Trenta detinguts en una operació policial contra l'entrada d'haixix a Catalunya

Les entrades i detencions s'han fet als municipis de Manlleu, Torelló, Sant Hipòlit de Voltregà, Roses, Tàrrega i Puiggròs

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts trenta persones en el marc d'una operació conjunta amb el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària contra una organització criminal que introduïa haixix a Catalunya.

Durant l'operatiu, on han participat uns 200 efectius dels Mossos d'Esquadra, s'han fet 11 entrades simultànies, sobretot a la Catalunya Central, en poblacions com Manlleu, Torelló i Sant Hipòlit de Voltregà (Osona), però també a Tàrrega (Urgell), Puiggròs (Garrigues) i a Roses (Alt Empordà). 

A Manlleu s'han escorcollat quatre domicilis, on s'han produït vuit detencions. A més, la policia s'ha endut algunes caixes de l'interior dels habitatges, situats al barri de l'Erm i a l'avinguda Roma.

200 mossos i el Servei de Vigilància Duanera participen en l'operatiu
200 mossos i el Servei de Vigilància Duanera participen en l'operatiu (ACN/Mossos)

Com és habitual en aquest tipus d'operatius, els Mossos han activat les unitats d'ARRO i de la Brimo per fer els escorcolls. Alguna intervenció ha comptat amb el GEI (Grup Especial d'Intervenció), arran de la perillositat dels possibles detinguts. La investigació continua oberta.

Mosso durant un dels registres a la Catalunya Central
Mosso durant un dels escorcolls a la Catalunya Central (3Cat)

 

 

A l'alça l'entrada d'haixix a la costa catalana

L'entrada d'haixix per mar directament del nord d'Àfrica a Catalunya s'ha incrementat.

La matinada de dijous a divendres passat, l'embarcació de Vigilància Duanera va interceptar dues narcollanxes davant la costa del Maresme. Van iniciar la persecució amb les embarcacions auxiliars i Mossos d'Esquadra donava suport des de terra. L'operatiu va acabar sense detencions, però amb el decomís més important d'haixix que mai s'ha fet a Catalunya amb droga que entra amb narcollanxa.

Vigilància Duanera va recuperar gran part dels fardells al mar. Els narcotraficants, quan es veuen acorralats, tiren la droga per poder agafar més velocitat i escapar-se. Les narcollanxes són embarcacions semirígides equipades amb tres o quatre motors de gran potència. Els permeten portar entre quatre i cinc tones de fardells d'haixix.

No és l'únic operatiu dels últims dies, els Mossos d'Esquadra també va decomissar a finals de maig a l'Ametlla de Mar un centenar de fardells més i van detenir set persones. Va ser a la platja de Port Olivet, on una narcollanxa preparava el desembarcament de la droga. 

 

 

ARXIVAT A:
DroguesMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut