I90Christian
- Mijn Gebruikerspagina: Gebruikerspagina i90Christian
- Mijn Overlegpagina: Overlegpagina i90Christian
- Mijn Werkpagina: Werkpagina i90Christian
- Mijn Kladpagina: Kladpagina i90Christian
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.173.130 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
- De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels. - Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik. - Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen. - Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt. - Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel. - Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen. - Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken - Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia - Vraag je mentor om hulp
Iedere nieuwe bewerker krijgt automatisch een mentor. Je kunt bij die persoon terecht met al je vragen. - Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia. - Conflictafhandeling
Kom je er niet uit en dreigt een discussie uit de hand te lopen? Kijk wat je kunt doen om conflicten te voorkomen en waar je terechtkunt als het wel misgaat. - Contactmogelijkheden
Zoek je contact? Je kunt bijvoorbeeld een bericht achterlaten op de overlegpagina van een andere gebruiker, helpdesk, kroeg of chatten op de Discordserver. Ook zijn er genoeg gebruikers die openstaan voor hulp of privécontact via e-mail of een Discordgesprek.
Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een klik op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Je vindt die knop onder Invoegen → Meer. Versturen doe je met de knop Wijzigingen publiceren. Dit is alleen van toepassing bij gebruik van de brontekstbewerker. Bij gebruik van de reageerknop of Nieuw onderwerp wordt je handtekening automatisch ingevoegd.
Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 28 okt 2010 19:02 (CEST)
Wauw...
bewerken... twee prachtige artikelen over Zuid-Afrika. Welkom op Wikipedia, ga vooral zo door! Groetjes, Sustructu 28 okt 2010 19:28 (CEST)
Dankjewel voor de stimulans! I90Christian 28 okt 2010 20:23 (CEST)
Hey Christian, wat goed dat je een artikel hebt geschreven over Parow! Je had op 23 november het {{meebezig}}-sjabloon op die pagina geplaatst, vind je het goed als ik deze weer weghaal? Dat sjabloon is namelijk bedoeld voor als je even (een paar uur, misschien enkele dagen) druk 'bezig' bent met het artikel. Met vriendelijke groet, Mathonius 1 dec 2010 22:19 (CET)
- Hoi Mathonius, ik weet dat dat sjabloon voor hooguit een paar dagen bedoeld is. Ik heb mijn laatste delen (van mijn kant) aan het artikel toegevoegd, en het sjabloon "meebezig" reeds verwijderd. Ik had deze passages reeds gemaakt, maar ik was er nog niet aan toe gekomen om deze daadwerkelijk te plaatsen. Wat ik dus nu wel gedaan heb. Excuus. Weet jij nog een mooi onderwerp voor een van mijn volgende artikelen in de NL-ZA-VL-CA-sfeer? --I90Christian 2 dec 2010 21:40 (CET)
Erkenning van het Nederlands in Zuid-Afrika
bewerkenBeste Christian, ik heb dit fraaie aanwinst gereviewd. Zie mijn opmerkingen alhier. Met vriendelijke groeten, Michaelovic (overleg) 11 feb 2011 15:59 (CET)
Beste Christian, je was bezig met dit artikel om te werken / aan te vullen, maar dit ligt al weer enige tijd stil zie ik. Zo'n meebezig-sjabloon is voor een korte periode bedoeld eigenlijk. Als je er weer mee verder gaat, kijk dan even naar dit artikel, dat is voor een groot deel een dubbel: Lijst van intergouvernementele organisaties waarvan Nederland lid is. Wat stel je voor om er mee te doen wanneer je niet verder wilt, in dat geval? Mvg, Lεodb 17 mrt 2011 18:44 (CET)
