FeodorBezuhov
Ajutor cu un articolmodificareVreau sa te rog foarte frumos sa treci cu vederea prin acest articol Viorel Chivriga. In rubrica discutiilor este o dezbatere foarte incinsa asupra notabilitatii acestei persoane. Tema discutiei are doua argumente la baza: unul care spune ca in wikipedia, sursele trebuie sa scrie despre X, si al doilea argument care spune, ca o data ce X are o prezenta mediatica masiva, el poate fi numit notorietate. Te rog, enunta obiectiv care sunt problemele, daca exista, a acestui articol ca sa-le pot rezolva. Ar fi foarte bine daca ai expune parerea aici :Discutie HartimodificareAm tradus hartile si le-am introdus in articol. O zi buna!--Olahus2 (discuție) 15 ianuarie 2009 20:50 (EET) Ia în considerație faptul că ultimele două imagini de la secțiunea Istorie nu sunt sub licență liberă și o să poată prejudicia statutul de AC la care vrei să-l aduci articolului. // GikÜ vorbe fapte / sâmbătă, 17 ianuarie 2009, 20:45 (EET) Lista de orașe din RomâniamodificareAm văzut că ai șters lista de orașe după populație. Era un clasament interesant, care nu ar trebui să se piardă de tot. Măcar mută-l la Populația României, sau unde crezi tu că ar fi mai bine. Eu l-aș fi lăsat chiar în articol, toate articolele despre țări conțin o parte dedicată celor mai importante orașe (îmi place de exemplu cum e rezolvată problema în articolul despre Canada). Paragraful de la Aglomerări urbane nu e nici pe departe suficient, după părerea mea. --Urzică (discuție) 18 ianuarie 2009 17:19 (EET) Banner Articolul săptămâniimodificareAm ascuns bannerul cu articolul săptămânii. Cum pot reafișa? Bean49 (discuție) 19 ianuarie 2009 13:46 (EET)
Articolul saptamaniimodificareSalut. Iti raspund aici ca sa nu fiu off-topic. Nu ma deranjeaza sa mi se spuna Strainu, dimpotriva. Cat despre faptul ca nu ma impiedica nimeni sa contribui la articolul saptamanii, sunt de acord. Dar eu stau pe wikipedia in primul rand pentru a ma relaxa. Nu contribui semnificativ decat in domenii despre care stiu cate ceva, pentru a evita conflictele de editare si opiniile neinformate. In rest ma multumesc sa fiu un cititor pe wikipedia. Cred ca intelegi deci de ce mi-as dori sa fie si unele articole din domeniul stiinta la articolul saptamanii.--Strainu (دسستي) 19 ianuarie 2009 23:08 (EET) ReevaluărimodificareMersi frumos pentru promisiune. Nu zic că trebuie azi-mâine neapărat, dar e bine să știu măcar că cineva își ia în serios responsabilitățile și va acționa în curând. - Biruitorul (discuție) 20 ianuarie 2009 17:00 (EET) ArticolmodificareMai e o problemă. AdiJapan spune că ar fi bine să ne concentrăm pe articolele la care oricine poate să-și aducă contribuția (cum ar fi fotbalul și politica la care tot românul se pricepe), precum și la cele cu specific românesc, restul putând fi traduse de pe alte versiuni lingvistice ale Enciclopediei. Implicit se înțelege că articole din domeniul tehnicii, sau al literaturii și artei internaționale (Motorul Diesel, Tabelul periodic al lui Mendeleev, Un veac de singurătate sau Arta lui Marc Chagall) sau pe teme geografice (Canalul Panama) cad de la sine. Să ne hotărâm odată pentru întotdeauna ce fel de articole se dorește. --Cezarika1 22 ianuarie 2009 00:03 (EET)
Salut! Articolul ăsta poate fi respins de la WP:PAC. Ar fi bine s-o faci cât mai curând... // GikÜ vorbe fapte / sâmbătă, 24 ianuarie 2009, 20:19 (EET)
Cred că a venit timpul să arhivezi Wikipedia:Articolul săptămânii/Vot#Nominalizări - săptămâna 1. Urmărind cum arhivezi, în alte săptămâni acest lucru îl voi face eu. // GikÜ vorbe fapte / luni, 26 ianuarie 2009, 19:42 (EET)
Hi 2dor. Cred că ar fi interesant să discutăm puțin în Y!Mess pe marginea discuțiilor (interminabile) de la Sfatul Bătrânilor Încăpătânați. :D // GikÜ vorbe fapte / marți, 27 ianuarie 2009, 00:17 (EET)
Am inteles si va multumesc pt. ajutor. Am vrut doar sa scimb/anulez modificarile facute in 27/01/2009 care strica scopul si structura articolului. Data viitoare salvez mai cu grija. Cu stima --Stenic74 (discuție) 28 ianuarie 2009 00:33 (EET) Invitație WikiVerifiermodificareBună ziua, Am văzut că participați activ la partea de curățenie. Aș vrea să vă invit să folosiți WikiVerifier, o unealtă utilă în coordonarea eforturilor de curățenie. Avantajul principal al acestei unelte este că, dacă vă înscrieți, veți putea ști care modificări au fost deja verificate de ceilalți utilizatori WikiVerifier, iar aceștia vor putea la rândul lor să vadă ce modificări ați verificat dumneavoastră. În acest fel nu ne vom mai suprapune inutil eforturile. Aș vrea să fac trei mențiuni punctuale:
Dacă alegeți să folosiți WikiVerifier, vă puteți exprima disponibilitatea pe pagina de cereri de acces. --Gutza DD+ 28 ianuarie 2009 02:16 (EET) WP:romodificareMerci de invitatie, apreciez. Probabil ma voi intoarce eventual, dar chestia e ca la WP:en chiar imi face placere sa mai scriu din cand in cand cate putin la un articol. Sigur este ca nu ma voi intoarce cel putin pana voi termina articolul la care lucrez acum cu cineva. Oricum vad ca au inceput sa ruleze putin si imaginile si articolele de calitate. Multumesc inca o data pt. mesaj, totusi. Diego_pmc Discuție 29 ianuarie 2009 23:39 (EET) NumemodificareTudor, aș aprecia dacă nu mi-ai folosi numele aici. Ți l-am spus pentru că ai întrebat, dar pe parcurs mi-am dat seama că mă deranjează puțin să-l văd folosit în public. Plus că poate duce la confuzii pentru cei care nu mă cunosc și citesc discuția. Poate e o rugăminte ciudată, dar sper să înțelegi și să nu te superi :) --Urzică (discuție) 30 ianuarie 2009 15:37 (EET) Folclor și limba englezămodificareFără supărare, capitolul folclor este extrem de prost tratat la Wikipedia engleză. Ei nu au distincția clară pe categorii de folclor (muzică, literatură, dans, teatru popular) și folosesc noțiuni vag definite (de exemplu, world music vs. folk music vs. traditional music). Explicația este că literatura de profil scrisă în limba engleză (britanică sau americană, deci) este interesată mai mult de studiul comparat decât de monografie. De exemplu, în cazul muzicii există două discipline rivale, folcloristica și etnomuzicologia. În unele culturi, folcloristica este „la putere”, în vreme ce în altele au câștig de cauză disciplinele cu prefixul „etno-”. Diferența este că folcloristica studiază la amănunt în contextul unei culturi și nu privește deloc peste graniță (monografiază), în vreme ce etno(...)logiile observă culturile în comparație, dar au o perspectivă superficială. Regatul Unit și S.U.A. sunt țări comparatiste prin tradiție, în vreme ce România este de departe o țară monografică (de aici și tendința de a crede că suntem buricul cultural-istoric al Pământului). Evident că ambele tendințe sunt în parte greșite, dar Wikipedia într-o limbă anume trebuie să reflecte punctul de vedere academic căruia se supun cei mai mulți vorbitori ai acelei limbi. Prin urmare, la capitolul folclor Wikipedia engleză nu ne poate ajuta mai cu nimic. E ca măsuratul distanțelor în iarzi/picioare/inci și metri/centimetri. (impy4ever (discuție) 31 ianuarie 2009 13:57 (EET))
O întrebaremodificareAș vrea să scriu un articol despre filmul Cruel Intentions. Știu că la noi a apărut în cinematografe cu titlul Tentația seducției (dacă nu mă înșel), dar ultima oară când l-am văzut la televizor îi păstraseră titlul original. Cum ar trebui să denumesc articolul? Cu titlul original sau cu titlul din română? Mulțumesc mult. --Evalia (discuție) 31 ianuarie 2009 17:39 (EET) Merci pentru răspuns. --Evalia (discuție) 31 ianuarie 2009 21:10 (EET) Firdusimodificare(...) După fonetismul limbii române, ar trebui să fie Firdusi. Khayyam era din engleză, ăsta e din franceză... În fine. Chiar acum mă chinuiam să transliterez niște nume de piese din arabă și trebuie să merg literă cu literă, semn cu semn. Dacă Firdusi ar fi fost arab, chiar așa s-ar fi transliterat. Trebuie căutată o carte de transliterare din persană, trebuie să existe așa ceva. Variantele astea (Khayyam, Firdousi) sunt incompatibile cu limba română. (impy4ever (discuție) 1 februarie 2009 14:12 (EET))
Unde s-a discutat despre această categorie? Există o categorie „rădăcină” numită Categorie:Fundament. Daniel Mesaj 1 februarie 2009 14:49 (EET) GtalkmodificareNu, dar uneori folosesc MSN, pl.michal.p/la/gmail.com dacă ești interesat ;) Remigiu discută 7 februarie 2009 16:04 (EET)
Babel, interwiki și categoriile wikipediștilormodificareBună! Te rog să-ți dai cu părerea. Sau mai bine intră pe mess să discutăm problema(-ele) (dacă ai timp). Cheers. // GikÜ vorbe fapte / duminică, 8 februarie 2009, 11:19 (EET) Reîntoarcerea administrației civilemodificare«Semnificativ este faptul că, deși armata română a participat la luptele din nordul Transilvaniei, armata sovietică nu a permis revenirea autorităților civile române în teritoriul cedat la Viena până la 6 martie 1945, ziua în care la București a fost instalat guvernul dominat de comuniști și condus de dr. Petru Groza.»
