قول حوثیها برای ادامه حملات به اسرائیل در پی بمباران نقاطی در صنعا و حدیده
یک مقام سیاسی حوثیها میگوید که این گروه به رغم تشدید حملات هوایی اسرائیل در یمن، در همبستگی با فلسطینیها به حملات خود به این کشور ادامه خواهد داد.
محمد البخیتی به بیبیسی گفت تا زمانی که اسرائیل آنچه را که او «نسلکشی در غزه» توصیف کرد متوقف نکند، حوثیها به «هدفگیری نظامی اسرائیل» ادامه خواهند داد.
جنگندههای اسرائیلی روز پنجشنبه به فرودگاه بینالمللی صنعا، پایتخت یمن، و بنادر و نیروگاههای برق در سواحل دریای سرخ حمله کردند که در نتیجه آن دستکم چهار نفر کشته شدند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، هشدار داد که پاسخ اسرائیل به بیش از یک سال حملات موشکی و پهپادیِ این گروه تحت حمایت ایران «تازه شروع شده است».
شب گذشته حوثیها یک موشک بالستیک دیگر به سوی اسرائیل پرتاب کردند که به گفته ارتش اسرائیل پیش از رسیدن به خاک اسرائیل دفع شد.
دبیرکل سازمان ملل متحد گفته که از تشدید تنشها «به شدت نگران» است. او حملات به فرودگاه و بنادر را «به خصوص یک زنگ خطر» توصیف کرد و اضافه کرد که این حملات برای عملیات بشردوستانه در یمن «خطرات جدی» دارد.
حوثیها که شمال غربی یمن را کنترل میکنند، پس از شروع مناقشه غزه در اکتبر ۲۰۲۳، شروع به حمله به اسرائیل و کشتیهای بینالمللی کردند.
اسرائیل از ماه ژوئیه چهار حمله هوایی علیه حوثیها انجام داده که میگوید به تلافی ۴۰۰ موشک و پهپادی است که به گفته ارتش اسرائیل از یمن به سوی اسرائیل شلیک شده است. بیشتر پرتابههای حوثیها دفع شده است.
آمریکا و بریتانیا هم در واکنش به حملات حوثیها به کشتیهای تجاری در دریای سرخ و خلیج عدن، چندین دور عملیات هوایی علیه مواضع این گروه انجام دادهاند.
محمد البخیتی روز جمعه به برنامه «نییوز آوِر» بیبیسی گفت که یمنیها اکنون پس از مقابله با ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی، که تلویحا آن را «ابزار» کشورهای غربی و اسرائیل توصیف کرد، «به سمت رویارویی مستقیم» با ایالات متحده، بریتانیا و اسرائیل پیش میروند.
ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در حمایت از دولت رسمی یمن در جنگ داخلی این کشور مداخله کرده است.
این مقام حوثی تاکید کرد: «ما متعهد به ادامه عملیات نظامی خود در حمایت از غزه هستیم و تا زمانی که جنایات نسلکشی و محاصره غزه متوقف نشود، به حملات خود ادامه خواهیم داد. ما هدفگیری نظامی علیه اسرائیل را تشدید خواهیم کرد.»
اسرائیل به شدت این موضوع را رد کرده که نیروهایش در حال ارتکاب نسلکشی علیه فلسطینیها در غزه هستند.
بخیتی گفت که حوثیها به حمایت ایران نیاز ندارند. ایران طی ۱۴ ماه گذشته شاهد بوده که متحدانش، حزبالله و حماس، در جنگ با اسرائیل آسیبهای زیادی دیدهاند.
او پافشاری کرد که حوثیها «از لحاظ نظامی، اقتصادی و حتی حمایت مردمی توانایی کافی دارند تا این نبرد را ادامه دهند حتی اگر به تنهایی باشد.»
وی همچنین اشاره کرد که حوثیها انتظار دارند با روی کار آمدن دونالد ترامپ، تنشها از سوی آمریکا تشدید شود، اما هشدار داد که این «نتیجه عکس» خواهد داشت.
نخستوزیر اسرائیل پنجشنبه شب گفت که این کشور به عنوان بخشی از نبردی که آن را «جنگ احقاق حق» خواند «به اهداف سازمان تروریستی حوثیها حمله کرده است».
بنیامین نتانیاهو گفت: «ما مصمم هستیم این بازوی تروریستی ایران را قطع کنیم.» وزیر دفاع اسرائیل نیز هشدار داد که اسرائیل «تمام رهبران حوثیها را شکار خواهد کرد»، همانطور که با رهبران حماس و حزبالله کرده است.
استفانی ترمبلِی، سخنگوی سازمان ملل، گفت که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، «عمیق نگران خطرات تشدید تنشها در منطقه است» و از تمام طرفها میخواهد «کلیه اقدامات نظامی را متوقف کنند و حداکثر خویشتنداری را نشان دهند.»