- Ik constateerde reeds hetzelfde, voordat ik bezig ging met het bewerken van de buitenlandse zaken van Nederland. Mijn eerste idee was om meer tekst (waaronder bewindspersonen en (diplomatieke) geschiedenis) op deze pagina aan te brengen. Gezien het feit dat er op de overlegpagina van Lijst van intergouvernementele organisaties waarvan Nederland lid is staat dat die pagina absoluut niet verwijderd mag worden, denk ik dat het handig is om daar de lijst te laten staan. Tevens zou ik de naam van het huidige artikel over buitenlandse zaken sowieso willen veranderen in "... van het Koninkrijk der Nederlanden". Ook moet ik de beide lijsten nog naast elkaar leggen, om te controleren of ik bij het verwijderen geen organisaties oversla. Hebt u nog (andere of) betere ideeën? --I90Christian (overleg) 22 mrt 2011 21:05 (CET)
- Ik heb het sjabloon weer weggehaald; het stond er alweer bijna een maand zonder dat er ook maar iets aan het artikel bewerkt werd. Nogmaals; dit sjabloon is alleen voor korte periodes. Op deze manier zet je een artikel onnodig op slot voor andere gebruikers. **Man!agO** 8 nov 2011 13:58 (CET)
Engelse Kaapkolonie
bewerkenHoi. Ik heb het meebezig-sjabloon verwijderd van Engelse Kaapkolonie, omdat in de laatste tijd geen wijzigingen meer door jou gedaan zijn. Grashoofd 20 mrt 2011 23:08 (CET)
- Ook Nederlands in Zuid-Afrika heeft een meebezig-sjabloon. Je zet op 27 februari het volgende in een bewerkingssamenvatting: "Binnen een week meer info". Dit is niet het geval geweest. Ik laat hem nog even staan, maar als er binnen drie dagen geen informatie is toegevoegd, zal ik het artikel moeten nomineren. Groet, Grashoofd 20 mrt 2011 23:14 (CET)
- Excuus, door persoonlijke omstandigheden was ik de afgelopen tijd niet gelegen om al mijn "meebezig" sjablonen af te ronden (dat zijn er een stuk of 6, hier ontbreekt vaak nog iets aan de bronvermelding, zoals bij Engelse Kaapkolonie of mist nog net een soort slot. Ik zal de komende dagen deze pagina's langs gaan - de pagina's zo mogelijk aanvullen - en de sjablonen verwijderen. Wat betreft het artikel Nederlands in Zuid-Afrika wil ik u verzoeken om het artikel niet te verwijderen. De tekst voor dit artikel staat op mijn computer en zal ik zaterdag plaatsen. Het lijkt mij onzinnig om nu eerst het artikel te verwijderen en zaterdag weer opnieuw aan te maken. Ik begrijp de reactie van uw kant, maar ik hoop ook dat u mijn antwoord begrijpt: door persoonlijke omstandigheden heeft het een en ander vertraging opgelopen; dit zal zaterdag weggewerkt zijn. Mvg, --I90Christian (overleg) 22 mrt 2011 21:11 (CET)
Stemming Franse gemeenten
bewerkenBeste Christian,
Ik heb mijn reactie opnieuw weggehaald omdat deze nu niet meer van toepassing is. Je moet maar eens kijken of je het wenselijk vindt om eventueel de verwijzing naar mijn reactie ook weg te halen — het is niet de bedoeling dat ik andermans teksten aanpas. Groetjes, Gertjan R 27 apr 2011 15:28 (CEST)
- Volgens mij verwijs ik niet naar jouw reactie in het deel waarin ik mijn stem heb verplaatst. Misschien kan het zo overkomen, maar het was in ieder geval niet de bedoeling. --I90Christian (overleg) 27 apr 2011 23:18 (CEST)
- Geen probleem, prima in dat geval! Groet, Gertjan R 27 apr 2011 23:22 (CEST)
Hoi
bewerkenHoi Christian. Is jy Afrikaner? Groete! smile4ever (overleg) 14 mei 2011 18:39 (CEST)
- Nee. Ek is 'n Kaaskop en ek probeer die bande binne die Nederlands-Afrikaans-Vlaams-Surinaams-Karibiese kultuurgebied te verklaar op hierdie Wikipedia. --I90Christian (overleg) 14 mei 2011 21:30 (CEST)
Op slot
bewerkenHej,
ik heb het verzoek dat je op de helpdesk geplaatst had overgezet naar Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen.
