken als werksfeer, werkdruk, omgangsvormen etc. Omdat de mening van zeer actieve bewerkers zoals uzelf voor het onderzoek heel relevant is, is in overleg met de gemeenschap besloten de 250 meest actieve Nederlandstalige Wikpedianen persoonlijk uit te nodigen om deel te nemen aan de enquête. Dat kan via deze link. Het invullen kost ongeveer 20 minuten. We hopen dat u in staat zult zijn om deel te nemen. Dank voor uw tijd. Bureau Motivation en Wikimedia Nederland 5 jun 2015 06:07 (CEST)
Resultaten enquête onder Wikipediabewerkers
[brontekst bewerken]Enkele weken geleden hebben we u gevraagd of u zou willen deelnemen aan een enquête over het werken op de Nederlandstalige Wikipedia. De resultaten van deze enquête zijn inmiddels beschikbaar. Ze zijn te vinden op deze projectpagina: Wikipedia:Onderzoek onder bewerkers en lezers 2015. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 9 jul 2015 15:50 (CEST)
Sjabloon: infobox spoorwegstations België (reizigerstellingen)
[brontekst bewerken]Beste, dit sjabloon is van uw hand. er wordt uitdrukkelijk gevraagd dit niet te wijzigen. Ik zou dit echter willen actualiseren met de cijfergegevens die ik heb van 2014. OK voor jou ? Heipedia (overleg) 26 jul 2015 17:46 (CEST)
- Zeker ok. Ik had diezelfde vraag ook al gekregen. Maar wegens tijdsgebrek ben ik er nog niet aan toegekomen. Die tekst " er wordt uitdrukkelijk gevraagd dit niet te wijzigen" is trouwens niet bedoeld als 'claiming'. Maar eerder om te verhinderen dat niet onderlegde gebruikers of annoniemen honderden sjablonen onwerkbaar maken. Als je weet hoe het sjabloon werkt en je kan de gegevens actualiseren dan geldt dat uiteraard niet. __ wester 26 jul 2015 19:05 (CEST)
Mosselen om half twee
[brontekst bewerken]Beste Wester. Bij deze heb ik uw wijziging over het "geplande" stripboek van de Mosselen 0130 Podcast opnieuw teruggedraaid. Uw "Bron" is een foto gedeeld door Xander De Rycke, de auteur van het "geplande werk". Dit is echter geen onafhankelijke, verifieerbare bron (Zie: Wikipedia:WWNI). Verder bevindt het project zich, afgaande op de foto in een vroeg stadium, waardoor nog helemaal niet zeker is of deze ooit zal verschijnen. Bij deze heb ik uw bewerking opnieuw teruggedraaid totdat u met onafhankelijke, verifieerbare bronnen op de proppen komt. Met vriendelijke groeten Hethuisanubis4ever1 (overleg) 1 aug 2015 16:49 (CEST)
- Dat is zeker wel een bron. Dichter bij de maker kan je niet komen. Het is duidelijk in productie. Zie ook de foto's op het instagramaccount van de tekenaar: https://instagram.com/davidfelizardareal/ __ wester 1 aug 2015 16:51 (CEST)
- Dan nog is dit geen onafhankelijke bron. Verder betekent in productie niet dat het ooit zal verschijnen (is er een uitgeverij, of gaan ze het zelf uitgeven? Komt het in de winkels te liggen, of wordt het enkel door hunzelf verkocht?, wat is het ISBN-nummer? enzo.). Hethuisanubis4ever1 (overleg) 1 aug 2015 16:58 (CEST)
- Ik snap niet goed wat je bedoeld met onafhankelijke bron? Wil je een externe bron die de aankondiging van de maker overneemt? Want bij dit soort dingen is de enige denkbare objectieve bron de maker zelf.__ wester 1 aug 2015 17:12 (CEST)
- Dan nog is dit geen onafhankelijke bron. Verder betekent in productie niet dat het ooit zal verschijnen (is er een uitgeverij, of gaan ze het zelf uitgeven? Komt het in de winkels te liggen, of wordt het enkel door hunzelf verkocht?, wat is het ISBN-nummer? enzo.). Hethuisanubis4ever1 (overleg) 1 aug 2015 16:58 (CEST)
TBP-sjabloon op K3-leden
