La vocació de servei públic de Catràdio torna a endur-se un Premi Ondas amb el pòdcast "Gent normal"

El director de la cadena, Jordi Borda: "Aquest Ondas demostra que podem fer pòdcasts de qualitat, en català, de consum massiu i, sobretot, productes de servei públic competitius".

La tercera edició dels Premis Ondas Globals del Pòdcast ha premiat "Gent normal", de Catalunya Ràdio, amb l'Ondas a millor pòdcast en una llengua cooficial de l'Estat. La gala de lliurament s'ha celebrat aquest vespre a Madrid i han recollit el guardó el director de Catràdio, Jordi Borda; el director i presentador del pòdcast, Adam Martín; i la productora, Esther Carmona.

 

"Aquest Ondas demostra que podem fer pòdcasts de qualitat, en català, de consum massiu i, com "Gent normal", productes de servei públic competitius". Jordi Borda, director de Catràdio

 

"Parlant de salut mental i de trastorns mentals, els mitjans de comunicació no ho acabem de fer del tot bé. Sempre ensenyem la part fosca i, amb "Gent normal", hem intentat ensenyar la part més brillant. Dediquem aquest premi a totes les persones que tenen un trastorn mental i que han de lluitar contra els prejudicis, la desinformació i l'estigma, que és molt pitjor que el trastorn que tenen". Adam Martín, director i presentador de "Gent normal""

 

"Gràcies a Catalunya Ràdio per deixar-nos fer periodisme de servei públic". Esther Carmona, productora de "Gent normal

El reconeixement a "Gent normal" significa el tercer premi Ondas que rep Catràdio en els últims anys, després dels guardons aconseguits per "Crims" i "El búnquer".

"Gent normal", emocionar i divulgar

"Gent normal" és un pòdcast que explora la relació que tenim com a societat amb la malaltia mental a través de vuit capítols dedicats a diferents trastorns i patologies. Hi participen alguns dels psiquiatres i psicòlegs amb més prestigi del país, associacions i activistes de la salut mental, centres especialitzats i institucions sanitàries com l'Hospital Universitari de Bellvitge, l'Hospital Clínic de Barcelona, l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, l'Hospital Sant Joan de Déu o l'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida. En definitiva, "Gent normal" és un espai en què els mateixos malalts expliquen les seves històries i les seves pors però, sobretot, la seva esperança que acabi l'estigma per poder recuperar el seu lloc a la societat.

Capítol 1: TOC: com conviure amb un dels trastorns mentals més incapacitants?

Capítol 2: Autolesions i adolescents: generació de vidre o una societat que els emmalalteix?

Capítol 3: TDAH: com concentrar-se quan el teu cervell no et deixa?

Capítol 4: Trastorn bipolar: quan sentir-se molt bé és un senyal d'alarma.

Capítol 5: Trastorns de la conducta alimentària: quan el cervell t'obliga a odiar-te.

Capítol 6: Biaix de gènere: quan ser dona és un factor de risc per tenir una malaltia mental.

Capítol 7: Addició al joc: quan la diversió es torna condemna.

Capítol 8: Història de la bogeria: quan l'estigma és molt pitjor que la malaltia.

Anar al contingut