לדלג לתוכן

יחסי איחוד האמירויות הערביות – אלג'יריה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יחסי איחוד האמירויות הערביותאלג'יריה
איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות אלג'יריהאלג'יריה
איחוד האמירויות הערביות אלג'יריה
שטחקילומטר רבוע)
83,600 2,381,740
אוכלוסייה
11,186,739 47,126,338
תמ"ג (במיליוני דולרים)
504,173 239,899
תמ"ג לנפש (בדולרים)
45,069 5,091
משטר
מונרכיה חוקתית פדרלית דמוקרטיה סמי-נשיאותית

יחסי איחוד האמירויות הערביות–אלג'יריהערבית: العلاقات الجزائرية الإماراتية) הם היחסים הבילטרליים בין איחוד האמירויות הערביות ובין הרפובליקה האלג'יראית הדמוקרטית העממית.

ביקורים רשמיים ושיתוף פעולה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

במאי 2010, שר הכלכלה של איחוד האמירויות הערביות סולטאן בן סעיד אל מנסורי הוביל את משלחת איחוד האמירויות לאלג'יריה. בביקורו נחתם הסכם משותף עם מזכירות ההנהלה של אלג'יר כרים ג'ודי.

במהלך הביקור נפגש מנסורי עם ראש ממשלת אלג'יריה אחמד אויחיא, והוחלט על הידוק היחסים בין שתי המדינות, כמו כן גם על הרחבת שיתוף הפעולה בתחומי ההשכלה הגבוהה, איכות סביבה, מימון, אנרגיה, תקשורת ותעשייה.[1] אויחיא רואה באיחוד האמירויות הערביות כשער למזרח התיכון עבור אלג'יריה ו"מרכז אסטראטגי".

קיימת גם מועצה עסקית של איחוד האמירויות הערביות שמטרה לעודד סחר בין שתי המדינות ולהגדיל את ההשקעות בין איחוד האמירויות לאלג'יריה. בתחום האנרגיה, שני הצדדים דנו בפוטנציאל לשותפויות בחיפושי נפט ומנסים להרכיב פרויקטים משותפים בתחום האנרגיה המתחדשת.

יחסים דיפלומטים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

איחוד האמירויות הערביות מחזיקה בשגרירות רשמית באלג'יר.[2] מאידך, אלג'יריה מחזיקה בשגרירות רשמית באבו דאבי וקונסוליה בדובאי.[3]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]