Η Σαντορίνη δονείται αδιάκοπα – Κάτοικοι και επισκέπτες εγκαταλείπουν το νησί
Ο χορός των Ρίχτερ δεν έχει σταματήσει στην περιοχή των Κυκλάδων. Εκατοντάδες είναι οι σεισμοί που έχουν καταγραφεί στην περιοχή ανάμεσα στη Σαντορίνη και την Αμοργό.
- Ξυλοδαρμός Βασίλη Μάγγου: «Είστε ένοχοι» – Ποινή φυλάκισης δύο ετών στους αστυνομικούς
- Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες - Πότε θα χτυπήσουν την Αττική
- Ξεπουλάνε τα πολυτελή ακίνητα στη Ρωσία - Από 26 εκατ. ανά τετραγωνικό
- Lee Joo-Sil: Πέθανε η αγαπημένη «μητέρα» του Squid Game
Εκατοντάδες είναι οι σεισμοί που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή των Κυκλάδων. Οι περισσότεροι σημειώνονται στην περιοχή ανάμεσα στη Σαντορίνη και την Αμοργό.
Η ανησυχία είναι έντονη, ιδίως μεταξύ των κατοίκων και των επισκεπτών στη Σαντορίνη.
Ο φακός του in βρέθηκε στο νησί ξημερώματα της Δευτέρας (3/2), όταν εκατοντάδες άρχισαν να φεύγουν υπό τον φόβο ενός ισχυρότερου σεισμού.
Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα ο ισχυρότερος που έχει σημειωθεί είναι στα 4,9 Ρίχτερ.
Βίντεο από το λιμάνι Αθηνιός στη Σαντορίνη:
Ουρές έξω από ταξιδιωτικό πρακτορείο στη Σαντορίνη
Μεγάλη είναι η ζήτηση στα ταξιδιωτικά πρακτορεία του νησιού αφού πολίτες ψάχνουν εισιτήριο για να φύγουν εξαιτίας των απανωτών σεισμών και της ανησυχίας που έχει προκύψει.
Σαντορίνη: «Λαμβάνονται μέτρα για όλα τα πιθανά σενάρια»
Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς είπε για τη σεισμική δραστηριότητα: «Ή θα έχουμε μια σμηνοσειρά, δηλαδή μεγέθη που θα είναι της τάξης του 4,5 έως 4,7 το ανώτερο χθες το βράδυ 19:45 ή θα έχουμε μια μεγαλύτερη δόνηση σεισμική η οποία μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι και κάποια ηφαιστειακή έκρηξη. Οπότε προετοιμαζόμαστε γι’ αυτά τα σενάρια».
«Δεν γνωρίζουμε ακόμα πώς θα εξελιχθεί η ακολουθία αυτή ανοιχτά της Σαντορίνης και μεταξύ της νήσου Σαντορίνης και Ανύδρου, οπότε πρέπει να περιμένουμε κι άλλο να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου», τόνισε ο κ. Γκανάς μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.
Ωστόσο, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για το δυσμενές σενάριο, οπότε όλη η προσπάθεια της πολιτείας και των επιστημόνων γίνεται στο να προετοιμαστεί το κράτος να αντιμετωπίσει ένα δυσμενές σενάριο, το οποίο περιλαμβάνει τη διέγερση του ηφαιστείου.
«Δεν υπάρχει κύμα μαζικής φυγής»
Ο δήμαρχος Θήρας, Νίκος Ζώρζος μίλησε στο in και σημείωσε ότι οι κάτοικοι είναι ενημερωμένοι για τους σεισμούς προκαλεί η ηφαιστειακή δραστηριότητα, όμως τώρα η κατάσταση είναι ιδιαίτερη, καθώς «έχουμε μια τεκτονική σεισμική δραστηριότητα από το ρήγμα που βρίσκεται βορειοανατολικά».
«Υπάρχει μια συχνή, πυκνή σεισμικότητα. Υπάρχει μια αναμενόμενη ανησυχία, λογική ανησυχία. Δεν υπάρχει αυτό το κύμα φυγής που λέγεται. Κάποιοι φεύγουν όντως. Δεν υπάρχει ένα κύμα μαζικής φυγής. Εμείς τελούμε σε αναμονή για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η σεισμική ακολουθία, έχουμε όμως μια καλή προετοιμασία».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις