Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Golls! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Un cop l'any es convoca la Gran Quinzena Anual de la Qualitat, però si esteu molt interessat en augmentar la qualitat de la Viquipèdia, no dubteu a seguir en qualsevol moment de l'any la llista de tasques de manteniment de la pàgina.}}

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


--barcelona 09:42, 22 oct 2007 (CEST)Respon


Proposta d'esborrat de la pàgina Xavier Llopis Bauset

modifica
 
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «Xavier Llopis Bauset», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Pau Cabot · Discussió 11:36, 7 des 2007 (CET)Respon

Trenc

modifica

Hola, Golls. Segur que la teva edició era benintencionada, però és que hi havies posat enllaços interns a viquipèdies en altres llengües, que no estan permesos, i la modificació no tenia referències. Jo només feia feina de patrulla de canvis recents, i per això et vaig revertir. Perdona per no haver-te donat cap explicació en aquell moment, anava ràpid!.--Xamil (disc.) 09:39, 26 oct 2017 (CEST)Respon

Varietats lingüístiques

modifica

Hola, Golls. Sobre les teves "millores d'edició": clarament aquí no hi ha cap millora. Les varietats lingüístiques cal respectar-les, de manera que si un article està escrit en qualsevol de les varietats de la llengua catalana així es queda i no es canvia. D'altra banda, paraules com folk, rock, etc. són perfectament vàlides en català i no les posem en cursiva; cosa que sí fem, en canvi, amb els mots d'altres llengües. Gràcies. --Judesba (digues...) 14:54, 13 gen 2020 (CET)Respon

