לדלג לתוכן

אוניברסיטת טורונטו

אוניברסיטת טורונטו
University of Toronto
סמליל אוניברסיטת טורונטו
סמליל אוניברסיטת טורונטו
אוניברסיטת מחקר ציבורית
מוטו "Velut arbor ævo" (שתגדל כעץ הצומח עם השנים)
תקופת הפעילות 15 במרץ 1827 – הווה (197 שנים)
בעלי תפקידים
נשיא מריק גרטלר
סגן נשיא שיירל רגהר
סגל 3,246 (2021)
סטודנטים
99,794 (2023)
שונות
הון עצמי 5 מיליארד דולר קנדי
מיקום
מיקום אונטריו, קנדהקנדה קנדה
מדינה קנדהקנדה קנדה
קואורדינטות 43°39′47″N 79°23′45″W / 43.662917°N 79.395746°W / 43.662917; -79.395746
https://www.utoronto.ca/
(למפת טורונטו רגילה)
 
אוניברסיטת טורונטו
אוניברסיטת טורונטו
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
בית הארט המרכז לסטודנטים
אחד מבנייני האוניברסיטה בקמפוס הראשי

אוניברסיטת טורונטואנגלית: University of Toronto; הידועה גם כ-UToronto או U of T) היא אוניברסיטה ציבורית קנדית בעיר טורונטו, האוניברסיטה הקנדית הוותיקה והעשירה ביותר, ומהידועות שבהן. האוניברסיטה נוסדה בשנת 1827, ויש לה שלושה קמפוסים, המרכזי שבהם, סנט-ג'ורג', מצוי במרכזה של העיר ליד בניין המועצה המחוקקת של אונטריו ושניים נוספים קטנים ממוקמים בפרברי העיר. באוניברסיטה לומדים למעלה מ-90 אלף סטודנטים ב-16 פקולטות שונות. בנוסף, האוניברסיטה מפעילה בתי חולים אוניברסיטאיים ומספר מוסדות מחקר.

מבחינת איכות המחקר נחשבת האוניברסיטה של טורונטו כטובה בקנדה, ואחת מהאוניברסיטאות המובילות בעולם. עשרה מבין חוקרי ובוגרי האוניברסיטה זכו עד היום בפרסי נובל. נכון לשנת 2019, 12 חתני פרס נובל, שישה זוכי פרס טיורינג, 100 מלגת רודס ומדליית פילדס אחת, זכו מבין חוקרי ובוגרי האוניברסיטה. לאוניברסיטת טורונטו יש למעלה מ-1,200 מועדוני סטודנטים, ארגונים ופעילויות בכל שלושת הקמפוסים.

ספריית האוניברסיטה היא השלישית בגודלה בצפון-אמריקה אחרי אוניברסיטת הרווארד ואוניברסיטת ייל והיא מכילה יותר מ-16 מיליון פריטים. לאוניברסיטת טורונטו יש 40 ספריות בשלושת הקמפוסים. מוסף ההשכלה הגבוהה של "הטיימס" דירג בשנת 2007 את מדעי הרוח באוניברסיטת טורונטו במקום ה-11 בעולם, את מדעי החברה במקום 17, ואת מדעי הטבע במקום ה-20.[1] אוניברסיטת טורונטו מציעה למעלה מ-700 תוכניות לימודים לתואר ראשון במדעי הרוח ומדעי החברה, מדעי החיים, מדעי הפיזיקה והמתמטיקה, מסחר וניהול, מדעי המחשב, הנדסה, קינסיולוגיה וחינוך גופני, מוזיקה ואדריכלות, אדריכלות נוף ועיצוב, ו-200 תוכניות לתארים מתקדמים במגוון רחב של תחומים. לאוניברסיטת טורונטו יש למעלה מ-680,600 בוגרים ברחבי העולם. היא גם האוניברסיטה הגדולה ביותר בקנדה וה-20 בגודלה בעולם.

דירוג בין-לאומי

[עריכת קוד מקור | עריכה]

דירוג אזורי - קנדה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • דירוג שאנגחאי: מקום 1 (2023)
  • Times Higher Education: מקום 1 (2024)
  • דירוג QS לאוניברסיטאות: מקום 1 (2024)

תולדות האוניברסיטה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
אוניברסיטי קולג' שנוסד ב-1853

אוניברסיטת טורונטו היא אוניברסיטת מחקר ציבורית. כשהוקמה ש-1827 על פי צ'רטר מלכותי הייתה למעשה המוסד האקדמי הראשון במושבה הבריטית קנדה עילית (אנ') לימים אונטריו. באותה תקופה, האוניברסיטה נוהלה על ידי הכנסייה האנגליקנית, שגם פיקחה על התכנים. ב-1850 היא קיבלה את שמה הנוכחי והפכה למוסד חילוני.

האוניברסיטה על פי המסורת הבריטית מורכבת מ-12 קולג'ים שונים הנהנים מאוטונמיה חלקית בניהול ענייניהם, המתייחדים האחד מהשני באופיים ובהיסטוריה שלהם. אוניברסיטי קולג' הוא הוותיק שבהם, ונוסד בשנת 1853. טריניטי קולג' הוא היוקרתי והקטן מכולם, והוא מקבל לשורותיו סטודנטים מצטיינים בלבד.

בימי ראשיתה של האוניברסיטה בתחילת המאה ה-19 היא הייתה ממוקמת בשולי העיר טורונטו, אך עם התרחבותה המואצת של העיר היא נמצאת כיום במרכזה. הקמפוס הראשי של האוניברסיטה במרכז העיר טורונטו משתרע בין שדרת ספדיינה (אנ') במערב וקווינס פארק (אנ') במזרח, אם כי מחלקות ובניינים בודדים נמצאים מזרחה לפארק. מדרום גובל קמפוס סנט ג'ורג' ברחוב קולג' (אנ') (סמוך לבתי החולים האוניברסיטאיים) ומצפון - רחוב בלור (אנ'). שני קמפוסי הלוויין של האוניברסיטה ממוקמים בסקרבורו (אנ') (מזרח טורונטו) ובמיסיסוגה (מערבית לטורונטו). מוזיאון רום, שהוא המוזיאון הגדול ביותר בקנדה נמצא בסמוך לקמפוס, ונוסד בראשית המאה העשרים בשיתוף פעולה עם האוניברסיטה.

קשרים בין-לאומיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

האוניברסיטה מדגישה את חשיבות קשריה הבין-לאומיים עם אוניברסיטאות אחרות בעולם. האוניברסיטה מקיימת שיתופי פעולה מחקריים עם יותר מ-1,200 מוסדות. היא יצרה שותפויות עם שורה של אוניברסיטאות חשובות בסין בהן אוניברסיטת ג'יאו טונג שאנגחאי, אוניברסיטת פקינג ועוד. אוניברסיטת טורונטו מקיימת גם שיתוף פעולה אקדמי עם מוסדות אקדמיים שונים בישראל ביניהם האוניברסיטה העברית בירושלים. בית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה ע"ש רוטמן מנהל גם פרויקט לימודי משותף עם אוניברסיטת תל אביב. האוניברסיטה חברה באיגוד של אוניברסיטאות חבר העמים הבריטי ובקבוצת אוניברסיטאות המחקר הקנדי U15.

באוניברסיטת טורונטו ישנם גם סטודנטים בין-לאומיים רבים המגיעים אליה מ-190 מדינות וטריטוריות. חמש מדינות המוצא המובילות הן סין, הודו, ארצות הברית, קוריאה הדרומית והונג קונג.

חוקרים ובוגרים ידועים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מבחר תמונות

[עריכת קוד מקור | עריכה]
תצלום פנורמי של הקמפוס במרכז העיר טורונטו ממרומי ספריית רוברטס. צד ימין: מבט לכיוון דרום (הקמפוס ההיסטורי), צד שמאל: מבט לכיוון צפון (בניינים חדשים והאצטדיון האוניברסיטאי) (לצפייה הזיזו עם העכבר את סרגל הגלילה בתחתית התמונה)
תצלום פנורמי של הקמפוס במרכז העיר טורונטו ממרומי ספריית רוברטס. צד ימין: מבט לכיוון דרום (הקמפוס ההיסטורי), צד שמאל: מבט לכיוון צפון (בניינים חדשים והאצטדיון האוניברסיטאי) (לצפייה הזיזו עם העכבר את סרגל הגלילה בתחתית התמונה)

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]