Bună seara Tudor, toate sursele găsite de tine se bazează pe aceiaș sursă primară, cartea lui Paul Goma, Săptămâna Rășie, carte care nu e sursă de încredere. Cartea asta a fost discutată în trecut și nu poate fi folosită ca sursă de încredere deoarece e o amestecătură de zvonuri, fapte și calomnii cu intenții antisemite clare. Toate bune. Leonard (discuție) 11 februarie 2009 02:26 (EET)
Da, și eu consider că Feri are dreptate. Însă de asemenea, nu cred că e necesar ca acea afirmație să apară în articol. --Tudorτ 11 februarie 2009 21:29 (EET) Total de acord. Ar fi chiar mai bine să fie pus în săptămîna dinainte, 16-22 februarie, pentru ca articolul să fie pus la punct înainte să înceapă lumea să se intereseze de subiect. Altfel mulți cititori ne vor prinde cu pantalonii în vine, ca să zic așa. În prezent articolul e jalnic. După cum arată punctajele acum, pentru săptămîna 16-22 februarie se pare că articolul Matematică va cîștiga, dar sînt sigur că numărul de cititori interesați de subiectul acesta nu va crește semnificativ la 1 martie, deci putem să amînăm matematica cu o săptămînă și să ne ocupăm de ce e urgent. — AdiJapan 12 februarie 2009 15:01 (EET)
Graniță a trei țărimodificareCred că termenul folosit în articol:Colțul celor trei frontiere este o traducere „oglindă” (literală) a termenului german Dreiländereck, adică drei=trei, länder=țări (aici cu sensul de frontiere), eck=colț sau punct de întâlnire.Dacă nu mă înșel termenul utilizat este acela de „bornă triplă”, din întâmplare am un camarad de vânătoare care e ofițer de grăniceri, așa că mâine am să-l sun să ne edifice cum e cu „punctele ăstea triple”.De altfel, se pare că cel mai dichisit articol despre această temă e cel în limba italiană.Numai bine--ZOLTAN (discuție) 12 februarie 2009 23:48 (EET)
Discuții academice(?)modificareBună seara, Tudor! Dă-mi voie să fac „mea culpa”-pe bune! Ieri, duminică, la noi a nins abundent, la orele prânzului ne-am dus la schi în Borșa și de-abia azi pe la orele prânzului am reușit să revenim. Nu, nu am uitat de fel de tema noastră de discuții, însă problematica pusă în discuție este din cale afară de laborioasă. Azi, pe la orele târzii ale după amiezii mă gândeam să scriu o „teorie” vizavi de cele scrise de tine. Între timp am fost solicitat să fac traducerea articolului de mare scandal din presa ungurească, ce a produs o alunecare de teren în politica din Ungaria. E vorba de articolul din Magyar Nemzet , scris de Bayer Zsolt, cel care a fost criticat, „că subminează” politica Europei Centrale. Poate că ai auzit?! E vorba de un editorial scris cu patimă și maximă vehemență despre tragedia de la Veszprém. Adevărul e, că eu sunt un tip cam neutru, cam niznaist în ale politichiei zilei, dar citind și traducând (am acceptul autorului, pentru a lansa în România textul editorialului) articolul, nu mai puteam să rămân neutru față de niște adevăruri care nu mai trebuie declarate oficial de niciun stat din Europa (noastră?..)Centrală. Și aici ajung la subiectul nostru comun: tu ai afirmat că peste 20 de ani noua generație (a ta, a celor care urmează) vor remodela „Zeitgeist”-ul regiunii noastre; ar fi bine să fie așa! Acum dă-mi voie să-ți citez un pasaj din articolul lui Bayer:Destul! S-a umplut paharul (Elég! Betelt a pohár)
Articolul e lung și e plin de acuze la adresa sistemul politic, la modul de abordare a cazului tragic din partea autoritățiilor ungare, române , sârbești, etc. Cred că pasajul citat se inserează pe tema propusă de tine, cu toate că subiectul este prea dureros și tragic! Aștept reacția ta și următorul item pe același subiect.Numai bine--ZOLTAN (discuție) 17 februarie 2009 00:48 (EET) ScriitorimodificareBună seara. Vă mulțumesc de propunere. În măsura posibilităților, voi mai crea unele articole care acum lipsesc, despre scriitori. Cu stimă, Lucian GAVRILA (discuție) 14 februarie 2009 22:14 (EET) Bun venitmodificareDacă vrei, eu pot pune bot-ul să pună formatul automat. Daniel Mesaj 17 februarie 2009 17:29 (EET) GRUmodificareSalut. Eu zic că e mai bine GRU, la fel ca și la KGB. Lumea cunoaște organul respectiv după acronim. --Cezarika1 17 februarie 2009 19:10 (EET)
HartamodificareRevin cu harta aceasta. Discutiile avute pentru obtinerea statutului de IC sunt aici. Am refacut formatarea textelor. Ce parere aveti despre o noua incercare de propunere de IC?--Asybaris aport 18 februarie 2009 13:51 (EET) SalutmodificareSalutare, Tudor. Eh, ce să fac... Și eu ca toată lumea. Tu? Care era întrebarea ta legată de Islam? (sunt pasionat, dar nu sunt sigur că pot să îți răspund). Oricum, întreabă-mă. Nu mai intru pe aici pentru că nu prea am timp liber. Intru doar pe Wikipedia în portugheză, dar și acolo destul de rar. Abraço (hihi), Mocu (discuție) 19 februarie 2009 23:14 (EET) IslammodificareA fost o idee chiar foarte bună. Am câteva mici observații și comentarii. Revin vineri sau sâmbătă în detaliu. AnisaW (discuție) 19 februarie 2009 23:33 (EET) Tudorule-Feodorule, dacă te plictisești, te-aș ruga să corectezi un pic Brazilia#Istorie și Brazilia#Guvernul și politică. Remigiu discută 23 februarie 2009 19:06 (EET) Format:Istoria arteimodificareSalut! Arată minunat acum, și mă voi pune mai târziu pe tradus. Totuși nefiind teoretician de artă, ar fi bine ca un asemenea om să verifice și să corecteze greșelile și omisiunile mele. Poate găsesc eu pe cineva. Estman (discuție) 24 februarie 2009 10:29 (EET) Îmi place chestia cu ceaiul sus pe pagină. În ceea ce privește contribuitorii, sînt convins că cu creșterea conținutului se vor înmulți - wiki.ro deabia acum începe să devină relevantă, după cum apreciez, și tot mai mulți o s-o folosească. Totuși, 40-60 e foarte puțin la o țară întreagă. Eu voi încerca să recrutez cîțiva preteni, dar nu am mari așteptări. Cu arta, resp. istoria artei chestia e că nu prea am habar decât de unele aspecte foaaarte restrânse. Voi contribui acolo cu timpul. Înafară de asta vocabularul meu în l. română e foarte restrâns. Estman (discuție) 24 februarie 2009 16:09 (EET)
Re:CerchezimodificareMersi. Am mai facut niste completari. --Olahus2 (discuție) 25 februarie 2009 23:51 (EET) PointilismmodificareÎn [1] apare
Concluzie Pointilism nu era "Titlu greșit", ci Pointillism pare a fi (e un barbarism cu iz de franțuzit).
Titlul Pointilism și redirecturi de la poantilism, divizionism și chiar Pointillism. Nu dau cu parul, doar cu părerea. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 26 februarie 2009 14:54 (EET)
Drumul TabereimodificareHai să facem într-o zi o plimbare prin cartier și să vedem unde nu e murdărie și unde, pe trotoar, nu sunt fecale canine etalate spre călcare. Nici nu mai privesc înaine când merg, ci doar în jos spre a evita rahații. Din păcate ăsta e cartierul meu (nostru). În rest, am pus poze frumoase și la cartierul Drumul Taberei și la Parcul Drumul Taberei. Locuiesc în al 4-lea bloc de la parc, cu vedere la troleibuzul 90. --Miehs (discuție) 26 februarie 2009 16:30 (EET) Mulțumesc mult!!! Luiza1202 (discuție) 1 martie 2009 13:03 (EET) 28 februarie 2009 01:13 (EET) Dar de ce nu e albastru numele meu? De unde pot trasa o linie pentru delimitare? Nu înțeleg!!! Luiza1202 (discuție) 1 martie 2009 13:04 (EET) 28 februarie 2009 07:50 (EET)]] AdministrațiemodificareUtilizator:Andrei Stroe/RoAdmin. Mie mi se pare însă că acolo sunt cam multe afirmații prezumtive, evazive și fără surse (s-a propus, etc - formulări evazive de manual) - am etichetat câteva dintre ele.--Andreidiscuție CdSmodificareHeya. Intră, te rog, pe messenger să punem la punct concursul de scriere. // GikÜ vorbe fapte / sâmbătă, 28 februarie 2009, 23:47 (EET) TransportmodificareOK, o sa refac eu transportul. Consider insa ca ar trebui sa fie la nivelul H3 (adica sub economie). Cel putin asa am invatat pe vremea cand eram in liceu.--Strainu (دسستي) 1 martie 2009 00:03 (EET)
Inserare imaginimodificareDacă ai timp, adaugi te rog imagini pentru evenimentele din viața scriitorului Nathaniel Hawthorne? Eu nu știu cum să adaug. Mulțumesc. Luiza1202 (discuție) 1 martie 2009 13:02 (EET) Mulțumesc! A funcționat însă are titlul Explicație... Cum pot schimba titlul acela? Luiza1202 (discuție) 1 martie 2009 22:40 (EET) :)modificareMulțumesc! Îți voi dărui și eu ceva... vineri. O săptămână lină și călduroasă! --seripigari | Discuție 2 martie 2009 00:43 (EET)
Și eu care credeam că-s mai specială :)) --seripigari | Discuție 2 martie 2009 15:57 (EET) Salut. Ai putea sa citesti articolul asta te rog? Am nevoie de cineva din alt domeniu care sa-mi zica ce sectiuni sunt complet neinteligibile pentru el si ce sectiuni au parti neclare. Mersi.--Strainu (دسستي) 8 martie 2009 23:27 (EET)
Gtalk [2]modificareSalut! Am dat add la ID-ul tudor.mihaescu. // GikÜ vorbe fapte / luni, 9 martie 2009, 20:44 (EET) martiemodificareMulțumesc pentru mărțișor, Tudor. – Laurap mesaj - 10 martie 2009 15:22 (EET) Cutura României?modificareEu mă tot miram ce îmi ceri când spuneai să rescriu secțiunea cultură din articolul România. Eu o scrisesem și consideram că mai sunt câteva rânduri de adăugat la coadă pe care, e drept, nu am mai apucat să le adaug. Acum sunt trei ecrane și jumătate de cultură română (deși articolul nu e specializat pe asta), încă o absurditate pe model monografic. Să nu te superi pe mine, dar la modul rezumativ, nu avem atâta cultură (importantă). Având în vedere că articolul Cultura României a devenit în săptămâna „lui” un dezastru mare (înainte fiind un dezastru mic), ar fi util să înlocuiești multe prostii scrise acolo cu informațiile pe care le-ai extras acum, care sunt bune, dar la un nivel de detaliu destul de mare. Chiar nu cred că avem cu ce înțesa mai mult de un ecran–un ecran jum’ate despre cultura română. Nu uita că suntem un neam care: ori nu a produs o cultură scrisă (în Antichitate), ori nu a avut interes/timp să facă cultură (până la jumătatea mileniului doi creștin), ori nu a putut să facă cultură (până pe la 1800). Iar în ultimele două secole s-au realizat prea puține lucruri de valoare și prea puțini autori au avut cu adevărat claritate în gândire. Cred că în articolul România (repet, nu în Cultura României) ar trebui atinși doar (se prea poate să-mi scape nume, dar încerc să fie cât mai puține scăpări):
Alde Delavrancea, Alecsandri, Creangă, Ciprian Porumbescu, Luchian, Ion Irimescu, Paul Constantinescu, Șt.O. Iosif, Gh. Zamfir nu au ce căuta într-o prezentare generală, ne fac mai mult de rușine decât cinste. Cred că știm amândoi la fel de bine că o parte din cei citați în lista de mai sus (care se vrea a fi minimă) nici nu figurează la locul respectiv, ceea ce iarăși e o problemă. În alt sens, remarc că actualul conținut al secțiunii respective nu mai ține cont de criteriul cronologic (ce era înainte – ce scrisesem eu – avea asta în vedere). E cam dezordonat aspectul actual al secțiunii. Eu spun că dacă o ordonăm, merită mutată la articolul Cultura României, unde să înlocuiască feluritele mizerii care s-au scris în săptămâna respectivă. Și apoi reluăm aici strictul necesar, cu tot cu referințele pe care le-ai găsit și pentru care te felicit. (impy4ever (discuție) 10 martie 2009 20:57 (EET))
EconomiemodificareMa uit diseara sau maine.--Strainu (دسستي) 11 martie 2009 15:49 (EET) Heraldica României