I sobre l'ús de cometes, el mateix. Que un editor faci servir "aquestes" o «aquestes és qüestió de gustos i no es canvien. El que sí cal és ser coherent i emprar les mateixes en tot l'article, sense barrejar. Salut! --Judesba (digues...) 14:57, 13 gen 2020 (CET)Respon
Hola, Judesba. Si creus que no tocava eliminar el comentari inicial en l'article Els Jóvens, perdona'm, però no acabava d'entendre què aportava, ja que no he vist que els articles de la Viquipèdia estiguen marcats amb comentaris que indiquen les varietats dialectals o estilístiques. En tot cas, ni m'ha passat pel cap modificar res de la varietat dialectal de l'article.
Seguint en el mateix article, l'oració «dels que reben sobretot una influència semàntica», és una subordinada de relatiu explicativa amb preposició. Per tant, d'acord amb la normativa, cal escriure-la: «dels quals reben sobretot una influència semàntica».
El cas de la primera citació, on elimines la majúscula inicial en la citació d'unes paraules, he aplicat el criteri ortotipogràfic més comú. En este cas, encara que s'acostuma a començar en majúscula, si vols deixar l'inici en minúscula, el punt final hauria d'anar fora de les cometes.
Pel que fa a folk, apareix en els diccionaris generals com a paraula anglesa, per això he pensat que convenia marcar-lo amb cursiva.
Quant a les cometes, el llibre d'estil diu: «A la Viquipèdia solem utilitzar "les cometes baixes", per consens.» Les he posades baixes per això. En eixe sentit, el consens té sentit, perquè les cometes baixes són més adequades, no tant perquè siga la nostra tradició tipogràfica, sinó perquè el valencià utilitza l'apòstrof, que sol provocar un conflicte gràfic amb les cometes altes.
Finalment, pel que fa encara a l'ús de les cometes, en l'article sobre Pep Laguarda, hi han cometes baixes i cometes altes en conflicte amb el teu comentari sobre la coherència. A més, el nom «"Plexison Impermeable"», apareix en cursiva més amunt, ja que es tracta d'un àlbum, i per això mateix l'havia posat en cursiva i li havia llevat les cometes.
Espere que estes explicacions et semblen raonables. Només pretenia millorar un poc l'edició de la Viquipèdia d'acord amb els seus propis criteris. Faig aportacions que en cap cas no pretenen generar polèmiques ni controvèrsies, i encara menys als qui feu aportacions de fons i feu tan bona faena. Moltes gràcies.--Golls (disc.) 22:09, 13 gen 2020 (CET)Respon
Hola novament, Golls. Patrullo canvis recents molt sovint, i està ple de vandalismes (intencionats i no), i canvis com els de la variant lingüística n'estic farta de veure'ls. Per això em salta l'alarma molt ràpidament i avui t'he revertit sense mirar gaire la resta de canvis.
El comentari sobre la variant lingüística s'afegia especialment als inicis de la Viquipèdia, justament per a avisar els editors d'aquell l'article que la variant calia respectar-la. Pots llegir-ne una mica més a Viquipèdia:Llibre d'estil/Variants lingüístiques (mira el codi).
Sobre el tema de les cometes, realment no hi ha consens d'utilitzar «aquestes» en comptes d'"aquestes". És qüestió de gustos, com t'he dit, mentre es mantingui la coherència dins l'article, tot i que en Leptictidium recomana «aquestes» en català.
Pel que fa a la resta, cap problema, d'acord amb el que comentes.
Afegiré una d'informació més: si en una pàgina de discussió que no sigui la de l'altre usuari vols que aquesta persona llegeixi el teu comentari, has de "d'avisar-la" amb aquest codi: {{u|Judesba}} o bé {{ping|Judesba}} (o el nom d'usuari que tingui), i així l'altra persona rep l'avís. ;-) M'he topat amb el teu comentari per casualitat, perque revisava les meves darreres edicions.
Si tens dubtes amb alguna cosa, m'ho comentes. Salut! --Judesba (digues...) 01:23, 14 gen 2020 (CET)Respon
T'agraïxc la informació addicional, Judesba, perquè no controle massa els codis d'este entorn. Estic acostumat a altres entorns en què l'avís és automàtic.
Pel que fa a les cometes, tal com t'he dit, m'he guiat pel llibre d'estil de la Viquipèdia, que diu el que et vaig indicar: «A la Viquipèdia solem utilitzar "les cometes baixes", per consens.» Pel que dius, sembla que hi tens alguna objecció. Espere que s'aclarixca. Ja et vaig dir per què em semblen més adequades les baixes en valencià.
Ara prove un dels codis d'avís que m'has indicat, Judesba (t'agrairia que m'indicares si ha funcionat). Moltes gràcies per l'ajuda i la comprensió. --Golls (disc.) 09:55, 14 gen 2020 (CET)Respon
La presa de decisions relativa a les cometes baixes. Vegeu també Viquipèdia:Llibre d'estil#Cursives i cometes. Per altra banda, llevat possiblement de la retirada del comentari sobre variants lingüístiques, les altres edicions de Golls em semblen impecables des d'un punt de vista lingüístic. Salut. —Leptictidium (digui) 10:30, 14 gen 2020 (CET)Respon
Golls, notificació rebuda correctament! :-) Amb el flow l'avís és automàtic, sí.
No és que hi tingui cap objecció, és que diu solem (que indica costum, no pas norma); d'altra banda, un amplísssssim consens de 7 persones l'any 2012. Jo faig servir habitualment les altes per costum i practicitat, i les baixes quan hi penso (que és quasi mai). Evidentment, tu fes servir les que et semblin millor. Com et comentava, patrullant canvis recents em vaig trobar amb la teva edició; el primer que vaig veure va ser l'esborrament de l'avís lingüístic i alguns canvis als que els vaig parar menys atenció; per això et deia ahir que, pel que feia a la resta de coses que comentaves, et donava la raó.
Salut! --Judesba (digues...) 00:22, 15 gen 2020 (CET)Respon

