Nederlandse Leeuw
Start #100wikiwomen challenge
bewerkenHoi Nederlandse Leeuw, op 29 november 2022 start de #100wikiwomen challenge 2022-2023. De bedoeling is om 100 dagen lang per dag minstens een artikel over vrouwen te schrijven op de Nederlandstalige wikipedia en hiermee de gendergap te verkleinen. Vermits je ook in het verleden al bijdragen aan deze uitdaging leverde, ben je met deze uitgenodigd om een dag (of meerdere) in te vullen in het rooster. Hoe doe je mee? Simpel! Kies een datum, voeg je naam toe, noem (als je dat al weet) het artikel dat je gaat schrijven en zorg ervoor dat je jouw artikel op de afgesproken datum klaar hebt en voor 18.00 uur publiceert. DirkVE overleg 1 nov 2022 10:36 (CET)
Ramp van Woerden
bewerkenBeste Nederlandse Leeuw, Ik zag dat je vandaag druk bent bezig geweest om het artikel van de Ramp van Woerden uit te breiden. Ik zal zelf later deze week kijken of ik er nog wat aan kan bijschaven aan de hand van Wilfried Uitterhoeve, 1813 - Haagse Bluf: De korte chaos van de vrijwording. Die meldt daarin ook iets over het Driemanschap Witte Tullingh heeft aangepakt naar aanleiding van de gebeurtenissen in Woerden. Mathijsloo (overleg) 24 nov 2022 19:40 (CET)
- Hallo Mathijs, interessant, ik ben benieuwd wat jij kunt vinden en toevoegen. Het is een relevante gebeurtenis, maar het artikel erover is helaas best wel slecht geschreven. Ik heb geprobeerd er wat verbeteringen aan te doen, maar het is nog lang niet volgens de regels en richtlijnen van Wikipedia. Betrouwbare bronvermelding is een belangrijk aspect en ik zou het erg waarderen als jij daaraan zou kunnen meehelpen. Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 24 nov 2022 23:59 (CET)
- Ik heb zojuist in het artikel een aantal dingen aangepast en verduidelijkt en ook wat bronvragen van je kunnen wegwerken. Ik heb het idee dat het relaas op de Ramp vooral gebaseerd is op het werk van de ooggetuige Meulman, waarvan ook enkele passages in het boek van Uitterhoeve staan. Daarvan heb ik dus wel iets kunnen controleren, maar veel details ben ik niet tegengekomen in mijn literatuur. Mathijsloo (overleg) 29 nov 2022 10:46 (CET)
Schrijfwedstrijd
bewerkenHoi Nederlandse Leeuw. Vandaag was de uitreiking van de Schrijfwedstrijd. Het artikel is helaas buiten de top 3 gevallen. Desalniettemin heb je een mooi artikel opgeleverd en wil ik je bedanken voor deelname. Meer informatie vind je in het het juryrapport. Hopelijk doe je volgend jaar wederom mee :) Dajasj (overleg) 14 jan 2023 23:51 (CET)
Hoi. Ik had je bedankje voor het aanmaken van Nora En Pure gezien. Ik had nooit over Miss Monique gehoord, maar schijnbaar ziet Google het als een gerelateerde zoekopdracht, dus zal haar ook nog 's nader bekijken. :P :D
Ik zit nu te luisteren naar deze set: https://www.youtube.com/watch?v=B_JozEqgxgI - vanaf 1:20 vind ik het zodanig leuk worden dat ik erbij zou willen zijn. :D Schilbanaan (overleg) 24 jan 2023 01:26 (CET)
- Hey Schilbanaan, jaaa die sets van Nora En Pure in het Zwitserse landschap zijn geweldig hè! Ik kende haar tot 2020 eigenlijk nog niet zo goed (behalve dan dat "Come With Me" al vaak als wekker had gebruikt, dat is fijn wakker worden ^_^). Ik had tot voor kort ook nog nooit van Miss Monique gehoord, maar ze werd me door YouTube aangeraden nadat ik o.a. Nora En Pure had zitten luisteren. Ik was onder de indruk, ze hebben een vergelijkbare muziekstijl en dit is prettig om te luisteren tijdens werk of als ik op Wikipedia aan het schrijven ben. :D Ik zag dat Miss Monique al wel een Frans en Duits Wikipedia-artikel had, maar nog niet een Engels of Nederlands, dus ik heb het Franse naar het Engels vertaald, aangevuld en naar het Nederlands vertaald. Dat ze Oekraïens bleek te zijn en begin vorig jaar daadwerkelijk enkele maanden uit Kyiv moest vluchten voordat ze weer terug kon keren was al helemaal een verrassing. (Aan het einde van haar optreden in Montreal afgelopen oktober vertelt ze daarover; ik wilde daarover schrijven en dat werd dan ook een bron). Bij podcast 036 (april 2022) schreef ze dat ze tijdelijk ergens anders haar opname moest doen en graag weer terug naar huis wilde; ik vermoed dat ze daarom afsloot met het nummer "Take me home...take me home..." van Deviu. :) Nederlandse Leeuw (overleg) 24 jan 2023 08:26 (CET)
