Overleg gebruiker:Thiss023
Onderwerp toevoegenHartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.175.503 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
- De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels. - Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik. - Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen. - Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt. - Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel. - Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen. - Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken - Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia - Vraag je mentor om hulp
Iedere nieuwe bewerker krijgt automatisch een mentor. Je kunt bij die persoon terecht met al je vragen. - Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia. - Conflictafhandeling
Kom je er niet uit en dreigt een discussie uit de hand te lopen? Kijk wat je kunt doen om conflicten te voorkomen en waar je terechtkunt als het wel misgaat. - Contactmogelijkheden
Zoek je contact? Je kunt bijvoorbeeld een bericht achterlaten op de overlegpagina van een andere gebruiker, helpdesk, kroeg of chatten op de Discordserver. Ook zijn er genoeg gebruikers die openstaan voor hulp of privécontact via e-mail of een Discordgesprek.
Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een klik op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Je vindt die knop onder Invoegen → Meer. Versturen doe je met de knop Wijzigingen publiceren. Dit is alleen van toepassing bij gebruik van de brontekstbewerker. Bij gebruik van de reageerknop of Nieuw onderwerp wordt je handtekening automatisch ingevoegd.
Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 25 mrt 2011 13:00 (CET)
Experiment
[brontekst bewerken]Hoi Thiss023,
Ik heb je zandbakexperiment verplaatst naar gebruiker:Thiss023/Kladblok, daar kan je ongehinderd verder werken aan jouw artikel. Gr, Diamant | ? 23 mei 2013 16:55 (CEST)
Artikel over jezelf
[brontekst bewerken]Beste Hans, in de eerste versies van het artikel Hans Thissen staat: "dit is het persoonlijk kladblok van Hans Thissen". Dat betekent dat Thiss023 dezelfde is als het onderwerp van dat artikel. Het zegt wel wat over je bekendheid als je zelf moet zorgen dat er een artikel over je op Wikipedia komt, en het wordt ook sterk afgeraden dat te doen maar ala. Je kunt dan in elk geval wél de vraag beantwoorden of je nou in de theaterversie van De Goede Dood speelde, of in de film. De link die je net aanbracht linkt naar de film.
De bedoeling van een artikel is dat het jaren blijft staan (in jouw geval als je mazzel hebt en het niet als zelfpromo verwijderd wordt). Termen als "onlangs" en "binnenkort" zijn dan uit den boze. "Binnenkort is nog niet gebeurd, en Wikipedia is geen kristallen bol, dus we weten niet of dat doorgaat. Bovendien is "binnenkort" over korte tijd "onlangs" en nog weer later "vroeger". Voor alles wat gebeurd is, kun je beter een jaartal noemen, in plaats van "afgelopen jaren".
Het stuk mist iedere referentie naar onafhankelijke bronnen. Klopt het wel dat die Thissen in al die producties heeft gestaan en zoveel stukken heeft geregisseerd? Het is niet aan andere gebruikers om dat te checken maar aan jou om daar de bronnen voor te vermelden. Ik hoop dat je hiermee voorlopig uit de voeten kunt. Vriendelijke groet, Wikiklaas overleg 24 mei 2013 00:35 (CEST)
Beoordelingsnominatie
[brontekst bewerken]Beste Hans, hoewel de vorm en inhoud van het artikel prima zijn, en het me voorkomt dat je op een behoorlijke staat van dienst kunt bogen, heb ik Hans Thissen toch op de beoordelingslijst geplaatst omdat er geen onafhankelijke bronnen worden genoemd die de vermelde feiten bevestigen. Je kunt de discussie over het artikel hier volgen en daar ook zelf je mening geven. In jouw geval lijkt het me echter vooral belangrijk dat je ervoor zorgt dat er bronnen worden genoemd bij een (groot) deel van de producties die je hebt verzorgd of waarin je zelf speelde. Ook een bron voor je afstuderen lijkt me prettig. Je hebt een vermelding in de IMDb. Wellicht zijn de hier door je genoemde producties daar ook terug te vinden. In dat geval kun je een link naar de betreffende pagina op die website toevoegen met behulp van de <ref>...</ref>
-tags (url tussen enkele vierkante haken op de plek van de puntjes) en één {{Appendix}}
-sjabloon onmiddellijk onder de externe link(s). Hier is geen sprake van slechte wil maar als je weet hoeveel mensen proberen een artikel over zichzelf op dit project te schrijven zonder dat ze enige relevantie hebben, en hoeveel onzin er wordt toegevoegd, dan begrijp je hopelijk dat er om onafhankelijke bronnen wordt verzocht. Veel succes. Wikiklaas overleg 24 mei 2013 01:40 (CEST)
- Je hebt het ongeveer begrepen. Ik zal de referenties nu nog even in de juiste syntax gieten. Meeschrijven op Wikipedia is geen sinecure maar gelukkig hoef je niet alles in een keer zelf goed te doen. Hartelijke groet, Wikiklaas overleg 28 mei 2013 00:29 (CEST)