Accesaţi conţinutul principal
RFI 360

Timișoara se pregătește pentru ediția 2024 JAZZx Festival

Publicat în:

La început a fost JazzTM, apoi a devenit JAZZx, un eveniment care și-a propus să aducă împreună comunitățile muzicale din vestul țării, invitând pe scenă artiști care inovează, cei care experimentează descoperind noi orizonturi, dar și legende vii ale diferitelor subgenuri strânse în jazz. Pentru a afla mai multe despre ediția 2024, vorbim astăzi cu Andreea Iager-Tako, inima din PLAI, Ambasada, Faber și JAZZx și Krisztina Kalapati cea care se ocupă de școlile de vară de spoken word.

Matteo Mancuso, MonoNeon, Jazzbois, Jordan Rakei, Gogo Penguin si Roberto Fonseca, pe afișul editiei a 12-a JAZZx.
Matteo Mancuso, MonoNeon, Jazzbois, Jordan Rakei, Gogo Penguin si Roberto Fonseca, pe afișul editiei a 12-a JAZZx. © Seba Tataru / JAZZx
Publicitate

În perioada 5 iulie – 7 iulie un nou sezon de JAZZx se deschide în Piața Libertății din Timișoara, găzduind peste 120 de artiști ce ajung în orașul din vestul țării. 3 zile de concerte memorabile, o scenă centrală în Piața Libertății dar și o scenă matinală de Spoken Word sub brandul deja cunoscut de Strada Fără Nume, ediția care stă să înceapă este dovada pură că arta unește. Public local, național și internațional e așteptat să participe la această ediție memorabilă care reunește în egală măsură artiști din întrega lumea, cu startul zilei oferit mereu de talent din România, prin participarea Marsdelux, Tereza Catarov și Mischa Blanos. Linia de mijloc al tuturor celor 3 zile este asigurată de experiment, depăsiri și spargere de formate clasice prin Matteo Mancuso, MonoNeon si Jazzbois dar și headlineri precum Jordan Rakei, Gogo Penguin si Roberto Fonseca.

Secvențe de la precedenta ediție JAZZx Festival

Încă din 2013, JAZZx și-a propus să aducă aproape de toate comunitățile Timișoarei o muzică de înaltă valoare artistică. Pe parcursul celor peste 12 ani, JAZZx a reușit să aducă Timișoara pe harta festivalurilor și evenimentelor de jazz de importanță majoră la nivel mondial, nu numai din perspectiva artiștilor internaționali, dar și a căilor deschise pentru comunitățile de artiști români care au crescut odată cu el. Sunt 133 de premii Grammy care atestă măiestria artiștilor JAZZx, dar dincolo de recunoaștere, emoția și speranța gestului de a-i asculta împreună, așa diferiți și unici cum suntem, a fost și rămâne mereu neprețuită!

Despre ediția 2024 JAZZx dar și despre povestea de până acum, aflați informații accesând https://plai.ro/jazz/

Descărcaţi aplicaţia RFI pentru a urmări actualitatea internaţională

Vedeţi celelalte episoade
Pagina nu a fost găsită

Conținutul pe care încercaţi să-l accesaţi nu există sau nu mai este disponibil.