לדלג לתוכן

תומאס ואט גרגורי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תומאס ואט גרגורי
Thomas Watt Gregory
תומאס ואט גרגורי
תומאס ואט גרגורי
לידה 6 בנובמבר 1861
קרופורדסוויל, מיסיסיפי עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 26 בפברואר 1933 (בגיל 71)
ניו יורק, ניו יורק, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
מקום קבורה בית הקברות אוקווד, אוסטין, טקסס, ארצות הברית
השכלה
מפלגה המפלגה הדמוקרטית עריכת הנתון בוויקינתונים
התובע הכללי של ארצות הברית ה־49
29 באוגוסט 19144 במרץ 1919
(4 שנים)
תחת נשיא ארצות הברית וודרו וילסון
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

תומאס ואט גרגוריאנגלית: Thomas Watt Gregory;‏ 6 בנובמבר 186126 בפברואר 1933) היה עורך דין ופוליטיקאי אמריקאי, שכיהן כתובע הכללי של ארצות הברית בשנים 19141919 בממשלו של הנשיא וודרו וילסון.

ראשית חייו

[עריכת קוד מקור | עריכה]

תומאס גרגורי נולד בקרופורדסוויל, מיסיסיפי. ב-1881 הוא סיים את לימודיו בבית הספר ווב שבבל באקל, טנסי. ב-1883 הוא סיים את לימודיו באוניברסיטה הפרסביטריאנית הדרום-מערבית (כיום קולג' רודס) וכן למד באוניברסיטת וירג'יניה. ב-1884 הוא החל את לימודיו באוניברסיטת טקסס באוסטין ושנה לאחר מכן הוא סיים שם תואר במשפטים.

ב-1885 החל גרגורי לעסוק בעריכת דין באוסטין. הוא שימש כחבר בוועד המנהל של אוניברסיטת טקסס במשך שמונה שנים. על שמו נקרא אולם ספורט באוניברסיטה. ב-1892 הוא דחה הצעה להתמנות כעוזר התובע הכללי של טקסס וב-1896 דחה הצעה להתמנות כשופט במדינה, אך צבר ניסיון כתובע וכיועץ מיוחד למדינת טקסס.[1]

גרגורי היה נציג לוועידה הארצית של המפלגה הדמוקרטית. ב-1913 הוא מונה כעוזר מיוחד לתובע הכללי של ארצות הברית בחקירה ובהליכים נגד "חברת הרכבת ניו יורק, ניו הייבן והרטפורד" (אנ').

התובע הכללי של ארצות הברית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-1914 מינה הנשיא וודרו וילסון את גרגורי כתובע הכללי של ארצות הברית, ובתפקיד זה הוא כיהן עד 1919. על אף מחויבותו המתמשכת לרפורמה פרוגרסיבית, תפקודו של גרגורי כתובע הכללי עורר מחלוקות קשות בשל שיתוף הפעולה שלו עם המנהל הכללי של הדואר אלברט ברלסון ואחרים בנוהל המערכה לחיסול המחלוקת הפנימית במהלך מלחמת העולם הראשונה.

גרגורי סייע לנסח את חוק הריגול (אנ') של 1917 שהיה התפשרות על הערבויות החוקתיות לחופש הדיבור והעיתונות וקידם את העברתו. הוא עודד ביצוע מעקב משפטי על ידי "ליגת ההגנה האמריקאית" (American Protective League) וניהל את העמדתם לדין של יותר מאלפיים מתנגדים למלחמה. ב-1918 עלה הוא יכול היה לומר: "ניתן לומר שמעולם בהיסטוריה לא הייתה מדינה שנשלטה באופן כה יסודי".[2]

ב-1916 ביקש הנשיא וילסון למנות את גרגורי כשופט בבית המשפט העליון של ארצות הברית, אך הוא דחה את ההצעה בשל שמיעתו הלקויה, רצונו להשתתף במערכת הבחירות של וילסון לכהונה שנייה ובשל אמונתו שהוא חסר את המזג הנחוץ לכהן כשופט. גרגורי היה חבר בוועידה התעשייתית השנייה של וילסון ב-1919 וב-1920.

תומאס ואט גרגורי נפטר ב-26 בפברואר 1933 כאשר שהה בניו יורק כדי להיוועד עם פרנקלין דלאנו רוזוולט כתוצאה מדלקת ריאות. הוא נטמן באוסטין.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא תומאס ואט גרגורי בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]