Quim Hereu
Biografia | |
---|---|
Naixement | 13 novembre 1963 (61 anys) Girona |
Activitat | |
Ocupació | pintor |
Lloc web | quimhereu.com |
Quim Hereu (Girona, 13 de novembre de 1963) és un pintor català autodidacte. És cofundador i representant de l'Estrambotisme, un moviment artístic iniciat als anys 70 a l'Empordà per Joan Fuster i Gimpera. En la fase final de la seva vida, Fuster i Gimpera va designar Quim Hereu com a successor d'aquest moviment[1][2] a través d'un poema conegut com el testament de l'Estrambotisme.
Biografia
[modifica]Quim Hereu va estudiar enginyeria electrònica a la Universitat de Girona amb l'objectiu de mantenir la seva obra pictòrica al marge dels circuits comercials i dels galeristes, amb la intenció de preservar la seva independència creativa. No obstant això, va deixar l'enginyeria per dedicar-se exclusivament a la pintura, amb el suport de diversos col·leccionistes i mecenes.
Hereu ha desenvolupat la seva obra allunyada dels mercats d'art tradicionals, centrant-se en la producció de grans formats. A partir de l'any 2000, va començar a crear obres de gran escala i a consolidar el seu projecte artístic, al qual va denominar Estrambotisme. L'any 2011 va començar la realització de l'obra "L'estrambòtic naixement de Venus", [[3][4] un oli sobre tela d'una sola peça que mesura 6 metres d'altura per 12 metres d'amplada i que es convertiria en la primera obra de la seva anomenada "Trilogia Estrambòtica".[5]
L'any 2017, Quim Hereu va traslladar el seu estudi al centre cultural i museu "La Fortalesa"l'Espai Quim Hereu,[6] va formar part del DOR Museum, [7] un annex de nova construcció enterrat a la muntanya dels Sants Metges, dissenyat específicament per acollir la "Trilogia Estrambòtica". Aquesta trilogia consta de tres grans olis sobre tela (El Temps, El Poder i La Llibertat), cadascun de 6 x 12 metres.
a Sant Julià de Ramis, Girona. Aquest espai, conegut com aL'espai funcionava tant com a galeria com a estudi de l'artista, on Hereu continuava treballant i desenvolupant noves obres. A més de la "Trilogia Estrambòtica",[8] l'Espai Quim Hereu acollia altres peces de la col·lecció privada de l'artista, així com obres disponibles per a la venda. Els visitants podien observar de prop el procés creatiu de l'artista, amb obres en diferents fases de desenvolupament, incloent-hi pintures, escultures i altres instal·lacions. A l'Espai Quim Hereu també s'hi realitzaven "sopars estrambòtics"[9][10] creades pel xef Jordi Cruz, inspirades en l'obra de Quim Hereu. L'any 2020, l'Espai Quim Hereu va tancar les portes a causa de la mort del seu promotor, Ramon López.
Edicions
[modifica]- Hereu, Quim A. Llegendes de Girona. Barcelona: Rigau, 2008.
Referències
[modifica]- ↑ «Joan Fuster, pare del estrambotisme».
- ↑ «Joan Fuster, creador del Estrambotismo».
- ↑ «L'Artista Quim Hereu fa néixer una Venus» (en catala). Diario de Girona, 24-04-2011.
- ↑ «Quim Hereu prepara una Venus estrambòtica». Bon Art digital, 18 enero 2011.
- ↑ «Fora del Ramat- Quim Hereu». Catalunya Radio, 04-04-2021.
- ↑ «En el corazon de la Fortaleza».
- ↑ «Cohesión de artistas».
- ↑ «Quim Hereu pinta el santuari del estrambotísme» (en catala). Diari Ara, 04-03-2021.
- ↑ «Jordi Cruz i Quim Hereu revolucionant el públic». Diari de Girona, 14-03-2022.
- ↑ «Lo que nos dejó el Forum Gastronómico de Barcelona» (en castellano). Gastronomistas, 29-11-2019.