[brontekst bewerken]Kan je dit sjabloon eens laten staan waar het normaal altijd staat. Akadunzio (overleg) 7 nov 2015 20:34 (CET)
- Neen. sjabloon staat nu daar en is daar veel beter op zijn plaats. Dit is een van drukst bezochteste artikels van het moment. We maken ons belachelijk met dat lelijk sjabloon dat slechts voor intern gebruik is. Sowieso is het een onzin-nominatie van 1 lid. Dat moet de pagina niet 2 weken bevuilen met zo'n opzichtig sjabloon. __ wester 7 nov 2015 20:35 (CET)
- Discuteer dat dan met diegene die dit sjabloon heeft aangebracht. Die kan de nominatie intrekken en zo het sjabloon ook direct terug verwijderen. Akadunzio (overleg) 7 nov 2015 20:43 (CET)
Verwijdersjabloon
[brontekst bewerken]Je noemt het verwijdersjabloon "voor intern gebruik". Daar heb je het toch wel eventjes mis, het is de bedoeling dat lezers van het artikel weten dat het artikel genomineerd is en mogelijks verwijderd zal worden, en dat wie zich dus geroepen voelt hier iets aan te doen hetzij het artikel kan trachten te verbeteren ofwel zijn mening kan geven op de beoordelingslijst.
Maar los van dat alles, ikzelf vind de nominaties van die artikelen van de nieuwe K3-meisjes absoluut fout. Ik zou ze ook liever weg zijn, want inderdaad, we maken ons belachelijk. Maar bon, het zij nu zo. Hopelijk wordt de nominatie gauw geschrapt. Ze zijn gewoon veel te snel genomineerd denk ik. Rickie97 (overleg) 7 nov 2015 20:36 (CET)
- Het 'weg-sjabloon' is wel degelijk voor intern gebruik. Het is dan de gemeenschap die beoordeeld of een artikel al dan niet verwijderd moet worden. Niet de bezoekers. __ wester 7 nov 2015 20:37 (CET)
- Volgens mij is het toch echt wel de bedoeling dat de bezoekers het zien, om zo het genomineerde artikel zo veel mogelijk kans te geven behouden te kunnen worden. (of dat het gewenste effect heeft, betwijfel ik echter wel; de bedoeling is dat het mensen aanzet tot het plaatsen van een reactie of het bewerken van het artikel, maar volgens mij stoot het juist af. En ja, het is lelijk en staat in de weg. Maar het moet gewoon opvallen.) Rickie97 (overleg) 7 nov 2015 20:40 (CET)
- De meerderheid van de bezoekers heeft er alleszins geen boodschap aan. Ik vind het sowieso een schande dat we de bezoekers lastigvallen met die sjablonen. Het is zelfs arrogant, want nu lijkt het alsof Wikipedia de leden niet belangrijk genoeg vind (terwijl we wel artikels hebben over lullige Franse gemeenten, Mexicaanse burgemeesters of obscure spinnensoorten die per bot gemaakt zijn) __ wester 7 nov 2015 20:46 (CET)
- Ik ga volledig met je akkoord, maar dat is nu niet waar ik het hier over wou hebben. Met één zin ga ik niet akkoord, namelijk je eerste zin. De bezoekers inlichten over de nominatie is volgens mij nog altijd de hoofdreden van het plaatsen van zo'n sjabloon. Al zou het misschien wel wat kleiner mogen... Misschien stof ter discussie in de Kroeg? Vriendelijke groet, Rickie97 (overleg) 7 nov 2015 21:00 (CET)
- De meerderheid van de bezoekers heeft er alleszins geen boodschap aan. Ik vind het sowieso een schande dat we de bezoekers lastigvallen met die sjablonen. Het is zelfs arrogant, want nu lijkt het alsof Wikipedia de leden niet belangrijk genoeg vind (terwijl we wel artikels hebben over lullige Franse gemeenten, Mexicaanse burgemeesters of obscure spinnensoorten die per bot gemaakt zijn) __ wester 7 nov 2015 20:46 (CET)
