לדלג לתוכן

קאונטר סטרייק

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קאונטר סטרייק
Counter-Strike
כללי
תאריך הוצאה
19 ביוני 1999
Microsoft Windows (מוד GoldSrc)‏
WW ‏19 ביוני 1999
Microsoft Windows ‏(Retail)‏
WW ‏8 בנובמבר 2000
Microsoft Windows (הורדה)
WW ‏9 בספטמבר 2003
Xbox
NA ‏18 בנובמבר 2003
EU ‏5 בדצמבר 2003
OS X, Linux
WW ‏24 בינואר 2013
סוגה משחק יריות טקטי, משחק ירי בגוף ראשון
מספר שחקנים 1–31
פיתוח Valve Software
Gearbox Software
הוצאה לאור Valve עריכת הנתון בוויקינתונים
ארץ מקור ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
הפצה Vivendi Universal (מחשב)
Microsoft Game Studios (אקס בוקס)
סדרה קאונטר סטרייק עריכת הנתון בוויקינתונים
דרישות תוכנה
גרסה 1.1.2.7/8684 (יצאה ב-19 באוגוסט 2020)[1]
מנוע משחק GoldSrc
מצבי משחק מרובה משתתפים
פלטפורמות Microsoft Windows
Xbox
לינוקס[2]
OS X
מדיה CD, הורדה דיגיטלית (דרך סטים)
המשחק הבא Counter-Strike: Condition-Zero
דרישות מערכת
מעבד פנטיום במהירות 500MHz
זיכרון 96MB
כרטיס מסך עם זיכרון של 16MB, תומך ב-OpenGL 2.1 או ב-DirectX 7[3]
מקום פנוי 750MB
מערכת קול תומכת ב-OpenGL 2.1 או ב-EAX 1.0[3] או ב-A3D 2.0[3]
בקרים מקלדת ועכבר
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
צילום מסך של שחקן משתמש באקדח נשר המדבר ב-Counter-Strike (שמאל) וב-Counter-Strike: Source (ימין)

קאונטר סטרייקאנגלית: Counter Strike, מילולית: מכת נגד. ידוע גם כ-CS 1.6 על שם גרסתו האחרונה[4]) הוא משחק מחשב מסוג פעולה ויריות בגוף ראשון (First Person Shooter - FPS). לרוב משוחק המשחק מול שחקנים נוספים דרך רשת האינטרנט או דרך רשת מחשבים מקומית. המשחק פותח על ידי מינך לי וג'ס קליף ב־1999 כמוד למשחק Half-Life אשר פותח על ידי חברת Valve בשנת 1998.

במשחק נחלקים השחקנים לשתי קבוצות, קבוצת טרוריסטים (Terrorist) ויחידת לוחמה בטרור (Counter Terrorist). שתי הקבוצות נלחמות זו בזו על מנת להשיג את המטרה הספציפית בה מתרחש המשחק. לדוגמה, במפות מסוימות מטרת קבוצת הטרוריסטים להציב פצצה באזור מוגדר ולדאוג לפיצוצה, בעוד שקבוצת הלוחמה בטרור תנסה למנוע מהם לעשות זאת. במפות אחרות קבוצת הלוחמה בטרור תנסה לשחרר בני ערובה מידי הטרוריסטים, והאחרונים ינסו למנוע מהם לבצע זאת. לרוב, הריגה של כל חברי הקבוצה השנייה מבטיחה ניצחון.

המשחק עצמו החל כגרסה (מוד) כשחברת Valve רכשה למשחק Half-Life (כלומר מצב חדש למשחק שבו טרוריסטים ילחמו בלוחמים מיחידות ללוחמה בטרור), אך בשל הצלחתו והתייחסותו על ידי השחקנים למשחק ולא למוד, הוא נחשב למשחק. לאחר 4 שנים, בשנת 2004 הוציאה חברת Valve גרסה חדשה למשחק בשם Counter-Strike: Source, ללא שינויים משמעותיים אלא רק תחליף בגרפיקה של מנוע ה-Source, אף על פי שהמשחק הראשון הצליח יותר מגרסת ה-Source. לבסוף, Valve קבעו שהמשחק לא יהיה קשור למשחק Half-Life. בשנת 2012 הוציאה החברה את הכותר האחרון והמצליח ביותר שלה עד היום, Counter-Strike: Global Offensive.

