Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παιδικός Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2006

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Παιδικός Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2006
Let The Music Play
Ημερομηνίες
Τελικός2 Δεκεμβρίου 2006
Διοργάνωση
Χώρος διεξαγωγήςSala Polivalentă, Βουκουρέστι, Ρουμανία
ΠαρουσιαστέςΑντρέα Μαρίν Μπανίκα
Ιωάννα Ιβάν
ΣκηνοθέτηςΝτάν Μανολίου
Εκτελεστικός επόπτηςΣβάντε Στοκσέλιους
Εκτελεστικός παραγωγόςΙρίνα Ράντου
ΔιοργανωτήςΤηλεόραση της Ρουμανίας (TVR)
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Έναρξη διαγωνισμούΔιάφοροι χορευτές και ερμηνευτές τσίρκου, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης του Μιχάι Τραιστάριου
Ενδιάμεση πράξηKsenia Sitnik,
Break-dancing + παραδοσιακοί Ρουμάνικοι χοροί και ρεμίξ των τριών τελευταίων Ρουμάνικων συμμετοχών στη JESC.
Συμμετέχοντες
Αριθμός συμμετοχών15
Πρώτη εμφάνιση Πορτογαλία
Σερβία[1]
Ουκρανία
Επιστρέφουν Κύπρος
Αποχωρούν Δανία
Λετονία
Νορβηγία
Σερβία και Μαυροβούνιο
Ηνωμένο Βασίλειο
Συμμετοχή της Πορτογαλίας στη EurovisionΣυμμετοχή της Ισπανίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή του Αγίου Μαρίνου στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Γαλλίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Ιρλανδίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Ισλανδίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή του Βελγίου στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Ολλανδίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Ελβετίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Γερμανίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Δανίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Μάλτας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Ιταλίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Νορβηγίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Σουηδίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Φινλανδίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Εσθονίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Λετονίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Λιθουανίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Σλοβακίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Αυστρίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Σλοβενίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Ουγγαρίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Κροατίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή του Μαυροβουνίου στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Σερβίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Αλβανίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Ελλάδας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Βουλγαρίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Ρουμανίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Μολδαβίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Ουκρανίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Γεωργίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Τουρκίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Κύπρου στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή του Ισραήλ στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Αρμενίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Αυστραλίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Λευκορωσίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Ρωσίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή του Μαρόκου στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή του Λιχτενστάιν στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Ανδόρρας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή του Μονακό στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Πολωνίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Τσεχίας στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή του Λουξεμβούργου στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή του Λιβάνου στην Παιδική EurovisionΣυμμετοχή της Τυνησίας στην Παιδική Eurovision
     Συμμετέχουσες χώρες     Χώρες που συμμετείχαν στο παρελθόν, αλλά όχι το 2006
Ψηφοφορία
Σύστημα ψηφοφορίαςΚάθε χώρα δίνει 12, 10, 8–1 βαθμούς στα 10 αγαπημένα της τραγούδια
Μηδέν βαθμοίΚαμία
Νικητής Ρωσία
"Vesenniy Jazz"
← 2005Παιδικός Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision2007 →


Ο Παιδικός Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2006 ήταν η τέταρτη έκδοση του Παιδικού Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision για νέους τραγουδιστές ηλικίας 8 έως 15. Στις 2 Δεκεμβρίου 2006, ο διαγωνισμός μεταδόθηκε ζωντανά από το Βουκουρέστι, οπότε η Ρουμανία έκανε τη δεύτερη φορά που ο διαγωνισμός διεξήχθη σε ένα πρωτεύουσα. Διοργανώθηκε από τον ρουμανικό εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, τη Ρουμανική Τηλεόραση (TVR), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας (EBU). Η TVR κέρδισε τα δικαιώματα φιλοξενίας του διαγωνισμού για την AVRO της Ολλανδίας (που φιλοξένησε τον επόμενο διαγωνισμό).[2] Η Κροατία εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον για τη διοργάνωση αυτού του διαγωνισμού.[3]

Η εκπομπή μεταδόθηκε ζωντανά στις ανταγωνιστικές χώρες, καθώς και στην Ανδόρα, στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και στην αυστραλιανή τηλεοπτική υπηρεσία Special Broadcasting Service (SBS) που απέκτησε τα δικαιώματα μετάδοσης της εκπομπής, η οποία μεταδόθηκε την 1η Ιανουαρίου 2007. Η πρώτη ήταν η Σερβία Η εκδήλωση της Eurovision ως ανεξάρτητο έθνος. Ο διαγωνισμός κέρδισε το The Tolmachevy Twins από τη Ρωσία με το τραγούδι "Vesenniy Jazz".

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οικοδέσποινα πόλη, δείτε Βουκουρέστι Το Polyvalent Hall από το Βουκουρέστι (Ρουμανικά: Sala Polivalentă din Bucureşti) είναι μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, που βρίσκεται στο πάρκο Tineretului. Χρησιμοποιείται για συναυλίες, εσωτερικά αθλήματα, όπως τένις, γυμναστική, χορός, χάντμπολ, βόλεϊ, μπάσκετ, άρση βαρών, αγωνιστικά αθλήματα και επαγγελματική πάλη. Η αίθουσα άνοιξε το 1974 αλλά έκτοτε ανακαινίστηκε. Έχει μέγιστη χωρητικότητα 12.000 θέσεων για συναυλίες και 6.000 για χάντμπολ.

Αρχικά, 16 χώρες είχαν αρχικά υπογράψει το διαγωνισμό, αλλά μία χώρα που δεν καθορίστηκε αργότερα εγκατέλειψε.[4] Η ραδιοτηλεόραση της γαλλόφωνης Βαλλονίας στο Βέλγιο έφυγε από τον διαγωνισμό αυτό το έτος μετά από τη συγχώνευση της προηγούμενης έκδοσης με τη φλαμανδική ραδιοτηλεόραση Vlaamse Radio- en Televisieomroep (VRT). Ισχυρίστηκαν ότι η συνέχιση του διαγωνισμού δεν ήταν προς το συμφέρον τους οικονομικά.[5] Τα ποσοστά προβολής για το διαγωνισμό για το RTBF του 2005 ήταν επίσης χαμηλά. Το Βέλγιο συνέχισε να εκπροσωπείται στο διαγωνισμό από την VRT.

Η Hrvatska radiotelevizija (HRT) της Κροατίας ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την έκδοση του 2007 και μελλοντικούς διαγωνισμούς, διότι διαφορετικά θα είχαν αντιμετωπίσει πρόστιμο από την EBU, καθώς δεν παρουσίαζαν ζωντανά τη φετινή εκδήλωση και δεν τη μεταδίδουν σε εθνικό δίκτυο . Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έπρεπε προηγουμένως να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση και σε ένα κανάλι διαθέσιμο για το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, ωστόσο αυτός ο κανόνας διαγράφηκε το 2007.[6] Η Κροατία αποσύρθηκε το επόμενο έτος και δεν θα συμμετάσχει επτά χρόνια μέχρι να επιστρέψει το 2014.

Χώρες που αποχώρησαν

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι σκανδιναβικοί ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί. DR της Δανίας, Norsk rikskringkasting (NRK) της Νορβηγίας και της Sveriges Television (SVT) της Σουηδίας · αποφάσισε να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό για διάφορους λόγους, ένα από το οποίο ήταν ότι το περιεχόμενο άσκησε υπερβολική πίεση στα συμμετέχοντα παιδιά. Αντ 'αυτού, πραγματοποίησαν ένα μοναδικό σκανδιναβικό διαγωνισμό με τίτλο Melodi Grand Prix Nordic στη Στοκχόλμη, όπως το έκαναν το 2002. Ωστόσο, η Σουηδία συμμετείχε, κάτι που ήταν πολύ απροσδόκητο από τότε που βρισκόταν το 15ο όλων των προηγούμενων ετών, με τον εμπορικό τηλεοπτικό σταθμό TV4 που προμηθεύει την είσοδο της Σουηδίας. Αυτό σήμαινε ότι η Σουηδία συμμετείχε και στους δύο διαγωνισμούς.

Η ITV, ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός του διαγωνισμού από το 2003 έως και το 2005, αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό, αφού είχαν αρχικά τα δικαιώματα να το μεταδίδουν όταν το BBC αρνήθηκε την προσφορά. Το 2003, μεταδίδουν το διαγωνισμό στο κύριο κανάλι ITV, υποβιβάζοντάς το στο ITV2 για τα επόμενα δύο χρόνια λόγω κακών βαθμολογήσεων θεατών, πριν από την πλήρη απομάκρυνσή τους το 2006.

Το Μονακό είχε δηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, ωστόσο δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό [7]. Η Λετονία επίσης αποχώρησε, κυρίως λόγω οικονομικών λόγων. Ωστόσο, επιστρέφουν σύντομα στο διαγωνισμό το 2010 και το 2011.

Η Σερβία και Μαυροβούνιο συμμετείχαν στον διαγωνισμό του 2005, αλλά έκτοτε το Μαυροβούνιο ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας. Η EBU έδωσε στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Radio TV, Crne Gore (RTCG), επιπλέον χρόνο για να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι, αλλά τελικά απέρριψε την πρόσκληση. Μόνο μετά το 2014 θα ξεκινούσαν να συμμετέχουν στην Junior Eurovision.

