לדלג לתוכן

משגר רקטות רב-קני

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הגרסה להדפסה אינה נתמכת עוד וייתכן שיש בה שגיאות תיצוג. נא לעדכן את הסימניות בדפדפן שלך ולהשתמש בפעולת ההדפסה הרגילה של הדפדפן במקום זה.
HIMARS, משגר רקטות מרובות שפותח למען צבא ארצות הברית בשנות ה-90

משגר רקטות רב-קני (לעיתים נקרא גם: משגר רקטות מרובות; באנגלית: multiple rocket launcher; בראשי תיבות: MRL או Multiple launch rocket system; בראשי תיבות: MLRS) הוא סוג של מערכת ארטילריה רקטית המסוגל לשגר מספר רב של רקטות. משגר הרקטות מרובות מכיל מספר של משגרי רקטות, אשר ממוקמים על פלטפורמת הנשק (אנ'). הארטילריות והפגזים במשגרי רקטות מרובות, משתנים. גם איכות השיגור והמטען הייעודי, משתנים ותלויים בדגם המשגר.

היסטוריה

גרסאות ראשוניות של משגרי רקטות מרובות, המאה ה-11

משגרי רקטות מרובות הומצאו לראשונה בשושלת סונג, שושלת ששלטה בחלקים נרחבים מסין בין 960 ל-1279. אותה השושלת גם גילתה את השימוש באבק שרפה.[1] ייתכן שנעשה שימוש במשגר רקטות רב-קני בשנת 1180, במצור המונגולי על קאיפנג (אנ').[2] צבאות סין יצרו משגרי רקטות מרובות שירו עד 100 רקטות חץ בו זמנית. לעיתים, המשגרים היו ניידים והיה ניתן להזיז אותם ממקום למקום.[2]

במאה ה-15 המציאו הקוריאנים את ה-Hwachaקוריאנית: 화차). משגר זה היה מסוגל לירות 200 רקטות חץ בו זמנית.[3] נעשה שימוש במשגר בפלישות היפניות לקוריאה.[4]

מלחמת העולם השנייה

במלחמת העולם השנייה נעשה שימוש בדגמים רבים של משגרי רקטות מרובות, גם מצד מדינות הציר וגם מצד בעלות הברית. הידועה מהן הייתה הקטיושה הסובייטית. הגרמנים השתמשו ב-15 ס"מ נבלוורפר 41 (בגרמנית: 15 cm Nebelwerfer 41), אותה בעלות הברית כינו "מימי צועקת" (Screaming Mimi).

גם לקראת סוף המלחמה נעשה ב-זחל"ם SWS, שמשמעות שמו המלא בגרמנית הוא "טרקטור צבאי כבד".

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא משגר רקטות רב-קני בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ The Song Dynasty in China | Asia for Educators, afe.easia.columbia.edu
  2. ^ 1 2 Mike Gruntman, Blazing the Trail: The Early History of Spacecraft and Rocketry, AIAA, 2004, ISBN 978-1-56347-705-8. (באנגלית)
  3. ^ Army Guide - Hwacha, www.army-guide.com
  4. ^ Imjin War: General leads big defeat of Japanese in 'river of hell' battle, koreatimes, ‏2020-03-21 (באנגלית)