- Volgens mij is het toch echt wel de bedoeling dat de bezoekers het zien, om zo het genomineerde artikel zo veel mogelijk kans te geven behouden te kunnen worden. (of dat het gewenste effect heeft, betwijfel ik echter wel; de bedoeling is dat het mensen aanzet tot het plaatsen van een reactie of het bewerken van het artikel, maar volgens mij stoot het juist af. En ja, het is lelijk en staat in de weg. Maar het moet gewoon opvallen.) Rickie97 (overleg) 7 nov 2015 20:40 (CET)
Hanne Verbruggen
[brontekst bewerken]We hebben zelfs een naam voor dat sentiment: WP:NAR. Maar dat houdt ook in dat ik het sjabloon weer terug kan zetten. Ik stel voor dat je de twee weken gewoon afwacht. Kleuske (overleg) 14 nov 2015 13:04 (CET)
Poolse partijen
[brontekst bewerken]Beste Wester, ik zie dat je twee Poolse politieke partijen hebt hernoemd naar de Nederlandse vertaling van hun naam. Mag ik vragen waarom? Ik heb destijds namelijk heel bewust (en naar aanleiding van uitvoerig overleg) de Poolse namen gebruikt voor paginatitels. De reden daarvoor was enerzijds dat het een inconsistent rommeltje was (waarbij sommige partijen een Nederlandse en andere een Poolse titel hadden) en anderzijds dat veel namen moeilijk te vertalen zijn of juist dat er meerdere vertalingen in omloop zijn. Door nu ineens twee partijen naar hun Nederlandse naam te hernoemen, creëer je opnieuw inconsistentie - tenzij je van plan bent hetzelfde te gaan doen met de resterende 108 partijen. Is dat het geval of kan ik je hernoeming terugdraaien? Groet, IJzeren Jan 13 jan 2016 01:28 (CET)
- In de Nederlandstalige media worden beide partijen met de Nederlandse benamingen benoemd.--__ wester 13 jan 2016 02:40 (CET)
- Natuurlijk, maar als we hier in alles de media gaan volgen, wordt het hier een nog groter rommeltje dan het al is. Bedenk ook dat geen enkele vertaling echt ingeburgerd is. Zo kom je bijvoorbeeld naast "Recht en Rechtvaardigheid" ook regelmatig "Recht en Gerechtigheid" tegen (naast minder gebruikelijke vertalingen als "Wet en Recht", "Wet en Rechtvaardigheid" en noem maar op). Allemaal gekunsteld aandoende vertalingen van een partijnaam die zich niet echt goed naar het Nederlands laat vertalen. Het voordeel van de Poolse naam als paginatitel is in ieder geval dat er deze niet ter discussie staat. Uiteindelijk is/zijn de Nederlandse vertaling(en) altijd ondergeschikt aan het origineel. Zie ook deze en deze discussie. Groet, IJzeren Jan 14 jan 2016 00:05 (CET)
Rolin
[brontekst bewerken]Hej Wester! Ik kwam deze twee wijzigingen van jou tegen. Allereerst: netjes dat je behalve de naam van het artikel, ook de inhoud op de nieuwe naam hebt aangepast. Dat wordt nogal eens nagelaten. Verder: ik kwam in dat artikel vanaf het artikel Gustave Rolin-Jaequemyns waarin letterlijk het volgende staat: De oudste zoon Edouard Rolin (1863-1963) kreeg in 1912 de toelating om de naam van zijn moeder aan de zijne toe te voegen: Rolin Jaequemyns (zonder verbindingsstreepje). Die opmerking is daar op 3 februari 2011 door gebruiker:Andries Van den Abeele toegevoegd. Juist het feit dat er de nadruk op dat ontbrekende verbindingsstreepje wordt gelegd, geeft mij nu een wat onbehaaglijk gevoel. Heb jij Andries hierover gesproken? Richard 1 feb 2016 11:37 (CET)