ConcursmodificareMie mi-ar plăcea, dar nu știu exact cu ce să particip... poate cu articolul despre Suede, că l-am scris pe 2 martie. Tu ce spui? --Evalia (discuție) 13 martie 2009 19:43 (EET) Bine, fac acum modificările și îl înscriu. Mulțumesc mult. --Evalia (discuție) 13 martie 2009 19:52 (EET) Grupuri etnicemodificareMultumesc pentru premiu. Daca aveti timp sa aruncati o privire aupra articolelor Cerchezii din Dobrogea, Găgăuzii din România și Arabii din România și să faceti corecturi de ortografie si exprimare v-as fi foarte recunoscator. O zi buna! --Olahus2 (discuție) 15 martie 2009 14:31 (EET) RaspunsmodificareDin pacate am fost foarte ocupat in utlimele luni, motiv pentru care am si contribuit putin la wikipedia. Voi incerca sa contribui la articolul despre Romania saptamana viitoare, daca obiectiile mele nu se vor fi rezolvat pana atunci. Nu cred ca este foarte mult de schimbat. Trebuie doar introdusa o turnura a frazei care sa spuna ca nu exista o opinie unanima asupra teritoriului precis in care a avut loc etnogeneza si ca alte aspecte legate de aceasta (perioada crestinarii romanilor de exemplu) raman de asemeni controversate. Nu cred ca e nevoie de prea multe detalii, nu e subiectul principal al articolului. PS: Dumitru Staniloaie nu reprezinta o sursa de incredere in probleme de istorie, ci doar in probleme de teologie ortodoxa. --Plinul cel tanar (discuție) 16 martie 2009 17:32 (EET)
Imi pare rau daca par cicalitor, dar te rog sa crezi ca nu doresc decat sa avem un articol cat mai bun. Am mai modificat paragraful si am umplut in cateva fraze niste goluri in cronologie. Poate ar mai trebui adaugata o fraza (nu mai mult) despre Mircea cel Batran si Stefan cel Mare ca domnii in timpul carora Tara Romaneasca si respectiv Moldova au atins apogeul puterii militare. Ma tem insa ca persista o problema a surselor. Sunt foarte multe site-uri fara legatura cu sursele de incredere, unele chiar de pe geocities (deci practic bloguri) si am gasit chiar o referinta la o chestie de genul Dacia Dracones. Acest gen de referinta este in general mai mult "patriotica" decat istorica. Intre modificarile importante pe care le-am facut s-ar putea sa te surprinda cele referitoare la Transilvania. Aceasta din urma nu a fost in Evul Mediu vasala Regatului Ungariei ci parte integranta a acestuia. Da era guvernata de voievozi (un fel de exarhi sau viceregi), numiti direct de rege si care de cele mai multe ori stateau la Buda si isi delegau atributiile. In legatura cu 1867, sigur, poti vorbi de anexare a Transilvaniei de catre Ungaria, dar nu ar fi foarte neutru. Am inlocuit cu "integrare", nu in articolul despre Romania trebuie facuta discutia. O ultima precizare: in sectiunea Istorie nu sunt incluse teritoriile Dobrogei, Banatului si Partium. In fine, nu cred ca suntem departe, trebuie doar sa mai muncim un pic pe surse. WikipediamodificareSalut, Tudor. Decizia de a limita timpul petrecut în fața calculatorului, plus o oarecare lipsă de motivație, mi-au redus contribuțiile în ultima vreme. Totuși, trec pe aici aproape zilnic să văd ce se mai întâmplă. Dacă ai nevoie de ajutor la ceva, poți să mă anunți, și o să încerc să fiu mai serioasă decât ultima dată la România. --Urzică (discuție) 17 martie 2009 13:52 (EET) Little BoymodificareSalut Feodor, am facut o actualizarea a articolului creat de tine, dacă ai timp, poate il mai îmbunătațesti putin sau corectezi. Am inscris articolul la concursul de scriere, mai mult pt feedback.--Razvan85 (discuție) 20 martie 2009 15:47 (EET) SondajmodificareAți terminat sondajul? // GikÜ vorbe fapte / duminică, 22 martie 2009, 11:07 (EET) Bună seara Zoltan și Tudor,modificareMai ales lui Tudor mulțumiri pentru sfaturi și legătura spre pagina în portugheză despre Pessoa. Nu mă descurc excepțional la traduceri din portugheză, deși înțeleg 95% din conținutul acelui articol de calitate. Sursa de documentare pentru ceea ce aș dori să scriu despre Pessoa este un număr special din Revista Secolul 20, care a fost dedicat în întregime poetului. Avest volum cuprinde mărturii și impresii ale lui Fernando Pessoa însuși și ale unor scriitori ca: Octavio Paz, Luciana Stegagno Picchio, Jacinto do Prado Coelho, Teresa Rita Lopes, Jose Saramago dar și Marian Papahagi, Mihai Zamfir, Dinu Flămând. Desigur, voi încerca să spicuiesc cîte ceva și din articolul în portugheză și aș dori foarte mult să pun două-trei poezii traduse de scriitori români. Cum vi se pare? Jessica (discuție) 23 martie 2009 19:29 (EET)
Barak ObamamodificareCred că v-ați cam repezit când ați definitivat calificativul de articol de calitate pentru Barak Obama. Articolul nu este echilibrat si nu face decat sa-l ridice in slăvi. Este un articol care este specific unui nou cult al personalității. Faptul că un articol are doar o bibliografie care arată aspectele pozitive ale personajului si nu citează un singur articol critic este doar o dovadă a unei tratări unilaterale a subiectului și nu o dovadă a unei bibliografii cuprinzătoare. Afil (discuție) 28 martie 2009 03:29 (EET)
Re:ArticolemodificareMulțumesc! Mă bucur că îți plac. :-) Și mie mi s-a părut interesant articolul Lili Marleen. Până acuma nu știam de acest cântec. Felicitări și ție! --Aether (discuție) 30 martie 2009 18:11 (EEST)
Perioada de nominalizare s-a cam încheiat. Oricum, nu cred că ar fi asta o problemă, având în vedere că în concurs încă sunt articole care încalcă regulamentul. - Lucian C 1 aprilie 2009 21:04 (EEST) Articolul săptămâniimodificareAm propus articolul Gnosticism deoarece în această săptămână vor fi o mulțime de emisiuni TV pe acest subiect, speram să se profite de ele, adică oamenii vor ști ce să spună, vor trebui doar să caute surse. Însă voturile merg cum dă Dumnezeu. Nu că m-ar afecta, doar constat că totul merge brownian, nu cu o logică („după euro vine leu” = o logică de 2c). Aș propune ca pe viitor fiecare nominalizare acolo să fie însoțită neapărat de o justificare, dar nu gen „asta vreau eu să fie făcut”. Al dv., --Turbojet 7 aprilie 2009 14:16 (EEST)
Articolul săptămâniimodificareDacă tot ai declarat Protestele drept articol al săptămânii, unde scriem obiectivele (de genul Wikipedia:Articolul săptămânii/6 aprilie 2009)? // GikÜ vorbe fapte / joi, 9 aprilie 2009, 18:45 (EET)
Geografia RomânieimodificareSalut, Tudor. Vreau să te anunț care este planul meu de lucru pentru acea secțiune a articolului: voi lucra la ea weekend-ul ăsta și o voi termina, cu surse, cu tot ce e nevoie. Numai că vreau să te consult în privința unor chestiuni:
Aș vrea să lămurim aceste puncte înainte de a mă apuca de lucru. Mulțumesc—Sebimesaj 10 aprilie 2009 19:19 (EEST) Premiile concursuluimodificareSalut Tudor. Scuză-mă pentru neștiință, însă vreau să te întreb dacă există formate speciale pentru acordarea premiilor sau pur și simplu urmăm procedura copiere→lipire la fiecare pagină de utilizator? Până acum nu m-am implicat pe partea de acordare a premiilor.—Sebimesaj 11 aprilie 2009 20:50 (EEST) PremiimodificareDragă Tudor, îți mulțumesc din suflet că ai luat legătura cu mine. Părerea mea este că, așa cum am spus, din moment ce nu era prevăzut de la început, cea mai bună soluție pe moment este renunțarea la el, deoarece pentru el ar concura niște articole controversate. Nominalizarea articolului Balenă cu cocoașă a fost controversată, iar punctele le-a obținut din „alegere din pere moi”. Bette Davis este controversat, iar punctele le-a obținut din „vot de gașcă”, iar eu am prezentat și eu o interpretare controversată. Oricui ai atribui premiul, tot urât iese, că nimeni nu-l merită cu adevărat. Și, la noul regulament, pe care vreau să-l discutăm, o să explic că eu consider că importanța premiilor trebuie diminuată, nu accentuată prin restrângere (un premiu „unic”, „suprem”) deoarece unii vin numai și numai pentru acele premii, vezi LucianC, lucru care distorsionează spiritul Wiki. Încă o dată îți mulțumesc. (Nu te cheamă cumva și Florin, ca să te felicit?) --Turbojet 12 aprilie 2009 09:41 (EEST)
@Dl. Turbojet: Îmi retrag toate acuzațiile pe care vi le-am adresat, în activitatea mea de pe aici. Acum 1, aproape 2 ani nu cred că puteam conștientiza că există totuși o diferență de ani între noi 2...și că trebuie să am o atitudine ca atare. Aveți dreptate, nou veniții tind spre cât mai sus și în dorința de a avea ceva, suntem tentați să depășim niște limite. Când am zis "Păcat că în ochii utilizatorilor, valoarea acestora este invers proporțională cu <<vechimea>>.", nu am vrut să vă ofensez și nu e nici o provocare; Eu mă refeream la faptul că, atunci când câștigi ceva, acel ceva scade în ochii tăi, și cu cât participi mai mult, cu atât devine mai neatractiv. Spusesem asta ca să întăresc faptul că aceste competiții reprezintă un real interes pt. tineri, nu pt. utilizatori cu o vechime. Dvs. sunteți o excepție demnă de admirat. Și îmi cer scuze încă o dată, dar...ce să facă și "șerpii" aștea tineri, așa ca mie, mai aruncă și ei cu venin când apucă. @Tudor: Dl. Turbojet avea dreptate când spunea că acele AC-uri sunt aiurea. Și eu știu asta, ca dovadă, pe parcursul "grevei" le-am propus pe toate pt. reevaluare, ca să închei odată povestea. Nimeni nu și-a exprimat opinia, și au rămas pe loc. Acum, pentru o perioadă, mă voi axa pe corectarea și rescrierea acelor "supposed AC". BTW, nu o compara pe Nuți Gheorghe cu Alexandru Șerbănescu. - Lucian C 13 aprilie 2009 13:10 (EEST) Ma bucur ca s-a ajuns aici. Amandoi ati dat dovada de intelepciune si buna vointa. Impreuna vom fi mai puternici si vom lucra intr'o atmosfera destinsa.--Tudorτ 13 aprilie 2009 15:59 (EEST)
Concurs de scrieremodificareBuna, am o intrebare - de ce este doar Lucian considerat castigatorul la sectiunea muzica din moment ce amandoi avem acelasi scor? Alecsdaniel (discuție) 14 aprilie 2009 18:41 (EEST)
PremiumodificareMulțumesc pentru premiu! Aș dori, dacă se poate, Istoria critica a literaturii române. --Nicolae Coman (discuție) 14 aprilie 2009 22:58 (EEST) OK, atunci aleg Quo Vadis, dacă mai e disponibil. În caz contrar, Marea Teroare. --Nicolae Coman (discuție) 14 aprilie 2009 23:22 (EEST) Mulțumesc! --Nicolae Coman (discuție) 14 aprilie 2009 23:25 (EEST) Adresa mea: cal. București, nr. 48, comuna Bucu, sat Bucu, județul Ialomița, cod 927060. Mersi! (E primul meu Wiki-premiu). --Nicolae Coman (discuție) 15 aprilie 2009 06:44 (EEST)
ÎNTREBAREmodificarePot oferi ca premiu o carte ebook în format Adobe pdf? Este vorba de ISTORIA LITERATURII ROMÂNE de GEORGE CĂLINESCU. Am și BIETUL IOANIDE și ENIGMA OTILIEI. Cum pot să le ofer? Luiza1202 (discuție) 15 aprilie 2009 14:38 (EEST) PremiumodificareDomnule Tudor, mai am o rugăminte. Aș dori ca pe acea carte (dacă nu ați expediat-o încă) să-mi adresați o mică dedicație (în care să faceți referire la Wikipedia) și aceasta deoarece cartea va avea pentru mine o valoare sentimentală. Încă o dată vă mulțumesc și vă doresc succes în activitatea dvs. --Nicolae Coman (discuție) 15 aprilie 2009 15:37 (EEST) Mă numesc Nicolae Coman. De fapt, o mare parte din datele mele personale apar în pagina de utilizator. --Nicolae Coman (discuție) 16 aprilie 2009 20:05 (EEST) :)modificareÎți mulțumesc și eu și Babușka! :) mi-a șoptit că-ți dă și-un pupic, shh! --seripigari | Discuție 17 aprilie 2009 14:21 (EEST) Paște fericit!modificare
Paște fericitmodificarePaște fericit! în 2009 vă urează al dumneavoastră colaborator ZOLTÁN Hristos a înviat! Sărbători fericitemodificare
