Tragikomix
Tragikomix on Mimosan sulhanen Asterix ja Obelix -tarinoissa ja hän oli myös mukana animaatioelokuvassa Asterix – gallialaisten sankari ja aidoilla näyttelijöillä tehdyssä elokuvassa Asterix ja Obelix vastaan Caesar.
Esiintymiset Asterixin seikkailuissa
muokkaaAsterix legioonalaisena -tarinassa hänet pakotettiin liittymään roomalaiseen legioonaan.[1] Hänet vietiin kaleerilla Afrikkaan, jossa oli käynnissä roomalaisten sisällissota. Asterix ja Obelix joutuivat lähtemään Condateen, jossa pystyi liittymään legioonaan, jonka joukot tultaisiin viemään samaiselle alueelle, jonne Tragikomixkin joutui. Asterix ja Obelix murtautuivat leiriin, ja ottivat Tragikomixin mukaansa.
Sarjakuva-albumissa Asterix ja Latraviata Tragikomix esiintyy pienessä roolissa, kun hän ja Mimosa kohtaavat maantiellä roomalaispäällikkö Pompeiuksen ja prefekti Bonusmaluksen juonessa mukana olevan Mimosaksi naamioituneen roomalaisnäyttelijä Latraviatan, jonka tehtävänä on hankkia varastettu kypärä ja miekka takaisin Asterixilta ja Obelixilta.[2]
Elokuvassa Asterix – gallialaisten sankari Mimosa ja Tragikomix joutuvat roomalaisten vangeiksi ja Julius Caesarin orjiksi, minkä seurauksena Asterix ja Obelix lähtevät pelastamaan heitä ensin Afrikasta ja lopulta Roomasta.
Elokuvassa Asterix ja Obelix vastaan Caesar Tragikomix näkyi hetken aikaa kuvassa, kun Obelix ihastui Mimosaan mutta sai tietää Tragikomixin olevan tämän sulhanen.
Lähteet
muokkaa- ↑ Goscinny, Rene & Uderzo, Albert: Asterix legioonalaisena, s. 12–13. (Alkuperäisteos Asterix Légionnaire) Suomentanut Kapari, Jorma. Helsinki (alkuperäinen Pariisi): Sanomapaino (alkuperäinen Dargaud S.A.), 1972 (alkuperäinen 1967).
- ↑ Goscinny, Rene & Uderzo, Albert: Asterix ja Latraviata, s. 13–14, 39–41. (Alkuperäisteos Asterix et Latraviata) Suomentanut Walli, Outi. Tampere (alkuperäinen Saksa): Egmont Kustannus, 2001. ISBN 951-876-812-9