- Het al dan niet streepje tussen de twee naambestanddelen is natuurlijk niet van levensbelang, maar het verschil bestaat desalniettemin. Gustave Rolin was getrouwd met Emilie Jacquemyns (ook Jaequemyns geschreven). Naar zeer ingeburgerde 19de-eeuwse gewoonte voegde hij de naam van zijn vrouw bij de zijne, als Rolin-Jaequemyns. Dit belette niet dat hij voor de burgerijke stand gewoon Gustave Rolin bleef. Het is de zoon van dit echtpaar, Edouard Rolin die bij KB van 24 mei 1912 vergunning kreeg om zich Rolin Jacquemyns te heten, en toen zonder verbindingsstreepje. Later, namelijk in 1921, werden Edouard en zijn broer Paul in de erfelijke adel opgenomen. Die broer kreeg, ook in 1912, de vergunning om zich voortaan Rolin Hymans te noemen, eveneens zonder streepje. De Rolins van andere familietakken bleven gewoon 'Rolin'. Vanaf 1912 is het dus Edouard Rolin Jacquemyns, zonder streepje. Daarbij wordt hij in de 'Etat présent de la noblesse belge' vermeld als 'Rolin Jacquemyns' en niet 'Rolin Jaequemyns', net zoals al zijn afstammelingen. Zonder groot belang dus, maar juist is juist. De wijziging met verbindingsstreepje is dus foutief. Ook de naam 'Jacquemyns' in plaats van 'Jaequemyns' zou mogen verbeterd worden. met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 1 feb 2016 12:54 (CET)
- Bedankt voor de toelichting Andries. Ik had er al zo'n vermoeden van dat er zoiets achter zat. Het streepje zou er bij Edouard dus weer tussenuit kunnen. Ik zie dat je dat weer hersteld hebt. De naam 'Jaequemyns' komt overigens op nog veel meer plaatsen voor. Is het overal foutief, of zijn er ook plaatsen waar de 'ae' wél klopt? Richard 1 feb 2016 13:56 (CET)
- Bij Gustave Rolin en bij zijn vrouw lijkt het wel Jaequemyns te zijn geweest. Overal elders, en zeker bij de geadelde tak vanaf Edouard Rolin, is het bij hem en bij zijn talrijke afstammelingen Jacquemyns. In het Wapenboek van de Belgische adel (1992) opgesteld op basis van de officiële stukken is hij wel degelijk als Rolin Jacquemyns geadeld. Maar door de verwarring Rolin-Jaequemyns en Rolin Jacquemyns kan het nogal eens voorkomen dat ook waar Jacquemyns moet staan, men er Jaequemyns van maakt. Naast het 'Wapenboek' is de meest betrouwbare leidraad de Etat présent de la noblesse belge (laatste uitgaven over de familie Rolin, de jaarboeken 1997 en 2012), gebaseerd op de informaties die de familie zelf vertrekt en gecontroleerd op officiële documenten. De Etat présent vermeldt in voetnota dat ook soms Jaequemyns wordt gebruikt, maar gebruikt zelf uitsluitend Jacquemyns. Ik ben eens gaan nakijken op Wikipedia en daar blijkt het nogal correct te zijn: Rolin-Jaequemyns als het over Gustave gaat, Rolin Jacquemyns als het over Edouard en nazaten gaat. met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 1 feb 2016 14:08 (CET)
- Dan laten we hem hier voorlopig bij. Nogmaals bedankt en tot een volgende keer. Richard 1 feb 2016 17:02 (CET)
- Bij Gustave Rolin en bij zijn vrouw lijkt het wel Jaequemyns te zijn geweest. Overal elders, en zeker bij de geadelde tak vanaf Edouard Rolin, is het bij hem en bij zijn talrijke afstammelingen Jacquemyns. In het Wapenboek van de Belgische adel (1992) opgesteld op basis van de officiële stukken is hij wel degelijk als Rolin Jacquemyns geadeld. Maar door de verwarring Rolin-Jaequemyns en Rolin Jacquemyns kan het nogal eens voorkomen dat ook waar Jacquemyns moet staan, men er Jaequemyns van maakt. Naast het 'Wapenboek' is de meest betrouwbare leidraad de Etat présent de la noblesse belge (laatste uitgaven over de familie Rolin, de jaarboeken 1997 en 2012), gebaseerd op de informaties die de familie zelf vertrekt en gecontroleerd op officiële documenten. De Etat présent vermeldt in voetnota dat ook soms Jaequemyns wordt gebruikt, maar gebruikt zelf uitsluitend Jacquemyns. Ik ben eens gaan nakijken op Wikipedia en daar blijkt het nogal correct te zijn: Rolin-Jaequemyns als het over Gustave gaat, Rolin Jacquemyns als het over Edouard en nazaten gaat. met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 1 feb 2016 14:08 (CET)
