לדלג לתוכן

גיידסטאר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
גיידסטאר
סוג שירות באינטרנט עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 2010–הווה (כ־14 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
www.guidestar.org.il
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

גיידסטאר - אתר העמותות של ישראל, או בקיצור גיידסטאראנגלית: GuideStar; כוכב מנחה), הוא מיזם אינטרנטי של רשות התאגידים במשרד המשפטים המאפשר לציבור גישה למידע ממשלתי על תאגידים בישראל כולל ארגונים ללא כוונת רווח (עמותות, חברות לתועלת הציבור והקדשות) וחברהות עסקיות.

האתר מאפשר לקבל מידע מקיף על העמותות שניתן על ידי רשם העמותות (למשל דוחות כספיים, דוחות מילוליים, מטרות, מספר עמותה, שנת יסוד, מען העמותה, בעלי תפקידים, אישור ניהול תקין) ומידע על חברות שניתן על ידי רשם החברות. בנוסף מוצג מידע שמסופק באופן וולונטרי על ידי התאגידים, כגון תיאור פעילויות הארגון, מקומות פעילות, פרטי קשר וכדומה. האתר אינו מספק גישה לכל מסמכי תיק העמותה ברשם העמותות, ובפרט לא לתקנון העמותה. לשם כך האתר מספק קישור לאתר רשם העמותות, בו ניתן להזמין תיק עמותה תוך תשלום אגרה.

באתר מוצגים יותר מ-400,000 תאגידים, מתוכם כ-44,500 ארגונים ללא כוונת רווח.

מקורות המידע

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מרבית המידע מוזן ממערכות משרד המשפטים ובעיקרן מערכת "בראשית" בה מנוהלים כלל פרטיהם המחייבים חוקית של כלל התאגידים.

רכיבי מידע מהימנים נוספים מגיעים ממערכות רשות המיסים, משרד האוצר, ביטוח לאומי, משרד החינוך, חופש המידע.

רכיבי מידע נוספים וולונטרים מאפשרים לבעלי תפקידים בארגון להזין מידע אופציונלי ישירות באזור האישי בגיידסטאר כמו סניפים, קהלי יעד, תחומי פעילות, תמיכה בעת לחימה לגיוס תרומות כספים ומשאבים ועוד.

בשנת 1994 הוקם בארצות הברית ארגון גיידסטאר ארצות הברית (אנ') כיוזמה פרטית והיה לאחד ממקורות המידע הראשונים על ארגונים ללא מטרות רווח בארצות הברית. בשנת ב-2004 הוקם בבריטניה ארגון גיידסטאר העולמי[1] שמטרתו להפיץ פרויקטים דומים ברחבי העולם והוא שקידם את הפרויקט בישראל. את הפרויקט בישראל יזמו ביחד משרד המשפטים, ג'וינט ישראל ויד הנדיב ("קרן רוטשילד"). הוא נבנה במקור על ידי NPTech טכנולוגיה וכיום מנוהל על ידי משרד המשפטים. האתר עלה בגרסת ניסוי בשנת 2009 וביולי 2010 נפתח לציבור הרחב.

ב־2021 עקב מגפת הקורונה עלתה יכולת חדשה המאפשרת לעמותות להזין בקשות לתמיכה ממשרדי הממשלה. יכולת זאת הייתה בשימוש שוב גם בזמן מלחמת חרבות ברזל ב־2023 וב־2024 בבקשות לתמיכה מול החשב הכללי.

החל משנת 2022 הוכרזה ועדת היגוי בין משרדית ובה נציגי משרדים ממשלתיים, נציגי החברה האזרחית ואורחים נוספים. הוועדה דנה ביוזמות וכיווני התפתחות נוספים לאתר, מצביעה ומבקרת את הפרויקט.[2]

החל משנת 2023 אתר גיידסטאר מציג גם את כל החברות הרשומות בישראל, בנוסף לארגונים ללא כוונת רווח שהוצגו.

החל מאוקטובר 2023 משתמשים יכולים להרשם לקבלת עדכונים בדחיפה בנוגע לארגונים אותם יבחרו.

תפעול גיידסטאר

[עריכת קוד מקור | עריכה]

גיידסטאר הוא מיזם ממשלתי ללא מטרות רווח המתאפיין בשיתוף פעולה בין מגזרי – הפרויקט מנוהל על ידי משרד המשפטים בשיתוף ג'וינט ישראל ומלווה על ידי ועדה ציבורית מייעצת שכוללת גורמים שונים במגזר הממשלתי, האזרחי והעסקי.

בנוסף, יכולים הארגונים החברים להוסיף פרטים על פעילותם, סניפיהם, דרכי תקשורת עימם ופרטים נוספים.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]