- Kyiv. :) Ja die sets in de buitenlucht zijn spectaculair, met die dronebeelden erbij... :) In die set die ik in mijn eerste bericht linkte heeft ze het duidelijk wel erg koud. Schilbanaan (overleg) 24 jan 2023 13:52 (CET)
Beste Nederlandse Leeuw, Ik heb een artikel gemaakt over de opstand van Heraclianus. Ik wil dit artikel graag onder je aandacht brengen voor een kritische beoordeling. Groet Geoffrey (overleg) 5 apr 2023 22:10 (CEST)
- @Geoffrey F interessant! Dit is een goed begin van een gebeurtenis die ik nog niet goed ken. Wil je hier of op de overlegpagina overleggen? En wil je dat ik suggesties doe of mag ik van jou ook alvast dingen zelf gaan aanpassen? Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 5 apr 2023 23:11 (CEST)
- Voel je vrij om het artikel aan te passen, maar overleg hier op je overlegpagina is ook prima. Ik zit nog met een aantal vragen m.b.t. het artikel waarin ik nog niet een goed beeld heb, namelijk in hoeverre de oorlog van Heraclianus nu tegen keizer Honorius gericht was. Uit wat ik begrepen heb van de meest recente publicaties op dit gebied waren vooral de twee generaals elkaars concurrenten. Ik heb het artikel naar beste kunnen gemaakt, maar het kan altijd beter. In de andere talen is genoeg te vinden over het conflict en aanverwante onderwerpen maar heeft het nog geen eigen pagina. Nogmaals voel je vrij. Groet Geoffrey (overleg) 6 apr 2023 12:16 (CEST)
Barbaars/Germaanse koninkrijken
bewerkenBeste Nederlandse Leeuw,
Ik zag zojuist dat je enige tijd geleden het lemma van Germaans koninkrijk hebt hernoemd naar Barbaars koninkrijk. Naar mijn inziens is er nog een alternatief: Post-Romeinse koninkrijken. Het is een term die al met enige regelmaat opduikt, zowel internationaal (1) (2), als in Nederland. Naar mijn inziens is het een wat meer neutrale term t.o.v. Barbaars en Germaans, maar ik denk dat deze benaming op zijn minst wel genoemd moet worden. Mathijsloo (overleg) 20 apr 2023 11:00 (CEST)
- Beste @Mathijsloo,
- Ja, van mij mag dat zeker als alternatief in de inleiding worden genoemd. 'Germaans koninkrijk' is echt een achterhaalde generalisering (dat noem ik ook in de teksten die ik heb toegevoegd) en hoewel ook 'barbaars' inderdaad een wat subjectieve en oordelende term is, wordt deze nog wel ruim gebruikt in de literatuur, ook op anderstalige Wikipedia's (waaraan ik het artikel heb gelinkt). Je ziet daar dat 'barbaarse koninkrijken' in de meeste talen de gangbare benaming is. Misschien moeten we er ook meervoud van maken aangezien het een welbepaalde afgebakende historische groep betreft? Ik twijfel nog over de Categorie:Germaans koninkrijk, ik denk dat die ook moet worden hernoemd want de naam dekt de lading eigenlijk helemaal niet. Anderstalige Wikipedia's kiezen hier ook voor 'barbaars koninkrijk'. Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 20 apr 2023 11:07 (CEST)
- Ja, ik denk dat de pagina inderdaad beter in meervoud gesteld kan worden, want volgens mij is het meer aanduiding voor een groep rijken dan de omschrijving van een enkeling en het zou dan ook in de lijn liggen om dan ook de categorie te hernoemen. Mathijsloo (overleg) 20 apr 2023 11:26 (CEST)
- @Mathijsloo Hernoemd: Barbaarse koninkrijken. Wil jij dan de categorie nomineren voor hernoeming? Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 20 apr 2023 11:29 (CEST)