Paște Fericitmodificare Fie ca învierea Domnului
să vă aducă bucurie și veselie alături de cei dragi. Hristos a înviat și Paște Fericit! al d-voastră, Sebi
PremiumodificareÎn sfârșit am primit premiul și sub forma sa materială! Mulțumesc pentru carte, dar și pentru dedicație. Asocierea cu Diderot și d'Alembert mă onorează și mă obligă să nu renunț la lupta pe baricadele Wikipediei. Așa că spor la lucru în continuare și s-auzim numai de bine! --Nicolae Coman (discuție) 21 aprilie 2009 11:38 (EEST) București, iunie 2009?modificareSalut. Am propus o întâlnire a comunității (n.a. – cei care pot participa) pentru undeva în luna iunie, în București. În situația în care ai onora o astfel de întâlnire, te invit să îți exprimi opinia la Wikipedia:Întâlniri/București4. Numai bine. --Rebel 22 aprilie 2009 00:49 (EEST) MulțumescmodificareMulțumesc pentru premiu. Este uimitor cât de puțină lume este interesată de aceste subiecte și de aceea mă bucur de fiecare dată când văd pe cineva pasionat. Aseară mi-am sunat o mulțime de prieteni să-i anunț că este invitată Maria Uca Marinescu la emisiunea "Nașul" și majoritatea m-au întrebat cine-i asta? Este păcat, pentru că ar trebui să fim mândri de aceste persoane. Referitor la continuări, promit pe viitor, căci pe moment m-am angrenat în proiectul Localităților din Bucovina și este mult mai greu decât am crezut. --Cezarika1 22 aprilie 2009 20:56 (EEST)
Cam incurci mesajelemodificare--79.115.224.138 (discuție) 23 aprilie 2009 23:13 (EEST)
ACmodificareEu nu am tupeul de a propune propriul articol ca AC. La IC am, dar aici n-am. Oricum daca cineva il va propune va trebui sa-i fac introducere de articol ca header. In Racovița eu personal practic turismul. Este un sat rupt de lume, acolo a stat timpul in loc, am fost acolo acum de Paști. De obicei vin doar racovicenii plecati din sat, sunt foarte multi.......plecati.--Asybaris aport 24 aprilie 2009 08:50 (EEST)
EnergreenmodificareMersi ca mi-ai atras atentia. Cu ocazia asta am mai actualizat un pic si informatiile si voi face sa mearga si cu www.--Strainu (دسستي) 26 aprilie 2009 17:40 (EEST) TransliteraremodificareSalut. Am văzut că s-a procedat la transliterarea denumirilor unor localități din Ucraina. Spre exemplu, în cazul orașului Mîkolaiv, în Atlasul geografic școlar (EDP, 1983) el apare cu denumirea de Nikolaev, denumire explicată prin faptul că Sf. Mîkolai din limba ucraineană este Sf. Nicolae în limba română. În limba esperanto, el apare ca Nikolajevo. Uite surse pentru Nikolaev: http://stiri.portal.ro/home/citeste_stire/52433/aker-yards-a-vandut-santierele-din-germania-si-ucraina-catre-flc-west.htm (Agerpres), http://www.europages.ro/anuar-firme/did-06/hc-06305/cc-UKR/rezultate.html (Europages), http://old.justice.md/lex/document_rom.php?id=6A5BEB1F:C6A03740 (Decret al președintelui Republicii Moldova), http://www.realitatea.net/ucraina--niciun-pericol-la-centrala-nucleara-nikolaev_63567.html (Realitatea TV), http://www.crestinism-ortodox.com/orthorus/rustemples/exussrmptempl/tdionickol/ (Creștinism ortodox), http://www.hostelsclub.com/city-ro-2029-Nikolaev.html(Hostel Club), http://www.stiintasitehnica.ro/index.php?menu=8&id=740 (Revista Știință și Tehnică), http://www.garda.com.md/104/adevarul/(Ziarul de Gardă), http://www.legestart.ro/Hot%C4%83r%C3%A2re-nr-1004-din-2005-(MTU3ODYz).htm (Hotărâre a Guvernului României), http://www.cjgalati.ro/index2.php?option=content&task=view&id=125&pop=1&page=0 (Situl CJ Galați), http://www.financiarul.com/articol_10705/aker-yards-a-vandut-70-din-trei-santiere-navale-.html (Financiarul), http://gov.gov.md/md/print/?paddress=cbsova (Situl Guvernului Republicii Moldova). În baza a ce, s-a decis transliterarea unor denumiri, atunci când există o variantă în limba română care predomină în toate sursele românești? Nu ar trebui să predomine denumirea sub care este cunoscut ceva în limba română, în locul celei transliterate? Aștept să-mi dai un răspuns. --Cezarika1 28 aprilie 2009 06:59 (EEST)
wiki?modificareWikipedia e o masina de stricat mintile, inca nu te-ai convins? Incearca sa renunti la ea, mie-mi reuseste. Giku (scz, n-am tilde la mob.) PremiumodificareBună. Ce se mai aude de premiile de la concursul de scriere? Alecsdaniel (discuție) 30 aprilie 2009 22:42 (EEST)
Regii PolonieimodificareNu prea știu cum s-au numit regii Poloniei în română. Să traduc porecle sau să le las în poloneză? Remigiu discută 1 mai 2009 00:32 (EEST)
FinalmodificareMulțumesc pentru gândurile frumoase. Am decis totuși să părăsesc proiectul pentru motive pe care le-am expus pe 1 mai la Cafenea. Cu cele mai bune gânduri, Gutza DD+ 2 mai 2009 00:14 (EEST) Dacă te va ajuta vreodată cu ceva, vreau să reiterez că nu m-am îndoit niciun moment de decizia anterioară de a-ți oferi acest premiu. Nu îți port nici cea mai vagă urmă de ranchiună sau orice alt fel de sentiment negativ. Din păcate îmi este teamă că în pofida tuturor explicațiilor mele publice se vor găsi totuși unii care să te acuze în toiul vreunei dispute, mai voalat sau mai fățiș, că mi-ai grăbit plecarea. Trimite-i aici, ca să le-o spun eu: greșești! --Gutza DD+ 2 mai 2009 01:31 (EEST) HâjdeumodificareArticolul nu trebuie propus la AC în așa stare, două secțiuni nu sunt referențiate aproape deloc. Nu știu când o să am timp să le prelucrez. // GikÜ vorbe fapte / sâmbătă, 2 mai 2009, 18:08 (EET) Salut, intră pe GTalk cât de repede poți. Pe parcursul vacanței mi-au venit niște idei pe care ai vrea să le asculți. // GikÜ vorbe fapte / sâmbătă, 2 mai 2009, 22:58 (EET) Istorie sau actualitatemodificareDomnule Leonard, pentru a vă dovedi că istoria e văzută și altfel, vă dau redau mai jos textul unui articol ce aparține celui mai mare istoric român, Nicola Iorga.
--Tudorτ 4 mai 2009 22:46 (EEST)
Salut. Problema este că nu mai știu de unde am imaginea. --goliath (discuție) 6 mai 2009 23:51 (EEST) IncredibilmodificareAi văzut? Nu-mi vine să cred, parcă ne-a blestemat cineva—Sebimesaj 7 mai 2009 20:56 (EEST)
Salut, Tudor, ai putea să intri pe GTalk? // GikÜ vorbe fapte / joi, 7 mai 2009, 21:31 (EET) SăpânțamodificareSper că nu privești știrea ca pe una confesională. De aceeași atenție s-a bucurat și evenimentul distrugerii turnului bisericii evanghelice din Bistrița. Am ales știrea lui Bădin pentru că folosește imaginea făcută de Pixi și publicată pe Wikipedia. Au scris și alte ziare despre evenimentul de la Săpânța, însă tonul lor mi s-a părut mai agitat decât cel al lui Bădin. Vezi de exemplu aici: [4]. Numai bine, --Mihai Andrei (discuție) 8 mai 2009 14:31 (EEST)
RugămintemodificareNu mă pricep să așez datele sub poza Prințesei Diana, așa cum sunt la wiki.en, http://en.wikipedia.org/wiki/Diana,_Princess_of_Wales#Children! Poți să le așezi, te rog? Sau să rogi pe cineva care se pricepe! Mulțumesc Luiza1202 (discuție) 10 mai 2009 12:42 (EEST) Da, e vorba de poza de la început, am văzut ca la pagina cu Prințul Charles de Wales există un fel de tabel în care sunt specificate amănunte... La wiki.en este la fel... Cum se inserează asemenea tabel? Luiza1202 (discuție) 10 mai 2009 13:22 (EEST) Mulțumesc mult!!! o seară plăcută!!! Luiza1202 (discuție) 10 mai 2009 21:37 (EEST) Re:modificareSunt roboți pt asta. :D --Orioane -msg- 13 mai 2009 14:06 (EEST) Strîmbatul din nasmodificareCum spuneam și la Sfat, faptul că lumea strîmbă din nas nu este un complex al meu sau al nostru. Chiar așa se întîmplă. Și la en.wp cititorii strîmbă din nas acolo unde înțeleg bine subiectul și văd că e tratat prost, ceea ce se întîmplă des la articolele de specialitate. Eu strîmb din nas la unele articole de fizică, și tot așa și colegii mei fizicieni. Foarte adesea cadrele universitare se plîng că studenții aduc informații greșite de la Wikipedia. Te asigur că în comunitățile specialiștilor fiecărui domeniu Wikipedia este deocamdată văzută ca o ciudățenie, un experiment social care a reușit să ducă la apariția unei enciclopedii în care găsești și lucruri bune și rele. Comoditatea te face să citești în Wikipedia, dar precauția te obligă să compari cu ce scrie în alte surse. Și dacă lumea strîmbă din nas la Wikipedia în engleză, atunci ce să mai vorbesc de noi? En.wp a ajuns o enciclopedie bună pentru publicul larg (deși slabă pentru cunoscători), dar ro.wp nici măcar la nivelul ăsta n-a ajuns. Așadar spunînd că „facem un lucru extraordinar” înseamnă să ne îmbătăm cu apă rece. Facem ceea ce credem noi că e bine. Eu unul nu pot garanta la absolut nici unul din articolele noastre că dacă ar fi puricat de un specialist ar rămîne în forma actuală. Tudor, cu toată pasiunea pe care o avem, aproape toți sîntem diletanți. Tot ce putem face este să organizăm lucrurile în așa fel încît puțin cîte puțin să-i atragem pe cei cu adevărat capabili să contribuie cu material enciclopedic de calitate. Noi acum doar pregătim un lucru extraordinar. De făcut îl vor face alții. Wikipedia românească a trecut și va trece prin diverse etape. La început erau cîțiva oameni; dacă pleca vreunul din ei ceilalți se descurajau, iar proiectul risca să piară (cam asta se întîmplă azi la Wikipedia în aromână). Gutza visa la ziua cînd vom fi depășit masa critică, adică vom avea destui oameni pentru ca evoluția proiectului să aibă loc rapid, de la sine. Am trecut de masa critică; acum oricare din noi ar pleca proiectul nu va merge înapoi; și dacă plecăm toți, articolele rămîn și se vor găsi repede alții să continue. Apoi a trebuit să ne autoorganizăm, să stabilim politici și proceduri. În mare am făcut-o și pe asta. Cred că faza care urmează este cea în care să punem mai mare preț nu pe munca de cantitate, ci pe cea de calitate. Faza asta a început, dar ca să continue avem nevoie de oameni care au pregătirea necesară pentru a scrie o enciclopedie. Va veni poate chiar momentul cînd nu oricine va putea contribui, ci numai cei care își demonstrează capacitatea. Dar asta rămîne de văzut în viitorul ceva mai îndepărtat. Nu-ți spun toate astea ca să te critic sau să-ți retez entuziasmul. Tu faci bine ce faci și nu pot decît să te laud. Vreau totuși să știi ce urmează ca să fii pregătit sufletește de pe acum. Puțin cîte puțin ceea ce facem acum amatoricește va fi criticat și eliminat de cei care vor veni. — AdiJapan 13 mai 2009 15:10 (EEST)
re:modificarein primul rand, vreau sa iti multumesc pentru urari si pentru vorbele bune. in cea ce priveste articolul Slobozia, daca mi-ai putea spune cum sa il retrag atunci am sa fac cea ce m-ai rugat; am sa il retrag cel tarziu luni, acuma sunt plecat in afara orasului si nu am timp pentru asta. in legatura cu articolul Belgrad, cand ma intorc am sa revin asupra lui sa il completez. sper sa obtina statutul de calitate si sa il pot termina la timp, adica inainte de bac. :) sper ca pe viitor putem sa comunicam mai mult. mult succes si numai bine! Radu Gherasim let's talk 15 mai 2009 18:37 (EEST) RugămintemodificareAm terminat articolul Breaza și aș dori să te uiți puțin peste el și să-mi spui ce mai e de făcut pentru a deveni AB. --Coco (discuție) 15 mai 2009 20:51 (EEST)