Σειρά Χώρα Καλλιτέχνης Τραγούδι Γλώσσα Θέση Βαθμοί
01 Πορτογαλία Πέντρο Μαντέιρα "Deixa-me sentir" Πορτογαλικά 14 22
02 Κύπρος Λούις Παναγιώτου & Χριστίνα Χριστοφή "Αγόρια κορίτσια" Ελληνικά 8 58
03 Ολλανδία Kimberly "Goed" Ολλανδικά 12 44
04 Ρουμανία New Star Music "Povestea mea" Ρουμανικά 6 80
05 Ουκρανία Nazar Slyusarchuk "Khlopchyk Rock 'n' Roll" (Хлопчик рок н рол) Ουκρανικά 9 58
06 Ισπανία Dani Fernández "Te doy mi voz" Ισπανικά 4 90
07 Σερβία Neustrašivi učitelji stranih jezika "Učimo strane jezike" (Учимо стране језике) Σερβικά1 5 81
08 Μάλτα Sophie Debattista "Extra Cute" Αγγλικά 11 48
09 ΠΓΔΜ Zana Aliu "Vljubena" (Вљубена) Σλαβομακεδόνικα 15 14
10 Σουηδία Μόλλυ Σαντέν "Det finaste någon kan få" Σουηδικά 3 116
11 Ελλάδα Χλόη Σοφία Μπολέτη "Δεν πειράζει" Ελληνικά 13 35
12 Λευκορωσία Αντρέι Κουνέτς "Noviy den" (Новый день) Ρωσικά 2 129
13 Βέλγιο Thor! "Een tocht door het donker" Ολλανδικά 7 71
14 Κροατία Mateo Đido "Lea" Κροατικά 10 50
15 Ρωσία Αδελφές Tolmachevy "Vesenniy Jazz" (Весенний джаз) Ρωσικά 1 154

Σημειώσεις

1.^ Περιέχει 2 γραμμές στο ρεφρέν στα Σερβικά ενώ 24 γραμμές τραγουδήθηκαν στα Αγγλικά, στα Γαλλικά, στα Γερμανικά, στα Ιταλικά, τα Ισπανικά, τα Ρωσικά και τα Ιαπωνικά.

Πίνακας βαθμολογίας

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Αποτελέσματα
Total Score Portugal Cyprus Netherlands Romania Ukraine Spain Serbia Malta Macedonia Sweden Greece Belarus Belgium Croatia Russia
Contestants Portugal 22 7 3
Cyprus 58 3 2 3 5 3 3 3 12 6 6
Netherlands 44 5 8 2 8 6 3
Romania 80 6 8 1 4 12 4 2 6 7 7 3 2 4 2
Ukraine 58 5 2 4 6 5 4 8 1 3 8
Spain 90 7 5 7 8 6 3 1 8 8 5 7 7 1 5
Serbia 81 2 4 5 5 7 2 7 10 4 1 5 5 5 7
Malta 48 1 1 3 1 1 1 7 5 3 2 4 7
Macedonia 14 2
Sweden 116 8 7 12 7 8 4 8 10 2 6 10 10 2 10
Greece 35 12 1 7 3
Belarus 129 12 6 4 10 10 8 6 12 5 10 8 6 8 12
Belgium 71 4 3 8 6 3 5 2 6 1 1 2 4 10 4
Croatia 50 6 2 10 12 6 1 1
Russia 154 10 10 10 12 12 10 12 4 4 12 10 12 12 12
The table is ordered by appearance
All countries automatically receive 12 points
N. Συμμετέχων Χώρα που ψηφίζει
7 Ρωσία Λευκορωσία, Βέλγιο, Κροατία, Ρουμανία, Σερβία, Σουηδία, Ουκρανία
3 Λευκορωσία Μάλτα, Πορτογαλία, Ρωσία
1 Κροατία ΠΓΔΜ
Κύπρος Ελλάδα
Ελλάδα Κυπρος
Ρουμανία Ισπανία
Σουηδία Ολλανδία
  • Σε όλες τις χώρες δόθηκαν 12 βαθμοί στην αρχή της ψηφοφορίας. Έτσι καμιά χώρα δεν είχε μηδέν βαθμούς.


Εκπρόσωποι βαθμών

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


  1. Serbia had taken part, in the 2005 contest, as part of Serbia and Montenegro, but this was their first participation as an independent nation.
  2. 'EBU Confirms: Romania to host Junior 2006'
  3. 'Croatia and Romania want to host junior 2006' Αρχειοθετήθηκε 2006-11-16 στο Wayback Machine.
  4. 'EBU: 16 countries signed up for Junior 2006'
  5. «'RTBF withdraws from Junior contest'». ESC Today. 29 Νοεμβρίου 2005. Ανακτήθηκε στις 22 Ιουνίου 2008. 
  6. «ESC Today article on withdrawal of Croatia». ESC Today. 20 Ιανουαρίου 2007. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 9 Μαΐου 2017. 
  7. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο» «Дитяче Євробачення» як взірець для дорослого (στα Ukrainian). Telekritika. 5 Δεκεμβρίου 2006. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Νοεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 3 Μαΐου 2008. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]