Hlavní obsah

Nové knihy: LePera, Ahonen či Wicke

Léto je časem návštěv cizích zemí, obřích hudebních festivalů, ale také jistého sebepoznání, co si můžeme sami k sobě dovolit. Nicole LePera napsala průvodce po našich emocionálních vzorcích, který nám v tom může pomoci. Slovenská dívka, která se provdala do země tisíců jezer, tedy Finska, zase vytvořila průvodce po této, pro nás exotické, zemi. No a na hudebních festivalech můžeme narazit i na velké světové kapely. Třeba na německé Rammstein, jejichž příběh sepsal muzikolog Peter Wicke. A navrch v této nabídce najdeme pro pobavení i klasickou detektivku Agathy Christie se slečnou Marplovou.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Anna Todd: Nejtemnější měsíc

Příběh Kariny a Kaela pokračuje! Karina už si v životě prožila dost zklamání na to, aby věděla, že lepší je nastavit si pevné hranice a nikoho k sobě nepouštět. Jediný, u koho kdy udělala výjimku, je Kael Martin. I ten ale její důvěru zradil ještě dřív, než se stihli skutečně sblížit. Karina mu nedokáže odpustit, stejně tak na něj ale nedokáže zapomenout. Kaelovi už život zasadil mnoho krutých ran, největší bolest mu však působí odloučení od Kariny. Je připravený opustit armádu a začít znovu.

Yoli, 60 stran, 399 Kč

Foto: Yoli

Obal knihy

Jakub Řehák: Konkrétní poštolka

Nehmotná vysněná žena provází básníka v jeho páté sbírce skutečností bytu i kanceláře, ulicemi jeho města, ale zejména představami a vizemi, vládne jeho nocím, je královnou jeho srdce, těla i mysli. Centrem divokého, toužebného ztajeného dění není tentokrát anonymní urbánní prostor šedých staveb, ale konkrétní poštolka Karlína, jenž v takřka eponymním básnickém cyklu, tvořícím jádro sbírky, není Karlínem, jak bychom jej snad mohli znát.

Odeon – Edice Poezie, 88 stran, 229 Kč

Foto: Odeon – Edice Poezie

Obal knihy

Nicole LePera: Poznej sám sebe

Poznej sám sebe je průvodce, laskavý a povzbuzující společník a komplexní dílo sebepochopení, které radikálně změní vaši vnitřní práci a vnější svět.

V této praktické cvičební knize autorka pomáhá každému čtenáři odhalit jeho autentické já. Objektivním a pozorným sledováním fyzických, mentálních a emocionálních vzorců, které naplňují naše dny a vytvářejí naše současné já, můžeme jasněji vidět, co si nechceme nést do budoucnosti.

Mimochodem, 256 stran, 499 Kč

Foto: Mimochodem

Obal knihy

RECENZE: Jo Nesbø nejdříve děsí děti a pak dospělé

Knihy

Olga Krumlovská: Horoskopy 2025

Stalo se již dobrou tradicí, že každým rokem vydává Olga Krumlovská, známá astroložka a spisovatelka, horoskopy, v nichž si mohou čtenáři najít základní předpovědi na následující rok, rady, čím se řídit a čeho se vyvarovat, jak pečovat o partnerské vztahy, o své zdraví a finance. Horoskopy jsou vypracovány nejen pro základních dvanáct znamení, ale i pro tzv. dekany, jimiž autorka rozděluje každé znamení na tři „podznamení“, takže jednotlivé předpovědi jsou mnohem výstižnější a přesnější.

Esence, 304 stran, 299 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

Zdeněk Miler, Josef Kainar: Posmíval se konipásek

Josefa Kainara proslavily zejména písňové texty a básně pro dospělé čtenáře, ale část své tvorby věnoval také dětem. Toto populární leporelo, které právě vychází v novém vydání, je toho důkazem. Kainarovy verše o lidech a zvířátkách, plné hravého, laskavého humoru, doplnil ilustracemi „otec“ oblíbeného Krtečka Zdeněk Miler. Pro děti od 2 let.

