Naar inhoud springen

Bumperkleef

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bumperkleef
Regie Lodewijk Crijns
Producent Arnold Heslenfeld
Laurette Schillings
Frans van Gestel
Scenario Lodewijk Crijns
Muziek Steve Willaert
Distributie Topkapi Films
Savage Film
Première 31 oktober 2019
Genre Thriller
Drama
Speelduur 85 min.
Taal Nederlands
Land Vlag van Nederland Nederland
Kijkwijzer
Bewerk dit op Wikidata
Bewerk dit op Wikidata
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Bumperkleef is een Nederlandse thriller uit 2019 van Lodewijk Crijns. De première was tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Vervolgens ging de film in 76 Nederlandse bioscoopzalen in roulatie.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Een gezin met twee kinderen gaat met de auto een weekend op bezoek bij opa en oma van vaderskant. Vader Hans (Jeroen Spitzenberger) is een gestreste en gehaaste man die door zijn neiging tot bumperkleven op de snelweg een verkeersruzie uitlokt met Ed, de bestuurder van een witte bestelbus (Willem de Wolf) die hem het doorrijden belet door zich netjes aan de maximumsnelheid te houden. Terwijl de vader zijn behoefte doet bij een tankstation confronteert de bestuurder van de bestelbus zijn vrouw Diana (Anniek Pheifer) en twee dochters. Wanneer de vader tussenbeide komt bekritiseert Ed hem om zijn agressieve weggedrag. De vader weigert echter zijn ongelijk toe te geven, en een slaande ruzie wordt maar net voorkomen. Terug op de snelweg blijft de witte bestelbus hen achtervolgen.

Veilig Verkeer Nederland maakte op 2 november 2019 bekend zich te distantiëren van het tonen van hun spandoek met daarop de tekst "De scholen zijn weer begonnen". Het spandoek komt voor in een wilde achtervolgingsscène. Volgens de verkeersorganisatie was het "een ongelukkige keuze om dit spandoek te laten zien in een film waarin veel gevaarlijk verkeersgedrag te zien is"[1].