MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Hvis du prøver at logge ind med en Apple enhed, skal du først prøve at rydde din historik. Sådan gør du:
Gå ind i Indstillinger
Vælg Safari
Ryd historik – webstedsdata
Hvis det ikke hjælper, skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
HK dækker mange brancher – bl.a. administration, grafisk arbejde, HR, IT, kommunikation og markedsføring, kundeservice, laboratorie- og miljøarbejde, ledelse, logistik og spedition, rådgivning, vejledning og sagsbehandling, økonomi, sundhed, salg og indkøb.
Se oversigt over de mest almindelige stillingsbetegnelser og uddannelser, som hører under HK's område.
HK er opdelt i 4 sektorer – HK Handel, HK Privat, HK Kommunal og HK Stat. Hvilken sektor, du hører til, kommer an på dit job, og hvilken overenskomst du er ansat under.
Er du i tvivl, om din stilling og branche er dækket af HK, eller hvilken sektor du hører til? Kontakt os på 7011 4545, så kan vi hjælpe dig.
Et medlemskab af HK Fagforening koster 30 kr./md. for alle under uddannelse. Uanset alder og om man er studerende eller elev.
Studerer man på en dimittendberettiget uddannelse, kan man blive medlem af HK’s a-kasse til 0 kr./md.
Hvis du blev medlem af HK Fagforening inden den 1. juni 2024
Fra 1. juni 2024 ændrede HK medlemskabet for alle under uddannelse til 30 kr.
Hvis du blev medlem som studerende inden den 1. juni 2024, kan du have et 0 kr. studiemedlemskab.
Du fortsætter med dit medlemskab til 0 kr. med samme rettigheder. Du har adgang til alle medlemsfordelene undtagen råd og vejledning i forhold til studiejob og at køre en sag i retten i forhold til et studiejob. Dette gælder hele dit studie, også ved direkte fortsættelse på en top-up uddannelse. Skifter du uddannelse, overgår du til et 30 kr. medlemskab.
Ønsker du rådgivning om studiejob kan du skifte til et 30 kr. medlemskab. Ring til 7011 4545.
Havde du et medlemskab til 95 kr. den 1. juni 2024, er dette nu ændret til et 30 kr.
Fagforening normalpris | 500 kr. |
Din rabat de næste 9 måneder | -200 kr. |
Din intropris de næste 9 måneder | 300 kr. pr. måned (ca. 222 kr. efter skattefradrag) |
Fagforening | 300 kr. | pr. måned i 9 måneder |
A-kasse* | fra 495 kr. | pr. måned i op til 12 måneder |
HK Kollektiv Lønforsikring | 55 kr. | pr. måned |
Intropris i alt | 850 kr. | pr. måned (634 kr. med fradrag) |
Du får skattefradrag for dit kontingent i HK. Følgende kan trækkes fra i skat:
Som en fingerregel er fradraget ca. 1/3 af prisen på dit kontingent. Når du melder dig ind via vores online formular, vil du se en udregning, der viser din samlede cirkapris på medlemskab efter skattefradraget.
Indberetning – du behøver ikke gøre noget
HK indberetter automatisk til Skat, så du skal ikke foretage dig noget for at få fradrag. Pengene vil automatisk blive betalt tilbage i skat med din skatteopgørelse til næste år. Ønsker du, at fradraget skal træde i kraft med det samme, så får du glæde af skattefordelen her og nu, kan du selv rette beløbene i din forskudsopgørelse på skat.dk.
Læs mere om fradrag for fagforening og a-kasse hos Skat.
Du kan betale kontingent på 3 forskellige måder. Du vælger betalingsmåden, når du melder dig ind. Er du allerede medlem, kan du skifte betalingsmåde på Mit HK.
Betal via:
Fra den 1. september 2020 optjener du feriedagpenge løbende, når du får udbetalt dagpenge eller feriedagpenge fra os.
Du optjener også feriedagpenge, hvis du får udbetalt barselsdagpenge fra Udbetaling Danmark .
Du kan se dit optjeningsregnskab, når du er logget ind på Mit HK. Det er også her du finder blanketten du skal bruge, når du vil søge om udbetaling af feriedagpenge.
Se dit optjeningsregnskab her
Søg om udbetaling af feriedagpenge her.
Læs mere om feriedagpenge.
Når du er ledig, er der flere kurser og uddannelser, du kan tage for at opkvalificere dig. Nogle af betingelserne er:
Du skal til en cv-samtale i Job og Vejledning i din lokale HK-afdeling senest 2 uger efter, du har meldt dig ledig. Vi sender et brev til dig med indkaldelsen til samtalen i din indbakke på Mit HK.
Ved cv-samtalen taler vi blandt andet om:
Du bliver inviteret til fællessamtale hos dit jobcenter, hvis du har været ledig i ca. fem til seks måneder. Det er en samtale, hvor vi også kan deltage sammen med dig. Formålet er, at jobcentret og a-kassen sammen med dig kan lave en plan for, hvordan du kommer i arbejde eller uddannelse.
Det er frivilligt, om du vil have os med til samtalen. Men det er en god idé. Det er en vejleder fra din lokale HK Job og Vejledning, der deltager i fællessamtalen sammen med dig.
Vi anbefaler, at du tager en HK-vejleder med til fællessamtalen fordi:
Du bliver indkaldt til en jobrettet samtale med os, hvis du er ledig i mere end tre måneder – og eventuelt også, når du har været ledig i seks måneder.