- Uitgevoerd, zie Week 16. Mathijsloo (overleg) 20 apr 2023 11:52 (CEST)
- @Mathijsloo Hernoemd: Barbaarse koninkrijken. Wil jij dan de categorie nomineren voor hernoeming? Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 20 apr 2023 11:29 (CEST)
- Ja, ik denk dat de pagina inderdaad beter in meervoud gesteld kan worden, want volgens mij is het meer aanduiding voor een groep rijken dan de omschrijving van een enkeling en het zou dan ook in de lijn liggen om dan ook de categorie te hernoemen. Mathijsloo (overleg) 20 apr 2023 11:26 (CEST)
Oorlog van Radegaisus
bewerkenBeste Nederlandse Leeuw. Ik heb het artikel Slag bij Florence herschreven en hernoemd in de Oorlog van Radegaisus. Graag nodig je uit voor een kritische beoordeling van het artikel. Met vriendelijk groet Geoffrey (overleg) 25 apr 2023 22:04 (CEST)
Romeinse burgeroorlog (432)
bewerkenBeste Nederlandse Leeuw, ik heb wederom een artikel herschreven Slag bij Ravenna (432) en voorzien van bronnen. Mocht je tijd en zin hebben nodig je uit voor een kritische beoordeling en feedback. Met vriendelijk groet Geoffrey (overleg) 16 aug 2023 19:34 (CEST)
Melding over artikelen van Torval, PeterKeijsers of Paolingstein
bewerkenBeste Nederlandse Leeuw,
Uit onderzoek is gebleken dat vele pagina's die door een gebruiker onder de naam Torval, PeterKeijsers of Paolingstein zijn aangemaakt, niet voldoen aan de normen die op de Nederlandse Wikipedia gelden met betrekking tot verifieerbaarheid. Tijdens een recente stemming is besloten dat deze artikelen uit de hoofdnaamruimte zullen verdwijnen, tenzij iemand duidelijk aangeeft, voor 23 november 2023, dat het betreffende artikel gecontroleerd is, dat wil zeggen dat de feiten gecontroleerd zijn in onafhankelijke bronnen en dat alle opgegeven bronnen zorgvuldig aangeven wat deze worden toegedicht. Omdat jij meerdere van deze artikelen in het verleden bewerkt hebt, willen we jou met dit bericht wijzen op de volgende artikelen op deze lijst:
- Aanslag op Venlo (1606) - (1 bewerking)
- Beleg van Venlo (1373) - (1)
- Beleg van Venlo (1459) - (1)
- Beleg van Venlo (1473) - (2)
- Beleg van Venlo (1480-2) - (1)
- Beleg van Venlo (1586) - (1)
- Beleg van Venlo (1632) - (3)
- Bombardementen op Venlo - (1)
- Inname van Venlo (1637) - (2)
- Peperstraat (Venlo) - (1)
Als je vindt dat een artikel daadwerkelijk voldoet aan alle eisen, dan kan je dit aangeven op de nalooplijst. Gelieve dan ook het sjabloon bovenaan de artikelpagina te verwijderen.
Alvast bedankt, mede namens Bertux,
Start #100wikiwomen challenge
bewerkenHoi Nederlandse Leeuw, op 30 november 2023 start de #100wikiwomen challenge 2023-2024. De bedoeling is om 100 dagen lang per dag minstens een artikel over vrouwen of gerelateerd aan vrouwen te schrijven op de Nederlandstalige Wikipedia en hiermee de gendergap te verkleinen. Vermits je ook in het verleden al bijdragen aan het gendergapproject leverde, ben je bij deze uitgenodigd om een dag (of meerdere) in te vullen in het rooster. Hoe doe je mee? Simpel! Kies een datum, voeg je naam toe, noem (als je dat al weet) het artikel dat je gaat schrijven en zorg ervoor dat je jouw artikel op de afgesproken datum klaar hebt en voor 18.00 uur publiceert. DirkVE overleg 1 nov 2023 10:28 (CET)
- @DirkVE Bedankt voor de uitnodiging! Ik heb vorig jaar niet meegedaan, mede omdat ik de regels niet goed had begrepen. Ik dacht dat ik persoonlijk elke dag een artikel moest schrijven (omdat ik een Ierse Wikipediaan ken die dat ooit heeft gedaan, respect!), maar nu lees ik dat we dat als gemeenschap doen. Dat is niet alleen veel doenlijker (m.n. in combinatie met mijn betaalde werk), het is ook erg leuk! Ik zal eens even kijken; ik wil wellicht meerdere slots op de lijst innemen. Nog wel twee vragen:
- Mogen vertalingen van anderstalige Wiki's naar nlwiki ook (bijv. artikelen die ik al eerder op enwiki heb gepubliceerd)?
