83.160.66.185
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.170.746 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
- De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels. - Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik. - Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen. - Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt. - Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel. - Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen. - Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken - Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia - Vraag je mentor om hulp
Iedere nieuwe bewerker krijgt automatisch een mentor. Je kunt bij die persoon terecht met al je vragen. - Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia. - Conflictafhandeling
Kom je er niet uit en dreigt een discussie uit de hand te lopen? Kijk wat je kunt doen om conflicten te voorkomen en waar je terechtkunt als het wel misgaat. - Contactmogelijkheden
Zoek je contact? Je kunt bijvoorbeeld een bericht achterlaten op de overlegpagina van een andere gebruiker, helpdesk, kroeg of chatten op de Discordserver. Ook zijn er genoeg gebruikers die openstaan voor hulp of privécontact via e-mail of een Discordgesprek.
Je bijdragen worden geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.
Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een klik op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Je vindt die knop onder Invoegen → Meer. Versturen doe je met de knop Wijzigingen publiceren. Dit is alleen van toepassing bij gebruik van de brontekstbewerker. Bij gebruik van de reageerknop of Nieuw onderwerp wordt je handtekening automatisch ingevoegd.
Trigger fingers
bewerkenIk heb je bijdrage op de band Triggerfinger weer ongedaan gemaakt. Wikipedia is geen tour-kalender, geen platform om nieuwtjes de wereld in te brengen, noch om nieuwe platen aan te kondigen, bandwissels te bediscussieren, etc. Wikipedia is vooral bedoeld om encyclopaedische zaken te beschrijven, doorgaans zal dat dus vooral achteraf gebeuren. Daarom heb ik uw bijdrage met de tour voor komend seizoen weer uit het artikel gehaald. Dit mag de band op zijn eigen website aankondigen. edOverleg 19 sep 2011 09:56 (CEST)
Verwijderingsnominatie Mario Goossens
bewerkenEen Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Mario Goossens dat is genomineerd door BakkertjeWouter. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20120216 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.
N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 17 feb 2012 01:05 (CET)
Wilt u een bron geven voor uw wijziging aan Alex (papegaai)? Alvast bedankt! JurriaanH overleg 13 mrt 2012 22:03 (CET)
- Mijn bron is de Engelse wikipedia. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.160.66.185 (overleg · bijdragen) 14 mrt 2012 08:20 (CET)
What grabs ya?
bewerkenHallo nieuwe gebruiker, welkom op Wikipedia! Ik zag dat je hebt geëxperimenteerd in het artikel What grabs ya?. Ik heb je bijdragen weggehaald en wil je vragen om voortaan te experimenteren in de Zandbak. Ook raad ik je aan om hulp voor nieuwkomers te lezen: daar lees je hoe Wikipedia werkt en hoe je een bijdrage kunt leveren. Als je vragen hebt kun je een bericht achterlaten op mijn overlegpagina of bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Wouterjan(overleg) 18 mrt 2012 13:45 (CET)
Aanmelden?
bewerkenBeste anonieme gebruiker, dank voor je vele bijdragen op Wikipedia. Als "anonieme gebruiker" ben je - hoe contradictorisch dat ook lijkt - eigenlijk helemaal niet zo anoniem. Je bijdragen worden immers opgeslagen onder je IP-adres, wat rechtstreeks naar jouw pc kan leiden. Werken onder een geregistreerde gebruikersnaam is (desgewenst) veel anoniemer. Het is maar één van de voordelen van registreren. Hier kan je er meer over lezen. Een vrijblijvende suggestie uiteraard! Groet, en veel Wikipedia-plezier verder. Grmbl76 (overleg) 15 mei 2012 16:46 (CEST)
Ri Sol-ju
bewerkenDo you have a source, of the birth place of Ri Sol-ju? English media suggests South-Korea, and other suggest Pyongyang indeed. Halandinh (overleg) 1 aug 2012 15:32 (CEST)
Eenpartijstelsel in Noord-Korea
bewerkenBete gebruiker, uw wijziging op het artikel eenpartijstelsel heb ik weer ongedaan gemaakt. Noord-Korea is een schoolvoorbeeld van een eenpartijstaat. Weliswaar zijn er twee andere politieke partijen toegestaan, en zijn er ook enkele 'onafhankelijke' parlementsleden, maar dit alles wordt volledig georkestreerd door het Democratisch Front voor de Hereniging van het Vaderland waarin de Koreaanse Arbeiderspartij de dienst uitmaakt. Dit is precies de 'variant' die in de inleiding wordt genoemd: enkele bevriende 'oppositiepartijen' zijn toegestaan maar van werkelijke oppositie is geen sprake en de positie van de Koreaanse Arbeiderspartij is niet in het geding. Groet, Paul B (overleg) 23 nov 2012 22:26 (CET)