Richard 22 aug 2011 17:08 (CEST)
- Ja, dank u wel. Ik heb het gezien. De pagina is inmiddels ook al beveiligd. --I90Christian (overleg) 22 aug 2011 19:02 (CEST)
- Zeg maar jij hoor ;) Graag gedaan! Richard 22 aug 2011 19:27 (CEST)
Beste Christian, ik heb het vandaag door jou aangemaakte sjabloon {{Navigatie talen Zuid-Afrika}} op de verwijderlijst voor sjablonen geplaatst, omdat ik betwijfel of dit sjabloon en de toepassing ervan gewenst zijn. Met vriendelijke groet, Mathonius 13 sep 2011 16:00 (CEST)
Nederlands in Zuid-Afrika
bewerkenHoi I90Christian, een tijdje geleden werd in de kroeg melding gemaakt van het artikel en:Differences between Afrikaans and Dutch, dat nog niet in Nederlands bestaat. Nu zag ik dat je het artikel Nederlands in Zuid-Afrika hebt geschreven. Ik dacht daarom dat je het Engelse artikel ook wel zal interesseren. Als ik tijd heb zal ik je artikel nog even lezen en een stem afgeven. Je levert mooi werk af trouwens. Nog veel plezier ermee. Mvg, Davin (overleg) 24 okt 2011 12:56 (CEST)
- Eerlijk gezegd heb ik daar al een (te eenvoudig) beginnetje mee gemaakt in het artikel diglossie van Nederlands en Afrikaans. Ik was toevallig al van plan om het Engelstalige artikel te vertalen en uit te breiden. Bedankt voor de tip en de complimenten! I90Christian (overleg) 24 okt 2011 13:38 (CEST)
Beste I90Christian,
Ik zie dat er nog wat lege kopjes instaan. als het een actueel onderwerp is lijkt het me belangrijk om het continu in een leesbare staat aan te bieden aan de lezers, zou je daarvoor willen zorgen? Ik zie dat je veel gebruik maakt van het meebezig-sjabloon. Is het niet een beter idee deze artikelen gewoon als pagina in je eigen naamruimte aan te maken en als ze af zijn te verplaatsen?
Mvg, Bas (o) 4 nov 2011 00:37 (CET)
- Hallo Bas,
- Ik heb zojuist alle onvoltooide stukken even verplaatst naar mijn overlegpagina, totdat ik er aankomende vrijdag weer mee verder ga - want op dit moment zit ik in een tentamenweek op de uni. Mvg, I90Christian (overleg) 6 nov 2011 17:59 (CET)
Weet je heel zeker dat dit in het Nederlands een hok is? Volgens mij wordt daar meer een bepaald omheind land mee bedoeld (in vooral Afrika?) waar het vee in wordt gesloten. De omheining is dan bijv. van takken o.d. Mogelijk is die kraal enigszins qua vee vergelijkbaar met een en:Boma (enclosure). Op etymologiebank.nl meer info omtrent de kraal voor vee, zie ook hok daar. Sonty (overleg) 26 nov 2011 01:47 (CET)
- Ja, je hebt wel een beetje gelijk. Je omschrijving klopt met wat er in het Groot Woordenboek Afrikaans en Nederlands (Prisma) staat. Daarin wordt echter ook gebruik gemaakt van de omschrijving hok zonder dak en een omheind stuk grond. Wegens het eerste heb ik de dode link maar doorgelinkt naar hok. Of ben je het daar niet mee eens? Dat kan natuurlijk altijd. :) I90Christian (overleg) 26 nov 2011 13:46 (CET)
- Dag I90Christian, dank voor je reactie. Ik zal proberen komende dagen eens verder te kijken of ik me meer qua kraal en hok kan inlezen. Wat ik qua kraal in de vorm van een omheind stuk grond nog tegenkwam en wat daar sterk voor me ook op lijkt is de vlechtheg (Maasheggen) en de landweer. Sonty (overleg) 26 nov 2011 16:01 (CET)
Etalage
bewerkenDag I90Christian, ivm de etalage: ik zou er nog even mee wachten. Ik wil het artikel de komende tijd nog verbeteren en misschien aanvullen. Als je nog kunt wachten tot eind deze maand met de etalagenominatie. Liever van de eerste keer volledig goed MADe (overleg) 13 feb 2012 18:39 (CET)
- Prima. Er had nog niemand gestemd, dus ik heb het artikel teruggetrokken. I90Christian (overleg) 13 feb 2012 19:56 (CET)
- ok, bedankt. Ter info: als ik ergens een {feit}-sjabloon plak, geef ik aan dat ik die passage na een paar keer herlezen niet volledig snap. Kan je die zinnen herformuleren? MADe (overleg) 14 feb 2012 07:12 (CET)
mooi
bewerkenDag I90Christian, even zeggen dat ik onder de indruk ben van je artikelen! Een interessante thematiek en verzorgde uitvoering. Doe zo voort!--Narayan (overleg) 19 mrt 2012 22:22 (CET)
- Dankjewel! Jij bent trouwens ook lekker bezig met je artikelen over stripboeken! I90Christian (overleg) 19 mrt 2012 22:38 (CET)
Oproep
bewerkenBeste I90Christian. Ter info: Ik heb in het Taalcafé een oproep gedaan om naar het artikel te kijken dat je hebt aangemeld voor de etalage. Succes met de aanmelding! Pompidom (overleg) 9 apr 2012 12:55 (CEST)
Gezien de aanhoudende gezondheidproblemen met 'Madiba' ben ik begonnen aan een opkuis / verbeteringsronde van dit artikel, zie het originele artikel. Ik heb je regelmatig tegengekomen op Z-Afrikaanse artikelen, en ik zou je hulp willen inroepen om van dit artikel een topartikel te maken! MADe (overleg) 8 jun 2013 13:08 (CEST)
Sjabloon Positiekaart Kaapstad?
bewerkenHoi,
Ik zag dat je geïnteresseerd bent in Zuid-Afrika en dat je weleens een sjabloon hebt aangemaakt. En nu was mijn vraag of jij eventueel een positiekaartsjabloon van Kaapstad zou kunnen maken, zoals bijv op de Engelse Wikipedia. Ik heb zelf een keer een poging gewaagd, maar ik kwam er niet uit. Mvg Nick (overleg) 18 jun 2013 20:14 (CEST)
Dit artikel krijgt de vorm van een essay als ik het zo bekijk. Is er een reden dat deze informatie niet past in het artikel Geschiedenis van Zuid-Afrika? VanBuren (overleg) 8 aug 2013 11:52 (CEST)
- Liever bewerk ik dat artikel niet. De Zuid-Afrikaanse geschiedenis is zo complex en ingewikkeld, dat ik het niet aandurf om dat artikel flink op de schonen. Het artikel is trouwens ongelofelijk Euro-centrisch, maw het chronische verloop bevat de ontwikkeling van de (Nederlandse) kolonisten in de Kaap en hun reis naar het noorden. Niets over de stammen die langzaam naar het zuiden afzakken en zo hun eigen geschiedenis in Zuid-Afrika beginnen. Daarbij zijn "bepalende gebeurtenissen" in de geschiedenis van Zuid-Afrika helemaal niet zo "bepalend" geweest. Zo is de Republiekwording van belang voor de gemiddelde Afrikaner, terwijl de gemiddelde Zulu er nog nooit van gehoord heeft. Zo waren de Xhosa-oorlogen van belang voor de Xhosa's en de kolonisten, maar niet voor de Tswana's die honderden kilometers noordelijker wonen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de boerenoorlogen etc. De enige "nationale gebeurtenissen" zijn de instelling van de Unie van Zuid-Afrika (eigenlijk een blanke aangelegenheid, maar had verregaande gevolgen voor de zwarte mensen), de instelling van apartheid in 1948 en de afschaffing van apartheid in 1991 en de eerste niet-raciale verkiezingen in 1994. De rest van de geschiedenis wordt niet gedeeld. Zelfs het WK-Rugby van 1995 en het WK-voetbal 2010 worden door verschillende bevolkingsgroepen als (niet) belangrijk gezien. Wil men de geschiedenis van het land wel in omvang beschrijven, dan moet men kijken naar de geschiedenis van alle 23 volken in Zuid-Afrika en niet alleen naar de Europese geschiedenis van Zuid-Afrika. Een van de boeken die de geschiedenis van Zuid-Afrika uit zo'n oogpunt beschrijft is het boek Nuwe geskiedenis van Suid-Afrika/New History of South Africa van Giliomee en Mbenga. Dat boek beschrijft de ZA-geschiedenis op Wikipediaformaat. Dat boek kent echter 500+ bladzijden. Daarom beschrijf ik de geschiedenis van Zuid-Afrika liever thematisch. Bovendien is er dan minder kans op politiek dubieuze zienswijzen. En om terug te komen op je zorg: ik zal proberen te voorkomen dat ik een essay schrijf, want dat is immers niet de bedoeling van Wikipedia. Dank voor je opmerking. I90Christian (overleg) 8 aug 2013 12:33 (CEST)