ACmodificareSalutare din nou! Ce se întâmplă cu articolele de calitate? devin din ce în ce mai puțin numeroase. Știu că unele au fost propuse pentru re-evaluare însă dacă se găseau câteva obiecții de ce nu s-au făcut de la început? Se poate din cauză că au fost modificate, iar acest lucru le-a compromis statutul de AC? Radu Gherasim let's talk 17 mai 2009 21:47 (EEST) Flora RomânieimodificareM-am uitat la articol și este bine conceput. Evident că vor mai trebui sa fie introduse date. Trebuie scris și de lucrarea editata de Academia Romană Flora României vreo 12 volume, care cuprinde descrierea tuturor plantelor din teritoriu. Lucrarea este terminată comparativ cu Fauna României care nu cuprinde toate fasciculele. --Jean (discuție) 20 mai 2009 19:56 (EEST) BelgradmodificareArunca te rog o privire la articolul http://en.wikipedia.org/wiki/Belgrade si spune-mi daca la sectia #Architecture trebuie introduse si articolele suplimentare la cel din varianta romana. Crezi ca daca nu mai introduc si acele articole, orasul Belgrad va putea fi promovat cu statut de AC? :) Salut! Radu Gherasim let's talk 20 mai 2009 20:08 (EEST) Hidrografia RomânieimodificareCu privire la articolul Hidrografia României, principala mea critică este că, dacă în titlu se arată corect că este vorba despre totalitatea apelor din România, articolul nu vorbește decât de apele curgătoare de suprafață. Restul observațiilor sunt de detaliu - o problemă pe care mi-am pus-o adeseori este dece de multe ori numele feminine ale râurilor se prezintă articulat (în cazul articolului despre Hidrografie: "Dunărea" - dar în alte cazuri nici nu există o formă nearticulată, fiind greu de spus Ialomiță sau Dâmboviță) pe când cele masculine se prezintă nearticulat - de pildă Siret, Olt. Este clar că "fluviul Dunărea" și "râul Siret" sunt formele corecte, și "fluviul Dunăre" sau "râul Siretul" sunt incorecte, dar nu am reușit să înțeleg niciodată logica deși le-am utilizat o viață întreagă. Îmi cer iertare pentru această digresiune. Indiferent de faptul că lipsesc anumite informații, consider că articolul constituie un aport important la ro:Wikipedia, unde, din păcate există o predilecție pentru subiecte care nu sunt legat de România. Cu privire la articolul Războiul Civil din Statele Unite nu doresc să intru într-o polemică. Discuțiile în contradictoriu din cadrul ro:Wiki nu sunt productive și nu duc în cele din urmă decât la alienarea Wikipediștilor. Ceea ce susțin este faptul că prezentarea istoriei nu trebuie politizată și că, din păcate, în prezent încă problema sclavagismului este exploatată pe considerente politice. Faptul că cineva câștigă un război - în cazul în speță Nordul - nu înseamnă că partea învingătoare a avut dreptate. Probabil că pentru cineva care trăiește în România, aspectele de desechilibru politic nu sunt vizibile, dar pentru cine cunoaște viața politică din Statele Unite influența punctelor de vedere promovate de ACLU (American Civil Liberties Union) este destul de clar. Dar fiecare om are dreptul la părerea lui și nu vreau să intru în discuții contradictorii, în special când nu discutăm de pe poziții egale. Eu sunt român-american și trăiesc într-o zonă în care pe o rază de 30km se află peste zece locuri ale bătăliilor războiului civil. Și de aici, cu toată părerea de rău războiul civil arată mult mai complex. Dar nu este singurul aspect asupra căruia există în România o viziune incorectă a Americii. Afil (discuție) 21 mai 2009 04:06 (EEST) RugamintemodificareSalut Tudor, As vrea sa stiu daca se poate bloca modificarea articolului Recensământul populației din 1941 (România) de catre utilizatorii noi. Nu de alta, dar nu vreau sa faca cineva neavizat modificari prin statistici. Multumesc User Talk:Andrein 24 mai 2009 01:00 (UTC) RACmodificareAi scos articolul exact înainte să-i dau „Salvare”. Am mai adăugat niște referințe; cum ți se pare acum? --Coco (discuție) 24 mai 2009 11:25 (EEST)
Criterii pentru ACmodificareLegat de completările pe care le-ai făcut la criterii, am scris un comentariu la Discuție Wikipedia:Criteriile articolelor de calitate. — AdiJapan 25 mai 2009 13:15 (EEST) finalizare articol BelgradmodificareSalutare din nou! Ma bucur sa te anunț că articolul Belgrad a fost terminat și gata să primească statutul de AC. De altfel, am observat că ai făcut o modificare minoră, care a fost bine venită. La dezbaterile privind acordarea statutului de AC, puțini s-au oferit să-și exprime părerile despre articol; cea ce este trist. Deja am observat că Remigiu a făcut câteva modificări minore. Crezi că i se mai poate atribui acest statut? Numai bine! --Radu Gherasim let's talk 28 mai 2009 23:05 (EEST) PACmodificareNu mă descurc să renominalizez Prison Break la AC. --Coco (discuție) 29 mai 2009 13:04 (EEST)
ÎntrebaremodificareCum pot face un tabel pentru filmele actorului Hugh Jackman? Am încercat să caut tabel filmografie dar nu a apărut nimic. Nu există la wiki.ro? Luiza1202 (discuție) 1 iunie 2009 01:28 (EEST) RomâniamodificareAm mai facut niste modificari. Daca tot nu esti de acord cu modificarile mele, poti sa le stergi. Nu ma supar. O zi buna! --Olahus2 (discuție) 3 iunie 2009 23:19 (EEST) Mulțumesc pentru mesajmodificareDe renuntat la scris pe wiki nu o sa renunt oricum, orice s-ar intampla, pt desi am terminat mate-info si acum fac phd in mate istoria este una din pasiunile mele si wiki este singurul loc unde mi-o pot exprima constructiv. E adevarat ca m-am ambalat un pic pt ca desi is pe wiki de ceva timp nu am conversat cu alti utilizatori pana acum si aceasta a fost prima mea incercare de auto-propunere a unui AC, iar motivele desi ma repet au fost: 1. Convingerea mea ca AC de pe ro-wiki ar trebui sa fie mai multe articole ce tin cu adevarat de cultura generala. 2. Am ales acest articol ca propunere pentru a-i da o credibilitate 'reconoscuta' dat fiind ca in trecut avea probleme de 'neutralitate'. Ceea ce m-a deranjat mai mult a fost problema cu sursa citata, care este un institut din Cluj [eu fiind din Cluj] ce are ca si obiect de cercetare isoria Transilvaniei, cartea fiind cea mai documentata [in detaliu] si de valoare ce exista la ora actuala. In legatura cu istoria Romaniei principala problema o constituie lipsa cartilor de valoare [sunt foarte putine], mai ales ca cele scrise inainte de 1989 sunt de cele mai multe ori 'afectate' de cenzura si 'politica' PCR. Iar problema masacrelor impotriva romanilor este una sensibila fiind cateva carti scrise in stilul sovin. In fine nu stiu de ce am simtit din nou nevoia sa ma explic, dar o sa ma opresc aici pt ca aceste discutii nu sunt deloc constructive. Numai bine!--Corina Oroian (discuție) 4 iunie 2009 00:35 (EEST) re:BelgradmodificareSalut Tudor! Am observat modificările mai devreme și iți mulțumesc pentru ajutor. Se vede că dorești promovarea articolului întrucât ai depus efort pentru asta. Arată mai bine acuma tabelul cu municipiile Belgradului. Am să mă ocup de încărcarea fișierelor care lipsesc la noi (deși ar fi fost mai bine dacă erau deja pe wiki commons) și de traducerea tabelului. PS: Crezi că articolul poate fi promovat la AC? Îți mulțumesc încă odată pentru ajutor și spor la învățat. Salut! --Radu Gherasim let's talk 4 iunie 2009 13:21 (EEST) Modul de purtare a discuțiilormodificareSalut, Aș considera constructiv ca atunci când ai ceva de comentat la adresa unor discuții de la Cafenea să scrii și acolo, măcar cu o legătură către pagina în care ți-ai exprimat opinia, dacă aceasta e prea mare să fie reprodusă. Pentru mine, care intru sporadic pe Wiki e foarte greu să urmăresc o discuție care se desfășoară în 2-3 locuri, cu referințe (deloc explicite) dintr-o parte în alta. Mulțumesc frumos.--Strainu (دسستي) 4 iunie 2009 21:37 (EEST) of...modificareIar mi-am prins urechile la RAC... nu-mi dau seama ce am greșit când am adăugat la lista de renominalizări Saturn V. Poate mă poți ajuta... Baftă la examene! --Coco (discuție) 5 iunie 2009 01:17 (EEST)
RaspunsmodificareCand m-am referit la sursele 'sovine' mai sus am vrut sa spun sursele romanesti cu tenta 'sovina'. Pozitia oficiala a maghiarilor este una 'fair' adica s-au intamplat asemenea crime [mortii raman morti] dar pe fondul razboiului si nu al unei politici de exterminare in masa cum a fost in cazul evreilor in cel de-al doilea razboi mondial. De fapt si numai numarul mortilor [putin peste 1000] sugereaza ca nu a fost vorba de o politica de exterminare. [la revolutie in 3 zile au fost mai multe victime decat in 5 ani sub ocupatie maghiara si atunci ne-am impuscat noi romanii intre noi] Ma bucur sincer ca ai inceput sa lucrezi la articolul Istoria Romaniei. M-am uitat peste ce ai facut si cred ca e foarte bine. Cand te refereai ca mai ai de lucrat cred ca era vorba de dezvoltarea sub-articolelor [pe epoci istorice] care trebuie sa trateze mai in detaliu subiectu. Mi-ar face placere sa colaboram dar din pacate nu am timp mai deloc. Acum incerc sa termin deja de 2 saptamani articolul despre Eva Braun si abia sunt la 30%, plus ca mai am cateva incepute dintre care cel despre Printul Nicolae al Romaniei sta in 'dezvoltare' cred ca de un an. Eu ma ocup in special de biografii, pentru ca articole mari asa cum este cel cu Istoria Romaniei necesita mult timp de lucru pe care din pacate nu-l prea am asa ca incerc sa stau departe de subiectele mari. Oricum in luna iulie revin pe timpul verii in Romania, iar acasa am o prima editie de dupa revolutie a unui volum despre 'Istoria Romaniei' si voi incerca sa-l rasfoiesc un pic si sa vin cu eventuale sugestii. Dar nu promit nimic! :) Am vazut ca ai in perspectiva dezvoltarea articolului cu Franz Joseph. Acesta se afla pe 'lista mea' de mult timp dar daca o sa-l dezvolti tu primul nu ma supar mai ales ca eu nu cred ca o sa-i pot face loc numai pe la sfarsitul anului. Oricum aici sigur voi veni cu mici completari. Numai bine!--Corina Oroian (discuție) 5 iunie 2009 01:49 (EEST) RăspunsmodificareAveți dreptate! ;) O să-l fac. Mulțumesc de idee. Lucian GAVRILA (discuție) 5 iunie 2009 15:43 (EEST) RemodificareSalut, mulțumesc de apreciere. Felicitări și ție pentru articolele legate de literatură. Nu m-am retras definitiv, încerc doar să nu-i acord Wikipediei mai multă importanță decât merită. Oricum, puținele articole cu adevărat bune, și cărțile virtuale de la Wikisursă îi justifică existența. Ar crește considerabil în valoare dacă ar fi mai mulți utilizatori ca tine. Numai bine îți doresc. --Venator (discuție) 6 iunie 2009 01:29 (EEST) eroare?modificareAm făcut modificarea asta. Sper că nu ți-am greșit cu ceva. :) --Bekuletz|Lasă mesaj 12 iunie 2009 17:43 (EEST) WyomingmodificareÎmi place, pentru același motiv. Dar, nu trebuie sǎ mergem așa departe pentru liniște și "peisaje spectaculoase". E nevoie de un rucsac, un cort și de timp liber. Muntele așteaptǎ sǎ fie descoperit, aici la noi, în România. E drept, numai vara și fǎrǎ confortul din București. Eu am cunoscut acest sectacol. Cǎlǎtorie plǎcutǎ! Ana (discuție) 16 iunie 2009 18:19 (EEST) Baftă!modificareȘtii tu la ce. --Turbojet 17 iunie 2009 16:47 (EEST)