Pikola, 12 stran, 149 Kč

Foto: Pikola

Obal knihy

Dominique Valente: Hvězdosvit. Vilma a ztracený den

Vilma Mechová je nejmladší a nejméně nadanou čarodějkou v kouzelnické rodině. Dokáže nacházet ztracené věci jako klíče, ponožky nebo umělé zuby. Což je jistě užitečné, ale ne příliš vzrušující. Pak se ale na prahu Vilmina pokoje zjeví nejmocnější čarodějka celého Hvězdosvitu a prosí ji o pomoc. Ztratilo se totiž celé minulé úterý. A bez něj by se celý vesmír mohl zhroutit. Vilma tak svírá ve svých nijak zvlášť význačných rukou osud celého světa. Dokáže zachránit svůj domov? Pro děti od 8 let. Text čtou Ivana Uhlířová a Vojtěch Hrabák.

Témbr, délka 7:12 hod, 379 Kč

Foto: Témbr

Obal audioknihy

Emma Greyová: Poslední vzkaz od mého muže

Kate je se silami i rozumem v koncích. Dva roky po smrti manžela Camerona se stále topí ve smutku, zůstává sama na výchovu malého dítěte, pracuje do roztrhání těla – a stejně se vždycky něco zvrtne. Útěchou jí naštěstí zůstává humor, i když je občas trochu hořký. Po zásahu pyrotechnického komanda v jejím domě na poklidném předměstí Canberry následuje další nečekaná událost: bouře tisíciletí, která Kate a jejího šéfa Hugha zastihne během letu přes celou Austrálii a přinutí je neplánově přistát v odlehlém prázdninovém letovisku.

Jota, 352 stran, 318 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

RECENZE: Přeživší holokaustu v uvěřitelných paralelních vesmírech

Knihy

Michaela Abonen: Sníh, sauna, Suomi

O tom, že Finsko je zemí tisíců jezer, Santa Clause a ne zrovna příznivého klimatu, slyšel snad každý. Ale víte, proč si Finové pletou běžkování a lyžování? Nebo že si můžete přivolat finského peněžního skřítka? Jak probíhá saunový teambuilding? Kolik odrazek je už moc i na Fina? A v čem jsou si tak podobní s Japonci? O tom všem a všeličem jiném se dočtete v knize Michaely Ahonen, Slovenky, která se přestěhovala do temného a studeného Finska, země mlčenlivých lidí, prohibice, mýtů a legend.

Jota, 223 stran, 318 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Agatha Christie: Vražda na faře

První románový případ slečny Marplové! Na faře vesničky St. Mary Mead dojde k vraždě. Obětí se stal člověk, jehož neměl rád ani zdejší duchovní. Kdo to provedl, když motiv měli úplně všichni? Policisté vztahům mezi místními nerozumějí, ale naštěstí je tady bystrá slečna Marplová. Tahle svérázná dáma zná všechny drby a jejímu bystrému oku nic neunikne! Jenom ona dokáže ve změti pravých i falešných stop rozpoznat ty, které povedou k odhalení pachatele.

Kalibr, 272 stran, 379 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Peter Wicke: Rammstein

Rammstein je německá industriálně metalová hudební skupina, která vznikla v lednu 1994. Členové skupiny pocházejí z bývalé NDR. Bývá považována za hlavní představitele hudebního stylu Neue Deutsche Härte s prvky elektronické hudby. Většina textů skupiny je v němčině, zejména na posledních čtyřech albech se však v malé míře objevují i další jazyky (angličtina, francouzština, ruština, italština, jedna skladba je celá ve španělštině). Autor je německý muzikolog, který se zvláště zajímal o populární hudbu; vyučoval jako univerzitní profesor na Humboldtově univerzitě v Berlíně.

Volvox Globator, 110 stran, 249 Kč

Foto: Volvox Globator

Obal knihy

RECENZE: Encyklopedický, leč zábavný Franz Kafka

Knihy

RECENZE: Štifter skládá okázalé obrazy lidského zmaru

Knihy
Související témata:

Výběr článků

Načítám