KUKA

Wikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 24. syyskuuta 2008 kello 09.00 käyttäjän Unara (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tiedosto:KUKA robots in car production.jpg
KUKA-teollisuusrobotit hitsaamassa autoa tuotantolinjalla

KUKA Industrial Robots ja sen saksalainen emäyhtiö KUKA on teollisuusrobottien ja automaatiojärjestelmien valmistaja useille eri teollisuuden aloille – auto- ja metalliteollisuudesta aina ruoka- ja muoviteollisuuteen. KUKA-teollisuusrobotteja käyttävät monet autonvalmistajat, kuten GM, Chrysler, Ford, ja BMW sekä monet muut teollisuusyritykset, kuten Harley-Davidson, Boeing, Siemens ja IKEA.

KUKAlla on toimipisteitä ja robotiikkasovellusten tuottajia seuraavissa maissa: Yhdysvallat, Kanada, Meksiko, Brasilia, Argentiina ja Chile, ja yhtiö tarjoaa asiakaspalvelua eri puolilla Eurooppaa sekä Aasiassa.

KUKA perustettiin 1898 Saksan Augsburgissa nimellä Keller und Knappich Augsburg. Yritys on saanut nimensä sen perustajien, Keller ja Knappich, nimikirjaimista.

Robotiikkatuotteet

Tiedosto:Industrial robots.gif
Kaksi KUKA-teollisuusrobottimallia. Etualalla näkyy 6-akselinen nivelrobotti, sen takana on 4-akselinen lavausrobotti.

Vuonna 1973 KUKA kehitti ensimmäisen teollisuusrobottinsa nimeltään FAMULUS. Se oli maailman ensimmäinen robotti, jolla oli kuusi sähkömekaanisesti toimivaa akselia. Nykyään yrityksen 4- ja 6-akseliset robotit käsittelevät 3 kg - 570 kg kuormia, ja niiden ulottuvuus on 350 mm - 3700 mm. SCARA-, lavaus-, suorakulmaisia ja nivelrobotteja ohjataan kaikkia PC-pohjaisella ohjausjärjestelmällä.

KUKAn robottituotteita käytetään tavallisesti tehtaissa hitsaukseen, käsittelyyn, lavaukseen, pakkaukseen, prosessointiin tai muihin automaatiotehtäviin, mutta niitä käytetään myös sairaaloissa aivokirurgiaan ja radiografiaan.

Vuonna 2001 KUKA kehitti mallin Robocoaster, joka on maailman ensimmäinen matkustajia kuljettava teollisuusrobotti. Robotti tekee kahden matkustajan kanssa vuoristorata kaltaisen liikeradan. Matkan kulku on ohjelmoitavissa.

Lähteet

Aiheesta muualla