Перейти до основного вмісту
підтримка України

Пів сотні цивільних відмовляються виїзжати з деокупованої Луганщини

бойові дії – 48 мирних людей продовжують залишатися в населених пунктах деокупованої Луганщини поблизу або на самій межі зіткнення. Тим часом ця територія піддається щоденним обстрілам з боку російських військових — з артилерії, РСЗВ, в тому числі КАБів. Про це розповів начальник Луганської ОВА Артем Лисогор на брифінгу Ukraine Media Center Ukrinform.

Ситуація на підконтрольній Україні частині Луганщині важка. 24 червня 2024
Ситуація на підконтрольній Україні частині Луганщині важка. 24 червня 2024 © Media Center Ukraine - Ukrinform
Реклама

Ситуація важка — так охарактеризував обстановку на деокупованій території Луганщині Артем Лисогор. Росіяни б'ють по звільнених селах, ускладнюючи з ними сполучення, атакують працівників військової адміністрації та правоохоронців, які заїжджають логістичними шляхами.

«Дійсно, важка дуже ситуація. Зрозуміло, що Білогорівка, в якій постійно йдуть бої, вже непридатна (Для проживання. Ред.), на теперішній час зруйнована повністю. Але в тих місцях, де залишаються люди, дійсно ситуація важка, тому що ворог, посилює обстріли», — звітує Лисогор. 

Попри небезпеку вони продовжують відмовлятися від евакуації. «Після останніх обстрілів, на жаль, на минулому тижні загинула жінка. Після цього четверо людей погодились (на виїзд. — Ред.). Загиблу евакуювали, провели поховання», каже Очільник ЛОВА.

За його словами станом на ранок понеділка, 24 червня, на деокупованій частині Луганщини проживають 48 людей: «Зараз трохи виїхали, там по пенсійних питаннях, і перевірити одну людину за станом здоров'я. Проводимо бесіди, щоб не повертались, а розміщувались у місцях тимчасового перебування, але подивимося за результатами станом на вечір».

Читайте такожМасове вбивство на окупованій Херсонщині: затримали російських військових — ЗМІ РФ

Поділитися :
Сторінку не знайдено

Вміст, до якого ви намагаєтеся отримати доступ, не існує або більше не доступний.