Vés al contingut

Comportament sexual humà

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Coitus, secció en el llibre Tacuinum sanitatis casanatensis (segle XIV)

L'activitat sexual en els humans és una forma natural d'intimitat física. Pot exercir-se amb el propòsit de reproducció biològica, transcendència espiritual, per expressar afecte o per plaer i entreteniment (conegut en aquest context com a gratificació sexual). El desig pel sexe és una de les motivacions bàsiques del comportament humà. Totes les espècies animals que tenen reproducció sexual, i totes les cultures humanes, tenen una sèrie de conductes que es divideixen en: seguici, intimitat i activitat sexual.[1]

Definició

[modifica]

El comportament sexual humà és, per tant, el comportament que desenvolupen els éssers humans per buscar companys sexuals, obtenir l'aprovació de possibles parelles, formar relacions, mostrar desig sexual, i el coit.

Aquest comportament s'estudia en dues grans àrees: l'antropologia (les pràctiques de diverses cultures), i la informativa (coneixements que poden ser útils als individus que poden involucrar-se en aquest tipus de comportaments, o que consideren la possibilitat de dur a terme una activitat sexual).

El comportament sexual humà és una expressió molt àmplia. Es refereix tant a comportaments usuals com als menys freqüents, i inclou tot un seguit de comportaments sexuals des de les relacions matrimonials fins a l'abús sexual. Encara que, en molts casos, el comportament sexual es dirigeix o es porta a terme dins d'una relació, no és un element imprescindible, i hi ha molts comportaments sexuals fora d'una relació interpersonal.

Referències

[modifica]
  1. [enllaç sense format] http://www2.hu-berlin[Enllaç no actiu]. de/sexology/ECS5/definicion_4.html La definició de salut sexual (OMS 2002) - definició 4a 2002