„Augenblick, verweile doch! Du bist so schön!“modificareSalut! Am vrut sa iti atrag atentia in legatura cu ceva. Am vazut pe pagina ta de utilizator in dreapta jos sub pictura "Noapte instelata" a lui Van Gogh ca ai scris un citat din "Faust". Citatul in germana este incomplet. Ceea ce ai scis tu inseamna doar "ramai, esti atat de frumoasa". Citatul complet este „Augenblick, verweile doch! Du bist so schön!“ . Sper sa nu te superi pentru observatie. Daca ai timp poate ma ajuti sa invat cum sa folosesc contul meu pentru ca nu prea ma pricep.Freya (discuție) 22 iunie 2009 16:33 (EEST) BacmodificareBacul, cât de rău sună acest cuvânt ^^ Îți țin pumni! Remigiu discută 22 iunie 2009 16:34 (EEST) Argumente valide!modificareNu pot decât să-mi aplec capul în fața justificărilor pe care le-ai adus la secțiunea Retragere de la Caffe: iată un tânăr responsabil și „parolist” în spațiul ro.wp! Nu te mai deranjez, ai destule de făcut în viitorul apropiat. După BAC să nu uiți să mă cauți, de preferință pe gtalk. Numai bine și Baftă!.--ZOLTAN (discuție) 22 iunie 2009 18:40 (EEST) O întrebaremodificareCum trebuie să procedez în cazul în care doresc să încarc o imagine ce nu îmi aparține mie, ci unei prietene care și-a dat acordul pentru ca imaginea să fie folosită pe Wikipedia? --Evalia (discuție) 23 iunie 2009 23:57 (EEST) Scuze, acum mi-am dat seama că s-ar putea să nu îmi poți răspunde curând la întrebare... Succes la bac! :) --Evalia (discuție) 24 iunie 2009 00:01 (EEST) Ca și în cazul lui Meszzoli, nu pot să te las doar cu un format de felicitare... așa că uite ce vreau să-ți spun:
Succes și noroc, amice! Al tău „corespondent”, // GikÜ vorbe fapte / marți, 30 iunie 2009, 17:35 (EET) Invitațiemodificare
Articole cerute, alte articole cerutemodificareSalut, Giku zicea ca tu mi-ai putea explica de ce exista 2 pagini pentru acelasi lucru. Ce ar trebui sa intre in una si in cealalta?--Strainu (دسستي) 5 iulie 2009 18:20 (EEST)
FelicitărimodificareSalut Tudor. Felicitări pentru rezultatul de la BAC. E notă foarte bună, sper că îți vei alege și o facultate pe măsură. Oricum, la Wikipedia vei fi binevenit oricând indiferent cât de des vei contribui. Bravo încă o dată—Sebimesaj 5 iulie 2009 21:52 (EEST) Wikipedia:CandidațimodificareSalut Tudor! Exprimă-ți opinia la candidatura mea aici.--Bourge (discuție|evaluează-mă) 9 iulie 2009 19:19 (EEST) IntalniremodificareSalut. A fost propusa o data fixa pentru intalnire. Avand in vedere ca si Remigiu depinde de tine, te-as ruga sa ne zici daca poti veni.--Strainu (دسستي) 17 iulie 2009 19:37 (EEST)
RugămintemodificareDacă ai cumva timp, poți să mă ajuți să inserez o casetă actor la pagina Meg Ryan? Am reușit doar să fac numele să apară separat, iar poza nu o acceptă! Mă ajuți puțin, te rog? Luiza1202 (discuție) 18 iulie 2009 14:09 (EEST) Am primit urmatorul mesaj de la tine la pagina mea de utilizator: Boala Lyme Salutare! În legătură cu acea boală despre care ați scris un articol pe Wikipedia aș dori, dacă se poate, să vă întreb mai multe. Sunteți medic de profesie?--Tudorτ 15 mai 2009 13:54 (EEST) Putem discuta prin email: silvianguranda@gmail.com sau pe mess silvianguranda@yahoo.com --Silvianguranda (discuție) 27 iulie 2009 08:01 (EEST) Planet Wikipedia in romanamodificareSalut, Am obtinut aseara drepturi de commit pe serverele wikimedia, asa ca as vrea sa ma apuc sa fac fisierul de configurare pentru planeta noastra. As avea nevoie de urmatoarele informatii:
Multumesc--Strainu (دسستي) 29 iulie 2009 10:45 (EEST) Mesaj.modificareSalut, Domnule Tudor Mihăilă.(în alt registru: Servus, Tudor!) Dă-mi voie să îți transmit felicitările mele în ceea ce privește începutul tău de carieră! Chiar, la ce școală superioară te-ai înscris? (Sper, la Universitatea din București!) La ce facultate, ce secție, etc.?. Cândva, peste 10 zile, eu plec în America Latină (Peru, Chile), așa că numai în octombre voi mai putea fi activ pe ro.wp. ,Á propó: e super pagina ta de utilizator! Imaginile (reprourile) și comentariile despre operele unor mari artiști, mie cel puțin, mi se par absolt binevenite. Cu respect, al tău colaborator, --ZOLTAN (discuție) 30 iulie 2009 14:33 (EEST) SitenoticemodificareSalut. Te-aș ruga să adaugi o trimitere și o veste către și despre Wikipedia:Semnături_pentru_Asociația_Wikimedia_România în Sitenotice. Mulțumesc. --Rebel 4 august 2009 21:53 (EEST) SalutmodificareVă mulțumesc pentru intervenția dvs. V-aș ruga totodată să-mi arhivați pagina de discuții. Și vă doresc să aveți numai satisfacții. - Feri Goslar (discuție) 5 august 2009 10:13 (EEST) Ein überfällig AntwortmodificareSalut, Tudor Mihăescu. Iartă-mă pentru întârzierea prin care îți răspund la amabilul tău mesaj de acu` câteva zile. La obiect: eu sunt de formație inițială fizician, mai apoi am devenit inginer electrotehnist, dar am rămas fidel primei mele școli ( Platforma Măgurele, aflată între „bariera antiaeriană” a Bucureștiului și Ciorogârla -:)!). Sunt specialist în spectroscopie nucleară (e domeniul în care am obținut prima abilitare de doctor). Am părăsit România cu puțin timp înaintea Revoluției, și m-am întors de un an și ceva în calitate de conducător al unui grup de lucru internațional în domeniul energeticii ce are ca obiect elaborarea studiilor tehnice de interconectare a sistemului energetic din România cu UE și Federația Rusă. Această „calitate” de-a mea este una pur birocratică și am dobândit-o nu datorită cunoștiințelor mele de specialiate, ci exclusiv datorită cunoașterii cvasinative a limbii române. Momentan trăiesc alternativ în Cluj și Baia Mare, cu dese deplasări la Iași, Oradea, Timișoara. (Acum scriu dintr-un hotel din Baia Mare). Peste aprox. un an ne vom muta cartierul general la București (va începe frontul de studii cu Bulgaria și partea de sud est a Serbiei-zona Cazanelor de pe Dunăre). Din respect pentru profesiunea mea de bază, am acceptat statutul de profesor asociat (privat docent) de fizică teoretică la Cluj (trei ore de prelegeri pe săptămână), și sunt extrem de dezamăgit! În Chile mă deplasez, tot pentru muncă. Guvernul chilian finanțează un amplu proiect de cartografiere geologică a resurselor mineraliere ale „statului șarpe”, eu fac parte din subgrupa de lucru pentru analize chimice ale zăcămintelor de metale neferoase. Vom efectua prelevări de mostre (adică, nu eu , ci geologii), activarea lor cu neutroni termalizați la Universitatea din Santiago și dozarea pe bază de analiză spectrală gama. Probele de control vor fi dozate la București și contraprobele la Debrețin. Evaluarea finală pentru mostrele de Au, Ag, urmele de metale prețioase din probele de Cu se va face pe baza catalogului de urme a Universității Lomonosov (cea mai perfectă bază de date din domeniul urmelor mineralogice-da, asta îi treaba geologilor deja). Referitor la părerea ta despre exotismul din Peru sau Chile, da, așa este aparent, și mie așa mi sa părut pentru prima oară. După câteva săptămâni însă totul a devenit cotidian. Mai mult, este foarte interesant că la Santiago- un oraș de aproape 6 milioane de locuitori, dacă stai în centru, nu-ți trebuie mai mult de jumătate de oră (pe jos) ca să găsești un club sau o cârciumă în care să dai de oameni ce vorbesc cea mai literară limbă românească sau maghiară, poloneză, rusă, etc. E fantastic orașul acela! Despre Mitteleuropa (termen inventat de intelectuali subțiri din epoca K.u.K din Viena): ich bin ein echte mitteleuropenischer Knabe! Despre acest aspect poate vom mai perora cândva. În ce privește folclorul, trebuie să te dezamăgesc. Nu mă pricep. Totuși, ca o părere personală: eu cred că de mult nu mai există folclor autentic unguresc. Există numai ansamble profesioniste (pare-se: de mare profesionalism) care mențin în viața culturală niște tradiții seculare. Folclorul veritabil unguresc (probabil, și cel românesc) se poate studia pe baza unor înregistrări pe bachelită sau ceară de acu` 50-90 de ani. Sigur, în media, totul e fein și a giorno, dar eu tare mă tem că totul e strălucire fără substanță. Nu știu, poate greșesc. Ok! Acum, închei monologul meu. Sper să nu te fi plictisit de poveștile unui singuratic dintr-o cameră de hotel. Al tău același devotat prieten,--ZOLTAN (discuție) 6 august 2009 01:05 (EEST) Istoria...modificareSalut Tudorashu, din punctul meu de vedere totul este ok. Mai am de pus cate ceva la chestiunea cu sistematizarea, circa 20%. Asta nu este impediment pentru acordarea statutului de AC, am explicat la dezbateri care-i problema: nu am timp sa fac deocamdata. Oricum la toata Racovita mai sunt foarte multe de pus. Eu cred ca am rezolvat tot ce mi-au cerut, problema este ca nu pot face crime si sa ma dau peste cap sa satisfac toate angoasele. Sebi m-a cam enervat cu pretentiile sale de atotcunoscator si arbitru fara de care nu se poate lua o decizie, asa ca cine vrea sa acorde sau sa respinga articolul este binevenit. Aici eu cred ca se face totul benevol si nu impus cu "sula'n coaste", cand este timp si chef se face, cand nu, nu. Cred ca-i un articol care merita statutul si spun acest lucru nu din cauza ca l-am scris eu. Orice articol chiar daca are statut de AC sau nu, este perfectibil si este departe de a fi a tot cuprinzator. Sper sa-mi revina cheful de wikipedia si sa mai am timp pentru ea. Voi reveni, numai bine.--Asybaris aport 8 august 2009 18:16 (EEST) B.H. ObamamodificareVedeți "Policy review"[5],și [6], cu sursele respective. Numai bine, --Alex F. (discuție) 20 august 2009 00:18 (EEST)
Teoria cospirației este originară din cercurile de dreapta oponente lui Obama, grupuri de căutători de nod în papură (engleză fringe) Le roi est mort...Vive le roi!modificareSalut Tudor. Am și eu niște întrebări. Se mai ocupă cineva de AC-uri și procedurile respective? Sunt propuneri de prin mai-iunie pe acolo...stau degeaba și mai nimeni nu își exprimă interesul. (perioada de evaluare e de 8 ori mai mare decât cea maxim admisă). Responsabilii se feresc să se bage, știu că nu mai ești responsabil, dar chiar nimeni nu pare să se ocupe. Domnul Turbojet i-a replicat lui Goldenphoenix2007 astfel - Salutări, nu-mi place să mă implic în problemele AC, deoarece vor năvăli iar cei cu articole care nu cer calificare pentru a fi scrise.” Mă adresez ție pentru că știu că te implicai în problemele respective. Pe scurt, ce e de făcut? De cine trebuie să mă milogesc ca să închidă 7-8 discuții de acolo? De asemenea, propunerea lui Giku pentru statutul de responsabil pare a fi de formă, procedura rămânând neîncheiată și acolo, nu știu din ce motiv. Dacă vrem ca Wikipedia să fie dezvoltată prin articole care să fie apreciate dpdv calitativ și nu cantitativ, trebuie să găsim soluții pentru ca astfel de probleme să nu se mai ivească. (dar cine să le rezolve și cum?) - Lucian C 20 august 2009 15:07 (EEST)
Problemă ASmodificareSalut. Mersi pentru info, o să propun mai multe pe viitor. Am totuși o observație pentru lista de nominalizări: în momentul de față articolele nominalizate (pentru o anumită săptămână) dispar din listă în momentul în care este ales unul din ele și/sau trece săptămâna. Modul acesta nu este prea eficient deoarece articolele necâștigătoare nu sunt neapărat și lipsite de nevoia de a fi completate de comunitate sau fără importanță/notabilitate. De-asemenea modul actual de nominalizare face posibil (și probabil) ca un user să-și nominalizeze săptămânal articolul (sau să completeze aceeași propunere în dreptul fiecărei săptămâni) până articolul va ajunge AS și el va fi mulțumit. Mă gândeam la cazul articolului propus de mine, Table care e un ciot și (părerea mea) destul de important - dacă nu-l alegi pentru săptămâna 24 august 2009 - 30 august 2009 ce se va întâmpla? Va trebui să-l trec din nou în listă? Sau va trebui să-mi iau gândul de la el că va mai ajunge AS? Nu contează pentru mine dacă este sau nu ales, dar pare destul de important pentru a fi. Sau măcar trecut pe o listă de așteptare, ceva...
