בשטח הפלסטיני הכבוש, משרד האו״ם לתיאום עניינים הומניטריים פועל באמצעות מערכת כוחות המשימה וביחד עם ארגונים הומניטריים שותפים לזהות את הצרכים החיוניים ביותר, לתכנן מענה ולקבוע מהם התקציבים הדרושים. עם תוצריה של פעילות זו נמנות הסקירה הכללים של הצרכים ההומניטריים ותוכנית המענה ההומניטרי – שהן חלק ממחזור התכנון ההומניטרי.
כדי להבטיח מימון לתוכנית המענה ההומניטרי, המתאם ההומניטרי וארגון הגג של גופי הסיוע בשטח הפלסטיני הכבוש באים בדברים עם תורמים, הן ברמה המקומית והן ברמה העולמית. לשם כך הם זוכים לתמיכה מצד משרד האו״ם לתיאום עניינים הומניטריים, העוקב אחר רמות המימון ומסייע בניתוב המימון לתחומים חיוניים המצויים בקדימות. כדי לאפשר עבודה זו, חיוני שכל הארגונים השותפים והתורמים ידווחו במדויק וללא דיחוי על כל מימון הומניטרי למערכת המעקב הכספית.
For previous editions of the monthly Humanitarian Funding Update, click here. HRP data is also available through our set of interactive charts and through the oPt FTS.
ברמה העולמית, משרד האו״ם לתיאום עניינים הומניטריים פועל לגייס מימון הומניטרי באמצעות כל קשת קרנות המימון, המנגנונים והארגונים ההומניטריים השותפים, כדי להבטיח שהצרכים ההומניטריים הגדלים והולכים בעולם כולו יקבלו מענה, מנהיגות ומנגנוני תיאום הומניטריים ברמה המקומית יקודמו, ומנגנונים כספיים הומניטריים יפעלו באופן המשלים זה את זה ועולה בקנה אחד עם מימון לפיתוח. למידע נוסף יש ללחוץ כאן.