Naar inhoud springen

De Vernufteling

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Sieger (overleg | bijdragen) op 1 dec 2010 om 13:31. (interwiki link)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

De Vernufteling is Nederlands meest prestigieuze ingenieursprijs. Elk jaar strijden 12 ingenieursbureaus om de bokaal voor het meest innovatieve project. Deze prijs voor het beste project van een Nederlands ingenieursbureau is een initiatief van de brancheorganisatie ONRI, het KIVI Niria en vakblad De Ingenieur.

In 2005 heeft advies- en ingenieursbureau DHV De Vernufteling 2005 gewonnen voor de ontwikkeling van de aëroob korrelslibtechnologie (AKT), waarbij bacteriën in afvalwater korrels vormen.

In 2006 waren er 2 winnaars: advies- en ingenieursbureau DHV met haar membraanbioreactor en Witteveen + Bos, die een manier bedacht om de reactor te koppelen aan bestaande rioolwaterzuiveringsinstallaties.

In 2007 is De Vernufteling gewonnen door het ingenieursbureau Techniplan Adviseurs uit Rotterdam vanwege hun duurzame en bijzondere ontwerp voor de Maastoren.

In 2007 is voor het eerst de Young Technical Professional Award uitgereikt door de initiatiefnemers van De Vernufteling. Deze prijs is specifiek bestemd voor ingenieurs tot 35 jaar die zich op een bijzondere wijze manifesteren en werkzaam zijn bij een ingenieursbureau. De eerste keer dat deze prijs is uitgereikt is de eer toebedeeld aan ir. A. (Alice) Clijncke, werkzaam voor Witteveen + Bos.

In 2008 is Grontmij de winnaar geworden van De Vernufteling met het project Pharmafilter, een innovatief concept voor de verwerking en zuivering van ziekenhuisafval.

In 2009 is Arcadis de winnaar geworden van De Vernufteling met Sanergy. Dit project omvat een combinatie tussen grondwatersanering en een systeem voor warmte- en koudeopslag in de bodem.

In 2010 won DHV zowel de juryprijs als de publieksprijs van De Vernufteling met een nieuwe, innovatieve zuiveringstechnologie dat verschillende problemen in bestaande waterzuiveringsinstallaties in een keer oplost. [1]