- Ik neem aan dat ik het artikel al dagen van tevoren mag aanmaken en editen in mijn gebruikersruimte, zolang ik het maar pas op de afgesproken dag publiceer? Een gloednieuw goed artikel kan ik een week of twee weken over doen om te schrijven en ik weet nog niet hoe vol mijn agenda de komende maanden gaat zijn. Dus ik doe graag wel voorwerk in de gebruikersruimte (kan ik meteen checken of links en sjablonen etc. wel goed werken en de layout en afbeeldingen inrichten).
- Nederlandse Leeuw (overleg) 1 nov 2023 13:23 (CET)
- Welkom! Inderdaad één datum aanstippen is al voldoende om mee te doen. Ik doe net hetzelfde en maak op voorhand een artikel aan in mijn eigen kladblokruimte dat ik dan op de geplande dag zelf pas in de hoofdnaamruimte plaats. Natuurlijk mogen vertalingen van anderstalige wiki's. Dat is ook merendeel het geval met mijn nieuwe artikels die ik hier op nlwiki zet. DirkVE overleg 1 nov 2023 13:30 (CET)
- Bedankt! Ik ga eens wat onderwerpen op een rijtje zetten en dan data uitzoeken. Nederlandse Leeuw (overleg) 1 nov 2023 13:33 (CET)
- Oh ja, ik was in 2015 ook eens zo gek om deel te nemen aan de 100wikidays challenge waarbij ik 100 dagen lang elke dag (minstens) een artikel schreef DirkVE overleg 2 nov 2023 09:06 (CET)
- Bedankt! Ik ga eens wat onderwerpen op een rijtje zetten en dan data uitzoeken. Nederlandse Leeuw (overleg) 1 nov 2023 13:33 (CET)
- Welkom! Inderdaad één datum aanstippen is al voldoende om mee te doen. Ik doe net hetzelfde en maak op voorhand een artikel aan in mijn eigen kladblokruimte dat ik dan op de geplande dag zelf pas in de hoofdnaamruimte plaats. Natuurlijk mogen vertalingen van anderstalige wiki's. Dat is ook merendeel het geval met mijn nieuwe artikels die ik hier op nlwiki zet. DirkVE overleg 1 nov 2023 13:30 (CET)
Verzoek om een reactie
bewerkenBeste @Nederlandse Leeuw. Ik zou het op prijs stellen als je zou willen reageren op Overleg:Apocriefen van het Nieuwe Testament bij de discussie over de Gnostische openbaring van Petrus. Het betreft een bewerking van jou. Met vriendelijke groet, Renevs (overleg) 4 dec 2023 22:26 (CET)
- Mijn dank voor je reactie. Renevs (overleg) 6 dec 2023 22:18 (CET)
- @Renevs Graag gedaan, jij bedankt dat je me erop attendeerde! Nederlandse Leeuw (overleg) 6 dec 2023 22:20 (CET)
Reminder #100wikiwomen challenge
bewerkenHoi Nederlandse Leeuw, hierbij even een herinnering dat morgen jouw naam op de lijst staat voor een nieuw artikel voor de #100wikiwomen challenge 2023-2024.
