پرش به محتوا

خیدو فان روسوم

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
خیدو فان روسوم
خیدو روسوم در مرکز فرماندهی دراپ‌باکس در سال ۲۰۱۴
زادهٔ۳۱ ژانویهٔ ۱۹۵۶ ‏(۶۸ سال)[۱]
ملیتهلندی
محل تحصیلدانشگاه آمستردام
پیشه(ها)برنامه‌نویس رایانه‌ای، نویسنده
کارفرمامایکروسافت
شناخته‌شده
برای
ساخت زبان برنامه‌نویسی پایتون
همسرKim Knapp (ا. ۲۰۰۰)
فرزندان۱[۳]
جوایزجایزه برای پیشرفت در نرم‌افزار آزاد (۲۰۰۱)
وبگاه

خیدو فان روسوم[۴] (به هلندی: Guido van Rossum) (تلفظ انگلیسی: گیدو ون روسوم) یک برنامه‌نویس رایانه‌ای اهل هلند است، کسی که به عنوان نویسندهٔ زبان برنامه‌نویسی پایتون شناخته می‌شود. او در جامعهٔ پایتون به عنوان یک دیکتاتور خیرخواه جاویدان [۵] شناخته شده‌است این بدان معنی است که او پیوسته فرایند توسعه پایتون را زیر نظر دارد و در زمان‌های لازم تصمیمات ضروری و مناسب را برای آن اتخاذ کرده‌است.

زندگی

[ویرایش]

فان روسوم در هلند به دنیا آمد و در همان‌جا بزرگ شد. در سال ۱۹۸۲ بالاترین نمرات دانشگاه آمستردام در هلند را بدست آورد. سپس در سازمان‌های تحقیقاتی گوناگون مشغول به کار شد؛ از جمله: مؤسسه ملی تحقیقات ریاضی و رایانه (CWI) در آمستردام، مؤسسه ملی استاندارد و تکنولوژی (NIST) در شهر گیثرزبرگ در ایالت مریلند و مؤسسه ملی تحقیقات و ابتکارات در شهر رستون در ایالت ویرجینیا در آمریکا. وی همچنین بر روی طراحی زبان برنامه‌نویسی ای‌بی‌سی کار کرده‌است.

در سال ۱۹۹۶ وی دربارهٔ نحوه پیدایش این زبان می‌نویسد: «در حدود شش سال قبل، در دسامبر ۱۹۸۹، من به دنبال یک پروژهٔ برنامه‌نویسی در جهت فعالیت مورد علاقه‌ام می‌گشتم تا اوقات فراغت کریسمس را پر کنم. دفتر کارم بسته بود، منتها یک رایانه شخصی داشتم و چیزی بیش از این هم در اختیارم نبود. تصمیم گرفتم تا یک مترجم برای یک زبان اسکریپتی بنویسم. قبلاً در مورد زبان برنامه‌نویسی ای‌بی‌سی فکر کرده بودم. چیزی شبیه به زبان سی و یونیکس از نسل ای‌بی‌سی، جذاب برای هکرها و قابل انعطاف برای پژوهشگران. نام پایتون را برای عنوان کاری این پروژه انتخاب کردم، چرا که در حالتی جسورانه و غیر سنتی به سر می‌بردم (و البته از طرفداران پر و پا قرص سیرک دوره گرد مانتی پایتان بودم).» [۶]

برنامه‌نویسی برای همه

[ویرایش]

در سال ۱۹۹۹، روسوم پیشنهادی را برای DARPA با عنوان برنامه‌نویسی برای همه ارسال کرد. همچنین او اهدافی را برای پایتون مشخص کرد که عبارت‌اند از:

  • یک زبان برنامه‌نویسی ساده و بصری در حالی که به قدرت رقیبان خود در دنیای حرفه‌ای است.
  • متن باز، پس هر فردی می‌تواند در توسعه و یاری رساندن به این پروژه کمک کند.
  • کد برنامه قابل درک و آسان باشد، به راحتی خواندن یک متن انگلیسی.
  • مناسب برای کارهای روزمره باشد و مخصوص طراحی سریع و آسان یک برنامه با مدت زمان کم.

روسوم در سال ۲۰۰۲ جایزه نرم‌افزارهای آزاد را از بنیاد نرم‌افزار آزاد در کنفرانس بروکسل در کشور بلژیک دریافت کرد.

زندگی شخصی

[ویرایش]

خیدو فان روسوم برادری به نام یوست فان روسوم دارد که گرافیست می باشد و فونت بکار رفته در لوگوی «Python Powered» از کارهای او است.

پانویس

[ویرایش]
  1. van Rossum, Guido (31 ژانویه 2007). "(Python-Dev) Happy Birthday, Guido!". Python-Dev mailing list. Archived from the original on 8 September 2009.
  2. Hsu, Hansen (2018-04-05). "2018 Museum Fellow Guido van Rossum, Python Creator & Benevolent Dictator for Life". Computer History Museum. Archived from the original on 2018-07-24. Retrieved 2021-05-19.
  3. "Guido van Rossum". CodeCall Programming Wiki. Archived from the original on 31 October 2008.
  4. تلفظ «و» اولیه در کلمهٔ خودو به مانند «w» در زبان انگلیسی است و نه «v» و می‌توان تلفظ آن را با این ترکیب حرف‌ها نشان داد: khawdo
  5. BDFL, Benevolent Dictator for Life
  6. Foreword for "Programming Python" (1st ed.)

منابع

[ویرایش]

پیوند به بیرون

[ویرایش]

https://www.aparat.com/Python.Academy/Python_Academy