Responsabil ACmodificareBună. Dacă ai timp, exprimă-ți părerea referitoare la candidatura mea la responsabilii AC. Mersi anticipat. Goldenphoenix2007 (discuție) 21 august 2009 00:10 (EEST) CitatmodificareÎn legătură cu citatul din Faust - Goethe, întreg sună așa: „Werd ich zum Augenblicke sagen: // Verweile doch! Du bist so schön! // Dann magst du mich in Fesseln schlagen, // dann will ich gern zugrunde gehn!”. Este parte din dialogul Faust-Mephistopheles înainte ca Faust să semneze pactul cu diavolul. Se poate verifica la Wikisursa germană: s:de:Faust - Der Tragödie erster Teil, pagina 106 începând cu versul 1699. Pentru diversificare, iată ce spune Mephistopheles după ce descoperă că bijuteriile dăruite Margaretei au fost donate bisericii (versul 2810): „Ich möcht’ mich gleich dem Teufel übergeben,//Wenn ich nur selbst kein Teufel wär’!” ce se poate traduce cu „Aș zice să mă ia dracul dacă n-aș fi chiar eu unul”. --Mishuletz (discuție) 21 august 2009 18:51 (EEST) Concurs de scriere 2009modificareBună. Am citit propunerea ta legată de începerea concursului de scriere în una din lunile septembrie, octombrie sau noiembrie. Până la urmă, se schimbă luna în care acesta va începe sau rămâne septembrie? Personal, cred că luna septembrie ar fi la fel de avantajoasă ca și înainte, pentru că în primele 2 săptămâni unii vor mai avea ceva timp liber (școala va începe abia prin 14 septembrie, iar studenții probabil că mai târziu puțin) și vor mai putea retușa articolele în cursul celorlalte 2 săptămâni. Toate cele bune. Goldenphoenix2007 (discuție) 23 august 2009 16:21 (EEST)
OpiniemodificareSalut. M-ar interesa punctul tău de vedere privind această situație. Mulțumesc. --Rebel 24 august 2009 11:51 (EEST)
re:BelgradmodificareSalut Tudor! Propunere ASmodificareAm înțeles că așa procedăm mai nou? (Poate ar trebui niște explicații mai concise pe pagina proiectului, n-am avut răbdare să citesc tot și cred că se poate spune în câteva paragrafe tot ce e necesar). Oricum, azi am dat peste Stil bizantin. E vai de capul lui și cred că s-ar implica lume pentru că avem contribuitori interesați de bisericile din România pe de o parte, și de artă în general pe de altă parte. --Urzică (discuție) 25 august 2009 13:31 (EEST) Saturn VmodificareSalutare! Îți mulțumesc pentru mesaj. Pe scurt, treaba stă în felul următor: nu eu am propus articolul ca să fie de calitate, ci Cezarika1. Mai mult nici la vremea respectivă nu eram de părere că e bun pentru a fi articol de calitate (vezi pagina de dsicutie a articolului), nici nu am votat pentru el în cadrul paginii de propuneri. Eu tot sunt de părere că articolul nu se ridică la standarde, mai ales că encicolpedia a evoluat de atunci. Nu mă dernajează în nici un fel dacă i se retrage statutul. Nu țin cu dinții pentru ca nu acesta e motivul/scopul pentru care contribui la Wikipedia. Și în plus nici nu am timp să ma ocup de el să-l fac mai bun, prefer să-l las să evolueze "de la sine". Mă chinui să termin cu "astronava" de 2 ani de zile :). Eu am scris articolul din plăcere/interes pentru subiect, repet, nu pentru statut. Spor la treaba, mai vorbim. --Bekuletz|Lasă mesaj 25 august 2009 22:26 (EEST) Salut Tudor! Aici dezbaterile durează de două luni și nu s-a luat nici o decizie, iar din discuții se pare că toți sunt de acord cu promovarea articolului, din moment ce ești responsabil AC, te rog să promovezi articolul, de asemenea dacă nu greșesc mai sunt dezbateri care durează de luni de zile, te rog și acolo să iei o decizie.--Bourgediscuție 28 august 2009 17:33 (EEST) Trebuie scoasa fotografia asta din articolul România. Este o fotografie din Sibiu care nu este reprezentativa pentru turism. Este o fotografie denaturata obtinuta cu ajutorul unui aparat foto fffff perfomant care a scos in evidenta Vârful Negoiu aflat la o distanta de vreo 30-40 km de Sibiu. Sunt fotografii cu adevarat reprezentative in Romania pentru turism pentru a folosi un surogat tehnologic. Vezi explicatia ei de la articolul Sibiu unde a fost pe imagine de antet in trecut, vezi aici.--Asybaris aport 31 august 2009 21:35 (EEST) Candidatura pentru funcția de responsabil ACmodificareSalut Tudor! Votează-mă aici.--Bourgediscuție 1 septembrie 2009 18:18 (EEST) RemodificareSă ști că până acuma nici măcar nu am văzut cât de frumos articol despre România este pe WP:RO! Ar trebui să–mi fie rușine, dar asta e :). M–am gândit și eu la faptul că articolul ar trebui să fie unul de calitate dar din păcate nici eu nu stăpânesc limba engleză la nivelul care ar trebui pentru a înfăptui această modificare importantă. Și în plus mai nou majoritatea articolelor mele dp WP sunt luate la puricat de personaje ca en:User:Dahn care critică orice modificare făcută de mine așa că mai bine nici nu mă apuc de așa ceva. Să ști că am adăugat multe referințe la articolul României din WP:EN de–a lungul timpului dar in special la secțiunea economică. O să văd ce pot face dar nu promit nimic. Orice sugestii sau intrebari mai ai nu ezita sa mi le aduci la cunostinta pe pagina din WP:EN. Noroc! Mario1987 7 septembrie 2009 14:57 (EEST) Re: Dinu SararumodificareO categorie nefericita :)) --Chent (discuție) 8 septembrie 2009 01:09 (EEST) ASmodificareSalut Tudor! Am convenit aici ca și eu să fac parte din juriul (responsabilii) AS, ce zici?--Bourgediscuție 8 septembrie 2009 14:56 (EEST) Tot ASmodificareSalut, Tudor. Am modificat masiv pagina Wikipedia:Articolul săptămânii/Propuneri și aș vrea să-ți explic ce am făcut și de ce. Cred că textul era prea stufos și nu toate detaliile erau foarte importante. De fapt și acum mi se pare cam prea lung și mă tem că riscă să nu fie citit decît de cei care au foarte multă răbdare, adică de foarte puțini. De fapt esența paginii este următoarea:
De asemenea, cred că e mai bine să avem o singură listă permanentă decît o listă pe fiecare săptămînă. La lista aceea poate să vină lumea să adauge articole noi, fără să stea pe gînduri „oare la ce săptămînă să-l pun?!”. Dacă omul crede că un articol se potrivește mai bine la o anumită săptămînă poate să spună asta atunci cînd face propunerea. Tu alegi din acea listă unică articolul care ți se pare cel mai potrivit, eventual mai completezi și tu lista, iar dacă apar propuneri din partea celorlalți ții cont de ele în măsura în care crezi de cuviință, după criteriile de alegere. Dacă crezi că modificările nu sînt bune poți să readuci pagina la forma în care era, nu mă supăr, dar mie mi se pare mai bine acum. Mai am o sugestie. Atunci cînd alegi ca AS un articol pentru care încă nu există pagina, cred că e bine să creezi un mic ciot înainte de a pune articolul în antet, pentru că unii utilizatori nu știu cum se începe o pagină și deci nu pot să contribuie deși poate ar vrea. Toate cele bune. — AdiJapan 8 septembrie 2009 15:05 (EEST)
E-n regulă Adi. Bourge, dacă-ți dorești așa mult să mă ajuți în activitatea de la AS, o poți face. În momentele când eu nu voi fi disponibil, te voi anunța și vei prelua tu desfășurarea proiectului. Pentru discuții cu ceilalți, lasă-mă pe mine să le port - cunosc mai bine comunitatea și proiectul. Dacă vrei, tu vei fi ajutorul meu. Vei avea grijă să nu fac eu greșeli, să fie totul în regulă, iar atunci când crezi că un articol merită să fie AS, îmi spui. Ori dimpotrivă, atunci când ești convins că un articol nu merită să fie AS, la fel, discutăm, însă asta în limtele regulamentului. Articolele le voi alege eu din simplul motiv că, fiind mai mare decât tine, am orizontul cunoștințelor mai larg. Adi, apropo, desființăm treaba cu responsabilii de la AC? E prima măsură pe care trebuie s-o luăm acolo. Până la urmă, cred eu, trebuie să ducem proiectul ăla (AC) ca și până acum. Vreo soluție care imbunătățească ceva, nu văd, căci, oricare ar fi, toate au dezavantajul că descurajează scrierea de AC. Suntem cu toții conștienți că AC-urile noastre nu sunt cele mai bune, dar măcar le avem, așa cum sunt. Cel puțin, în ultima vreme, am reușit să mai ridicăm nivelul calității (cât de cât), față de anii trecuți. Acum lumea a înțeles pe deplin rolul referințelor și forma ideală a unui AC.--Tudorτ 8 septembrie 2009 18:31 (EEST)
Din nou despre ASmodificareAm început să lucrez la Descălecatul Țării Românești și aș dori un ochi vigilent îndreptat asupra-mi.--Coco (discuție) 10 septembrie 2009 00:26 (EEST) Go PoznańmodificareSunt în curs de mutare – câteva zile în Słupsk, câteva în Poznań, și de aceea nu prea dispun de timp pentru Wikipedia! :/ Vom vorbi la începutul lunii octombrie, cred. Atunci totul se va stabili. Finalmente ;) Remigiu discută 25 septembrie 2009 23:52 (EEST) Demnitari comuniștimodificarePe o listă cu persoanele decorate cu prilejul împlinirii a 40 de ani (cred) de la înființarea PCR, erau trecute anul nașterii, anul înscrierii în partid și funcția ocupată la acel moment. Lista era din 1961, deci la acel moment persoanele erau în viață, dar de unele auzisem că ar fi decedat. Nu cunosc anul decesului sau dacă toate acele persoane mai trăiesc la acest moment sau nu, pentru că unele au trăit peste 20 ani în anonimat. --Cezarika1 26 septembrie 2009 07:28 (EEST)
RăspunsmodificareStimate coleg, v-am răspuns pe mail. Cam târziu.... Vali (discuție) 29 septembrie 2009 13:32 (EEST) Letter from Michael Snow and Jimmy WalesmodificareSalut Tudor! Am tradus mesajul lui Jimmy Wales și Michael Snow. Uite-l aici: Utilizator:Radu Gherasim/traduceri/Letter from Michael Snow and Jimmy Wales. Problema e că nu știu cum să îl public, și ma gândeam ca poate ma poți ajuta în privința asta. Se poate? PS: Cred ca ar fi bine dacă ai citi și tu mesajul tradus pentru a ne asigura ca nu am făcut greșeli de exprimare sau de ortografie. Numai bine! --Radudiscuție 30 septembrie 2009 17:34 (EEST) Propunere ACmodificareSalut. Dacă ai timp, exprimă-ți opinia față de Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Iod. Mulțumesc anticipat. Goldenphoenix2007 (discuție) 4 octombrie 2009 09:52 (EEST) Propunere LCmodificareSalut. Dacă ai timp, exprimă-ți opinia față de Wikipedia:Propuneri pentru liste de calitate/Lista jucătorilor de la Real Madrid C.F.. Mulțumesc anticipat.//Ionutzmovie (discuție) 13 octombrie 2009 23:58 (EEST) 3 ASmodificareSalut, Tudor. Intră, când ai timp, pe GTalk să punem la punct sistemul cu trei articole ale săptămânii. Ai să vezi ce provocare! :> // GikÜ vorbe fapte / miercuri, 14 octombrie 2009, 00:07 (EET) Ὁ βίος βραχὺς, ἡ δὲ τέχνη μακρὴ, ὁ δὲ καιρὸς ὀξὺς, ἡ δὲ πεῖρα σφαλερὴ, ἡ δὲ κρίσις χαλεπήmodificareSalut, Tudor. Țin să te felicit pentru noul tău statut de viitor intelectual de marcă al...(nu știu cărei entități viitoare...). Nu-i așa că e greu? Probabil, că după vreo lună și ceva de cursuri, ți-ai dat seama cum este. Sunt convins, că la capacitatea ta intelectuală și voința ta de a face ceva veridic și în același timp peren în concordanță cu Weltanschauung-ul tău, peste câțiva ani lumea va auzi de tine. Singurul reproș pe care ți-l fac acum, este faptul că ești nițel ascuns pe paginile wp. Oricum, te rog să meditezi la sensul cuvintelor grecești din titlul mesajului meu. Al tău același „bătrân” prieten,--ZOLTAN (discuție) 6 noiembrie 2009 22:39 (EET) Omul potrivit la momentul oportunmodificareSalut, Tudor. Sunt convins că ești foarte ocupat, dar acum wikipedia chiar are nevoie de prezența ta pentru un travaliu episodic. Te așteptăm pe orice canal de comunicare! Cu bune gânduri,--ZOLTAN (discuție) 9 decembrie 2009 21:47 (EET) Case regale din EuropamodificareSalut, Tudor. Am văzut că prin martie 2009, ai adăugat Format:Case regale din Europa la articole cerute. Am mai prelucrat astăzi ceea ce a început Smarty93 acum o săptămână, traducând formatul corespunzător din en.wiki. Cred că pentru început, formatul este folosibil. Răzvan Socol mesaj 13 decembrie 2009 12:04 (EET) BelgradmodificareSalutări Tudor. Te deranjez cu un articol. Îți mai aduci aminte de articolul Belgrad, pe care l-am propus astă vară la rangul de calitate? Ei bine, l-am mai periat pe-ici, pe-colo și aș vrea să știu părerea ta dacă acuma are șanse de câștig. Nu l-am propus încă deoarece nu vroiam să încarc baza de date a arhivei fără rost. Aștept răspunsul tău. Numai bine! --Radudiscuție 14 decembrie 2009 23:52 (EET) Crăciun fericit!modificare
Sărbători Fericite!modificare
Alecsdaniel (discuție) 24 decembrie 2009 00:47 (EET)
Sarbatori fericitemodificareCrăciun fericit și un An Nou bun, succese în ceea ce îți dorești, cu prietenie,îți ureazăEwan (discuție) 24 decembrie 2009 06:21 (EET) Sărbători fericite!modificare