Zorg er voor dat je jouw artikel op de afgesproken datum klaar hebt en voor 18.00 uur publiceert. Als het later is of niet lukt die dag, laat het dan gewoon even op voorhand weten. Op de #100wikiwomen-overlegpagina kan altijd een datumwissel besproken worden. DirkVE overleg 16 dec 2023 11:12 (CET)
- Ook morgen staat jouw naam er weer op. Bedankt voor de bijdragen! DirkVE overleg 13 feb 2024 17:52 (CET)
- @DirkVE Graag gedaan! Het artikel is al gereed (Gebruiker:Nederlandse Leeuw/WCPR). Ik ontdek net dat de organisatie erachter nog steeds bestaat in Amsterdam en sinds 2021 en:European Sex Workers' Rights Alliance (ESWA) heet. Wellicht vertaal ik dat wel meteen mee als ik toch bezig ben. ;) Nederlandse Leeuw (overleg) 13 feb 2024 18:15 (CET)
Welverdiende ster #100wikiwomen challenge
bewerkenHoi Nederlandse Leeuw, bedankt voor je bijdragen over o.a. Mariska Majoor voor de #100wikiwomen challenge 2023-2024. Leuk dat je ook dit jaar weer meedeed door prachtige artikelen te schrijven en deze vrouwen zo een plek te geven op de Nederlandstalige Wikipedia en hiermee de gendergap te verkleinen, DirkVE overleg 1 jan 2024 14:02 (CET)
Artikel 'Dierenwelzijn'
bewerkenHoi Nederlandse Leeuw. Ik ben het eens met wat je hier zegt. Het is ook vrij typerend voor Wikipedia, al dat gejuridiseer. Ik zat me af te vragen of het artikel dan ook niet beter een andere titel zou kunnen hebben, iets als 'Dierenwelzijnswetgeving'. Niet dat ik per se iets wil, zie het maar als hardop denken op jouw OP. Apdency (overleg) 14 feb 2024 13:36 (CET)
- Hoi @Apdency, daar sta ik best voor open. Maar dan moeten we denk ik wel eerst goed nadenken wat we er dan mee willen. Dus goed dat je de vraag opwerpt hier.
- In de praktijk is er bijvoorbeeld al aardig wat overlap met Milieuwetgeving in Nederland, een artikel dat ik onlangs ook flink onder handen heb genomen en er maar een tabel van heb gemaakt om het overzichtelijk te houden. Hetzelfde geldt voor Milieuwetgeving in België, waar ook veel dierenwelzijn bij komt kijken. Milieurecht en dierenwelzijn zijn nou eenmaal nauw met elkaar verbonden. Kunnen we wet- en regelgeving omtrent dierenwelzijn wellicht niet beter naar die artikelen verplaatsen? (Tenzij ze daardoor te lang worden of een te breed onderwerp hebben; dan kunnen het beter aparte artikelen worden zoals
Dierenwetgeving in Nederland
ofzo). Sowieso hoeven we niet op de details van deze of gene wet in te gaan als die een eigen artikel hebben; dan doen we dubbel werk. - Hoewel ik zelf best een voorstander van 'gejuridiseer' ben, omdat je de tekst dan erg feitelijk kunt houden en met betrouwbare bronnen kunt onderbouwen (al dan niet de wetteksten zelf), kan het ook wel een wat saaie opsomming van regeltjes worden. Wat dierenwelzijn als filosofisch-ethisch concept is, zoals in de inleiding, zou toch wel de kern van het artikel moeten zijn. Dat is het nu eigenlijk inderdaad niet. Wat denk jij? Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 14 feb 2024 13:51 (CET)
- We kunnen verschillende kanten op. Uiteraard bestaat bijvoorbeeld al langer het fenomeen dat er artikelen worden geschreven over een basaal concept (in dit geval dierenwelzijn), waarin dan subsecties staan die kort iets zeggen over een deelonderwerp bij dat concept, met bovenaan een "zie artikel"-verwijzing naar een artikel dat deelonderwerp uitgebreid(er) wordt behandeld; inderdaad
Dierenwetgeving in Nederland