- Ik heb de indruk dat dit een tamelijk langdurend project is waardoor een willekeurige lezer relatief lang een onvolledig beeld wordt gepresenteerd. Hopelijk kun je je er in vinden eerst een overzichtelijk artikel te schrijven in je eigen naamruimte, bijvoorbeeld onder de titel Gebruiker:I90Christian/Republiekwording van Zuid-Afrika, en die informatie later te verplaatsen naar een formeel artikel. VanBuren (overleg) 11 aug 2013 11:34 (CEST)
- Ik heb dit nu gedaan. Er is sinds augustus 2013 niet meer gewerkt aan het artikel, je vind het artikel nu op bovenstaande pagina. Sjoerd de Bruin (overleg) 6 feb 2014 13:54 (CET)
- Ik heb de indruk dat dit een tamelijk langdurend project is waardoor een willekeurige lezer relatief lang een onvolledig beeld wordt gepresenteerd. Hopelijk kun je je er in vinden eerst een overzichtelijk artikel te schrijven in je eigen naamruimte, bijvoorbeeld onder de titel Gebruiker:I90Christian/Republiekwording van Zuid-Afrika, en die informatie later te verplaatsen naar een formeel artikel. VanBuren (overleg) 11 aug 2013 11:34 (CEST)
Baie dankie vir die goeie werk met hierdie artikel. Ek waardeer ook dat die terme "verbasterde" en "verouderde" verwyder is, aangesien dit deel was van die rede dat die artikel vir my gevoel het of daar 'n verskuilde agenda agter was. Dit is nou baie meer neutraal en is sover my kennis strek feitelik korrek, alhoewel ek nie 'n ekspert op die gebied is nie, maar bloot 'n gewone Afrikaner met Afrikaans as my moedertaal. Groete --ZARguy (overleg) 5 jan 2014 21:46 (CET)
- Dankie vir jou kommentaar, ZARguy! Ek verstaan die gevoel wat jy by daardie woorde gehad het. Mag die Afrikaanse taal maar altyd in ons harte bly en baie harte in Nederland, België en Suriname verower! Soos die taal ook my betower het. ;-) Het jy al ooit hierdie inligting (hier in Afrikaans) gesien? Hollandse groete, I90Christian (overleg) 5 jan 2014 22:11 (CET)
Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om 2030-2039. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140105 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.
N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 6 jan 2014 01:02 (CET)
Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement
bewerkenHallo I90Christian, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine (overleg) 18 jan 2014 06:52 (CET)
Helperus Ritzema van Lier
bewerkenHoi I90Christian,
ik ben bezig met een bibliografie over de Nederlands/Zuid-Afrikaanse predikant Helperus Ritzema van Lier. Hij had een voorname rol als predikant te kaapstad, maar is/was ook bekend door het schrijven van een van de eerste Nederlandse boeken over de luchtvaart.
Nu zie ik dat je veel schrijft over ondermeer Zuid-Afrika, de taal ook machtig bent (ik kwam enkele teksten over Van Lier in het Afrikaans tegen) en houdt van goed gefundeerde en beargumenteerde artikelen. Mag ik je daarom uitnodigen eens te kijken naar dit lemma? Wellicht dat het je interesse heeft.
