לדלג לתוכן

ללא עקבות (סדרת טלוויזיה)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ללא עקבות
סוגה דרמה
יוצרים הנק סטיינברג
שחקנים אנתוני לפאליה
פופי מונטגומרי
מריאן ז'אן-בפטיסט
אנריקה מרסיאנו
רוזלין סאנצ'ז
אריק קלוז
ארץ מקור ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
שפות אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
מספר עונות 7
מספר פרקים 160
הפקה
הפצה האחים וורנר טלוויזיה עריכת הנתון בוויקינתונים
אורך פרק שעה אחת
שידור
רשת שידור CBS (ארצות הברית)
ערוץ 2, רשת (ישראל)
ערוץ 10 (ישראל)
AXN (ישראל)
HOT Zone (ישראל)
תקופת שידור מקורית 26 בספטמבר 200219 במאי 2009
קישורים חיצוניים
אתר רשמי
דף התוכנית ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ללא עקבותאנגלית: Without a Trace) היא סדרת טלוויזיה אמריקנית המתרחשת בעיר ניו יורק. בסדרה מתוארים סוכני FBI המנסים לאתר אנשים נעדרים, ובכל פרק מתוארת בדרך כלל חקירת היעלמותו של אדם אחד.

שידורי הסדרה החלו כחלק מלוח השידורים של CBS לקראת סתיו 2002, והיא נוצרה על ידי האנק סטיינברג והופקה על ידי ג'רי ברוקהיימר. התוכנית הייתה הראשונה שזכתה לרייטינג דומה לזה של הסדרה ER, המופקת גם כן על ידי חטיבת הטלוויזיה של האחים וורנר. שני האנשים שעמדו בראש צוות ההפקה בתחילת התוכנית היו סטיינברג ואד רדליך, אך בין העונה השנייה לעונה השלישית הם פרשו מתפקיד פעיל בהפקת הסדרה, ובמקום הגיעו ג'ון נאש וגרג ווקר.

יחידת איתור הנעדרים המתוארת בסדרה היא בדיונית; במציאות, אין ב-FBI יחידה העוסקת רק באיתור נעדרים, והחקירות מועברות לאחריות הסוכנים השונים ללא קשר להשתייכותם ליחידה כזו או אחרת. הסדרה מתמקדת גם בחייהם האישיים של הסוכנים, ומתואר בה כיצד ניסיונם השונה מעניק להם תובנות ולעיתים תגובות טראומתיות לתיקים שונים. בפרקים רבים אחד מחברי הצוות מפגין חיבור רגשי למקרה, דבר הגורם לו או לה להתייחס למהלך האירועים באופן אישי.

אחד מההבדלים בין הסדרה לבין סדרות דרמה-פשע אחרות הוא הצגת מידע על אנשים שנעדרים במציאות בסוף כל פרק. בחלק מהמקרים המידע הזה מוחלף, כגון בפרק שבו תואר ניסיון התאבדות כאשר התגלה מידע על ארגון המסייע להתאבד. בשידורים במדינות אחרות הקטע הזה מושמט בדרך כלל: אולם, ערוץ תשע האוסטרלי מציג בדרך כלל מידע על אנשים נעדרים באוסטרליה, ובהונג קונג ערוץ TVB Pearl הקרין מידע על אנשים נעדרים בהונג קונג לאחר כל אחד מפרקי שתי העונות הראשונות.

רשת TNT רכשה ב-2003 את זכויות הסינדיקציה תמורת סכום של 1.4 מיליון דולר אמריקני עבור כל פרק.

הלוס אנג'לס טיימס דיווח על כך שצולמו 12 פרקים של העונה השישית לפני שביתת איגוד התסריטאים של אמריקה. כיוון שצוות הכתיבה של התוכנית הצטרף לשביתה, לא נכתבו פרקים נוספים עד לסיום העונה. אולם, לאחר סיום השביתה CBS הודעה ששידורי הסדרה יתחדשו ב-3 באפריל 2008 עם שישה פרקים. ב-2009 שודרה בארצות הברית העונה השביעית והאחרונה של הסדרה.

צוות השחקנים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

עונות הסדרה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

עונה ראשונה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

צוות איתור הנעדרים של סניף ה-FBI מורכב מהבוס, ג'ק מלון, והצוות שלו: ויויאן ג'ונסון, דני טיילור וסמנתה ספייד. מרטין פיצג'ראלד מצטרף לצוות בתחילת העונה הראשונה. בנוסף לעבודתו עבור ה-FBI, ג'ק מנסה להיות אב ראוי לבנותיו ולהתמודד עם הפרידה מאשתו. סמנתה מנסה להתגבר על רומן סודי שהיה לה עם ג'ק. מרטין מנסה להסתגל להיותו חבר צוות חדש בצוות מגובש היטב. אביו הוא סגן המנהל של ה-FBI, מה שגורם למרטין לחשוש כי הוא יזכה ליחס מועדף.

