Fundația Ceata leagă parteneriate strategice pentru a reuși să-și atingă scopul de a elibera utilizatorii români de restricțiile din artă și din tehnologiile actuale. Partenerii săi împărtășesc valori comune ca libertatea utilizatorilor de a-și controla aparatura și programele pe care le folosesc, dreptul la interoperabilitate între tehnologii, dreptul la viață privată al utilizatorilor de tehnologie și Internet și libertatea persoanelor creative de a se baza pe opere culturale existente.
Parteneri internaționali
-
Free Software Foundation
Fundația Ceata este, din 30 noiembrie 2013, organizația națională a cărei echipă de traduceri este echipa oficială de traduceri în română a paginilor proiectului GNU. Fundația pentru Programe Libere (engl. Free Software Foundation, FSF) este principala organizație internațională care susține sistemul de operare liber. Richard Stallman, fondatorul și președintele lui FSF și totodată părintele programelor libere, a ținut un discurs în cadrul evenimentului de lansare a Fundației Ceata în București.
-
Free Software Foundation Europe
Fundația Ceata este, din 24 aprilie 2013, organizație asociată cu Fundația din Europa pentru Programe Libere (engl. Free Software Foundation Europe, FSFE) și colaborează cu aceasta în cadrul unor campanii internaționale precum Ziua Libertății Documentelor (engl. Document Freedom Day, DFD) și evenimente precum conferința națională Coliberator.
-
Digital Freedom Foundation
Fundația Ceata este, din 16 septembrie 2013, recunoscută ca organizație susținătoare a Zilei Libertății Programelor (engl. Software Freedom Day, SFD), o sărbătoare anuală organizată la nivel internațional de Fundația pentru Libertatea Digitală (engl. Digital Freedom Foundation, DFF). Cele două fundații colaborează și la alte zile internaționale dedicate libertății digitale, precum Ziua Libertății Aparatelor (engl. Hardware Freedom Day, HFD) și Ziua Libertății Culturii (engl. Culture Freedom Day, CFD).
-
The Sponge
Fundația Ceata este membră a rețelei „The Sponge” (Buretele), în cadrul căreia colaborează cu alte organizații din Europa de Est pentru realizarea de inovații în jurnalism dezvoltând programe libere și reutilizând date libere. În cadrul proiectului principal, competiția „Open Media Challenge”, Fundația Ceata este co-organizator și se ocupă de infrastructura pentru proiectele concurente și licențierea liberă a tehnologiilor dezvoltate.