Dinasties

modifica

Hola. No acabo d'entendre els teus comentaris. Entenc que em dones la raó, tot i que no ho acabo de veure clar: els imperis s'escriuen amb majúscula inicial, per tant hem de parlar d'Imperi otomà i no d'Imperi Otomà. No acabo d'entendre quina conseqüència té això en el cas de les dinasties, que en general s'escriuen en minúscula, excepte quan són "cognoms" (els otònides, els omeies, els borbons, però en canvi els Habsburg o els Medici). Sobre els aiúbides, a la Viquipèdia fa temps que es va optar per preferir els noms de les dinasties construïts amb el sufix -ida (abbàssides, zírides, hamdànides etc.), excepte en casos de molta tradició com els omeies o els otomans (i no umàyyides i osmànides) i algun altre. El cas que comentes dels aiúbides és en certa manera un híbrid, ja que estrictament hauria de ser ayyúbides, però per existir certa tradició es va optar per l'arrel aiub-. Això, en alguns casos, pot provocar certa discrepància amb la GEC, sí, que tampoc és que sigui sistemàtica. Tanmateix cal tenir present que molts dels noms de dinasties recollits a la Viquipèdia no ho són a la GEC, per tant calia fer una feina de creació de terminologia i el consens va anar cap a aquesta via, enfront d'altres possibles (sufixos -í o -ita, per exemple). No sé si era això el que em demanaves... --CarlesVA (parlem-ne) 09:14, 14 gen 2020 (CET)Respon

M'hauràs de disculpar, CarlesVA, però em vaig embolicar un poc entre els continguts i els codis, i vaig fallar en l'explicació.
Pel que fa als imperis, el criteri de la Viquipèdia diu: «els imperis o regnes antics s'escriuen amb majúscules inicials (Imperi Romà, Imperi Xinès, Imperi Maia, Imperi Seljúcida, Imperi Romà d'Orient, Regne Visigot, Regne Longobard, Regne de Kent...)». Per tant, hauria de ser «Imperi Otomà».
En relació amb les dinasties, la cosa és més complexa, perquè crec que el llibre d'estil no en diu res i el tema crec que no està massa ben resolt. Mentres es simplifica el tema, tens raó pel que fa a la distinció entre uns i altres tipus de denominacions de dinasties.
Amb tot, en el cas aiubí/aiúbida/ayyubí el canvi que vaig fer va ser per ajustar més la forma a l'entrada a la qual remetia, aiúbida. La discordança entre criteris de transcripció i entre les dos entrades en una mateixa obra, si no està explicat, em sembla que induïx a confusió.
T'agraïxc el comentari. Espere haver-me explicat un poc millor. --Golls (disc.) 12:25, 14 gen 2020 (CET)Respon
De fet no vaig exposar-te la meva opinió, sinó el que diu l'IEC sobre l'ús de les majúscules i minúscules (aquí), que veig que es contradiu amb la Viquipèdia. De fet ara en prenc nota jo, perquè no n'era conscient, disculpa per tant les correccions. Cal dir que a la Viquipèdia li encanten les majúscules, pel meu gust amb una interpretació exagerada i sense sentit de la norma i segurament per influència de l'anglès, però això evidentment és la meva opinió. Sobre el cas dels aiúbides, si detectes certa incoherència, es pot anar corregint per unificar sota una única forma, és lent, però es pot fer. --CarlesVA (parlem-ne) 07:47, 15 gen 2020 (CET)Respon
Precisament, CarlesVA, per mirar de no caure en discordances de criteris, consulte el llibre d'estil per a eixes qüestions. Les meues preferència tampoc no són les de la Viquipèdia, però estic acostumat a haver d'aplicar criteris diferents. A mi tampoc no m'agrada l'excés de majúscules (com ara que el títol de l'entrada comence sempre en majúscula) i espere que això puga variar a mesura que les decisions d'estil vagen de revisant-se i ampliant-se. Moltes gràcies per la paciència i pel comentari. --Golls/Miquel Boronat Cogollos (disc.) 20:49, 15 gen 2020 (CET)Respon

We sent you an e-mail

modifica

Hello Golls,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (disc.) 20:47, 25 set 2020 (CEST)Respon

Bon dia/Bonjour Miquel!

modifica

Molt bon dia, So'c Claudi Balaguer/Capsot, i vinc per a emprenyar-te. No, més seriosament molt de goig de conéixer-te virtualment. Com tu he nascut a l'estat francés (a Occitània però) de pares valencians. Gràcies per totes les teues contribucions, enhorabona! No sé si ho sabràs, però hi ha eleccions a la Junta de la Fundacio' Wikimedia i trobe que és molt important que hi participem de manera important per a demostrar la nostra vitalitat i empenta. Si desitges votar i necessites informacio' pots mirar el meu missatge a la Taverna i seguir l'enllaç que porta a un apartat del meu perfil en el qual done el meu parer sobre els candidats i més coses que poden ser u'tils. Espere, i t'ho agraisc per endavant, que votaràs! :) També tenim una entitat que es diu Amical que mira de fer conéixer la Viquipèdia i organitza actes diversos, si t'interessa fer-te'n membre i espere que si' ja t'aniré dient més coses! De nou, gràcies per tot. Que vos vaja tot molt bé a tu i tots els teus, una abraçada ben bona i molt bon estiu! Fins ben prompte! Claudi/Capsot (disc.) 16:51, 27 ago 2021 (CEST)Respon

Cometes simples

modifica

Hola @Golls, he tornat a posar les cometes senzilles que havies canviat per cursiva en l'article Criptogínia. En el llibre d'estil de la Viquipèdia sobre cometes i cursiva diu que s'apliquen les recomanacions de la llengua catalana, i remet als articles corresponents cometes i cursiva. En l'article cometes, sobre les cometes simples diu:

  • Per delimitar definicions s'usen les cometes simples:
Una bajoca és el que en català oriental es coneix com a ‘mongeta tendra’.

És un dels usos de les cometes simples que recomana el Manual d'estil de Josep M. Mestres et al., que ara per ara em sembla el millor que tenim per al català. Entenc que l'ús que jo n'havia fet en l'article és aquest. Però si et sembla que no és així, t'agrairé que m'indiquis per quin motiu s'han de canviar les cometes simples per cursiva. Mercè Piqueras (disc.) 19:08, 8 març 2023 (CET)Respon

Hola, @Mercè Piqueras, cites correctament el criteris d'estil, però en els usos de l'article «Criptogínia» en què apareix la paraula criptogínia entre cometes simples no són casos de definició (o significat) sinó que són casos d'ús metalingüístic (Manual d'estil, 3.2.3.b).
Com que l'exemple del Manual d'estil no és del tot igual als de l'article, pots vore que al llarg del Manual d'estil escriuen «el terme família» o «el terme rodona», etc. Són usos metalingüístics equivalents als casos de l'article «Criptogínia». Ha de ser, per tant: «el terme criptogínia».
Sí que s'ajusta als criteris anteriors el fragment següent de l'article: «format per dos lexemes grecs, crypto ('amagar, ocultar') i gyné ('dona')». Tenim en este fragment els usos metalingüístics en cursiva i les definicions (o significats) entre cometes simples.
En canvi, no és correcte l'exemple de l'article «Cometes (tipografia)», ja que també està fent un ús metalingüístic, que podem parafrasejar «una bajoca és el que en català es coneix (com a / amb el terme) mongeta tendra». (He localitzat un exemple semblant en l'apunt «Què és el denim?» del Termcat: «on es feien els pantalons que coneixem com a texans o vaquers».)
Espere que esta forma de vore-ho et semble adequada. Si no t'ho sembla, t'agrairia que m'ho explicares. Si és que sí, supose que tu mateixa faràs els canvis. T'agraïxc el comentari i compartixc amb tu que el Manual d'estil és una referència imprescindible. Golls/Miquel Boronat Cogollos (disc.) 20:23, 8 març 2023 (CET)Respon
No sóc lingüista i segurament tens raó tu, però aleshores caldria canviar l'exemple que hi ha a l'article sobre les cometes. He anul·lat la meva reversió. Salutacions, Mercè Piqueras (disc.) 20:47, 8 març 2023 (CET)Respon
Tens raó, @Mercè Piqueras, cal modificar l'exemple de l'article «Cometes (tipografia)». Ara quan tinga un moment ho faré. No et veig convençuda. De totes formes, no és cosa que tinga molt a vore amb la lingüística, són criteris estilístics i tots tenim les nostres preferències. Salut! Golls/Miquel Boronat Cogollos (disc.) 09:39, 9 març 2023 (CET)Respon