- Bedankt voor de toelichting Andries. Ik had er al zo'n vermoeden van dat er zoiets achter zat. Het streepje zou er bij Edouard dus weer tussenuit kunnen. Ik zie dat je dat weer hersteld hebt. De naam 'Jaequemyns' komt overigens op nog veel meer plaatsen voor. Is het overal foutief, of zijn er ook plaatsen waar de 'ae' wél klopt? Richard 1 feb 2016 13:56 (CET)
- Het al dan niet streepje tussen de twee naambestanddelen is natuurlijk niet van levensbelang, maar het verschil bestaat desalniettemin. Gustave Rolin was getrouwd met Emilie Jacquemyns (ook Jaequemyns geschreven). Naar zeer ingeburgerde 19de-eeuwse gewoonte voegde hij de naam van zijn vrouw bij de zijne, als Rolin-Jaequemyns. Dit belette niet dat hij voor de burgerijke stand gewoon Gustave Rolin bleef. Het is de zoon van dit echtpaar, Edouard Rolin die bij KB van 24 mei 1912 vergunning kreeg om zich Rolin Jacquemyns te heten, en toen zonder verbindingsstreepje. Later, namelijk in 1921, werden Edouard en zijn broer Paul in de erfelijke adel opgenomen. Die broer kreeg, ook in 1912, de vergunning om zich voortaan Rolin Hymans te noemen, eveneens zonder streepje. De Rolins van andere familietakken bleven gewoon 'Rolin'. Vanaf 1912 is het dus Edouard Rolin Jacquemyns, zonder streepje. Daarbij wordt hij in de 'Etat présent de la noblesse belge' vermeld als 'Rolin Jacquemyns' en niet 'Rolin Jaequemyns', net zoals al zijn afstammelingen. Zonder groot belang dus, maar juist is juist. De wijziging met verbindingsstreepje is dus foutief. Ook de naam 'Jacquemyns' in plaats van 'Jaequemyns' zou mogen verbeterd worden. met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 1 feb 2016 12:54 (CET)
White Star Brussel of Royal White Star Bruxelles
[brontekst bewerken]Je beweert dat White Star Brussel wordt gebruikt in de media. In mijn krant wordt vandaag zowel gesproken over White Star Brussel als over White Star Bruxelles. Dit laatste blijkt de officiële naam te zijn. Waarom zouden we die dan niet gebruiken op Wikipedia? Akadunzio (overleg) 28 apr 2016 01:24 (CEST)
- Meestal wordt van White Star Brussel (of afgekort WS Brussel) gesproken. En Bruxelles is geen Nederlands terwijl dit de Nederlandse wiki is (zeker voor een tweetalige stad als Brussel is dat een belangrijk argument). Zie ook Standard Luik of Excelsior Moeskroen. Wikipedia heeft niet het beleid de officiële namen te gebruiken maar de gebruikelijke namen. --__ wester 28 apr 2016 16:09 (CEST)
- Het is anders wel Royal Mouscron-Péruwelz. De meeste Belgische clubs staan hier met hun officiële naam. Akadunzio (overleg) 28 apr 2016 21:03 (CEST)
Jo Cox
[brontekst bewerken]Hallo Wester, ik zag dat je de plaats van overlijden in het artikel over Jo Cox had gewijzigd van Birstall in Leeds. Ik heb geen bronnen kunnen vinden die dat bevestigen, jij? Ik heb je wijzigingen daarom ongedaan gemaakt. Ecritures (overleg) 19 jun 2016 20:44 (CEST)
- Ze is naar het ziekenhuis van Leeds vervoerd en daar is ze overleden. [5] --__ wester 20 jun 2016 11:51 (CEST)
- De bronnen die ik lees spreken over een "doctor and paramedics on the scene" die de dood constateerden. Het lijkt erop dat ze ter plekke is overleden. Maar als jij bronnen hebt waar uitdrukkelijk wordt vermeld (bv door politie) dat ze in het ziekenhuis is overleden dan kunnen we het aanpassen. Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 20 jun 2016 12:55 (CEST)
- (Sorry vergat de link waar ik naar verwees) Ecritures (overleg) 20 jun 2016 13:06 (CEST)