  • "תחרותי" (competitive) - במצב זה תוצאת המשחק ורמת השחקן משפיעה על הדרגה (rank) שהוא יקבל, דרגה זו נחשבת לבכירה והחשובה ביותר מבין סוגי הדרגות השונות. במצב זה מתחרות שתי קבוצות של 5 משתתפים אחת בשנייה על מפה שנבחרה על ידי הקבוצות. (באופן בלעדי או בבחירה של המערכת מתוך המפות שמארחי הקבוצות סימנו כאופציונליות) קבוצה אחת מקבלת את תפקיד הטרוריסטים, והשנייה את תפקיד הלוחמה בטרור, כאשר לאחר 15 סיבובים הקבוצות מתחלפות בתפקידים והתוצאה נשמרת בצד של הקבוצה. בכל מפה יש שני אזורים מסומנים (sites) המסומנים באותיות A ו-B אשר עליהן נלחמים.
  • "בני ערובה" - במצב זה על יחידת הלוחמה בטרור לחלץ את כלל בני הערובה, כאשר על הטרוריסטים למנוע זאת.
  • "השתלת פצצה" - במצב זה על הטרוריסטים לשתול פצצה באחת משתי נקודות על המפה, ועל יחידת הלוחמה בטרור לנטרל אותה, או לחסל את נושא הפצצה בטרם ישתול את הפצצה.
  • "VIP" - במצב זה אחד השחקנים מקבוצת היחידה ללוחמה בטרור מוכרז כאח"מ ועליו להגיע לנקודה מסוימת בעזרת אקדח וסכין בלבד. למשחק קיימת רק מפה רשמית אחת ממצב משחק זה.

במשחק יש ארבע דמויות בכל קבוצה, שהן הדמויות הראשיות. ב-Counter-Strike: Condition-Zero ו-Counter-Strike: Global Offensive ישנן דמויות נוספות. ארבע דמויות אלו קיימות בגרסאות שונות בכל המשחקים.

יחידות הלוחמה בטרור

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בעדכון זה תוקנו מספר דברים[5], ביניהם, פריצות ניצול לרעה, "פלאש-באנג", תיקוני אייקונים של הסטטוס (אזור הטמנת פצצה, אזור קנייה וכו') ועוד מספר באגים.

נחסם סקריפט "באני הופ" שניצל באג מגרסה 1.3 של המנוע (מבוסס Quake engine) שבו היה ניתן לקפוץ בלי הפסקה.

עדכון זה יצא ב-21 בפברואר 2013. עדכון זה הוא אחד מהעדכונים החשובים ביותר במשחק. בעדכון זה הוסר השימוש בקובצי ה-GCF, נחסמו האקרים שאפשרו לבעלי שרתים לשנות קובצי משחק אצל קליינטים (לקוחות), נחסמה שליחת הפקודה connect לקליינטים, נחסמה העברת סאונד בין המקוריים לפרוצים, מערכת השרתים הועברה ל-SteamCMD וכלל קובצי המשחק הותאמו למערכת ה-SteamPipe: נוצרה הפרדה היררכית בין הקבצים של המשחק, לבין קבצים מותאמים אישית שניתן להוריד משרתים פרטיים.

העדכון יצא ב-11 ביולי 2017. בעדכון זה התמקדו בתיקון שגיאות ובאגים שנבעו מהעדכון בשנת 2013.

משחקים נוספים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – קאונטר סטרייק (סדרת משחקים)

בעקבות הצלחת המשחק חברת Valve החליטה לפתח מספר משחקי המשך - משחק ההמשך הראשון "Counter-Strike: Condition-Zero", אשר השתמש במנוע GoldSrc, יצא לשווקים בשנת 2004. המשחק "Counter-Strike: Source", שהוא גרסה מחודשת למשחק הקאונטר סטרייק המקורי, היה המשחק הראשון בסדרה שהשתמש במנוע המשחק Source והוא יצא לשווקים גם במהלך 2004. המשחק הבא בסדרת קאונטר סטרייק היה המשחק Counter-Strike: Global Offensive, שיצא לשווקים ב-2012.

הצלחת משחקי קאונטר סטרייק הובילה לאורך השנים גם לפיתוח של מספר משחקי ספין-אוף, בעיקר לשוק המשחקים האסייתי. משחק הספין-אוף הראשון, Counter-Strike Neo, היה משחק ארקייד שפותח על ידי Namco ויצא לשווקים ביפן בשנת 2003. בשנת 2008 חברת Nexon הוציא לשווקים את המשחק Counter-Strike Online. בשנת 2013 החברה הוציאה לשווקים את המשחק Counter-Strike Online 2. בשנת 2014 חברת Nexon הוציאה לשווקים את המשחק "Counter-Strike Nexon: Zombies".

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Counter-Strike 1.6 update released, אתר Steam, ‏‏19 באוגוסט 2020 (באנגלית)
  2. ^ http://www.shacknews.com/article/77786/half-life-counter-strike-add-linux-support
  3. ^ 1 2 3 התמיכה נפסקה אחרי העדכון ללינוקס.
  4. ^ אף על פי שבקובץ ה-Readme המצורף ביחד עם המשחק הגרסה האחרונה שמצוינת היא 1.5 אשר יצאה ב-12 ביולי 2002, טרם ההוצאה המחודשת במהדורה דיגיטלית.
  5. ^ http://store.steampowered.com/news/2522/