הגמל התימני
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
מידע אישי
לידה 20 בנובמבר 1990 (גיל: 33)
עדן, תימן
שם מלא קמלוס ימנִיֶה דל פרימרו אה סיון
גובה 1.78 מ'
עמדה חלוץ
מועדוני נוער
2005 - 2008 הגימנסיה הריאלית
מועדונים מקצועיים כשחקן*
שנים מועדונים הופעות (ש)
2007 -
2007 - 2009
2009 - 2014
2010 - 2011
2014 -
ויקיפדיה האנגלית
ויקיפדיה העברית
צה"ל
ויקיפדיה העברית
ויקיפדיה העברית
512 (1)
620 (260)
1024 (1168)
1 (2)
50 (40)
נבחרת לאומית כשחקן
2008 - ויקימדיה ישראל 4 (1)
אם הגעתם עד לפה, אולי כדאי שתשלחו לי הודעה?

הגמל התימני (נולד ב-20 בנובמבר 1990) הוא חלוץ ויקיפדיה העברית בכדורגל, מבין הכדורגלנים המובילים בה בכל הזמנים.

ביוגרפיה

עריכה

הגמל החל את דרכו בגימנסיה הריאלית ב-2005 כמתלמד בשיעורי ספורט וכדורגל, במקביל ללימודי הנדסת תוכנה מקיפים. כעבור שנתיים גילו ציידי הכשרונות של ויקיפדיה האנגלית את הפוטנציאל הגלום בו והביאו אותו לחיקו באופן מיידי. הגמל אמנם אהב את שיטת האימונים הליברלית, אך העדיף את הסביבה הביתית והתומכת שבוויקיפדיה העברית. אף על פי כן, היתקלות עם ביולוג גרמה לו להיפצע בשריר הבטן הישר שהשביתה אותו לשמונה חודשים. הוא חזר ב-3 בדצמבר 2007, עת חבר לרודריגו טאדיי במה שנראה כשיתוף הפעולה המוצלח הראשון של התימני הצעיר. תוך זמן קצר גם הבקיע את שערו הראשון לרשתו של ז'וליו סזאר. עוד לפני הסילבסטר הצטרפו גם רפאל סוביס, דני אלבס ופרנצ'סקו טולדו לרזומה של הגמל.

חודש ינואר היה מבעלי התפוקה המירבית של הגמל: יחד עם ג'ואי ברטון ואריין רובן בקישור נוצר משולש כדורגל ייחודי. הגמל אף צירף את כוכבי ארסנל ז'ילברטו סילבה ותיירי הנרי אל ויקיפדיה העברית - כאשר השני זכה למעמד של כבוד. הגמל גם נודע בזכות האנדרטה של בובי מור שהקים בפברואר. מיזם נוסף שהגמל היה אחראי עליו היה שיקום הכדורגל העברי. זאת ועוד, כחלק מאירוע צדקה הגמל הציג את קרייסיס בפני דוברי העברית השונים. האירוע הפך לימים לציון דרך בדרכה של ויקיפדיה העברית, כפי שהונצח ב-23 ביוני.

בקיץ ביקר במועדון הכדורגל ברצלונה, חקר את ההיסטוריה שלו ואת שחקניו, ואת פאר המועדון הנציח במחווה נדירה: 100 כדורגלנים של ברצלונה הוצגו בוויקיפדיה העברית. במסגרת המחקר ערך ביקור קצר בוויקיפדיה הספרדית. היה זה קיץ מיוחד, שכן הגמל זומן גם לנבחרת – למפגש הקיץ. באותם ימים, סבל הגמל ממכת שמש אדירה, ממנה הצליח להחלים באורח פלא. אחד מהישגיו המעניינים היה ייזום והנעת הסדנה לגרפיקה, שהפך מריקוד עם של איש אחד לפינה פורייה וחביבה ברחבי ויקיפדיה.

עד סוף השנה המשיך הגמל את פעילותו בוויקיפדיה, תורם ונלחם עבור תחום הכדורגל. בין היתר הוא לקח חלק בהקמת הפורטל. הגמל הספיק גם להבקיע גול במדי הנבחרת, אותו חגג בראיון מרהיב.

בתחילת 2009, כהכנה לקראת העברתו לצה"ל, זכה הגמל בכבוד לפגוש את המפקד העליון. כחודשיים לאחר מכן ברח הגמל מוויקיפדיה עם זנבו הקצר בין רגליו, בעיקר על מנת לשמור על מרחק מהנמסיס האלמותי, שבדומה לסרט קלאסי רק צבר עוד ועוד כוחות. מה שהרחיק עוד יותר את חזרתו היה העברתו באופן רשמי וסופי לצה"ל בקיץ, שבמשך 5 שנים גרם לגמל להחליף את כתיבת הערכים בכתיבת קוד; את תיקון הערכים לתיקון תקלות. בתקופה זו תיקן מעל ל-1100 באגים, וכך הוא ניצב במקום השני רק לחמוס הגבוה.

לזמן קצר ב-2010 וב-2011, הספיק הגמל להגיח חזרה בוויקיפדיה, על מנת להביא את ברצלונה עד לעמוד הראשי. אחד הימים המרגשים בחיי הגמל היה כאשר פגש את ז'וזפ גוארדיולה כדי לקבל ממנו מדליה סגולה. לאחר מכן שב הגמל לעבודה הקשה בצבא. גם כאשר הובס הנמסיס, הגמל לא שב לביתו. רק כעבור 5 שנים, בהם הפך מבכר לגמל מבוגר, הפרישה של קרלס פויול הביאה אותו הביתה, כדי להיפרד ממנו בצורה ראויה.

ב-2015 התחיל הגמל לשתף פעולה עם חיה אחרת לראשונה בקריירה שלו, הלא מדובר בעז הננסי, ליונל מסי, מה שהתגלה כסיפתח של עבודת קודש בצבעי רימון-כחול. כחלק מתהליך זה נאם גם באזכרתו של טיטו וילאנובה המנוח, והיה אחראי על טקס הפרידה משיאן ההופעות של ברצלונה בכל הזמנים, צ'אבי, אחרי שהאחרון הניף את גביע ליגת האלופות וסגר זכייה שנייה בטרבל במדי ברצלונה.

בהמשך, גויס הגמל לעבודות הארכיון במוזיאון בארסה, שם היה אחראי על שימור והפצת סיפוריהם של שחקני המועדון מכל תקופותיו, בדגש על תחילת דרכו של המועדון.

החל מ-2018 הרחיב הגמל את אופקיו לעבר "עובדות לא חשובות בספורט", מיזם ששם לו למטרה להיות במה לכל סיפור שלאו דווקא מתאים לתקשורת המיינסטרים, במה לכל האנקדוטות והסיפורים הקטנים שעושים את הספורט לכה נאהב כמו שהוא.