Met VrGr,
Kweekschool (Stellenbosch)
bewerkenHoi I90Christian,
Ik heb je artikel Kweekschool (Stellenbosch) was opgevrolijkt met wat foto's. Vriendelijke groeten, Ouddorp (overleg) 13 mei 2014 16:19 (CEST)
- Bedankt 🙂 Het ziet er goed uit! I90Christian (overleg) 13 mei 2014 17:31 (CEST)
Oost-Rand
bewerkenBeste I90Christian (of misschien gewoon Christian), ik heb deze hernoeming weer ongedaan gemaakt. De naamgevingen zijn een moeilijk onderwerp waar jij meer verstand van hebt dan ik, maar de titel was door Peter zonder opgaaf van redenen weer gewijzigd. Er is natuurlijk ook niemand die zegt dat hij op vakantie gaat naar Ekurhuleni. Het hele probleem is trouwens ooit begonnen met de hernoemingen door Cupfred. Ik weet niet of er nog meer niet goed is. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 12 jun 2014 23:31 (CEST)
Solidariteit (vakbond)
bewerkenHoi I90Christian, je hebt een tijdje geleden op het artikel Solidariteit (vakbond) een sjabloon gezet waarmee je aangeeft dat artikel de komende uren en dagen te bewerken. In het begin heb je dat artikel ook daadwerkelijk veel aangevuld/aangepast maar je laatste bewerking van dat artikel is van 13 januari dus dan lijkt me het beter om dat sjabloon er maar af te halen. Nu geef je aan je collega's het signaal af dat het eigenlijk ongewenst is om dat artikel te bewerken want jij bent er nog zo druk mee bezig, maar dat klopt dus niet meer. - Robotje (overleg) 23 jan 2016 13:50 (CET)
- Dankjewel voor de herinnering. Nu verwacht ik niet zo'n heel groot probleem omdat het sjabloon op een pagina stond die ongeveer 3x per dag bezocht werd (en zo lang stond het sjabloon nou ook weer niet)... Anyway, ik heb mijn wijzigingen min of meer voltooid en het sjabloon weggehaald. ;) I90Christian (overleg) 25 jan 2016 01:43 (CET)
Lijst van monumenten in Nederland voor de Tweede Boerenoorlog
bewerkenI have translated your Wikipedia article Lijst van monumenten in Nederland voor de Tweede Boerenoorlog into English. This may be found here. Please consider taking a look and making any corrections as needed, and thank you for your article!
Hallo I90Christian, Op dit artikel staat nog steeds het {{meebezig}}-sjabloon. Kan die eraf? groeten, vis → )°///< ← overleg 17 mei 2016 09:54 (CEST)
Riviersonderend
bewerkenHi Christian
Ik het Riviersonderend in een dp veranderd en de plaats Riviersonderend (plaats) genoemd. Op je gebruikersblad staat echter een verwijzijng naar wat nu een dp is. Zou je dat willen veranderen? Jcwf (overleg) 13 sep 2016 00:05 (CEST)
Boek wat jou moontlik mag interesseer
bewerkenHallo I90Christian
Ek het pas vandag 'n resensie op Goodreads geskryf by De mythe van de stamverwantschap (1993). Ek is nie seker of jy reeds die boek gelees het nie. De Graaff se boek is heerlik krities, en wag net op jou repliek. Of, ten minste, hindernisse wat oorbrug moet word. Dit verklaar die moontlike afsydigheid tussen Afrikaners/Boere teenoor Hollanders oor die algemeen. Kortom: dit gaan om eiebelang.
Ek weet jou strewe is geen Groot-Nederland van aard nie, maar eerder om agter die kap van die byl te kom hoe die geskiedenis verloop het. En die hede. Ek self probeer nog uitpluis waarom die goddelike (Latyn) van die aardbol af verdwyn het (terwyl Google Books en Google Play gratis Latynse boeke digitaliseer en vir Jan Alleman beskikbaar stel), en spesifiek waarom Duits in Japan en ander Franse kolonies van ouds 'n ongekende opbloei beleef, maar op sterwe lê in Namibië en Suid-Afrika. Boeke soos Johannes Schreyer se boek Neue Ost-Indianische Reisz-Beschreibung (1681) is vir die doodgewone man onbekend. Ons kennis van Westerse tale het kritieke vlakke bereik. En die universiteite sluit, uit suiwer rasionalisering, elke taaldepartement: Italiaans, Russies, Duits (ja!), Spaans en Moderne Hebreeus is heeltemal afgeskryf. Ek bestorm die biblioteke en vlooimarkte en antikwariate om hierdie leemte te vul. Die enigste tale vandag van belang aan die verpolitiseerde universiteite is die "Afrikatale": Engels, Frans, Mandaryn en Portugees en Arabies.
