Yes (חברה)
שגיאות פרמטריות בתבנית:תצוגת שם
פרמטרים [ title ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית
פרמטרים ריקים [ פירוק החברה ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
פרמטרים [ סיסמה, שנת הקמה, דף הבית ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]
נתונים כלליים | |
---|---|
סוג | חברה פרטית |
מייסדים | איציק אלייקים, מיכל רפאלי כדורי, רוני ברנוב ויונה ויזנטל - המכהנים עדיין כסמנכ"לים |
תקופת הפעילות | 10 ביולי 2000 – הווה (24 שנים) |
חברת אם |
יורוקום (50.1%) בזק (49.78%) |
מיקום המטה | כפר סבא |
משרד ראשי | כפר סבא, ישראל |
בעלות | שאול אלוביץ' |
ענפי תעשייה | טלוויזיה |
מוצרים עיקריים | שידורי טלוויזיה רב-ערוצית, שירותי VOD |
הכנסות | 1.72 מיליארד ש"ח (2014) |
רווח | 322 מיליון ש"ח הפסד (2014) |
מנכ"ל | אילן סיגל |
אנשי מפתח | רון אילון, מנכ"ל |
עובדים | 1,700 רשמיים -450 עובדי קבלן |
www | |
yes הוא המותג של חברת די.בי.אס שירותי לווין (1998) בע"מ המספקת שידורי טלוויזיה רב-ערוצית ושירותי VOD באמצעות הלוויינים עמוס 2 ועמוס 3.
חברת די.בי.אס שירותי לווין (1998) בע"מ המפעילה את yes נמצאת בבעלות שתי חברות אם שבשליטת איש העסקים שאול אלוביץ'-חברת בזק המחזיקה ב-49.1% מהמניות, וחברת יורוקום המחזיקה ב-50.1 ממניות DBS, ובין היתר באמצעות חברת אינטרנט גולד - קווי זהב גם ב-30.96% ממניות בזק.
נכון ל-2014 yes מחזיקה כ-43% מנתח שוק הטלוויזיה הרב-ערוצית בישראל.
היסטוריה
רקע והקמה
החברה הוקמה בשנת 1998 בעידוד שרת התקשורת, לימור לבנת, שסברה כי חברת טלוויזיה נוספת תעורר תחרות את שוק הטלוויזיה הרב-ערוצית שנשלט כמונופול על ידי חברות הכבלים מאז תחילת שנות ה-90 של המאה ה-20. היא החלה לפעול ב-28 ביולי 2000.
השנתיים הראשונות לפעולת החברה התאפיינו בתקלות רבות בהליך ההתקנה, אם בשל כשלים בארגון מערכת החיבור וההתקנה, ואם בגלל המכשולים שניסו חברות הכבלים לשים בדרכם של מי שביקשו להתנתק מהן. אחרי תקופה זו השתפרו שירותי ההתקנה ותמיכת הלקוחות של החברה במידה ניכרת.
התקווה לעורר את התחרות בשוק הטלוויזיה הרב-ערוצית התגשמה רק בחלקה. אמנם בתחילת הדרך שתי החברות הורידו את מחיריהן במטרה למשוך לקוחות, ולמנוע עזיבה של לקוחות קיימים. ייתכן ותוצאה זו נבעה מהעובדה של"יס" ולחברות כבלים לא הייתה סיבה לחשוש מחדירת גורם מתחרה במחיר זול יותר. התחרות בין החברות התמקדה, אך ורק בתחום התוכן והתמצתה בעיקר בערוץ התוכניות הכללי ובתכנים מיוחדים תמורת תשלום נוסף.
חברות הכבלים ניסו בתחילה להתמודד עם ניסיונות החדירה של "יס" לשוק באמצעות הצבת פיתויים בפני לקוחות עוזבים, ניסיונות להפוך את פרוצדורת המעבר למורכבת, ובראש ובראשונה באמצעות רכישת תכנים שישודרו בלעדית בשידורי הכבלים. מצב זה הביא לכך שבשנותיה הראשונות הציגה "יס" שפע תכנים שנרכשו במחירים זולים בהרבה מספריות הטלוויזיה הבריטית והאוסטרלית. תוכנית זו נכשלה במידה רבה, גם משום שהוצאות הרכישה המופרזות הובילו את חברות הכבלים אל עברי פשיטת רגל, אך גם משום שרוב הסדרות שנרכשו בממון רב שודרו בערוץ 3, שהיה נגיש גם לצופי "יס". סיבה משוערת נוספת הייתה שחברות הכבלים העריכו באופן שגוי את מידת החשיבות שיש לתכנים ספציפיים במערכת ההחלטות של לקוחותיהם, שככל הנראה הכריעו פעמים רבות גם על בסיס של שירות (או היעדרו), או שהסתגלו בקלות רבה ואף יצרו העדפה לתכנים שהציעה "יס".
