Перейти до основного вмісту
У відповідь на агресію

«Потужний та суттєвий»: країни ЄС погодили 14-й пакет санкцій проти Росії

Посли ЄС узгодили 14-й пакет санкцій у відповідь на російську агресію проти України, повідомили в уряді Бельгії, яка наразі головує в Євросоюзі.

Євросоюз узгодив 14-й пакет санкцій проти РФ
Євросоюз узгодив 14-й пакет санкцій проти РФ © kapital.kz
Реклама

«Посли ЄС щойно узгодили потужний та суттєвий 14-й пакет санкцій у відповідь на російську агресію проти України. Цей пакет передбачає нові адресні заходи та максимізує ефект від наявних санкцій за рахунок закриття лазівок», — йдеться у повідомленні бельгійського уряду. 

За даними джерела RFI, пакет націлений на понад 100 нових фізичних та юридичних осіб, довівши загальну кількість підсанкційних людей та компаній до понад 2200.

Він включає заходи щодо імпорту російського зрідженого газу, надає додаткові інструменти для уникнення обходу обмежень, зокрема, подіє й на дочірні підприємства європейських компаній, які знаходяться у третіх країнах.

Видання EUobserver, посилаючись на проєкт документа, писало, що нові санкції передбачають також обмеження на експорт гелію, доступ до технологій подвійного призначення та торгівлю вкраденими в Україні витворами мистецтва.

Як повідомляло видання, під європейські санкції потраплять 20 фізичних та 22 юридичні особи, серед яких Таймураз Боллоєв — президент компанії «Балтика», який очолив її після того, як вона була фактично націоналізована, бізнесмени Ігор Алтушкін та Роман Троценко, співачка Поліна Гагаріна.

Також EUobserver інформував, що санкції запровадять проти «Інституту розвитку інтернету» (ІРІ). За версією ЄС, організація фінансує виробництво «проєктів в аудіовізуальному секторі, такі як телесеріали, відеоігри та фільми, що підтримують агресивну війну Росії».

Поділитися :
Сторінку не знайдено

Вміст, до якого ви намагаєтеся отримати доступ, не існує або більше не доступний.