Dit spyt my om jou ook mee te deel, maar by die betrokke Suid-Afrikaanse universiteit waar ek my bevind, is Nederlands en Neerlandistiek nou finaal (2015) uit die Afrikaans tweedejaarsmodule geskrap. Geen Nederlandse beurs kon studente oorreed om die module/afdeling te neem nie. Ek was geskok hieroor, want die Nederlandse beurse is nou ook daarmee heen. Nee, is ek meegedeel, weinig studente het hierdie module aangepak, en diegene wat wel het, het swak gevaar. Slegs in my derdejaar (2011) was ons verplig om Joost van den Vondel se Elckerlijc te voltooi. Die toekoms van Joost is ook onseker. Ek het eers verlede week, uit pure genot, en op eie houtjie, Lanseloet van Denemerken aangepak. Dit is werklik nie so moeilik as jy die Nederlandse vertaling naas die oorspronklike teks lees nie. Jy ontdek héélwat Germanismes, maar ook dele wat in Afrikaans oorgebly het, soos lanc, wat lank geword het, ens. Vir die etimoloog en woordeboekmaker is hierdie vakgebied van kardinale belang.
Google Trends sterk die universiteite verder in hul kwaad, want soos getoon word speel Nederlands in die Suid-Afrikaanse samelewing 'n absoluut weinige, indien enige rol. Geen Nederlandse boek word eintlik meer by die universiteite aangekoop nie. En dit vind ek jammer, aangesien ek met graagte Nederlandse literatuur en veral niefiksie lees. Ook vertalings soos De Instituten van Justinianus (vertaler: A.C. Oltmans) waar Latyn en Nederlands saamloop, help mens ons Latyn onder die knie te kry.
'n Verdere probleem is Nederlandse boeke op Google Books en Amazon wat nie vir die Suid-Afrikaanse leser altyd bekombaar is nie. Duitse boeke is byvoorbeeld veel makliker te vinde. Suidpunt (overleg) 23 okt 2016 17:44 (CEST)
Request
bewerkenHello.
Could you create the article en:Foreign relations of Azerbaijan in Dutch, like the article Buitenlandse zaken van Nederland?
Thank you. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 31.200.15.204 (overleg · bijdragen) 9 jan 2017 14:57
Ik zie dat bezig bent met het artikel, maar ik hoop dat je wel het artikel in een paar categorieën plaats. Verder is het een zeer goed artikel in mijn ogen. Carsrac (overleg) 24 jan 2017 06:23 (CET)
- Merk trouwens op dat ook Frankrijk (conseil de cabinet) en Polen (rada gabinetowa) een kabinetsraad hebben. (Zie L.F.M. Besselink e.a. (red.), Staatsrecht van landen van de Europese Unie, Deventer: Kluwer 2012, p. 142 en 283.) Voorkomen moet worden dat de indruk wordt gewekt dat dit een typisch Nederlands verschijnsel is. Woody|(?) 24 jan 2017 17:55 (CET)
- Na 30 dagen zonder activiteit heb ik het {{meebezig}} sjabloon er afgehaald. Uiteraard kun je altijd aan het artikel verder werken, maar dat geldt eigenlijk voor iedereen en voor alle artikelen. ed0verleg 6 mrt 2017 13:46 (CET)
Beoordelingsnominatie Amerikaans-Nederlandse drugsbestrijding in het Caribisch gebied
bewerkenEen Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Amerikaans-Nederlandse drugsbestrijding in het Caribisch gebied dat is genomineerd door Velocitas. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171212 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.
N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 13 dec 2017 01:02 (CET)
Bewerking Orania
bewerkenMijn excuses zal er in vervolg op letten (nog even een vraagje, is dit de juiste manier om te reageren?) Alvast bedankt. Grtjs
Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018
bewerkenDit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.
Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.
Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)