Перейти до основного вмісту
Позиція Угорщини

Петер Сіяйрто розкритикував виділення Україні коштів від прибутків із заморожених активів РФ

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто різко висловився про рішення ЄС передати Україні частину коштів із прибутків від заморожених активів РФ. За його словами, Євросоюз «перетнув червону лінію», ухваливши відповідне рішення в обхід Будапешта. Крім того, угорська сторона досліджує юридичні можливості для оскарження рішення. 

Угорщина знову виступає проти виділення коштів від прибутків із заморожених активів РФ Україні
Угорщина знову виступає проти виділення коштів від прибутків із заморожених активів РФ Україні © John Minchillo / AP
Реклама

«Попри те, що найбільш провоєнні уряди ЄС зазнали цілковитої невдачі, вони продовжують ігнорувати волю народу, а воєнна істерія триває», — заявив Сійярто журналістам у Люксембурзі під час перерви в засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС.

За повідомленням видання Hvg.hu, очільник угорського МЗС також зазначив, що ЄС «перетнув червону лінію», вирішивши використати €1,4 млрд із прибутків від заморожених активів РФ для військової підтримки України. 

За словами Петера Сійярто, Угорщина виступала проти цього, а рішення мало бути одностайним. Натомість ЄС вважає, що якщо Будапешт уже заявив про те, ще утримується від голосування за виділення грошей, то рішення можна ухвалювати без його участі. 

«Ті, хто виступають за процедури верховенства права та говорять про загрозу демократичним цінностям, переступають європейські правила», — розкритикував ситуацію угорський міністр закордонних справ, наголосивши, що вся ця процедура несе довгострокові ризики для функціонування ЄС.

Він також зазначив, що угорська сторона вже досліджує юридичні можливості для оскарження рішення. 

Поділитися :
Сторінку не знайдено

Вміст, до якого ви намагаєтеся отримати доступ, не існує або більше не доступний.