- De bronnen spreken elkaar inderdaad tegen. Er zal wel een officieel overlijdensbericht uitgevaardigd worden waar de plaats van overlijden vermeld staat. Dan weten we het meteen. __ wester 20 jun 2016 13:17 (CEST)
- Goed idee om daarop te wachten. Ecritures (overleg) 20 jun 2016 13:29 (CEST)
- De bronnen spreken elkaar inderdaad tegen. Er zal wel een officieel overlijdensbericht uitgevaardigd worden waar de plaats van overlijden vermeld staat. Dan weten we het meteen. __ wester 20 jun 2016 13:17 (CEST)
Eeklo (schip, 1995)
[brontekst bewerken]Niet erg schrikken als straks het artikel toch zo gaat heten. Ik vermoed dat je de peiling en stemming gemist hebt. --Stunteltje (overleg) 11 jul 2016 21:30 (CEST)
- Waarom een extra onderscheiding in de titel gebruiken als er maar 1 schip is dat Eeklo heet? --__ wester 11 jul 2016 21:52 (CEST)
- Omdat je nooit weet wanneer een tweede schip van die naam wordt beschreven, zoals deze bijvoorbeeld. --Stunteltje (overleg) 11 jul 2016 22:46 (CEST)
Beoordelingsnominatie Bellewaerde
[brontekst bewerken]Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Bellewaerde dat is genomineerd door Kattenkruid. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180228 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.
N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 1 mrt 2018 01:10 (CET)
Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête
[brontekst bewerken]Hallo! De Wikimedia Foundation vraagt om je feedback in een enquête. We willen weten hoe goed we jouw werk op en buiten de wiki's ondersteunen, en hoe we bepaalde dingen kunnen veranderen of verbeteren in de toekomst. De mening die je met ons deelt, zal directe invloed hebben op het huidige en toekomstige werk van de Wikimedia Foundation. Jij werd willekeurig geselecteerd voor deze enquête, en we willen graag input ontvangen van jouw Wikimediagemeenschap. De enquête is beschikbaar in meerdere talen, en zal ongeveer 20 tot 40 minuten in beslag nemen.
Neem nu deel aan het onderzoek!
Meer informatie over deze enquête is beschikbaar op de projectpagina; daar lees je ook hoe je feedback de Wikimedia Foundation helpt om bewerkers zoals jijzelf te helpen. De enquête wordt gehost door een derde partij; ons privacy statement (Engels) is van toepassing. Op de pagina met veelgestelde vragen vind je meer informatie over deze enquête. Als je hulp nodig hebt, of als je je wil afmelden van toekomstige berichten over deze enquête, stuur dan een e-mail naar WMF Surveys via de 'E-mail een gebruiker' functie.
Hartelijk dank!
Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête
[brontekst bewerken]Elke bijdrage aan deze enquête kan de Wikimedia Foundation helpen om je ervaringen op de Wikimediaprojecten te verbeteren. Tot nu toe hebben we slechts van 29% van de Wikimediabijdragers een reactie ontvangen. De enquête is beschikbaar in verschillende talen en neemt ongeveer 20 tot 40 minuten in beslag. Vul nu de enquête in.
Als je de enquête al hebt ingevuld: het spijt ons dat je deze herinnering ontvangt! We hebben het onderzoek zo ontworpen dat het onmogelijk is om te achterhalen wie de enquête (al) heeft ingevuld, dus we moeten herinneringen sturen naar iedereen. Als je je wil afmelden van volgende herinneringen, of van alle enquêtes, stuur dan een email naar WMF Surveys via de 'E-mail deze gebruiker' functie.. Als je vragen hebt, dan kan je die ook via e-mail naar deze gebruiker sturen. Lees meer over dit onderzoek op de projectpagina. De enquête wordt gehost door een derde partij; het privacy statement (Engels) van de Wikimedia Foundation is van toepassing. Hartelijk dank!
Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête
[brontekst bewerken]Hallo! Dit is een laatste herinnering dat de enquête van de Wikimedia Foundation zal afgerond worden op 23 april 2018 (07:00 UTC). De enquête is beschikbaar in verschillende talen en neemt ongeveer 20 tot 40 minuten in beslag. Vul nu de enquête in.
Als je de enquête al ingevuld hebt: hartelijk dank! We zullen je niet meer lastig vallen. We hebben het onderzoek zo ontworpen dat het onmogelijk is om te achterhalen wie de enquête (al) heeft ingevuld, dus we moeten herinneringen sturen naar iedereen. Om jezelf af te melden van toekomstige enquêtes: stuur een e-mail naar WMF Surveys met de 'E-mail deze gebruiker'-functie.. Als je vragen hebt, dan kan je die ook via e-mail naar deze gebruiker sturen. Lees meer over dit onderzoek op de projectpagina. De enquête wordt gehost door een derde partij; het privacy statement (Engels) van de Wikimedia Foundation is van toepassing.
Pedro Sanchez
[brontekst bewerken]Hoi Wester, ik zie dat je de naam van het artikel Pedro Sanchez hebt gewijzigd. Veel Spaanse politici staan echter onder hun beide achternamen op wikipedia, zie bijvoorbeeld ook Mariano Rajoy Brey en José Luis Rodríguez Zapatero, hoewel lang niet allemaal. Ik denk dat we zouden moeten beslissen hoe we mensen uit Spaanstalige landen opnemen zodat we dat bij allemaal op dezelfde manier doen. Iets om aan de gemeenschap voor te leggen? - netraaM • 2 jun 2018 10:44 (CEST)
- De tweede achternaam wordt zelden gebruikt in het dragelijke leven, vandaar dat ik de titel wijzigde. Algemene regels rond dit onderwerp lijken me zeker zinnig. __ wester 2 jun 2018 12:37 (CEST)
Cynthia Bolingo Mbongo
[brontekst bewerken]Beste Wester, verschillende bronnen gebruiken Bolingo Mbongo als familienaam. Ik heb het artikel dus gewoon terug hernoemd. [6] Akadunzio (overleg) 23 apr 2019 21:21 (CEST)
- De meeste bronnen gebruiken Cynthia Bolingo. Onze richtlijnen schrijven voor dat de meest gebruikte naam moet gebruikt worden, niet de volledige naam. __ wester 24 apr 2019 01:30 (CEST)
Het artikel is ondertussen 4x hernoemd. Beide partijen geven hun argumenten maar gaan niet in op de argumenten van de ander. Dat is geen overleg. Daarom heb ik het artikel voor een week beveiligd tegen hernoeming en derden gevraagd om mee te kijken. U kunt uw argumenten geven op Overleg:Cynthia Bolingo zodat anderen hierover mee kunnen denken. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 25 apr 2019 09:08 (CEST)
PvdA
[brontekst bewerken]Zie Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen, door op meta:Special:MyPage/global.css
.mw-disambig { background-color:#AFEEEE; }
te zetten, zie je heel gemakkelijk waar je per ongeluk een dp-link hebt achtergelaten, zoals onlangs een of meerdere links op Vlaams Parlement.
Community Insights Survey
[brontekst bewerken]Deel je ervaringen in dit onderzoek
Hallo Wester,
De Wikimedia Foundation wil je graag vragen naar jouw ervaringen met Wikipedia en Wikimedia. Het doel van deze enquête is om te weten te komen hoe goed de Foundation je werk op wiki ondersteunt en hoe we in de toekomst dingen kunnen veranderen of verbeteren. Jouw mening is van directe invloed op het huidige en toekomstige werk van de Wikimedia Foundation.
Neem alsjeblieft 15 tot 25 minuten de tijd om je feedback te geven via deze enquête. Het onderzoek is beschikbaar in verschillende talen.
Deze enquête wordt gehost door een derde partij en valt onder deze privacyverklaring (in het Engels).