עונה שנייה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

כאשר הצוות ממשיך במשימת איתור הנעדרים ג'ק ואשתו מחליטים להתגרש, בזמן שג'ק צריך לדאוג גם לאביו (מגולם על ידי מרטין לנדאו) החולה במחלת אלצהיימר. בעונה זו מתגלה מידע נוסף על העבר של הדמויות השונות, כולל העובדה שמרטין גדל אצל דודתו ודודו, וכן שדני הוא יתום שאחיו (אלכס פרננדז) הוא עבריין מורשע. מרטין יורה ופוצע באופן אנוש אדם שהתגרה בו, והוא וויויאן חייבים לשמור על שתיקה כדי לא לאבד את משרתם. ג'ק עושה ניסיון אחרון להציל את נישואיו בכך שהוא עובר לשיקגו, וויויאן זוכה לקידום וממלאת את תפקידו. אולם, בפרק האחרון של העונה אשתו עוזבת אותו ולוקחת איתה את שתי הבנות שלהם.

עונה שלישית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויויאן חוזרת לתפקידה הקודם כאשר ג'ק מקבל את עבודתו בחזרה, והדבר גורם למתחים שונים בקרב הצוות. היא חווה גם בעיות בלב המסכנות את חייה והקריירה שלה, ונאלצת לעבור ניתוח מסוכן. מרטין וסמנתה מתחילים לנהל רומן סודי, אך הוא מסתיים בצורה רעה. ג'ק נאלץ להיאבק באשתו על המשמורת של בנותיהם. דני נאלץ להתמודד עם עברו הטראומתי ועם אחיו החריג. העונה מסתיימת כאשר רוצח שכיר פותח בירי על מכונית שבה נוסעים מרטין ודני, בזמן שהם מובילים בה אסיר.

עונה רביעית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר שהוא שורד בקושי את המתקפה שנפתחה עליו בסוף העונה השלישית, מרטין נאלץ להתמודד עם ההשפעות ארוכות הטווח של פצעי הירי ואילו דני נאלץ להתמודד עם הפרעת דחק פוסט-טראומטית. אל הצוות מצטרפת חברה חדשה בשם אלנה דלגאדו, שבעבר הייתה שוטרת במשטרת ניו יורק. לאלנה יש קשר מסוים לדני, ומהותו לא מתבררת עד לעונה החמישית. מרטין סובל מהתמכרות למשככי כאבים, וג'ק מתחיל לנהל רומן עם אלמנתו של אחד ממדריכיו לשעבר שנהרג במסגרת תפקידו.

עונה חמישית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

חברתו של ג'ק מפילה את תינוקה ומחליטה לסיים את מערכת היחסים ביניהם. דני ואלנה מתחילים לצאת, בזמן שבעלה לשעבר (קרלוס) תובע לקבל את המשמורת על בתם היחידה (סופיה) ומאוחר יותר חוטף את בתם. בעונה זו מתגלה מידע נוסף על עברה הקשה של סמנתה, כולל מערכת היחסים המתוחה בינה לבין אמה ואחותה. ג'ק נחטף ומעונה על ידי אשה פסיכוטית, אך נראה כי הדבר כמעט ולא משפיע עליו. קרלוס משתחרר בסוף העונה, דבר הגורם לצוות לחשוש לביטחונה של אלנה, בזמן שחוטף סדרתי מתחיל לרדוף אשה צעירה.

עונה שישית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויויאן מתמנה לתפקיד ראש כוח המשימה לאיתור החוטף הסדרתי, ונראה כי הוא חלק מקבוצת אנשים הסוחרת בבני אדם למטרות יחסי מין. ג'ק מתחיל להתייחס לחשודים בקשיחות רבה על מנת לגרום להם להודות, וככל הנראה התנהגות זו נובעת מהפרעת דחק פוסט-טראומטית. סמנתה מגלה שהיא בהריון כתוצאה מיחסי-מין חד פעמיים עם מוזג בשם בריאן. ג'ק וצוותו עובדים ביחד עם גיל גריסום (מהסדרה CSI) בפרק "Where and Why", והם מנסים לאתר רוצח סדרתי שעשוי להיות החוטף של ילד שנעלם לפני שש שנים.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ללא עקבות בוויקישיתוף