כיום
המנכ"ל המכהן הוא רון אילון. ל"יס" מגוון ערוצים ייחודיים לה, כגון שבעה ערוצי סרטים (עם הערוץ MGM המשותף גם לכבלים), 5 ערוצי סדרות רכש ותוכניות מקור, ערוצי הבית וערוצי בידור, מדע וטבע שונים. חלק מהערוצים (כמו למשל ערוץ ספורט 5), משותפים לשתי החברות. "יס" משתמשת בשירותיהם של הלוויינים הישראליים עמוס 2 ו-עמוס 3 באמצעות רכישת משיבים מחברת חלל תקשורת כדי לשדר את שידוריה לבתי האב בישראל. הלקוחות קולטים את השידורים בעזרת צלחת לוויין על גג ביתם.
בסוף שנת 2004 השיקה חברת "יס" לקהל הרחב דור מפענחים (ממירים) חדש תחת שם המותג "יס מקס", המאפשר 120 שעות הקלטה. מוצר מתחרה של הוט בשם "הוט מג'יק" יצא כמה חודשים לאחר מכן. מפענחים אלו מאפשרים הקלטת רצועות שידור על גבי דיסק קשיח באורך של עד 80 שעות, ובאורך של עד 120 שעות במפענחים שיוצרו בשנת 2006 ואילך.
בשנת 2010 סיפקה יס שירותים ל-571 אלף מנויים.[1] [2] ובתחילת 2014 לחברה היו כ-607 אלף מנויים.
החל מ-6 בספטמבר 2007, היום בו הותקפה סוריה בידי מטוסי ישראל, חלו שיבושי צפייה בחברת הלוויין, במיוחד בצפון ובקו החוף. בתחילה הוערך כי מדובר בספינה הולנדית העוגנת מחוץ למים הטריטוריאליים של ישראל, לאחר בדיקת צה"ל פורסם כי מדובר במדינה זרה. לפי דיווחי כלי התקשורת גם בלבנון היו שיבושי צפייה. השיבושים נמשכו קצת יותר מחודש, עד 11 באוקטובר. בעקבות השיבושים התנתקו כ-750 איש. חברת יס מצידה פתחה את כל הערוצים לשלשה חודשים כפיצוי.[3]
ב-4 בפברואר 2009 אושר על ידי שופטת בית המשפט העליון ושני נציגי ציבור בית הדין להגבלים עסקיים המיזוג בין בזק ל-yes בתנאים מגבילים שימנעו פגיעה בתחרות. פסק הדין שינה החלטה קודמת של רשות ההגבלים העסקיים, אשר אסרה לחלוטין על בזק למזג את yes.[4]
ב-2 באפריל 2008 השיקה החברה את ממיר yesMax HD אשר שילב את יתרונות השידורים באבחנה גבוהה יחד עם ממיר מקליט (DVR). בנוסף הרחיבה החברה את היצע הערוצים בחבילת ה-HD מחמישה לשבעה, עם הוספת הערוץ Eurosport HD ופיצול הערוץ yes stars HD לשני ערוצים נפרדים, האחד yes stars Drama HD והשני yes stars Action HD, זאת בנוסף לערוצים הקיימים: yes movies HD, National Geographic Channel HD, MGM HD וערוץ ספורט 5 HD. נכון ל-2010 השתמשו למעלה מ-80,000 לקוחות בשירות ה-HD.
ב-2 במרץ 2010 השיקה חברת יס שירות חדש - yes max TOTAL לממירי ה-yesMax HD, המשלב יכולת פענוח שידורים באיכות HD, הקלטה באיכות HD ושירותי VOD. היתרון של ממיר זה, הבלעדי לחברה, הוא בהכלת שלושת הפרמטרים הללו בתוך ממיר אחד.
ב-4 ביוני 2013 השיקה החברה את שירות yesMultiRoom, שירות המאפשר לעצור את הצפייה הנוכחית ולהמשיך לצפות מאותה נקודה בה הופסקה בממיר אחר, יחד עם השירות הושק ממשק חדש לממירי ה-yesMaxTotal ו-yesHD.
ב-19 במרץ 2014 השיקה החברה את שירות yesGo, אשר מאפשר לצפות בערוצי הבית של yes סדרות נוספות ובספריית yesVOD ישירות מטאבלט או מחשב באמצעות אפליקצייה ייעודית.[5]
חלק מן הערוצים שזמינים ב-yesGo:
- yes 1HD
- yes 2HD
- yes 3HD
- yes 4HD
- yes 5HD
- yes קולנוע ישראלי.
ב-1 בדצמבר 2014 השיקה החברה את שירות yesBinge, שירות למנויי ה-yesVOD שמאפשר צפייה מרתונית של עונות מלאות מבלי צורך לחכות לשידור של הפרק הבא. בלוח השידורים הרגיל, ממגוון סדרות חדשות וכן סדרות ששודרו בעבר. חלק מן הסדרות שזמינות בשירות:
סוגי ממירים
ליס יש מספר ממירים. לכל סוג ממיר יש מראה משלו וייחודיות המאופיינת רק לו.
ממיר yes רגיל
הממיר הכי בסיסי ב-yes. בממיר אפשר לצפות במגוון הערוצים הרב שמציעה yes ומאפשר כמו כן להזמין תוכניות מסוימות באמצעות לוח השידורים האלקטרוני של yes אשר נותן ללקוח תזכורת מספר דקות לפני תחילת התוכנית. לפני שהחברה השיקה את שירותי ה-VOD שלה החברה ביצעה בממיר זה ניסוי אך כיום הוא אינו נתמך בשירות.
yesHD
ממיר בסיסי שמאפשר צפייה בשידורי HD ושימוש בשירות ה-VOD של החברה.
yesMax
ממיר מקליט אותו השיקה יס בשנת 2005. הממיר כולל נפח דיסק של 160GB. כיום הממיר משווק עם ממשק חדש וגם עם שירות VOD.
yesMaxTOTAL
לאחר הכרזת Yes על שירות ה-VOD הוחלף ממיר YesMaxHD ב-YesMaxTotal. לממיר התווסף שירות ה-VOD של yes מסוג OTT (Over The Top), כלומר מבוסס על חיבור לאינטרנט ולא על תווך השידור הרגיל של הממיר. בשונה מהתקנה רגילה של הממיר יש להתקין בנוסף לממיר קישוריות לנתב האינטרנט הביתי. מהירות האינטרנט הדרושה לשירות ה-VOD היא 2.5MB ומעלה בשביל תכנים רגילים ב-VOD, בשביל תוכני HD דרושה מהירות אינטרנט של כ-5MB ומעלה. לקוחות שרכשו את ממיר ה-YesMaxHD לפני ששירות ה-VOD הושק יכלו להתקשר למוקד השירות של יס ולבקש עדכון גרסה. בנובמבר 2011 הושק שירות ה-Yes Streamer המאפשר הזרמת תוכני מדיה כגון: מוזיקה סרטים ותמונות. בממירים המחוברים לשירות VOD וקיבלו עדכון גרסה, התאפשרה הזרמת המדיה. ביולי 2013 הושק שירות ה-MultiRoom המאפשר הזרמת תוכניות מוקלטות מממירי HD בחדרים אחרים בבית. בממירים המחוברים לשירות VOD וקיבלו את עדכון הגרסה שיצא עם יציאת השירות, התאפשר השירות.
yes Quattro
ביולי 2015 הציגה yes ממיר חדש בשם Quattro שכולל 1TB אחסון, 1GB RAM ומהירות רשת אינטרנט עד 1Gbps. מאפייניה החדשים הם הקלטה ב-4 ערוצים בו זמנית וצפייה בערוץ חמישי, שירות Prime Time שמאפשר הקלטה של שני ערוצים שהצופה יבחר בשעות הפריים טיים לשבוע וממשק חדש ועדכני. הממיר הושק לכלל הלקוחות בספטמבר 2015.
yes Ultra
ב-26 בספטמבר 2016 הכריזה yes על ממיר חדש בשם Yea Ultra אשר מאפשר צפייה בתכנים באיכות 4K UHD, בנוסף לכך הממיר החדש כולל 16 טיונרים פנימיים, זאת לעומת 8 בדגם הקודם. הממיר גם תומך בהצגת פורמט HDR10.