O întrebaremodificareBună, Tudor, și sărbători fericite! Aș avea o nelămurire, sper să mă poți ajuta. Am modificat articolul Kumm, aducându-l la forma standard, însă fotografiile introduse de mine au fost șterse, cu justificarea că sunt înlocuibile, și deci se poate realiza imagine liberă. Am luat legătura cu membrii formației, cerându-le să îmi trimită o fotografie, și mi-au trimis, specificându-mi autorul. Fotografia aceea se regăsește și pe alte site-uri, din câte am putut observa. Aș putea să încarc fotografia, menționând că este cu permisiunea autorului, și dacă da, ce licență aș putea folosi? Nu vreau să fie ștearsă ca cele de dinainte. Mulțumesc anticipat. --Evalia (discuție) 28 decembrie 2009 20:42 (EET)
Mulțumesc pentru sugestie, Gikü, am să îi las un mesaj. :) --Evalia (discuție) 29 decembrie 2009 12:48 (EET) re:modificareSalut Tudor. Ti-am lăsat acum câteva săptămâni un mesaj pe pagina de discuții. Aștept în continuare răspunsul tău. Numai bine!--Radudiscuție 16 ianuarie 2010 14:56 (EET) Într-adevăr Tudor și eu sunt în plină sesiune. Multă baftă și ție! --Radudiscuție 17 ianuarie 2010 13:35 (EET) Întâlnire, 27 martie 2010modificareSalut. În întâlnirea ce se prefigurează la finalul lui martie aș dori să finalizăm procedura de înființare a Asociației Wikimedia România. În acest sens m-aș bucura să-ți exprimi punctele de vedere cât privește subiectele discutate la Wikipedia:Întâlniri/București5. Toate bune. --Rebel 23 februarie 2010 09:37 (EET) Re:Adrese de e-mailmodificareSalutări și din parte mea, Tudor. Am șters adresele tale. Numai bine și succes în continuare în tot ceea ce dorești să realizezi.--ZOLTAN (discuție) 2 martie 2010 13:41 (EET) Filosofie româneascămodificareDragă Feodor/Tudor,
Paște fericit! Fie ca această sărbătoare să-ți aducă bucurie și căldură în suflet ție și familiei tale Hristos a înviat! Zoltán Bom dia para você, escreve se amavelmente você pudesse melhorar este artigo que eu tentei escrever tomada Caracas modelo. É este a cidade que eu amo depois de meu Calabria..e..Eu quereria melhorar Mérida, não faça eu sei que romeno ou eu entendemos poucos... Eu o peço se amavelmente você pudesse ajudar me traduzindo algo de português, você poderia me dar esta ajuda? Em assiste a ele de uma resposta seu eu lhe agradeço com antecedência e eu lhe dou esta canção típico das pessoas de Mèrida, com seu rapprensentante no Mundo.... Miss Universo pt:Stefania Fernandez... obrigado pela paciência inteira que você terá♥--Lodewijk Vadacchino (discuție) 9 aprilie 2010 12:06 (EEST) RugamintemodificareDragă Tudor, te rog să arunci o privire asupra activității utilizatorului Utilizator:Mihai Andrei in ce priveste conflictul de editare la articolul Lista catedralelor din România, si eventual sa iei masurile pe care le crezi de cuviință. El a propus blocarea contului meu, in conditiile in care el insusi este cel care modifica in ultima vreme articolul fara sa ia in seama absolut nimic din ce se discuta, si fara sa aduca motivatii clare la mnodificarile sale, asa cum am facut eu. Multumesc si sper sa ma poti ajuta. Consider ca e un caz clasic de abuz al unui utilizator experimentat asupra unuia mai putin experimentat --Madalin Focsa
Crăciun fericit și An Nou cu bucurii !modificare
Sărbători fericite!modificareDoresc ca sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Isus Hristos să vă umple sufletul de bucurie, încredere, speranță, pace și iubire, iar anul 2011 să-l petreceți cu împliniri și sănătate, împreună cu toți cei dragi. La mulți ani! Luciengav (discuție) 20 decembrie 2010 20:17 (EET) Sarbatori fericitemodificareiti urez un Craciun fericit si un An Nou bun cu multe succese si bucurii!Ewan (discuție) 24 decembrie 2010 01:08 (EET) TenmodificareSalut. Crezi că poți să ajungi la o bere sâmbăta viitoare? Pare să existe ceva interes din partea unor oameni din afara Wikipedia și aș vrea să fie prezenți cât mai mulți wikipediști (activi sau nu).--Strainu (دسستي) 8 ianuarie 2011 11:50 (EET) CâinimodificareSalut! Imaginea am realizat-o exclusiv deoarece erau 5 câini tolăniți la soare. Dacă aveți poze mai bune pentru articolul PNL, o puteți înlocui. Aș dori să o lăsați pe cea de la articolul Maidanez, căci cu acest articol în gând am scos aparatul foto din geantă și am imortalizat câinii. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 13 februarie 2011 09:13 (EET)
Imaginea nu este a unui sediu dupa opinia mea. Ea este un mobil de propaganda electorala deoarece:
Dupa mine, imaginea cu maidanezii era mai buna. Imaginea asta trebuie scoasa de la articol deoarece face de ras PNL-ul. De ce nu puneti imaginea cu sediul central? Inainte sa faceti fotografia aveti grija la maidanezii din zona. Sunt imprevizibili. P.S. As vrea sa va dau in sfat pe care nu neaparat trebuie sa-l luati in considerare. Nu e bine sa va inregimentati politic. Va va injura lumea si veti consuma timp sa va motivati apartenenta. Doar daca sunteti bine infipt in relatii si veti deveni miliardar peste noapte. In schimb, pentru o astfel de optiune nu trebuie sa aveti principii. Din cate am constatat pana acum ati dovedit ca aveti. Poate le veti pierde... cine stie, suntem oameni cu totii. Asybaris01 (discuție) 16 februarie 2011 19:34 (EET)
Politică și câini....modificareTudor, seara bună și: Welcome Back ! Despre câini și politică, să discutăm după ce vom cina împreună cu Brigitte Bardot...:o)). Cred că profesiunea ta este mult deasupra „chestiunilor câinești”. Al tău, acelaș vechi și devotat prieten, --ZOLTAN (discuție) 16 februarie 2011 23:06 (EET)
Felicitarimodificarehttp://www.evz.ro/detalii/stiri/anonimii-care-au-pus-romania-pe-wikipedia-927061.html --Vlad|-> 16 aprilie 2011 11:22 (EEST)
Sărbători fericite!modificareSă ai parte, tu, membrii familiei tale și toți prietenii tăi, de tot ce este mai înălțător într-o urare tradițională de Paște Fericit! Al tuă colaborator,--ZOLTAN (discuție) 21 aprilie 2011 21:45 (EEST)
Sărbători fericite de Paștimodificareție și familiei, îți urează, cu stimă, confratele utilizatorEwan (discuție) 22 aprilie 2011 23:08 (EEST)
Sărbători fericitemodificareCu ocazia zilelor de sărbătoare, vă doresc multă sănătate, bucurie și fericire alături de familie, prietenii și toți cei dragi. Pentru anul ce vine, vă urez un călduros La mulți ani ! Al dumneavoastră coleg, --Zsolt (discuție) 24 decembrie 2011 13:36 (EET) Iisus/IsusmodificarePoate veți interveni pe pagina de discuții a articolului Isus din Nazaret, unde se desfășoară o discuție despre ortografierea numelui Iisus. Argumentele mele, chiar dacă sunt strict la temă, s-au lovit de cerbicia lui Mihai Andrei (evident, ce a urmat nu e onorabil nici pentru mine, nici pentru el). El nu poate să înțeleagă faptul că grafia marcată confesional e Isus, iar grafia răspândită în uz și statornicită de 400 de ani de tradiție biblică românească e Iisus. Argumentele mele au fost strict privitoare la limbă, dar el rămâne în opțiunea sa confesională. În altă ordine de idei, vă felicit pentru contribuția la Proiectul Avdhela. Sper că în viitor vom putea accesa acolo o secțiune de texte în aromână, așa cum deja s-a început (www.dacoromanica.ro deja a mai scanat din ele).--Iorest (discuție) 14 ianuarie 2012 19:16 (EET) Sarbatori Fericite!modificare
Amn 12 aprilie 2012 15:44 (EEST) Sărbători fericitemodificarecu împlinirea tuturor dorințelor, sănătate și noroc, vă dorește colaboratorul dvs de dincolo de mare,Ewan (discuție) 24 decembrie 2012 13:31 (EET) Nominalizarea Târgu Mureșului pentru articol de calitate din 12 mai stă pe un loc, fără progrese. Aș cere ajutorul tău pentru a rezolva situația.--Kulja (discuție) 4 iulie 2012 13:27 (EEST) Sărbători fericitemodificarecu împlinirea tuturor dorințelor, sănătate și noroc, vă dorește colaboratorul dvs de dincolo de mare,Ewan (discuție) 24 decembrie 2012 13:31 (EET) Salut. Imaginea asta poate să nu fie în domeniul public. 70 de ani numărăm de la moartea autorului, nu de la data fotografierii. Scrie, te rog, cine e autorul. Sunt trei variante:
Cu bine. // Gikü vorbe fapte duminică, 6 ianuarie 2013 21:15 (EET) Decizie legata de pagina Viorel ChivrigamodificareStimate administrator, Pagina [Viorel Chivriga] a fost propusa pentru stergere pe data de 29 noiembrie 2012 pe motiv de neincluderea surselor secundare de informatie si lipsei de notabilitate a respectivului domn. Ca raspuns s-au introdus surse secundare si s-au dat argumente si exemple pentru pastrarea paginii. Incheierea discutiei era preconizata pentru 4 decembrie 2012. Astazi e 19 Martie 2013. Cu toate acestea pagina nu a fost nici pastrata nici stearsa. Rog sa fie facuta o decizie in acest sens. --Domain Flag (discuție) 19 martie 2013 21:27 (EET) Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Anna Karenina Poster.jpgmodificareVă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Anna Karenina Poster.jpg. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite. Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. // Gikü vorbe fapte (TW) 17 octombrie 2013 20:21 (EEST) Salut, adaugă te rog justificarea utilizării cinstite la acest fișier. Mulțumesc. // Gikü vorbe fapte sâmbătă, 19 aprilie 2014 15:25 (EEST) Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Invierea (coperta).jpgmodificareVă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Invierea (coperta).jpg. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite. Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. // Gikü vorbe fapte (TW) 5 iunie 2014 01:31 (EEST) Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Quo Vadis.jpgmodificareVă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Quo Vadis.jpg. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite. Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. // Gikü vorbe fapte (TW) 5 iunie 2014 01:48 (EEST) Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Prima pagina din Invierea(roman).JPGmodificareVă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Prima pagina din Invierea(roman).JPG. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite. Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. // Gikü vorbe fapte (TW) 5 iunie 2014 09:46 (EEST) Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Un veac de singuratate - Gabriel Garcia Marquez - Editura RAO.jpgmodificareVă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Un veac de singuratate - Gabriel Garcia Marquez - Editura RAO.jpg. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite. Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. // Gikü vorbe fapte (TW) 5 iunie 2014 23:00 (EEST) Fișier neliber orfan Fișier:BulevardulMagheru.JPGmodificareOrice fișiere nelibere neutilizate în vreun articol se șterg după șapte zile. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. // Gikü vorbe fapte (TW) 9 iunie 2014 20:16 (EEST) Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Ghicitul-Editura Calin.jpgmodificareVă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Ghicitul-Editura Calin.jpg. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite. Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. // Gikü vorbe fapte (TW) 14 iunie 2014 18:39 (EEST) Explicația utilizării cinstite pentru fișierul TaraniiDePlatina.JPGmodificareVă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul TaraniiDePlatina.JPG. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite. Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. // Gikü vorbe fapte (TW) 24 iunie 2014 21:58 (EEST) Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Trei zile uimitoare.JPGmodificareVă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Trei zile uimitoare.JPG. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite. Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. // Gikü vorbe fapte (TW) 24 iunie 2014 22:05 (EEST) Propunere pentru ștergere a paginii Fișier:EugenMihaescu.JPGmodificareAre loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Fișier:EugenMihaescu.JPG creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.
Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Fișier:EugenMihaescu.JPG până se ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere, se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre. Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului. // Gikü vorbe fapte (TW) 26 decembrie 2014 17:42 (EET) |