Vés al contingut

Charles Philippe Lafont

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula personaCharles Philippe Lafont

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1r desembre 1781 Modifica el valor a Wikidata
París Modifica el valor a Wikidata
Mort23 agost 1839 Modifica el valor a Wikidata (57 anys)
Hins (França) Modifica el valor a Wikidata
Sepulturacementiri de Père-Lachaise, 12
Grave of Lafont (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióviolinista, cantant, compositor, violista Modifica el valor a Wikidata
GènereÒpera Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsRodolphe Kreutzer i Isidore Bertheaume Modifica el valor a Wikidata
InstrumentViolí i veu Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeMarie-Joséphine Lafont-Porcher (1806–) Modifica el valor a Wikidata


Musicbrainz: ab0de486-23aa-4453-abd1-630d4045aa81 IMSLP: Category:Lafont,_Charles_Philippe Find a Grave: 44171043 Modifica el valor a Wikidata

Charles Philippe Lafont (París, 1 de desembre de 178123 d'agost de 1839, va ser un violinista francès que va morir en un accident, a la carretera entre Banhèras de Bigòrra i Tarbes, a causa de la bolcada de la diligència en la qual viatjava.

Es donà a conèixer com a cantant en els concerts del teatre Feydeau, i poc temps després com a violinista, aconseguint èxits clamorosos en els concerts de l'Òpera. Després passa a Itàlia i d'allà a Anglaterra, fent-se aplaudir amb entusiasme. Va romandre sis anys a Sant Petersburg com a primer violí de l'emperador. El 1812 lluità dignament a Milà amb Paganini, i el 1815 retornà a París, sent nomenat primer violí de la música de cambra de Lluís XVIII. A la capital francesa tingué alumnes del seu instrument com la neerlandesa Hermina Maria Dijk.

El 1831 feu una gira per Alemanya acompanyat pel cèlebre pianista Henri Herz, el 1833 visità el Regne dels Països Baixos, i el 1839 tornà a Alemanya, també amb Herz, morint en el camí a conseqüència de bolcar la diligència en què anava. Deixà concerts, fantasies, duos, romances i dues òperes còmiques, La rivalité villageoise (1801), i Lermitage.

Bibliografia

[modifica]