הממיר בעל יכולת הקלטה של 4 ערוצים בו זמנית בנוסף לערוץ צפייה שביעי ויכולת הקלטה עתידית של ערוצים נוספים. לדברי החברה, הממיר החדש מהיר יותר פי 2 מהדגם הקודם.
החברה חשפה כי הממיר יגיע בתום הניסויים ובתחילת 2017 לכלל לקוחות החברה וללקוחות חדשים. עוד חשפה החברה מהירות הגלישה המומלצת בחיבור האינטרנט הביתי כדי להנות משירות הוא 40 מגה-ביט.
הממיר מתוצרת Altech ופותח ביחד עם חברת סיסקו.
מפרט טכני
מעבד ברוקום 7242.
1TB אחסון.
חיבור HDMI 2.0 עם HDCP 2.2 להגנה על תוכני ה-UHD.
שירותי Video On Demand
לyes ישנם מספר שרותי VOD הפועלים כל אחד בצורה שונה ובמקביל אחד לשני.
- DVDbox (לשעבר VideoBox) - שירות NearVOD המאפשר הזמנה אישית בתשלום למגוון סרטים המשודרים בערוצי 900 כאשר כל 10 דקות מתחיל סרט חדש, השירות מאפשר הזמנת סרטים דרך הטלפון או דרך השלט.
עם כניסת שירות ה-VOD פחת השימוש בו בקרב המשתמשים עם שירות VOD ובהתאם צומצם מספר ערוצי שירות DVDbox. בתאריך ה-4 במאי 2015 שירות זה צומצם ומכיל רק ערוץ אחד של סרטים וערוץ אחד של אירוטיקה.
- MaxMovies - שירות PushVOD הנגיש רק לממירי Max, השירות מוריד לדיסק הקשיח של ממיר ה-Max מדי לילה סרטים בהם הלקוח יכול לראותם כל הזמן עד לירידתם, יש מגוון של תכנים כגון סרטים נבחרים, פרקים של סדרות מקור, קדימונים ואף תכנים המוצעים בחינם. ב-4 במאי 2015 הופסק שירות זה.
- וידאו על פי דרישה - עם השקת yesMaxHD הוצג שירות VOD הדומה ל-VOD של חברת הכבלים, והוצע לממירים אלו בלבד. השירות הוא מסוג OTT וכולל מגוון תכנים, ביניהם סרטים, סדרות, תוכניות פנאי ובידור ואף תוכני HD. על פי דבריו של מנכ"ל yes שירות ה-VOD של yes הוא שירות ה-IPTV השני בעולם.
ערוצים בולטים ב-yes
|
|
ערוצי HD
מסוף שנת 2007 החלה yes לספק שידורי טלוויזיה בהפרדה גבוהה, על ידי שימוש בממיר מיוחד. עד לשנת 2009, ממיר yesMax לא היה יכול לשדר ולהקליט שידורי HD, ואילו באפריל 2009 השיקה yes את הממיר yesMAX HD. ממיר מקליט בנפח של 320GB. נכון לשנת 2014 החברה משווקת את הממיר עם כונן קשיח פנימי בנפח של 1000GB. החברה משדרת נכון לשנת 2013 20 ערוצי HD:
|
|
ערוצים בעבר
|
|
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ אפרת אהרוני, השוואה בין yes ל-HOT , באתר גלובס
- ^ אמיתי זיו, yes שוב מעלה תעריפים: תייקר את חבילת הבסיס בסוף החודש ב-3%, באתר TheMarker, 14 במרץ 2010
- ^ שלומי דונר, yes פותחת את כל הערוצים בחינם לשלושה חודשים, באתר ynet, 16 באוקטובר 2007
- ^ אמיר טייג, "כלכליסט", "אושר המיזוג בין yes ובזק בתנאים מגבילים", 4 בפברואר 2009
- ^ שחר שושן, yesGo - הטלוויזיה בדרכים, באתר ynet, 20 במרץ 2014
שידורי טלוויזיה בישראל | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
שידור ציבורי |
| ||||||
טלוויזיה מסחרית |
| ||||||
טלוויזיה בכבלים, בלוויין ו-IPTV |
|