e.d. Zoiets zou hier wellicht een uitkomst kunnen zijn. Maar ja, zulk werk moet je ook maar zien zitten ... Groet, Apdency (overleg) 14 feb 2024 16:48 (CET)- @Apdency Ja, ben ik met je eens. Eerlijk gezegd had/heb ik momenteel (nog) niet de ambitie of motivatie om een artikel over Dierenwetgeving in Nederland nu al af te splitsen van Dierenwelzijn en in de laatste het ethische concept verder uit te werken. Dat vereist veel lezen en schrijven en vervolgens redactionele keuzes maken. Daar ligt nu niet mijn prioriteit. Ik wil vooral de artikelen over Milieuwetgeving in Nederland en België (en dan met name Vlaanderen) verder uitwerken en in dat proces kan ik de dierenwetten ook best meenemen. Als blijkt dat die beter een apart artikel dan wel lijst/tabel verdienen, dan kan ik vast ook wel de teksten uit Dierenwelzijn hiervoor gebruiken. Dus laten we het voorlopig maar even zo houden, maar het is goed dat je deze suggestie hebt gedaan en meegedacht over hoe het wellicht beter kan. Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 14 feb 2024 17:20 (CET)
- Prima. Parkeer het maar en kijk later maar of je er nog wat mee zou willen beginnen. Sowieso bedankt voor het meedenken! Apdency (overleg) 14 feb 2024 18:23 (CET)
- @Apdency Ja, ben ik met je eens. Eerlijk gezegd had/heb ik momenteel (nog) niet de ambitie of motivatie om een artikel over Dierenwetgeving in Nederland nu al af te splitsen van Dierenwelzijn en in de laatste het ethische concept verder uit te werken. Dat vereist veel lezen en schrijven en vervolgens redactionele keuzes maken. Daar ligt nu niet mijn prioriteit. Ik wil vooral de artikelen over Milieuwetgeving in Nederland en België (en dan met name Vlaanderen) verder uitwerken en in dat proces kan ik de dierenwetten ook best meenemen. Als blijkt dat die beter een apart artikel dan wel lijst/tabel verdienen, dan kan ik vast ook wel de teksten uit Dierenwelzijn hiervoor gebruiken. Dus laten we het voorlopig maar even zo houden, maar het is goed dat je deze suggestie hebt gedaan en meegedacht over hoe het wellicht beter kan. Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 14 feb 2024 17:20 (CET)
- We kunnen verschillende kanten op. Uiteraard bestaat bijvoorbeeld al langer het fenomeen dat er artikelen worden geschreven over een basaal concept (in dit geval dierenwelzijn), waarin dan subsecties staan die kort iets zeggen over een deelonderwerp bij dat concept, met bovenaan een "zie artikel"-verwijzing naar een artikel dat deelonderwerp uitgebreid(er) wordt behandeld; inderdaad
Wikiproject Gendergap: update 2024
bewerkenHallo, Gendergapper!
Ik stuur je dit berichtje omdat je ingeschreven staat als deelnemer van het Gendergap-nl Wikiproject, om je te informeren over enkele updates over het project.
Zo hebben we de projectpagina WP:GAP opnieuw ingericht, onder andere met een Hot List met 10 rode links naar onderwerpen die nog beschreven kunnen worden! Handig voor als je zelf even geen inspiratie hebt, en als je een rode link blauw hebt gemaakt mag je het onderwerp verplaatsen naar de resultatenlijst en zelf een nieuw 'rood' onderwerp aandragen!
Ook zijn de WikiZaterdagen op het WMNL kantoor in Utrecht weer in ere hersteld: iedere tweede zaterdag van de maand ben je van harte welkom om te overleggen en samen te werken aan je bijdragen aan de projecten.
Als laatste wil ik je graag nog wijzen op de mailinglijst van de Nederlandse Gendergap werkgroep. De mailinglijst is er voor de uitwisseling van kennis en vragen over het Gender Gap op de Wikimedia projecten in brede (en internationale) zin.
Wil je je hiervoor aanmelden, dan kan dat op deze pagina.
Met vriendelijke groet namens de Gendergap werkgroep,
Ciell 17 mrt 2024 17:34 (CET)
Start #100wikiwomen challenge
bewerkenHoi Nederlandse Leeuw, op 29 november 2024 start de #100wikiwomen challenge 2024-2025. De bedoeling is om 100 dagen lang per dag minstens een artikel over vrouwen of gerelateerd aan vrouwen te schrijven op de Nederlandstalige Wikipedia en hiermee de gendergap te verkleinen. Vermits je ook in het verleden al bijdragen aan deze uitdaging leverde, ben je bij deze uitgenodigd om een dag (of meerdere) in te vullen in het rooster. Hoe doe je mee? Simpel! Kies een datum, voeg je naam toe, noem (als je dat al weet) het artikel dat je gaat schrijven en zorg ervoor dat je jouw artikel op de afgesproken datum klaar hebt en voor 18.00 uur publiceert. DirkVE overleg 21 okt 2024 12:29 (CEST)