پرش به محتوا

خلیج کوسه

مختصات: ۲۵°۳۰′ جنوبی ۱۱۳°۳۰′ شرقی / ۲۵٫۵۰۰°جنوبی ۱۱۳٫۵۰۰°شرقی / -25.500; 113.500
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
خلیج کوسه
میراث جهانی یونسکو
مکاناسترالیا استرالیا
معیار ثبتطبیعی: vii, viii, ix, x
شمارهٔ ثبت۵۷۸
تاریخ ثبت۱۹۹۱

خلیج کوسه درغربی‌ترین نقطه استرالیا، استرالیای غربی قرار دارد. جمعیت این منطقه کمتر از ۱,۰۰۰ نفر است و خط ساحلی آن بیش از ۱,۵۰۰ کیلومتر طول دارد. مساحت آن نزدیک به ۱۰,۰۰۰ کیلومتر مربع و عمق متوسط آبهایش ۱۰ متر است. خلیج کوسه در سال ۱۹۹۰ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

محیط زیست

[ویرایش]

جانوران

[ویرایش]

منطقه خلیج کوسه از نظر جانورشناسی از اهمیت بسیار برخوردار است. دراین خلیج نزدیک به ۱۰,۰۰۰ گاودریایی یعنی ۱۲٫۵ درصد از جمعیت آنها،[۱] و بیش از اقیانوس آرام و هند در این منطقه به ویژه مانکی‌میا دلفین وجود دارد. ۲۶ گونه از پستانداران در حال تهدید نیز در این منطقه قرار دارند. بیش از ۲۳۰ گونه پرنده، ۳۲۳ گونه ماهی و نزدیک به ۱۵۰ گونه از خزندگان در این منطقه وجود دارند. در این منطقه لاک‌پشت سبز و لاک‌پشت دریایی و کوسه نهنگ نیز وجود دارند.[۱] دستکم ۲۸ گونه کوسه و به‌ویژه ببرکوسه‌ها از این خلیج می‌گذرند.

گیاهان

[ویرایش]

این خلیج، بزرگترین علفزار دریایی جهان است.[۲] بیش از ۴۸۰۰ کیلومتر از منطقه با علفزارها و سیگراس پوشیده شده‌است. این منطقه دارای بیشتر پوشش سیگراس در جهان نیز هست.[۳]

آب‌وهوا

[ویرایش]

آب‌وهوا در این منطقه گرم و خشک است و تبخیر، کمی از میزان بارش سالانه بیشتر است. آب خلیج به اندازه ۱/۵ تا ۲ برابر شورتر از آب‌های اقیانوس اطراف است.

جستارهای وابسته

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]
  1. ۱٫۰ ۱٫۱ Riley, Laura and William (2005). Nature's Strongholds: The World's Great Wildlife Reserves. Princeton, New Jersey: Princeton University Press. pp. ۵۹۵–۵۹۶. ISBN 0-691-12219-9. Retrieved 12 July 2011.
  2. http://www.environment.gov.au/heritage/places/world/shark-bay>
  3. "Shark Bay, Western Australia". Department of Sustainability, Environment, Water, Population and Communities. 3 September 2008. Retrieved 3 September 2011.

پیوند به بیرون

[ویرایش]
وبگاه‌های رسمی
برای اطلاعات بیشتر