Meer informatie over dit project vind je hier. E-mail ons als je vragen hebt, of als je in de toekomst geen berichten meer wilt ontvangen over het invullen van deze enquête.
Met vriendelijke groet,
RMaung (WMF) 7 sep 2019 02:58 (CEST)
Heb je de tekst gelezen?
[brontekst bewerken]Dat vroeg je hier aan mij. Ja, GayStation leek mij niet echt waardevol op dat lemma. Maar misschien heb ik een persbericht gemist? ;-) DutchTom (overleg) 8 sep 2019 23:36 (CEST)
- Inderdaad, ik had de verkeerde bewerking teruggezet. __ wester 8 sep 2019 23:40 (CEST)
- Oh jeetje, ik zie nu wat je bedoelde. Mea culpa, ik had niet opgelet. Dank voor je oplettendheid DutchTom (overleg) 9 sep 2019 00:00 (CEST)
Reminder: Community Insights Survey
[brontekst bewerken]Deel je ervaringen in dit onderzoek
Hallo Wester,
Een aantal weken geleden stuurden we je een uitnodiging om de Community Insights-enquête in te vullen. Dit is het jaarlijkse onderzoek van de Wikimedia Foundation naar onze globale gemeenschappen. We zijn erg benieuwd naar hoe goed we jouw werk op de wiki's ondersteunen. We zijn 10% op weg naar ons doel voor deelname. Je kunt ons helpen ons doel te bereiken als je de enquête nog niet hebt ingevuld! Jouw stem is belangrijk voor ons.
Neem alsjeblieft 15 tot 25 minuten de tijd om je feedback te geven via deze enquête. Het onderzoek is beschikbaar in verschillende talen.
Deze enquête wordt gehost door een derde partij en valt onder deze privacyverklaring (in het Engels).
Meer informatie over dit project vind je hier. E-mail ons als je vragen hebt, of als je in de toekomst geen berichten meer wilt ontvangen over het invullen van deze enquête.
Met vriendelijke groet,
RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:06 (CEST)
Reminder: Community Insights Survey
[brontekst bewerken]Deel je ervaringen in dit onderzoek
Hallo Wester,
Je hebt nog maar een paar weken om de Community Insights-enquête in te vullen! We zijn 30% op weg naar ons doel voor deelname. Je kunt ons helpen ons doel te bereiken als je de enquête nog niet hebt ingevuld! Met dit onderzoek verzamelt de Wikimedia Foundation feedback over hoe goed we je werk op de wiki's ondersteunen. Het duurt maar 15 tot 25 minuten om in te vullen, en heeft een directe impact op de ondersteuning die we bieden.
Neem alsjeblieft 15 tot 25 minuten de tijd om je feedback te geven via deze enquête. Het onderzoek is beschikbaar in verschillende talen.
Deze enquête wordt gehost door een derde partij en valt onder deze privacyverklaring (in het Engels).
Meer informatie over dit project vind je hier. E-mail ons als je vragen hebt, of als je in de toekomst geen berichten meer wilt ontvangen over het invullen van deze enquête.
Met vriendelijke groet,
RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:57 (CEST)
Beoordelingsnominatie Sidekick
[brontekst bewerken]Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.
Het gaat om Sidekick dat is genomineerd door D'Arch.
De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20200905#Sidekick en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.
N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 6 sep 2020 00:56 (CEST)
Beoordelingsnominatie Sidekick (televisieserie)
[brontekst bewerken]Een Wikipedia-gebruiker heeft een of meer artikelen die u hebt gestart, of waar u aan hebt gewerkt, genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.
Het gaat om Sidekick (televisieserie).
De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20221128#Sidekick (televisieserie) en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.
N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 28 nov 2022 23:56 (CET)
Beoordelingsnominatie van Vaste lasten
[brontekst bewerken]Hallo Wester, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Vaste lasten. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Vaste lasten is meer dan alleen overhead bij een bedrijf: niet alleen is het meer dan overhead, maar ook consumenten hebben vaste lasten. Deze doorverwijzing is dus scheef en kan beter worden verwijderd (tenzij iemand er een artikel van wil maken, uiteraard). Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Met vriendelijke groet, Mondo (overleg) 21 sep 2023 19:35 (CEST)