לדלג לתוכן

אלכס וונג

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אלכס נלסון וונג
Alex Nelson Wong
לידה 1980 (בן 44 בערך) עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה
מפלגה המפלגה הרפובליקנית
סגן עוזר מזכיר המדינה לענייני צפון קוריאה במשרד לענייני מזרח אסיה והפאסיפיק
1 בדצמבר 201720 בינואר 2021
(3 שנים)
תחת מזכיר המדינה של ארצות הברית מייק פומפיאו
סגן השליח המיוחד של ארצות הברית אל קוריאה הצפונית ה־6
23 באוגוסט 201820 בינואר 2021
(שנתיים)
נשיא ממנה דונלד טראמפ
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אלכס נלסון וונגאנגלית: Alex Nelson Wong; נולד ב-1980) הוא עורך דין ופקיד ממשל אמריקאי, ששירת כסגן עוזר מזכיר המדינה לענייני צפון קוריאה במשרד לעניינים אזוריים למזרח אסיה והפסיפיק בתקופת ממשל טראמפ הראשון.

אלכס וונג סיים את לימודיו בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת הרווארד בהצטיינות גבוהה, שם היה העורך המנהל של כתב העת Harvard Law Review ועורך ב-Harvard International Law Journal. וונג סיים תואר ראשון בהצטיינות יתרה מאוניברסיטת פנסילבניה בלימודים אנגליים וצרפתיים.

לאחר לימודיו האקדמיים, וונג שימש כעוזר המשפטי של השופטת יאניס רוג'רס בראון מבית המשפט הפדרלי לערעורים במחוז קולומביה. לאחר מכן, וונג עבד במשרד עורכי דין בינלאומי בווושינגטון די.סי, שם ייעץ ללקוחות Fortune 100 בנושאים של סחר בינלאומי, חקירות ממשלתיות וציות לרגולציות.[1]

בשירות הציבורי

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בין 2007- 2009 שימש וונג כיועץ למערכת החוק בעיראק במחלקת המדינה, שם עיצב וניהל את המאמצים לחיזוק מערכת המשפט העיראקית ולחיזוק סוכנויות המאבק בשחיתות.

ב-2012 וונג הצטרף לקמפיין מועמד המפלגה הרפובליקנית לנשיאות מיט רומני ופול ראיין בבחירות לנשיאות ב-2012, שם שימש כמנהל מדיניות חוץ ומשפטית. בתפקיד זה, היה אחראי על פיתוח המדיניות בתחום החוץ, הביטחון, המודיעין, מערכת המשפט ואכיפת החוק, וייעץ למועמדים בנושאים אלו.

לאחר הבחירות שימש כיועץ מדיניות חוץ ויועץ משפטי לסנאטור טום קוטון. הוא היה היועץ הראשי של הסנאטור בנושאים הקשורים לביטחון הלאומי, יחסים בינלאומיים ואכיפת החוק, וכן שימש כיועץ המשפטי של הסנאטור.[1]

בממשל טראמפ הראשון

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-2017 לאחר היבחרו של דונלד טראמפ לנשיאות, מונה וונג לשרת כסגן עוזר מזכיר המדינה לעניינים אזוריים וביטחוניים במשרד לענייני אסיה-המזרחית. בתפקידו זה, קידם וונג מדיניות וכלים כלכליים שנועדו ליצור שותפויות דו-צדדיות, רב-צדדיות ושותפויות מהמגזר הפרטי, במטרה להרחיב בצורה אסטרטגית את ההשקעות בתשתיות, קשרי סחר ואנרגיה, שיפור אקלים בדרום אסיה, מזרח אסיה והאוקיינוס השקט. לאחר מכן, מונה וונג לשמש כסגן עוזר מזכיר המדינה לענייני צפון קוריאה במשרד לעניינים אזוריים למזרח אסיה והפאסיפיק, ובתפקיד נוסף כסגן השליח מיוחד לצפון קוריאה. במסגרת תפקידיו, היה אחראי לניהול המדיניות הדיפלומטית בנוגע לצפון קוריאה, ותמיכה בשליח המיוחד לצפון קוריאה, סטיבן ביגן.[2]

ב-2020, אלכס וונג אושר על ידי ועדת החוץ של הסנאט למנותו לשגריר ארצות הברית לעניינים פוליטיים מיוחדים באומות המאוחדות, תפקיד שבו היה אמור לייצג את ארצות הברית בכל הנוגע לעניינים המובאים בפני מועצת הביטחון של האומות המאוחדות.

ב-2021 וונג הצטרף כעמית בכיר למכון הדסון. תחום מחקרו מתמקד במדיניות ביטחון לאומי וביחסים חוץ של ארצות הברית, עם דגש מיוחד על אסטרטגיית ארצות הברית באזור אינדו-פסיפי והעתיד של חצי האי הקוריאני. מר וונג משמש כיו"ר ועדת הסקירה הכלכלית והביטחונית של ארצות הברית-סין, גוף דו-מפלגתי שמונה על ידי הקונגרס במטרה לבחון את ההשפעות הביטחוניות של קשרי הסחר והכלכלה בין ארצות הברית לסין.[1]

בממשל טראמפ השני

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-23 בנובמבר 2024 הודיע הנשיא הנבחר דונלד טראמפ כי בחר באלכס וונג לשמש כסגן היועץ לביטחון לאומי בממשלו.[3][4]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אלכס וונג בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ 1 2 3 Alex Wong | Hudson Institute, www.hudson.org, ‏2024-11-05 (באנגלית)
  2. ^ Alex N. Wong, United States Department of State (באנגלית אמריקאית)
  3. ^ אדלסון, דניאל; יורק, ניו (2024-11-23). "טראמפ בחר שר אוצר, מנהלים בכירים - ודמות מרכזית ב-MAGA לניהול התקציב". Ynet. נבדק ב-2024-11-23.
  4. ^ "Trump picks Alex Wong for deputy national security adviser". The Economic Times. 2024-11-23. ISSN 0013-0389. נבדק ב-2024-11-23.