Samtalen kan du selv booke, men vi sender også en indkaldelse til din indbakke på Mit HK.
Til den jobrettede samtale handler det om dig. Inden samtalen skal du overveje:
Hvis du gerne vil gå på efterløn, skal du udfylde en ansøgning på Mit HK. Vi skal have modtaget din ansøgning senest den dag, du går på efterløn. Får vi den senere, kan vi først udbetale efterløn fra den dag, vi har modtaget din ansøgning.
Det kan være en fordel for dig at blive tilmeldt ordningen med halvårserklæringer, hvis du ikke arbejder eller modtager honorar. For at få udbetalt din efterløn, skal du kun indsende en erklæring to gange om året mod normalt 12 gange.
Når der er seks uger, til du når din efterlønsalder, sender vi et brev til dig om, hvad du selv skal gøre for at få dit efterlønsbevis. Brevet bliver sendt til din indbakke på Mit HK. I brevet guider vi dig til, hvad du skal udfylde og indsende til os. Når vi har modtaget dine oplysninger, sender vi dit efterlønsbevis til dig.
Du får en række fordele, når du får dit efterlønsbevis:
Hvis du udskyder at gå på efterløn, kan du få forskellige fordele – fx muligheden for at optjene en skattefri præmie.
Du kan få erstatningsferie, hvis du er uheldig og bliver syg under din ferie.
Det bedste er, hvis du og din arbejdsgiver kan blive enige om, hvornår du skal holde din ferie. Men hvis I ikke kan det, kan arbejdsgiveren bestemme, hvornår du skal holde ferie.
Det kræver, at arbejdsgiveren varsler dig i god tid:
Har du fået udbetalt dagpenge fra a-kassen eller barselsdagpenge fra Udbetaling Danmark, så optjener du feriedagpenge.
Med den nye ferielov optjener du din ferie løbende. Antallet af dage med feriedagpenge som du har optjent, opdateres løbende. Det sker hver gang du enten har fået udbetaling fra a-kassen eller fra Udbetaling Danmark.
Du kan selv følge dit optjeningsregnskab på Mit HK. Du kan både se antallet af dage under Ferieregnskab og når du udfylder ansøgningen om feriedagpenge på Mit HK.
Læs eventuelt mere om feriedagpenge i vores pjece.
Det er din arbejdsgiver, der beslutter, om du skal fritstilles eller fortsat skal arbejde som normalt i opsigelsesperioden. Du har derfor ikke noget krav på at blive fritstillet.
Hvis du er fritstillet, kan du påtage dig andet arbejde i opsigelsesperioden. I opsigelsesperioden er du dog kun garanteret, hvad der svarer til minimum 3 måneders løn. Hvis du skal modtage dobbelt løn i hele opsigelsesperioden, skal det aftales med din nuværende arbejdsgiver.
Husk HK’s Kom godt videre hjælper dig hurtigt i gang, hvis du er blevet fyret. Vidste du, at du har ret til at få fri til at søge job, hvis du er blevet fyret og arbejder i din opsigelsesperiode?
Husk HK’s Kom godt videre hjælper dig hurtigt i gang, hvis du er blevet fyret. Vidste du, at du har ret til at få fri til at søge job, hvis du er blevet fyret og arbejder i din opsigelsesperiode?
Du optjener ret til ferie med løn, og har du ikke optjent nok ferie, kan du i de fleste tilfælde alligevel holde ferie med løn.
Du har ret til ferie med løn som elev – også i tilfælde hvor du ikke har optjent dagene. Dine rettigheder det første år afhænger af, hvornår på året du starter som elev:
Når du passerer 1. september har du ret til 25 feriedage pr. ferieår med fuld løn.
Du kan også have ret til feriefridage gennem din overenskomst. Tjek din overenskomst på Mit HK, eller ring til din lokale HK-afdeling på telefon 7011 4545 for at høre, hvad der gælder for dig.
Som elev har du rettigheder. Nogle er sikret gennem lov, men HK har forhandlet sig frem til endnu flere. Dine rettigheder er derfor også afhængige af, hvad der står i din overenskomst. Kontakt din lokale HK-afdeling for viden om dine rettigheder i forbindelse med fagprøve under den overenskomst, der er gældende for dig.
Hvis du har en overenskomst på din arbejdsplads, så finder du den ved at logge på Mit HK. Husk også at spørge din tillidsrepræsentant, hvis du er i tvivl om dine rettigheder.
Du kan have ret til dagpenge samtidig med, at du driver selvstændig virksomhed, hvis virksomheden er en bibeskæftigelse.
Få et overblik over reglerne for selvstændig bibeskæftigelse samtidig med dagpenge.
Skriv en besked til os herunder. Når du skriver til os, kan der gå op til 3 hverdage, før du har et svar.
Se evt. om du kan finde svar under vores ofte stillede spørgsmål.
Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.
Du modtager snarest en kvittering på mail med de data, du har sendt til os.
Med venlig hilsen
HK
Hvis du vil skrive til enten HK Danmark eller HK A-Kasse, kan du sende dit brev til adressen:
Weidekampsgade 8
2300 København S
HK Danmark er forbund for HK's sektorer og lokale afdelinger. Forbundet svarer til overordnede faglige og politiske spørgsmål mens de fire sektorer udtaler sig om fag og overenskomst inden for deres område. Afdelingerne kontaktes i lokale, faglige spørgsmål.
Henvendelser om marketing sendes til:
Medlemskommunikation&[email protected]
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID