Перейти до основного вмісту
Результат Олімпіади

Збірна України посіла 22-ге місце в командному медальному заліку Олімпіади

Олімпійські ігри-2024 завершено. Україна продемонструвала непоганий результат, загалом завоювавши 12 медалей. Це дозволило українській збірній опинитися на 22-му місці в рейтингу національних команд. 

Збірна України з фехтування на шаблях після перемоги
Збірна України з фехтування на шаблях після перемоги © Albert Gea / Reuters
Реклама

Незадовго до церемонії закриття Олімпійських ігор остаточно визначився переможець загального медального заліку. Ним стала збірна США — спортсменам вдалося здобути 126 нагород, серед яких 40 золотих медалей, 44 срібні та 46 бронзових. На другому місці опинився Китай із 91 медаллю. Китайські атлети везуть додому 40 золотих нагород, 27 срібних та 24 бронзових. 

Україна розташувалася на 22-й із 84 сходинці рейтингу. У скарбничці українських спортсменів 12 медалей: три золоті, пʼять срібних і чотири бронзових. 

Першу золоту медаль для України завоювала команда з фехтування на шаблях у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Юлії Бакастової та Олени Кравацької. Згодом олімпійською чемпіонкою у стрибках у висоту стала Ярослава Магучіх. Третє золото приніс боксер Олександр Хижнякякий став олімпійським чемпіоном у вазі до 80 кілограмів.

Срібло здобули український стрілець Сергій Куліш (стрільба з гвинтівки на 50 метрів), гімнаст Ілля Ковтун (вправи на брусах), Анастасія Рибачок та Людмила Лузан (веслуванні в каное-двійці на дистанції 500 метрів), Парвіз Насібов (греко-римська боротьба у вазі до 67 кг) та Ірина Коляденко (вільна боротьба до 62 кг).

Бронзу у фехтуванні виборола Ольга Харлан (це була перша олімпійська медаль України на Іграх), також із бронзовою медаллю атлетка Ірина Геращенко у стрибках у висоту. Ще одну бронзову нагороду забрав метальник молота Михайло Кохан. Також із бронзовою медаллю Жан Беленюк (греко-римська боротьба до 87 кг).

Поділитися :
Сторінку не знайдено

Вміст, до якого ви намагаєтеся отримати доступ, не існує або більше не доступний.