Gabrielle og Eva Weel Skram er nye mentorer i «The Voice»

De erstatter Ina Wroldsen og Jarle Bernhoft i sangkonkurransen – og blir historiske.

SPENTE: De nye mentorene i «The Voice» Gabrielle Leithaug og Eva Weel Skram Foto: Jan-Petter Dahl
SPENTE: De nye mentorene i «The Voice» Gabrielle Leithaug og Eva Weel Skram Foto: Jan-Petter Dahl

Gabrielle Leithaug (39) og Eva Weel Skram (38) er de nye mentorene i «The Voice». 

Dermed kompletterer de mentorlaget, som i tillegg består av veteranene Espen Lind og Yosef Wolde-Mariam.

FIRERBANDEN: Slik ser den nye firerbanen ut - nå skal de konkurrere om de største talentene. Foto: Jan-Petter Dahl
FIRERBANDEN: Slik ser den nye firerbanen ut - nå skal de konkurrere om de største talentene. Foto: Jan-Petter Dahl

Nysigneringen er også av det historiske slaget for den norske utgaven av «The Voice». Dette er nemlig første gang det er to kvinnelige mentorer i panelet.

– Det er stor stas at det for første gang nå blir to kvinner i mentor-stolene i «The Voice», sier Eva Weel Skram i en pressemelding.

– Jeg har enorm respekt for alle dem som har sittet i stolene tidligere, og er veldig glad for at vi er to som er nye – og at det er nettopp Gabrielle som er i samme situasjon som meg. Da føles det litt mindre farlig.

Skal «ut av hulen»

For Gabrielle vil mentorrollen også være en stor forandring på det personlige plan.

– Fokuset mitt har de siste 14 årene vært meg, meg, meg og min egen reise, og man har en tendens til å jobbe veldig mye alene i denne bransjen. Jeg gleder meg til å komme litt ut av hulen og bli del av et fellesskap, sier Gabrielle Leithaug i pressemeldingen.

Eva Weel Skram avslører at hun nå legger rollen som ivrig seer bak seg, for å bli mentor for håpefulle talenter.

– Jeg ble både glad og beæret over å bli spurt om å være mentor i «The Voice». Endelig kan jeg gå fra å rope gode råd til folk på skjermen fra sofaen hjemme, til faktisk å være med på å påvirke låtvalg og støtte deltakerne ansikt til ansikt, sier Eva Weel Skram.

Har deltatt i Idol og X Factor

Begge de to tilskuddene til mentorstolene vet hvordan det er å delta i en sangkonkurranse som gryende artist.

Eva Weel Skram var med i «Idol» 2005, mens Gabrielle deltok i «Idol» 2006 og «X Factor» i 2009.

– I år er det nøyaktig 20 år siden søsknene mine meldte meg på «Idol». Det var utrolig skummelt og gøy, og det endret livet mitt, forteller Weel Skram.

Hun fortsetter:

– Som mentor kan jeg forhåpentligvis være med på å gjøre opplevelsen mindre skummel for dem som melder seg på. Jeg sitter jo på to tiår med artisterfaring, og gleder meg til å dele av det jeg har lært, på godt og vondt, med andre som befinner seg i startgropa.

Gabrielle sier seg enig, hun vil vise at man kan lykkes selv uten å gå seirende ut av konkurransen.

– Det er også spennende å potensielt kunne ta del i starten på reisen til en ny artist. Det må jo absolutt være målet med dette – men også å få lov til å ta brodden av det hele. Ved å være et levende eksempel på at man kan slå gjennom uten førsteplass, kan det være med på å ufarliggjøre prosessen, sier hun videre.

DEN GANG DA: Gabrielle opptrer på «X Factor» i 2009. Foto: Thomas Reister
DEN GANG DA: Gabrielle opptrer på «X Factor» i 2009. Foto: Thomas Reister

Udødelige hits

Gabrielle har skapt seg litt av en karriere, og tok tidlig et skifte fra å synge på engelsk til norsk. Bergenseren har laget udødelige hits som «Ring meg» og «Fem fine frøkner».

Sogningen Eva Weel Skram har gjort storsuksess både på egen hånd og i bandet Eva & the Heartmaker, et band hun utgjorde sammen med ektemannen Thomas Stenersen.

TV 2s programredaktør, Trygve Rønningen, ser seg svært fornøyd med fullført mentorjakt.

– Vi har akkurat takket av to mentorer i Jarle Bernhoft og Ina Wroldsen, som begge har gjort en fantastisk jobb i «The Voice». 

– Og så er vi nå utrolig glade for å kunne dele nyheten om at vi har fått med oss Eva Weel Skram og Gabrielle på laget – to store artister, som har preget hitlistene og norsk musikkliv de siste årene. 

Han fortsetter:

– Rett og slett to som vi er stolte over å kunne få lov til å jobbe med, og som med sine bakgrunner har enormt mye å gi til talentene i den kommende jubileumssesongen, sier Rønningen.

Nyheten om hvem som får ta over mentorstolene kommer etter lang tid med spekulasjoner.

Både Tom «Matoma» Stræte Lagergren har blitt ønsket tilbake og navn som Stian «Staysman» Thorbjørnsen har blitt foreslått som ny mentor.

Har du fått med deg disse klippene?

Det var tidligere i sommer ble det klart at det gjøres endringer i «The Voice»-kabalen, og verken Ina Wroldsen eller Jarle Bernhoft skulle bli med videre.

– Det er vemodig å skulle gi seg, men jeg føler at det er på tide for meg å fokusere på andre ting i min karriere akkurat nå, uttalte Wroldsen om mentor-exiten.

Bernhoft fortalte at han nå skal lære å kjede seg og øynet mulighetene for å bli tradwife.

– Det er lite dramatikk bak dette. Jeg har ikke fått inntrykk av at jeg sparkes ut. Jeg fikk beskjed om at det er noen redaksjonelle valg som gjør at jeg må tre til siden, så jeg har ikke «driti» meg ut, uttalte Bernhoft til TV 2 den gang.