پرش به محتوا

کوچ هنرمندان از تلویزیون

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

کوچ هنرمندان از تلویزیون یک رویدادی است که به‌خصوص پس از اعتراضات ۱۳۸۸ به صورت نه‌چندان گسترده شروع شد و سال‌ها پس از آن و بعد از اعتراضات دی ۱۳۹۶ به اوج خود رسید. البته این اتفاق به مسائل مختلف از جمله محدودیت‌ها، سانسورها، ترجیح سینما به تلویزیون، دستمزد پایین[۱]، واکنش منفی مخالفان تلویزیون در فضای مجازی، ممنوع‌الکاری در تلویزیون و…[۲] مرتبط است که باعث شده تا بسیاری از هنرمندان سرشناس قید همکاری با تلویزیون را بزنند، نبود این سلبریتی‌ها از بازیگر و کارگردان تا مجری و خوانندگان و سایر عوامل برنامه‌سازی باعث بحران ریزش مخاطب در صداوسیما شده است و سطح کیفی سریال و برنامه‌ها را به شدت پایین آورده است.[۳][۴][۵][۶][۷][۸][۹][۱۰][۱۱][۱۲][۱۳]

آخرین حضور چهره‌های سرشناس

[ویرایش]

این صفحه درباره هنرمندانی است که حداقل سه اثر تلویزیونی در کارنامه دارند و حداقل از سال ۱۳۹۷ به بعد (تا ۱۴۰۳) در سریال‌های تلویزیون ایفای نقش نکرده‌اند.

نام آخرین اثر سال توضیحات
شهاب حسینی سرزمین مادری ۱۳۹۲ او معمولاً یک چهره سینمایی است اما در چندین سریال ایفای نقش کرده است آخرین بازی شهاب حسینی در تلویزیون سال ۱۳۹۲ در سرزمین مادری بود.
رضا عطاران بزنگاه ۱۳۸۷ عطاران از مهم‌ترین بازیگران و کارگردانان حوزه طنز است و سریال‌های او در تلویزیون بسیار پربیننده شدند، وی پس از ساخت در بزنگاه دیگر در تلویزیون بازی نکرد
حامد بهداد کیمیا ۱۳۹۴ او معمولاً به عنوان یک چهره سینمایی شناخته می‌شود اما در چند اثر تلویزیونی نیز نقش‌آفرینی کرد، آخرین حضور او در سریال کیمیا بود.
میلاد کی‌مرام چرخ و فلک ۱۳۹۵ کی‌مرام با حضور در نابرده رنج به شهرت رسید و آخرین حضور او در سریال تلویزیونی مجموعه چرخ و فلک بود.
کامبیز دیرباز گاندو ۱۳۹۷ او یکی از مهم‌ترین بازیگران تلویزیون بود و در آثار زیادی ایفای نقش کرد، آخرین حضور کامبیز دیرباز در تلویزیون سریال گاندو بود.
سام درخشانی گسل ۱۳۹۶ درخشانی به همراه دیرباز یکی از بازیگران مهم و ثابت سریال‌ها بودند، از سال ۹۶ به سینما و نمایش خانگی روی آورد. سریال گسل آخرین حضور سام درخشانی در تلویزیون بود.
پریناز ایزدیار زمانه ۱۳۹۱ ایزدیار با سریال زمانه به شهرت رسید و وارد سینما شد و پس از آن دیگر در تلویزیون بازی نکرد.
بهنوش طباطبایی میکائیل ۱۳۹۴ هر چند او در سینما نیز کم‌کار است اما به دلیل بازی‌های زیادی که در تلویزیون داشت او نیز یکی دیگر از چهره‌های مطرحی است که تلویزبون از دست داده است، سریال میکائیل آخرین حضور بهنوش طباطبایی در تلویزیون بود.
طناز طباطبایی پرانتز باز ۱۳۸۸ نقش‌های او در تلویزیون به دلیل گریم‌های متفاوت و سال‌های زیادی که از آن‌ها گذشته در ذهن بسیاری نیست اما سابقه چندین کار تلویزیونی دارد که آخرین آن‌ها پرانتز باز بود.
لیلا حاتمی پری‌دخت ۱۳۸۶ حاتمی هم یک چهره سینمایی است و از اول نیز همکاری زیادی با صداوسیما نداشت اما در سه اثر بازی کرد که آخرین اثر پریدخت در سال ۱۳۸۶ بود.
مهتاب کرامتی روزهای به‌یادماندنی ۱۳۸۲ کرامتی که به عنوان یکی از ستارگان سینما در دهه ۷۰ شناخته می‌شود انتظار زیادی برای بازی در صداوسیما از او نیست اما در ۴ سریال ایفای نقش کرده است که آخرین‌شان روزهای به یاد ماندنی در سال ۱۳۸۲ روی آنتن رفت.
ساره بیات بانو ۱۳۸۸ او در سه سریال ایفای نقش کرد و سریال بانو در سال ۱۳۸۸ آخرین حضور او بود.
جواد عزتی بیمار استاندارد ۱۳۹۵ عزتی با اینکه در سینما و تلویزیون پرکار بود اما بیشتر به عنوان بازیگر تلویزیونی شناخته می‌شد اما پس از شهرت با دردسرهای عظیم و تبدیل شدن به یکی از ستارگان سینما فقط در سال ۱۳۹۵ در سریال بیمار استاندارد بازی کرد.
هوتن شکیبا لیسانسه‌ها ۱۳۹۸ وی فقط در سریال لیسانسه‌ها بازی کرد و با شهرتی که به دست آورد از بازیگران محبوب سینما و نمایش خانگی شد و دیگر هم در اثری تلویزیونی دیده نشد.
سحر دولتشاهی نابرده رنج ۱۳۹۰ در مجموع در ۴ سریال بازی کرد و به غیر از آن در تله‌فیلم‌های تلویزیونی نیز ایفای نقش کرد آخرین حضور او در سریال تلویزیونی نابرده رنج بود.
پارسا پیروزفر در چشم باد ۱۳۸۸ پیروزفر هم زیاد بازیگر تلویزیونی نیست اما در چند اثر مهم ایفای نقش کرد که در چشم باد آخرین آن‌ها بود.
هدی زین‌العابدین همه خانواده من ۱۳۹۱ بازی در سقوط یک فرشته او را به شهرت رساند یک سال بعد یعنی سال ۱۳۹۱ آخرین حضور او در تلویزیون با سریال همه خانواده من بود.
خاطره اسدی سقوط یک فرشته ۱۳۹۰ او هم با سقوط یک فرشته به شهرت رسید و این آخرین حضورش در تلویزیون بود.
مهرداد صدیقیان مدینه ۱۳۹۳ او پس از اینکه در مدینه به کارگردانی سیروس مقدم بازی کرد دیگر در تلویزیون بازی نکرد.
محمدرضا فروتن سرزمین مادری ۱۳۹۲ فروتن که در اوایل دهه ۸۰ لقب سوپراستار سینما را یدک می‌کشید در چهار اثر تلویزیونی بازی کرد که آخرین‌شان سرزمین مادری بود.
مصطفی زمانی در چشم باد ۱۳۸۸ او فقط در دو سریال تلویزیونی حضور یافت اما همان او را به عنوان یک چهره محبوب به سینما تحویل داد حضور در در چشم باد ۱۳۸۸ آخرین ایفای نقش او در قاب تلویزیون بود.
فاطمه معتمدآریا آشپزباشی ۱۳۸۸ معتمدآریا هم از چهره‌های شاخص سینماست که در سال ۱۳۸۸ در مجموعه آشپزباشی نقش آفرینی کرد و دیگر در سریال‌های تلویزیون حضور نیافت.
مرضیه برومند آب‌پریا ۱۳۹۱ بازیگر و کارگردان مطرح سینما پس از ساخت آب‌پریا در سال ۱۳۹۱ دیگر با تلویزیون همکاری نکرد.
حسن فتحی زمانه ۱۳۹۱ تقریباً تمام سریال‌هایی که او ساخت با استقبال گسترده مواجه شدند آخرین همکاری‌اش با تلویزیون سریال زمانه در سال ۱۳۹۱ بود.
الهام چرخنده بزم آخر ۱۳۹۴ هر چند که او به‌خاطر حواشی حجاب کلا از دایره بازیگری کنار گذاشته شد اما او یکی دیگر از بازیگران مطرحی است که تلویزیون از دست داده است آخرین حضورش در سال ۱۳۹۴ در بزم آخر بود.
شیلا خداداد بیمار استاتدارد ۱۳۹۴ آخرین بازیگری او در تلویزیون در سریال بیمار استاندارد محصول سال ۱۳۹۴ بود.
حسن معجونی شمعدونی ۱۳۹۴ آخرین حضور معجونی در تلویزیون مجموعه شمعدونی بود.
مهدی پاکدل کیمیا ۱۳۹۴ آخرین حضور او در مجموعه تلویزیونی کیمیا بود.
پرویز پرستویی آشپزباشی ۱۳۸۸ آشپزباشی آخرین اثری بود که پرستویی با آن در تلویزیون دیده شد.
سمانه پاکدل همسایه‌ها ۱۳۹۵ همسایه‌ها در سال ۱۳۹۵ آخرین حضورش در تلویزیون بود.
فرهاد اصلانی گاوصندوق ۱۳۸۸ سریال گاوصندوق در سال ۱۳۸۸ آخرین بازی اصلانی در صداوسیما بود.
فرامرز قریبیان تکیه بر باد ۱۳۹۱ او پس از سریال تکیه بر باد دیگر در تلویزیون بازی نکرد.
مه‌لقا باقری دردسرهای عظیم ۱۳۹۴ دردسرهای عظیم آخرین اثری بود که او برای تلویزیون کار کرد.
بیتا بادران روشنایی‌های شهر ۱۳۸۳ از همان ابتدا او بازیگری سینمایی بود و آخرین حضورش در تلویزیون روشنایی‌های شهر بود.
مریلا زارعی کلاه پهلوی ۱۳۹۱ او پس از کلاه پهلوی در سال ۱۳۹۱ دیگر در سریال‌های تلویزیون ایفای نقش نکرد.
آزاده صمدی دیوار به دیوار ۱۳۹۶ دیوار به دیوار آخرین حضور او در رسانه ملی بود.
گلاره عباسی برادر ۱۳۹۵ عباسی پس از ایفای نقش در سریال برادر فقط در سینما و نمایش خانگی بازی کرد.
روشنک عجمیان شهرک جیم ۱۳۹۵ شهرک جیم در سال ۱۳۹۵ آخرین حضورش در تلویزیون بود.
حدیث فولادوند محله گل و بلبل ۱۳۹۵ او هم پس از محله گل و بلبل دیگر در سریال تلویزیونی دیده نشد.
صبا کمالی خوش‌نشین‌ها ۱۳۸۹ او کلا بازیگر کم‌کاری است اما با این وجود در چندین فیلم سینمایی پس از تلویزیون بازی کرد، آخرین حضورش در تلویزیون طنز خوش‌نشین‌ها بود.
بهاره افشاری سر دلبران ۱۳۹۶ سریال سر دلبران در سال ۱۳۹۶ آخرین مجموعه‌ای بود که او در تلویزیون بازی کرد.
بهاره کیان‌افشار نوار زرد ۱۳۹۶ نوار زرد در سال ۱۳۹۶ آخرین حضورش در تلویزیون بود.
آناهیتا همتی باغ سرهنگ ۱۳۹۲ همتی که با سریال‌های تلویزیونی شناخته می‌شود اما پس از باغ سرهنگ دیگر در تلویزیون دیده نشد و بعداً گفت در تلویزیون دیگر بازی نمی‌کنم.
آناهیتا نعمتی جاده قدیم ۱۳۹۴ آخرین بازی نعمتی در صداوسیما مجموعه جاده قدیم در سال ۱۳۹۴ بود.
لیندا کیانی دلدادگان ۱۳۹۶ در سال ۱۳۹۶ آخرین حضور او به عنوان بازیگر در صداوسیما بود.
لادن مستوفی پریا ۱۳۹۵ او پس از بازی موفق در نقش اصلی پریا در سال ۱۳۹۵ در تلویزیون فعالیت نکرد و به سینما و نمایش خانگی روی آورد.
امیرحسین آرمان مرز خوشبختی ۱۳۹۶ او با اینکه حضورش در تلویزیون موفق بود اما آخرین حضورش در سریال مرز خوشبختی در سال ۱۳۹۶ بود.
امیر جعفری تعبیر وارونه یک رویا ۱۳۹۴ آخرین حضور جعفری در مجموعه تعبیر وارونه یک رؤیا در سال ۱۳۹۴ بود.
امیر آقایی نوار زرد ۱۳۹۶ ایفای نقش در نوار زرد آخرین حضور او در تلویزیون بود.
علی شادمان دیوار به دیوار ۱۳۹۶ شادمان آخرین بار با مجموعه دیوار به دیوار در سال ۱۳۹۶ برای تلویزیون بازی کرد.
نیما فلاح باغ سرهنگ ۱۳۹۲ فلاح پس از حضور موفق در باغ سرهنگ در سریال‌های تلویزیون ایفای نقش نکرد.
حامد کمیلی نفس گرم ۱۳۹۴ او پس از سریال نفس گرم در سال ۱۳۹۴ دیگر در تلویزیون بازی نکرد.
محسن کیایی کشیک قلب ۱۳۹۵ آخرین بار او در سال ۱۳۹۵ در کشیک قلب بازی کرد.
امین حیایی آمین ۱۳۹۴ آمین محصول ۱۳۹۴ آخرین سریال حیایی در تلویزیون بود.
مجید صالحی آرام می‌گیریم ۱۳۹۵ صالحی از هنرمندان محبوب دهه هشتاد تلویزیون است که در زمینه بازیگری و کارگردانی در این رسانه فعالیت می‌کرد او پس از سریال آرام می‌گیریم در سال ۱۳۹۵ کار تلویزیونی دیگری انجام نداد.

دلایل

[ویرایش]

در جواب اینکه چرا هنرمندان و چهره‌ها به تلویزیون نمی‌آیند دلایل زیادی هست که بازیگران و سایر اهالی هنر و مسئولان تلویزیون بارها به دلایل آن پرداخته‌اند.

  • حدیث میرامینی: وضیعت طوری شده که انگار کار بد و اشتباهی کرده‌ای که یک زمانی با تلویزیون همکاری داشتی. منِ بازیگر وقتی به خاطر برخی فیلترها و گروه‌ها نمی‌توانم وارد پلتفرم‌ها و سینما بشوم و پیشنهاد تلویزیونی هم دارم، از طرفی هم زندگی دارم و غم نان هم وجود دارد، اگر با تلویزیون کار کنم و بعد در جمع همکارانم بگویم که سر فلان کار برای تلویزیون هستم، به گونه بدی با تعجب من را بازخواست می‌کنند که چرا تلویزیون؟! یعنی ما از هر طرف با یک‌سری مشکلات مواجهیم.[۱۴]
  • حسین شاه‌مرادی مدیر شبکه چهار: تلویزیون افرادی مثل سروش صحت، مهران مدیری، احسان علیخانی و رامبد جوان را حذف نکرده، غیر از عادل فردوسی‌پور که بحثش جدا است ما بقیه را کنار نگذاشتیم بلکه این افراد به‌دلیل نظام «نطق‌کشی» حاکم بر این مملکت و «تفتیش عقاید جریان روشنفکری» جرئت نمی‌کنند به تلویزیون بیایند.[۱۵]
  • اسماعیل عفیفه: یک رسانه‌ای مرجعیت خودش را نزد مخاطب از دست می‌دهد، مرجعیتش را در ارتباط با هنرمندان هم از دست می‌دهد. یک زمانی تمام هنرمندان تراز اول سینما به راحتی و با افتخار با تلویزیون همکاری می‌کردند، اما حالا می‌بینیم که سال‌هاست این اتفاق رخ نمی‌دهد و این ماجرا تنها به محدودیت‌های سوژه‌ها و قصه‌پردازی مربوط نمی‌شود، بلکه بیش از آن به موضع‌گیری‌های سیاسی و خبری حاکم بر تلویزیون مرتبط است.
  • بهزاد خداویسی: درست است که از نظر مخاطب تلویزیون قابل مقایسه با شبکه نمایش خانگی نیست اما متاسفانه از نظر مالی وضعیت خوبی در تلویزیون شاهد نیستیم و همین مساله موجب آن شده است تا خیلی از بازیگران قید بازی در سریال ها را بزنند.[۱۶]
  • محسن یگانه: عده‌ای تصور می‎کردند من به خاطر غرور به تلویزیون نمی‎‌آیم و یا برای حضور جلوی دوربین پول زیادی می‎خواهم! اینکه خیلی‎‌ها به تلویزیون نمی‎‌آیند دلیلش غرور نیست. یک مقدار فقط فکر کنید، همین! نیازی به توضیحات من نیست.
  • محسن چاوشی: مرا چه به سریال و تلویزیون و… نگذارید کارد به استخوان برسد و کار به جان. ساده و صادقانه گمان بردم در این ماه عزیز رفتارها و زبان‌ها کمی ملاحظه کنند و اهل حرمت شوند که متاسفانه اشتباه می‌کردم. بگذریم؛ کوتاه سخن این‌که تا اخلاق و منش اهالی تلویزیون تغییر نکند (که بعید است تغییر کند) هیچ همکاری با این رسانه‌های مشابه نخواهم داشت.[۱۷]

بازگشت چهره‌ها به تلویزیون

[ویرایش]

از همان سال‌های اولیه دهه ۹۰ تلاش‌های زیادی برای بازگشت رضا عطاران به تلویزیون انجام شد که بی‌نتیجه ماند،[۱۸] پس از حذف فردوسی‌پور از اجرا که با واکنش‌های بی‌سابقه از طرف هنرمندان، ورزشکاران، طرفداران فوتبال، سیاستمداران و سایر اقشار روبرو شد وعده‌ها و خبرهای زیادی درباره بازگشت فردوسی‌پور به تلویزیون منتشر شد که هیچ‌کدام محقق نشد، همچنین اخبار بسیاری درباره مذاکره با چهره‌های چون حسن فتحی، احسان علیخانی،[۱۹] مهران مدیری رامبد جوان، داریوش فرضیایی و سروش صحت برای بازگشت به تلویزیون انتشار یافت که به دلایل مختلف رنگ واقعیت نگرفت.[۲۰]

محمدرضا گلزار

[ویرایش]

از بهمن ۱۴۰۲ رضا گلزار پس از پنج سال دوباره به تلویزیون برگشت و اجرای مسابقه پانتولیگ در شبکه سه را برعهده گرفت.

ایرج طهماسب

[ویرایش]

در نوروز ۱۴۰۳ ایرج طهماسب که آخرین بار در نوروز ۱۳۹۷ با کلاه قرمزی در شبکه دو دیده شد، با فصل جدید برنامه مهمانی به شبکه نسیم آمد.[۲۱][۲۲][۲۳]

فرزاد حسنی

[ویرایش]

بازگشت فرزاد حسنی به تلویزیون نیز با اجرای سال تحویل شبکه نسیم آغاز شد و با برنامه گفتگو محور ساعت شنی دوباره روی آنتن این شبکه می‌رود.[۲۴][۲۵]

مهمانان سال نو

[ویرایش]

همچنین پس از سال‌ها حامد بهداد و میلاد کی‌مرام در برنامه سال تحویل ۱۴۰۳ حضور یافتند که بعدا مشخص شد برای تقریبا یک ساعت هر کدام نزدیک به یک میلیارد تومان دریافت کرده‌اند.[۲۶]

عموهای فیتیله‌ای

[ویرایش]

بازگشت فیتیله‌ به تلویزیون پس از پنج سال با فصل دوم برنامه دوقلوها که تصویربرداری آن از مرداد ۱۴۰۳ آغاز شد و در زمستان روی آنتن شبکه دو می‌رود.[۲۷]

سایر حوزه‌ها

[ویرایش]

مجریان

[ویرایش]

از تیر ماه ۱۴۰۱ هم تمام مجریان مشهور تلویزیون همچون احسان علیخانی، رضا رشیدپور، داریوش فرضیایی[۲۸]، علی ضیا، رامبد جوان و مهران مدیری دیگر هیچ برنامه‌ای در تلویزیون اجرا نکردند و در نمایش خانگی و سینما به فعالیت خود ادامه دادند. عادل فردوسی‌پور هم از اواخر سال ۱۳۹۷ از اجرای تلویزیونی کنار گذاشته شد.[۲۹]

موسیقی

[ویرایش]

در حوزه موسیقی نیز محسن چاوشی هیچ‌گاه در برنامه‌های تلویزیون حضور نیافت، محسن یگانه هم فقط در سال ۱۳۸۸ در برنامه شب عید حضور یافت، کسانی چون بابک جهانبخش، رضا صادقی، احسان خواجه‌امیری، علی عبدالمالکی و فرزاد فرزین هم از سال ۱۳۹۷ به بعد دیگر به تلویزیون نیامدند.[۳۰]

منابع

[ویرایش]
  1. «بررسی دلایل افزایش دستمزد بازیگران/ هنرمندان تلویزیون نگرانِ رقابت نابرابر با نمایش‌خانگی هستند». تسنیم. ۱۴ اسفند ۱۴۰۰.
  2. «دلیل فاصله بعید ستارگان نمایش خانگی از تلویزیون». خبرگزاری برنا. ۱۶ تیر ۱۴۰۱.
  3. «کوچ چهره‌ها به شبکه نمایش خانگی با دستمزدهای میلیاردی». عصر ایران. ۲۳ مرداد ۱۴۰۳. دریافت‌شده در ۱۵ آذر ۱۴۰۳.
  4. «اقتصاد یا اختلاف دلیل کوچ چهره‌ها از تلویزیون به نمایش خانگی». سیاست روز. ۲۳ آبان ۱۴۰۳. دریافت‌شده در ۱۵ آذر ۱۴۰۳.
  5. «سفارشی کردن سریال‌سازی نتیجه ندارد/ فضاهای رانتی را در سازمان کنار بگذاریم/ کوچ هنرمندان از تلویزیون به چهره‌های معمولی رسیده». خبرگزاری صبا. ۱۳ آذر ۱۴۰۳. دریافت‌شده در ۱۵ آذر ۱۴۰۳.
  6. «ماجرای یک کوچ اجباری و یک شکست ایدئولوژیک/چگونه صداوسیما همه چهره‌ها را از خود راند اما در نبرد علیه سلبریتی‌ها باخت؟». رویداد 24. ۱۸ شهریور ۱۴۰۳. دریافت‌شده در ۱۵ آذر ۱۴۰۳.
  7. «سریال‌های تلویزیون در انحصار بازیگران تکراری/ کوچ چهره‌ها به آگهی بازرگانی و رادیو». خبرگزاری تسنیم. ۱۸ اسفند ۱۴۰۰.
  8. «کوچ دسته جمعی هنرمندان و مخاطبان از تلویزیون به نمایش خانگی». ایرنا. ۱۳ تیر ۱۴۰۰.
  9. «مخاطبان تلویزیون در حال کوچ به پلتفرم‌ها». خبرگزاری برنا. ۲۴ خرداد ۱۴۰۲.
  10. «چرا هنرمندان به شبکه نمایش خانگی کوچ می‌کنند». ایسنا. ۱۵ اسفند ۱۳۹۹.
  11. «سال کوچ برندهای تلویزیون به شبکه خانگی». خبرگزاری مهر. ۴ فروردین ۱۴۰۱.
  12. «بلایی که ممیزی و کوچ هنرمندان سر تلویزیون آورد». ایران آرت. ۲۵ دی ۱۳۹۹.
  13. «دلایل کوچ بازیگران به نمایش خانگی/کرونا فعلاً همه پروژه‌ها را تعطیل کرده». خبرگزاری دانشجو. ۲۲ اسفند ۱۳۹۸.
  14. «این بازیگران همکاری با تلویزیون را بد می‌دانند». روزنامه اطلاعات. ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳.
  15. «مدیر شبکه چهار:سروش صحت، علیخانی و رامبد جوان ممنوع‌الکار نیستند/جرئت ندارند به تلویزیون بیایند». عصر ایران. ۲۹ آذر ۱۴۰۲.
  16. «چرا بازیگران تمایلی به بازی در سریال‌های تلویزیون ندارند؟». خبرآنلاین. ۸ آذر ۱۳۹۷.
  17. «محسن چاوشی در تلویزیون ممنوع‌الفعالیت شده است؟». تسنیم. ۱۲ مهر ۱۳۹۶.
  18. «بازگشت رضا عطاران به تلویزیون جدی شد». انتخاب نیوز. ۱۵ مهر ۱۳۹۴.
  19. «احسان علیخانی به تلویزیون بزمی‌گردد؟». اعتماد آنلاین. ۱۱ خرداد ۱۴۰۳.
  20. «ناگفته‌هایی از کد دار شدن بودجه صداوسیما و بازگشت چهره‌ها». تسنیم. ۱۱ مهر ۱۴۰۳.
  21. «اظهار نظر درباره نبود رشیدپور، علیخانی و جوان/ایرج طهماسب بازگشت». خبرگزاری مهر. ۱۶ اسفند ۱۴۰۲.
  22. «بازگشت ایرج طهماسب به تلویزیون در غیاب کلاه قرمزی و پسر خاله». روزنامه اطلاعات. ۲ فروردین ۱۴۰۳.
  23. «بازگشت ایرج طهماسب به تلویزیون بعد از 5 سال / «مهمانی» برنامه‌ای با ترکیب عروسک‌های «مهمونی» و «کلاه قرمزی»». عصر ایران. ۱۶ اسفند ۱۴۰۲.
  24. «بازگشت فرزاد حسنی مجری جنجالی به تلویزیون». آفتاب نیوز. ۳ آذر ۱۴۰۳.
  25. «فرزاد حسنی به تلویزیون برمی‌گردد/صداوسیما دنبال جبران اشتباهاتش است». خبرآنلاین. ۱۳ آذر ۱۴۰۳.
  26. «چهل میلیارد تومان هزینه مهمانان شب عید تلویزیون». خبرآنلاین. ۶ فروردین ۱۴۰۳.
  27. «برنامه جدید فیتیله‌ای‌ها در تلویزیون». همشهری آنلاین. ۳۰ مهر ۱۴۰۳.
  28. «هشدار به تلویزیون درباره عموپورنگ و فیتیله‌ای‌ها». ایسنا. ۶ شهریور ۱۴۰۳.
  29. «به بهانه کوچ هنرمندان به شبکه نمایش خانگی و ساخت جوکر/مدیری، علیخانی، صحت، عطاران و فردوسی‌پور چه هیزم تری به صداوسیما فروخته بودند؟». خبرآنلاین. ۱۲ مهر ۱۴۰۲.
  30. «دلایل حذف محسن یگانه از تلویزیون/نه پول می‌خواستم نه مغرور بودم». خبرگزاری مهر. ۳ فروردین ۱۳۹۲.