NANETA ŠTETA MALINARIMA: Oglasila se udruženja proizvođača crvenog zlata

"NANETA ŠTETA MALINARIMA": Oglasila se udruženja proizvođača "crvenog zlata"

Udruženja iz raznih krajeva Srbije, i to: Savez „Srpska malina“ Arilje, Udruženje „Zlatni breg“ Nova Varoš, „Miker“ Užice, „Vilamet-Suvobor“ Gornji Milanovac, „Malinik“ Aleksandrovac, „Štitina“ Knjaževac, „Surdulički malinari“ Surdulica, „Naše voće“ Arilje, „Udruženje voćara“ Sokobanja i krovno Udruženje „SPAS“ (Sabor Proizvođača Agroprivrede Srbije) Kraljevo, ovim putem žele da se obrate javnosti povodom nedavnih dešavanja u vezi sa otkupnom cenom maline.

11. 06. 2024. u 16:15

KILOGRAM CRVENOG ZLATA 250 DINARA: Demantovane tvrdnje da nije postugnut dogovor sa malinarima i hladnjačarima o otkupnoj ceni

KILOGRAM CRVENOG ZLATA 250 DINARA: Demantovane tvrdnje da nije postugnut dogovor sa malinarima i hladnjačarima o otkupnoj ceni

NA sastanku sa predstavnicima malinara i hladnjačarima 31. maja postignut je dogovor da početna otkupna cena maline u ovoj godini bude 250 dinara po kilogramu. U toku vikenda biće izrađen Nacrt tog sporazuma, koji će se naći pred Vladom Srbije, a nakon odobrenja i potpisan. Ovo je danas na konferenciji za novinare rekao ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović, ističući da su netačne informacije i tvrdnje pojedinih udruženja koje su se mogle čuti u javnosti da dogovor nije postignut.

07. 06. 2024. u 16:16

PUNI MAGACINI  GARANCIJA SIGURNOSTI: Inicijativa za urgentni otkup 150.000 tona pšenice

PUNI MAGACINI GARANCIJA SIGURNOSTI: Inicijativa za urgentni otkup 150.000 tona pšenice

UOČI početka žetve pšenice predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je obnovio inicijativu za povećanje robnih rezervi u svim sferama i istakao da će morati urgentno da se otkupi oko 150.000 tona merkantilne pšenice od seljaka. Stručnjaci ocenjuju da je to dobar potez, imajući u vidu neizvesnu geopolitičku situaciju, kao i činjenicu da naša zemlja u novu tržišnu godinu ulazi sa viškovima od najmanje 1,5 miliona tona pšenice.

06. 06. 2024. u 16:46