Carrega d'imatges

modifica

Bon dia @Golls, gràcies per la teva càrrega d'imatges. Tanmateix la majoria d'imatges s'han de carregar a Wikimedia Commons, tret d'algunes excepcions. En aquest cas, no es compleix cap de les excepcions previstes i és necessari carregar-la a Commons. Gràcies!--- Docosong (disc.) 12:32, 8 maig 2023 (CEST)Respon

T'agraïxc l'avís, @Docosong. M'ha costat un poc d'entendre, però crec que al final ho he fet com toca.Si no està bé encara, dis-m'ho. Golls/Miquel Boronat Cogollos (disc.) 13:00, 8 maig 2023 (CEST)Respon

Els 10.000

modifica

He ensopegat amb el teu usuari en l'ampliació de l'article W. H. Auden, que faig dins del viquiprojecte els 10.000. No sé si n'has sentit a parlar. Tant si com no, i vist el que manifestes en el teu perfil, ja aniria bé algú que fes algunes revisions i sobretot, al meu entendre, des del punt de vista de la llengua. Moltes ampliacions venen de traduccions i aquí plora la criatura. No t'estic demanant que els corregeixis tots, seria una barbaritat. No sé com hi podries col·laborar...a demanda? De fet te n'adones quan un article no acaba de fer el pes i li cal una repassada. Si et semble, li dones un cop d'ull i ja em diràs. Pallares (disc.) 15:38, 18 juny 2024 (CEST)Respon

No sé si acabe d'entendre la idea, @Pallares. ¿Es tracta que vaja fent ampliacions o esmenes als articles de la llista dels 10.000? Si és això, em semblarà molt bé poder participar d'eixa manera que proposes, que és més controlada del que acostume, ja que habitualment vaig fent seguint les meues consultes en la Viquipèdia. Si hi ha cap requisit concret, cap limitació o cap protocol que calga seguir, m'ho dius i ja vorem si ho puc fer. En fi, com he dit, ara mateix li pegaré una miraeta a algun article (com ara el de noi, que em sembla que li falta alguna cosa). T'agraïxc la proposta. Golls/Miquel Boronat Cogollos (disc.) 17:31, 19 juny 2024 (CEST)Respon
@Golls: A veure que et sembla la prova: He ampliat, traduint del francès, que sempre queda pitjor, l'article Diògenes de Sinope. Es tracta de fer-ne una repassada lingüística. Al teu aire. I si veus massa alta la muntanya, tan amics. Gràcies. Pallares (disc.) 09:31, 29 juny 2024 (CEST)Respon
Hola, @Pallares, he començat a fer la revisió de l'article. Si et sembla bé, aniré fent. No entenc això de la «moneda política», que supose que deu tindre una versió més comprensible. En tot cas, has fet una gran faena. Intentaré que les meues aportacions siguen positives. Gràcies. Golls/Miquel Boronat Cogollos (disc.) 21:03, 30 juny 2024 (CEST)Respon
Moltes gràcies Pallares (disc.) 11:41, 1 jul 2024 (CEST)Respon
A mi em sembla bé, miraré de corregir en el futur alguns dels errors que has detectat. Només una cosa: l'ús de les cometes, m'ho rellegiré més endavant Pallares (disc.) 08:30, 3 jul 2024 (CEST)Respon
@Golls: Aquí no hi ha emoticons per treure's el barret, però allà va. Si l'experiència t'ha semblat satisfactòria i no estàs cansat (de mi), quan puguis, dona-li un cop d'ull, a Carl Benz, que em van posar una etiqueta de mala traducció, no he sabut ben bé per què. Segur que tu ho descobreixes--Pallares (disc.) 07:42, 11 jul 2024 (CEST)Respon
D'acord, @Pallares, miraré de fer alguna aportació a la teua faena. Ei, al meu ritme, que no és tan productiu com el teu. Moltes gràcies. Golls/Miquel Boronat Cogollos (disc.) 09:45, 11 jul 2024 (CEST)Respon
En la meva producció que dius hi ajuden les màquines. Només ho reviso i ho pujo, i aquí plora la criatura, de vegades Pallares (disc.) 06:55, 14 jul 2024 (CEST)Respon